Спорить не стану, им вв о 26.Не вижу смысла спора, хотя и не согласен.
В ручном режиме можно и 25 сделать.А смогут ли при таком курсе остальные параметры вписаться в норму.
|
|
![]()
В курс 26, пробачте, не вірю (якщо не на короткий час - пару-тройку днів - в разі якоїсь нагальної потреби для нашої верхівки). Дії за Вашим посиланням, на мій погляд, з вашингтонським спецпосланцем ніяк не пов"язані, просто наша дурість та старі звички. Можливо я чогось не зрозумів, але мені здається, що призов до нашої армії та навіть наркота у якихось хабах вашингтонського спецпосланця мало турбує. ![]() Vitl ЛАД , я не збираюся нікого ні в чому переконувати, говорю те що бачу, справа кожного читати-не читати, вірити-не вірити, враховувати точку зору чи ні, корегувати свої погляди-наміри чи ні. Розжую коротко, бо вбивати купу часу на великі аналітичні тексти, які більшість не читає, а я за них отримую лише купу наїздів і образ, не маю жодного бажання.
Клептократично-корупційна ситсема у нас багато рівнева, голова чи закінчення лабіринту однозначно в Києві (другий центр блукає між Дніпром-Донецьком-Одесою-Вінницею). Але є транспортні (лімфатичні) вузли меншого розміру (і цих калібрів кілька). Крім бенефіціарів (яких не так багато) є їх помічники-лакеї, у них свої помічники-лакеї, ті також мають шестірок, і так до головного лікаря, голови райадміністрації, начальника зміни на митниці. Чим нижча ланка, тим членів більше, і у всіх до рук щось липне. Якщо навіть кілька чоловік на верху щось вирішили змінити (навіть якщо це кілька десятків чоловік), то тисячі рівнем нижче можуть не погодитися і влаштувати потужний опір і лідер знайдеться аж бігом. Тому їх треба швидко і ефективно переконати (а кіднепінг був надефективним тисячі-сотні-десятки років тому і залишається зараз). Так зрозуміло? Прошу пригадати коли і чому траплялися загадкові смерті Чорновола, Гонгадзе, Кирпи, Симоненко, Гетьмана і тд. Загибель Шеремета, Махаурі (Дубаєва), Княжеського (тай шістка Мосійчук десь туди хилиться але з інших причин) ні на які роздуми не наштовхує? Не страшно від того, куди постреволюційна влада зайшла? Буду дуже радий, якщо я не помиляюся і якщо їх таки "осадили" співмірно і заставили шістками зайнятися. І по Труханову не думаю, що це просто Київ вирішив забрати долю Ангела. Тепер щодо сезонності, надіюся, не треба нагадувати що було основою літнього відкату минулого і цього року. На всякий нагадаю, економіка, експорт-імпорт, фундамент відіграли 45-ту роль. Минулого року все зробила докапіталізація великих банків, яку задумав НБУ (в більшості росдочки), а цього літа витрушування матрасів інфляцією (з якою на днях НБУ почав серйозно боротися ![]() П.С. Слідкуємо за справами Мартиненка, Насірова (вони б на виході вже мали бути). Ніхто не задумувався, чому кілька днів тому Яценюк в Ізраїль літав??? Адже це тільки планктон цікавить харківські мажори, якими весь ефір зайняли. Закордон і нші судові справи корує (до речі, Фріз у Контекст виклав перипетії довкола моркви на ниточці - плану Маршала для України, за що йому спасибі. Навіть легенда-казка не допустима, бо довіри 0 і це вже офіційно озвучують). ![]() orest, согласен практически со всем, что Вы написали.
Но ... 1. Не верю в быструю детенизацию. Процесс достаточно тяжёлый и длительный. Наведение порядка на таможне мне представляется делом более простым, но, судя по сегодняшнему состоянию вопроса, тоже произойдёт не завтра и не быстро. Быстро такие изменения могут произойти только революционными методами, но тогда могут работать совсем другие факторы и последствия для курса могут быть противоположными. Честно говоря, мне революции не хотелось бы, т.к. силы, способные сегодня на революцию (точнее, переворот), мне лично доверия не внушают. Они не имеют каких-то позитивных идей и преследуют, по-моему, свои шкурные цели. Идеи, выдвигаемые, кажется, Семенченко (по ссылке shatenerbi в контакте 2. Об инфляции. Не всё зависит от наших керманичив. Понятно, что в 2018 они хотели бы низкую инфляцию. Но вряд ли этого добьются. Если всё же цену на газ не поднимут в этом году (хотя для промпотребителей уже подняли), то сделают это в апреле 2018. Благодаря стараниям "революционных" семенченков уголь у нас уже тоже стал импортным товаром и Роттердам+ заработает, по-видимому, на полную катушку. Т.е. о дешёвом угле уже тоже можно забывать. Таким образом можно ожидать заметный рост цен практически на все энергоресурсы. Разве что перейдём на торф и солому. Рост цен на энергоресурсы неизбежно приведёт к росту цен на все товары. Уже поэтому низкую инфляцию в 2018 не ожидаю. К этому можно ещё добавить рост экспорта продуктов питания, что тоже повышает цены внутри страны (как в результате уменьшения количества продуктов, так и в результате стремления производителей выровнять цены с европейскими). Это проявилось уже в этом году и, думаю, будет ещё заметнее в следующем. 3. План Маршалла. К сожалению, должен согласиться с написанным Вами. Понимаю недоверие Запада к Украине. В Германии была оккупационная администрация, которая обладала гораздо большими возможностями контроля и управления процессами. Но, надеюсь, что Запад найдёт какие-то механизмы контроля и всё же примет в какой-то форме план для нас. Без массивных иностранных инвестиций перспективы грустноватые. Исходя из сказанного, допускаю в 2018 "сезонность", т.е. снижение доллара к лету (возможно до тех же 26,5), с общей тенденцией роста доллара (хотя и не катастрофического). P.s. Интересное интервью с румынским социологом Барбу Матееску "Чому Румунія — країна русофобів, і що це їй дало" Отчасти связано с обсуждаемыми вопросами. ![]() ЛАД
В курс 26, пробачте, не вірю (якщо не на короткий час - пару-тройку днів - в разі якоїсь нагальної потреби для нашої верхівки). На конец года мы ожидаем на екс огромные суммы с соотв последствиями.Да и если как вы говорить о пару днях о 26, то это может быть только оф курс с абсолютно любым неразумным разрывом с наличкой. Через пару месяцев хотелось бы, чтобы Орест не забыл о своих думках и прокомментировал - я ж казав...Правда он слукавил, обозначивши и 26 и 29.Можно было посередине и 27 и 28 указать, так попадание было бы точнее ![]() ![]() orest
Тепер щодо сезонності, надіюся, не треба нагадувати що було основою літнього відкату минулого і цього року. На всякий нагадаю, економіка, експорт-імпорт, фундамент відіграли 45-ту роль. Минулого року все зробила докапіталізація великих банків, яку задумав НБУ (в більшості росдочки), а цього літа витрушування матрасів інфляцією (з якою на днях НБУ почав серйозно боротися ![]() В корне не согласен.Настаиваю на утверждении в своём посте о выходах на мб нбу с покупкой -продажей валюты в зав от экспортных поступлений.Всё остальное называю мотлохом, влияющим на курс очень незначительно. Докапитализация банков по логике никак укрепить курс гривны не может ![]() Вытрушивание матрасов это фактор населения, который тоже уже давно признан мало влияющим на курс, типа на праздничных-выходных когда банки закрыты. ПС Орест, я ж надеюсь, что у нас конструктивный спор, а не купа наїздів і образ.Я большей частью согласен, но в те моменты где нет, этого не скрываю. Востаннє редагувалось Vitl в Нед 29 жов, 2017 13:55, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)https://news.finance.ua/ru/news/-/41339 ... la-227-mln
Вот причина начала валютной осени, вернее следствие.А причина в недостатке валюты от поступлений, как следствие продажа нбу. Кстати, в статье и о населении.Продали больше.Курс на этом фоне действительно припал.Но каков взнос населения, скорее всё таки незначительный.Ведь ни для кого не секрет, что нбу залил попытки на север, вот и всё. Востаннє редагувалось Vitl в Нед 29 жов, 2017 13:57, всього редагувалось 1 раз.
![]() ЛАД А не треба швидко і все зразу, зараз вистачить і трохи того, що залежить від наших міліардерів, решта і після різдва можна, коли будуть певні зрушення з запоребриковськими братами нашими меншими (про лютий і доповідь в США також аргументовано розписував). Наведу кілька цитат на те, що писав не так давно
viewtopic.php?p=4178257#p4178257 viewtopic.php?p=4172719#p4172719 viewtopic.php?p=4168755#p4168755 Прочитавши то, можна зрозуміти про що я зараз. Коли я писав прогноз в табличку, яка за два дні випливе знову, відштовхнувся від ідеї, що наших не зламають. А зараз думаю, що дорожче 27,5 може й не варто купувати (знову ж в контексті того на що дав посилання). Треба думати всім чи наводити вагомі розгорнуті аргументи для дискусії (хоч мені простіше, в мене скоро суттєва грн покупка і я не заморочуюся, може за тиждень-два і злию трохи валюти, якщо не встигну грн мобілізувати). ![]() orest
Быстро - я не имею ввиду дни и недели, тут хотя бы за год что-то изменилось. ![]() Поэтому о "после рождества" даже не говорю. У наших "запоребриковських братів" запас прочности всё же вполне приличный, поэтому каких-то заметных сдвигов в следующем году не ожидаю. Тем более в условиях подорожавшей нефти. Если бы нефть держалась на 35-40, то ещё можно было бы на что-то рассчитывать. Согласен с большинством Ваших мыслей по ссылкам, особенно по первой. Но немного не понимаю, почему Вы при этом делаете вывод о низкой инфляции в 2018. Рост прод. экспорта только увеличит инфляцию, особенно учитывая, что он происходит не за счёт роста производства. Цены на энергоресурсы в след. году, похоже будут выше, а мировые цены на продукты питания не растут. Поэтому, думаю, и инфляция будет высокая и внешторгбаланс не порадует. С мыслями о покупке до 27,5 и гривнедепо согласен. Не обижайтесь, пожалуйста, ни на Vitl, ни на меня. С большим интересом читаю Ваши посты. Со многим, но не со всем согласен. Так же и Vitl. Vitl
orest имел ввиду, что для докапитализации в довольно заметных размерах заводилась валюта росс. и западными банками. Это, естественно, приводило к снижению доллара. ![]() Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)Хлопці, та ні на кого я не ображаюся, тим більше на СВН.
ЛАД, запасу міцності там не так вже й багато, а якщо США задіють на повну недавно прийняті санкції... Доповідь в США про закордонні статки росолігархів і політиків якраз і зможе бути нокаутуючим аперкотом і для берлінів з віднями і парижами також. Нафту опустити до 40 як два пальця об асфальт, але поки США експортує стільки нафти і газу, що їм ціна вигідна. А от в лютому, після піків зимових холодів - запросто. Висока ціна зараз ще й виправдовує будівництво терміналів по прийомці зрідженого газу зі США на берегах Балтійського моря, що дуже не на руку Берліну. Крім того, зараз і ще тривалий час фрау рібентроп буде не до підтримки кремля. За подіями в Сирії і Афганістані слідкуєте? В Сирії воєнні частини, підтримувані Вашингтоном успішно відбивають нафтоносні регіони в приватної армії-воєнної фірми фінансованої росолігархами та підтримуваної регулярними рос військами, в Афгані росте кількість штатівських інструкторів-спецназівців. Явно вирішується питання, яке дозволить нафті і газу трубами йти в Європу з Азії, що паралельно відмінить всі війни в Азейбарджані, Вірменії, Грузії (роки два тому писав величезний допис саме з цієї проблеми). А це явно не в інтересах Берліну і москви. Ну то таке ... заминаю, багато мене сьогодні. Йду в парк погуляю з дітьми.
|
|