Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3374337533763377
Повідомлення Додано: Пон 15 чер, 2026 07:26

Frant написав:
  Сибарит написав:
  Хомякоид написав: З двох боків сусіди (танхаус), з тильної сторони веранда на першому поверсі. Тому хочу поки що зробити одну сторону, а потім з часом мабуть розбиру веранду і утеплю тильну сторону.

С инженерной точки зрения утепление части стены значительно сложнее утепления целой. Появляются дополнительные температурные нагрузки на несущую конструкцию. Тут точно не место для самодеятельности.
Ну и к инженерным проблемам могут добавиться юридические. В таунхаусе могут быть свои правила обращения с фасадами.

Эффективность такого утепления вызывает огромные сомнения и не компенсирует опасности.

Утепление только кажется очень простой задачей. Тут много подводных камней. Я даже не могу исключить, что инженер предложит утепление изнутри, хоть это и против общих правил. Это ни в коем случае не рекомендация, для принятия решения о том или ином способе утепления нужно проанализировать достаточно много данных, а я даже не знаю, из чего сделан дом.
небезпеки чого? Пінопласт чи мінвата вночі з'їдять власника? Чи стіни стануть непровітрюваними і згниють за 3 роки?

Згоден. Щось Сибарит перемудрив.
Та і німецькі джерела кажуть що самому можна утеплювати будинок.
Хомякоид

Подякував: 3320 раз.
Подякували: 556 раз.

Профіль

3
1
Повідомлення Додано: Пон 15 чер, 2026 11:11

Ех, як це все знайомо, ПРИВАТНА оселя.
Вимагає щоденної турботи, роботи та витрат від Власника.

У Франції я в мерію подав Заявку на будівництво навісу від сонця для авто - площею до 20 кв.м.
У відповідь від аналога українського ГАСК прийшов лист на 3-х сторінках з переліком документів, які треба надати.
Чого там тільки не було: навіть глибинний розріз Земельної кулі у місті спорудження навісу... геодезичні зйомка... Роза вітрів...
Без жартів: три сторінки - перелік необхідних документів...
Востаннє редагувалось akurt в Пон 15 чер, 2026 18:42, всього редагувалось 6 разів.
akurt

Подякував: 4399 раз.
Подякували: 1574 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: Пон 15 чер, 2026 17:37

Хомякоид написав: Згоден. Щось Сибарит перемудрив.
Та і німецькі джерела кажуть що самому можна утеплювати будинок.

Если изначально вопрос касался исключительно правовых аспектов, Я тихонько отползаю в сторонку.
Мои замечания касались, в основном, технической стороны вопроса. Далеко не любую стену можно утеплять "чем-то похожим на пенопласт".
Неправильная попытка утепления может иметь обратный эффект.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6537 раз.
Подякували: 21812 раз.

Профіль

136
85
39
2
  #<1 ... 3374337533763377
Форум:
+ Додати