ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Vitl Я ругаю тех, кто помешал сбыться моим планам Ничего, мы еще свое возьмем. Просто за Державу обидно... и людей жалко, особенно пожилых и немощных, и кто живет за 1500-2000 грн в месяц Ты же понимаешь, что если через неделю курс станет 30, долго цены такими оставаться не будут.
Сегодняшний день принес больше вопросов чем ответов. Про внутренние терки вы тут уже все расписали. В мире тоже полная неопределенность и сегодняшнее выступление главы ФРС ясности не добавило. Отскока по нефти и фонде не состоялось и на этой неделе, скорее всего не состоится. А до тех пор пока этого отскока не будет сырьевым валютам, в том числе и нашей красивой, будет тяжело. А если умножить это на сегодняшнее заявление Лагард, то сами понимаете... В общем с депозитом я пока решил повременить Но надеюсь, что следующая неделя принесет больше хороших новостей.
Excite В общих чертах все верно. По депо - это конечно твой выбор. Я просто уже ставку сделал, остается только ждать, что там выпадет Джокер или Зеро. П.С. сегодня слил тройную дозу евро по 29.7 и на депо. И пожалуй пока замораживаю все валютные проекты - залягаю на дно
Snoopik написав:orest Я би не був такий однозначний щодо траншу. Затримки були і торік, і погрози щодо розриву програми. Але після довгих переговорів і дій транш надавався, як і інша підтримка. Я чомусь впевнений що програма з МВФ продовжиться, після того як усіх помирять і поставлять кого треба Прем'єром, я так розумію Яресько. П.С. щодо критичних висловів колег на вашу адресу - мені особисто кидається у вічі суто негативні ноти постів, і занадто, як на мене, заполітизованість при роздумах про валютні справи. Це моя особиста думка, звиняйте якщо щось не так.
Дело в том, что что бы назначить премьером Яресько нужны голоса народного фронта, а они в упор не согласны на замену Яценюка. Что бы назначит премьера в без НФ Петру придется вступить в политические договорняки с мелкими фракциями, в том числе и с оппоблоком. А это несет его рейтингу(в отличии от Яценюка у Пети еще остался рейтинг) большую опасность.
В конце января на УП вышла статья и там вот есть такая интереная инфа:
Джерела в команді президента не виключають можливості проведення дострокових парламентських виборів. Але поки це виглядає як блеф. На те є кілька причин – по-перше для Порошенка якщо вони і вигідні, то як можна раніше, оскільки згідно результатів внутрішніх соцопитувань президентський антирейтинг і недовіра зростають. Але у Порошенка є план. Якщо взяти БПП, умовну партію Саакашвілі і розбити "Опозиційний блок" партією "Наш край", яка є сателітом БПП, то на трьох можна отримати 51%, тобто більшість в парламенті. Проте щоб проводити дострокові вибори, потрібен привід – розвал коаліції. І це вже залежить від малих фракцій у парламенті, які давно грають у свою гру.
Как по мне, то это гениально. Партия Саакашвили заберет весь "прогрессивный" электорат у Самопомощи, а НашКрай оттяпает немного у Оппоблока. Но на преграде стоят западные партнеры, которые небезосновательно заявляют, что перевыборы не нужны, т.к. добавят нестабильноти. Так что мне кажется, что текущая тактика Пети будет заключаться в том, что бы убедить запад что все стабильно и коалиция едина, затем получить транш и только транша объявлять выборы на осень. Ну а во время предвыборной стабильности, авось и порадуют пересичных социальным долларом по 25
Snoopik написав:orest Я би не був такий однозначний щодо траншу. Затримки були і торік, і погрози щодо розриву програми. Але після довгих переговорів і дій транш надавався, як і інша підтримка. Я чомусь впевнений що програма з МВФ продовжиться, після того як усіх помирять і поставлять кого треба Прем'єром, я так розумію Яресько. П.С. щодо критичних висловів колег на вашу адресу - мені особисто кидається у вічі суто негативні ноти постів, і занадто, як на мене, заполітизованість при роздумах про валютні справи. Це моя особиста думка, звиняйте якщо щось не так.
Я ж не казав, що не буде взагалі. Буде, коли зроблять те, що від них вимагають (реформи, шокіни і тд). До того часу, якщо зовсім біда, нам можуть допомогти ті країни, які ще нам нічого не давали і не говорили, що наступна допомога тільки після реформ. Про це я писав раніше. Не дадуть США, Японія, ЄС і тд. Можуть дати Канада, Великобританія, Австралія, ще Польща, Китай і тд. Але не "завтра". До того часу ще будуть веселі гірки для курсу. Не завжди робив наголос на політиці, багато і інших факторів перераховував, включаючи +10% для вирівнювання торг балансу після вступу в дію ЗВТ, "різдвяні канікули", падіння експорту і тд. Просто більше уваги пріділяю тому фактору, який зараз найактуальніший. Що завтра найбільше вплине на курс? Поки будуть домовлятися а курс розженуть до 30+ (раптом теоретично) і параша спровокує акції непокори на вулицях, що пожене курс і безлад? Не політика? Зрештою....
Не стал всё цитировать.По сообщению - интересная многоходовочка по полит группировкам.А вот па 25 я надеюсь гораздо раньше.Но не надолго.И без опоры на выборы.Всё проще.Сложится ситуация превосходства экспортёров на МБ, и буде спад солидный с выкупом в закрома.Тут и мы из за угла, т к налик тоже однозначно присядет.Где то так мне представляется.
Excite написав:Как по мне, то это гениально. Партия Саакашвили заберет весь "прогрессивный" электорат у Самопомощи, а НашКрай оттяпает немного у Оппоблока. Но на преграде стоят западные партнеры, которые небезосновательно заявляют, что перевыборы не нужны, т.к. добавят нестабильноти. Так что мне кажется, что текущая тактика Пети будет заключаться в том, что бы убедить запад что все стабильно и коалиция едина, затем получить транш и только транша объявлять выборы на осень. Ну а во время предвыборной стабильности, авось и порадуют пересичных социальным долларом по 25
На місцевих виборах соц. баксом і не пахло ... тому на нього можна і не розраховувати, навпаки виборча істерія може підняти курс
orest А якщо завтра нафта по 5, і що тоді, це не вплине на курс? А якщо по 100? Або якщо завтра ФРС розпочне нове КУЕ і т.д. Я про те, що політика це лише верхівка айсбергу, і вона завжди обслуговує саме економіку. Не треба плутати яйце та курку. Ось про що я. І я не казав що ви ніколи не кажете про інші фактори, я лише сказав що політичний фактор у вас привалює. Пропоную закрити тему персоналій і хто про що пише, аби з користю для справи. Зрештою, нетерпимість у нас тільки для найманих "працівників", неважливо з якого боку. Для всього іншого - у нас демократія. Визнаю і сам писав сьогодні, що на момент саме політична складова не дає гривні зміцнитися, всі інші фінансово-економічні фактори за.
Не стал всё цитировать.По сообщению - интересная многоходовочка по полит группировкам.А вот па 25 я надеюсь гораздо раньше.Но не надолго.И без опоры на выборы.Всё проще.Сложится ситуация превосходства экспортёров на МБ, и буде спад солидный с выкупом в закрома.Тут и мы из за угла, т к налик тоже однозначно присядет.Где то так мне представляется.
Да я про соц.бакс в шутку сказал ) Думаю 25 на нале возможно при выполнении 2 условий: разрулирувание ситуации с МВФ и получение четкого сигнала, что транш будет; переключение ФРС на эмиссию доллара и, как следствие, отскок цен на сырье;