Спорить не стану, им вв о 26.Не вижу смысла спора, хотя и не согласен.
В ручном режиме можно и 25 сделать.А смогут ли при таком курсе остальные параметры вписаться в норму.
|
|
В курс 26, пробачте, не вірю (якщо не на короткий час - пару-тройку днів - в разі якоїсь нагальної потреби для нашої верхівки). Дії за Вашим посиланням, на мій погляд, з вашингтонським спецпосланцем ніяк не пов"язані, просто наша дурість та старі звички. Можливо я чогось не зрозумів, але мені здається, що призов до нашої армії та навіть наркота у якихось хабах вашингтонського спецпосланця мало турбує. Vitl ЛАД , я не збираюся нікого ні в чому переконувати, говорю те що бачу, справа кожного читати-не читати, вірити-не вірити, враховувати точку зору чи ні, корегувати свої погляди-наміри чи ні. Розжую коротко, бо вбивати купу часу на великі аналітичні тексти, які більшість не читає, а я за них отримую лише купу наїздів і образ, не маю жодного бажання.
Клептократично-корупційна ситсема у нас багато рівнева, голова чи закінчення лабіринту однозначно в Києві (другий центр блукає між Дніпром-Донецьком-Одесою-Вінницею). Але є транспортні (лімфатичні) вузли меншого розміру (і цих калібрів кілька). Крім бенефіціарів (яких не так багато) є їх помічники-лакеї, у них свої помічники-лакеї, ті також мають шестірок, і так до головного лікаря, голови райадміністрації, начальника зміни на митниці. Чим нижча ланка, тим членів більше, і у всіх до рук щось липне. Якщо навіть кілька чоловік на верху щось вирішили змінити (навіть якщо це кілька десятків чоловік), то тисячі рівнем нижче можуть не погодитися і влаштувати потужний опір і лідер знайдеться аж бігом. Тому їх треба швидко і ефективно переконати (а кіднепінг був надефективним тисячі-сотні-десятки років тому і залишається зараз). Так зрозуміло? Прошу пригадати коли і чому траплялися загадкові смерті Чорновола, Гонгадзе, Кирпи, Симоненко, Гетьмана і тд. Загибель Шеремета, Махаурі (Дубаєва), Княжеського (тай шістка Мосійчук десь туди хилиться але з інших причин) ні на які роздуми не наштовхує? Не страшно від того, куди постреволюційна влада зайшла? Буду дуже радий, якщо я не помиляюся і якщо їх таки "осадили" співмірно і заставили шістками зайнятися. І по Труханову не думаю, що це просто Київ вирішив забрати долю Ангела. Тепер щодо сезонності, надіюся, не треба нагадувати що було основою літнього відкату минулого і цього року. На всякий нагадаю, економіка, експорт-імпорт, фундамент відіграли 45-ту роль. Минулого року все зробила докапіталізація великих банків, яку задумав НБУ (в більшості росдочки), а цього літа витрушування матрасів інфляцією (з якою на днях НБУ почав серйозно боротися П.С. Слідкуємо за справами Мартиненка, Насірова (вони б на виході вже мали бути). Ніхто не задумувався, чому кілька днів тому Яценюк в Ізраїль літав??? Адже це тільки планктон цікавить харківські мажори, якими весь ефір зайняли. Закордон і нші судові справи корує (до речі, Фріз у Контекст виклав перипетії довкола моркви на ниточці - плану Маршала для України, за що йому спасибі. Навіть легенда-казка не допустима, бо довіри 0 і це вже офіційно озвучують). orest, согласен практически со всем, что Вы написали.
Но ... 1. Не верю в быструю детенизацию. Процесс достаточно тяжёлый и длительный. Наведение порядка на таможне мне представляется делом более простым, но, судя по сегодняшнему состоянию вопроса, тоже произойдёт не завтра и не быстро. Быстро такие изменения могут произойти только революционными методами, но тогда могут работать совсем другие факторы и последствия для курса могут быть противоположными. Честно говоря, мне революции не хотелось бы, т.к. силы, способные сегодня на революцию (точнее, переворот), мне лично доверия не внушают. Они не имеют каких-то позитивных идей и преследуют, по-моему, свои шкурные цели. Идеи, выдвигаемые, кажется, Семенченко (по ссылке shatenerbi в контакте ) о лишении президента бизнеса рассчитаны на бомжей и люмпенов. 2. Об инфляции. Не всё зависит от наших керманичив. Понятно, что в 2018 они хотели бы низкую инфляцию. Но вряд ли этого добьются. Если всё же цену на газ не поднимут в этом году (хотя для промпотребителей уже подняли), то сделают это в апреле 2018. Благодаря стараниям "революционных" семенченков уголь у нас уже тоже стал импортным товаром и Роттердам+ заработает, по-видимому, на полную катушку. Т.е. о дешёвом угле уже тоже можно забывать. Таким образом можно ожидать заметный рост цен практически на все энергоресурсы. Разве что перейдём на торф и солому. Рост цен на энергоресурсы неизбежно приведёт к росту цен на все товары. Уже поэтому низкую инфляцию в 2018 не ожидаю. К этому можно ещё добавить рост экспорта продуктов питания, что тоже повышает цены внутри страны (как в результате уменьшения количества продуктов, так и в результате стремления производителей выровнять цены с европейскими). Это проявилось уже в этом году и, думаю, будет ещё заметнее в следующем. 3. План Маршалла. К сожалению, должен согласиться с написанным Вами. Понимаю недоверие Запада к Украине. В Германии была оккупационная администрация, которая обладала гораздо большими возможностями контроля и управления процессами. Но, надеюсь, что Запад найдёт какие-то механизмы контроля и всё же примет в какой-то форме план для нас. Без массивных иностранных инвестиций перспективы грустноватые. Исходя из сказанного, допускаю в 2018 "сезонность", т.е. снижение доллара к лету (возможно до тех же 26,5), с общей тенденцией роста доллара (хотя и не катастрофического). P.s. Интересное интервью с румынским социологом Барбу Матееску "Чому Румунія — країна русофобів, і що це їй дало" . Отчасти связано с обсуждаемыми вопросами. ЛАД
В курс 26, пробачте, не вірю (якщо не на короткий час - пару-тройку днів - в разі якоїсь нагальної потреби для нашої верхівки). На конец года мы ожидаем на екс огромные суммы с соотв последствиями.Да и если как вы говорить о пару днях о 26, то это может быть только оф курс с абсолютно любым неразумным разрывом с наличкой. Через пару месяцев хотелось бы, чтобы Орест не забыл о своих думках и прокомментировал - я ж казав...Правда он слукавил, обозначивши и 26 и 29.Можно было посередине и 27 и 28 указать, так попадание было бы точнее orest
Тепер щодо сезонності, надіюся, не треба нагадувати що було основою літнього відкату минулого і цього року. На всякий нагадаю, економіка, експорт-імпорт, фундамент відіграли 45-ту роль. Минулого року все зробила докапіталізація великих банків, яку задумав НБУ (в більшості росдочки), а цього літа витрушування матрасів інфляцією (з якою на днях НБУ почав серйозно боротися В корне не согласен.Настаиваю на утверждении в своём посте о выходах на мб нбу с покупкой -продажей валюты в зав от экспортных поступлений.Всё остальное называю мотлохом, влияющим на курс очень незначительно. Докапитализация банков по логике никак укрепить курс гривны не может Вытрушивание матрасов это фактор населения, который тоже уже давно признан мало влияющим на курс, типа на праздничных-выходных когда банки закрыты. ПС Орест, я ж надеюсь, что у нас конструктивный спор, а не купа наїздів і образ.Я большей частью согласен, но в те моменты где нет, этого не скрываю. Востаннє редагувалось Vitl в Нед 29 жов, 2017 12:55, всього редагувалось 1 раз.
Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)https://news.finance.ua/ru/news/-/41339 ... la-227-mln
Вот причина начала валютной осени, вернее следствие.А причина в недостатке валюты от поступлений, как следствие продажа нбу. Кстати, в статье и о населении.Продали больше.Курс на этом фоне действительно припал.Но каков взнос населения, скорее всё таки незначительный.Ведь ни для кого не секрет, что нбу залил попытки на север, вот и всё. Востаннє редагувалось Vitl в Нед 29 жов, 2017 12:57, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД А не треба швидко і все зразу, зараз вистачить і трохи того, що залежить від наших міліардерів, решта і після різдва можна, коли будуть певні зрушення з запоребриковськими братами нашими меншими (про лютий і доповідь в США також аргументовано розписував). Наведу кілька цитат на те, що писав не так давно
viewtopic.php?p=4178257#p4178257 viewtopic.php?p=4172719#p4172719 viewtopic.php?p=4168755#p4168755 Прочитавши то, можна зрозуміти про що я зараз. Коли я писав прогноз в табличку, яка за два дні випливе знову, відштовхнувся від ідеї, що наших не зламають. А зараз думаю, що дорожче 27,5 може й не варто купувати (знову ж в контексті того на що дав посилання). Треба думати всім чи наводити вагомі розгорнуті аргументи для дискусії (хоч мені простіше, в мене скоро суттєва грн покупка і я не заморочуюся, може за тиждень-два і злию трохи валюти, якщо не встигну грн мобілізувати). orest
Быстро - я не имею ввиду дни и недели, тут хотя бы за год что-то изменилось. Поэтому о "после рождества" даже не говорю. У наших "запоребриковських братів" запас прочности всё же вполне приличный, поэтому каких-то заметных сдвигов в следующем году не ожидаю. Тем более в условиях подорожавшей нефти. Если бы нефть держалась на 35-40, то ещё можно было бы на что-то рассчитывать. Согласен с большинством Ваших мыслей по ссылкам, особенно по первой. Но немного не понимаю, почему Вы при этом делаете вывод о низкой инфляции в 2018. Рост прод. экспорта только увеличит инфляцию, особенно учитывая, что он происходит не за счёт роста производства. Цены на энергоресурсы в след. году, похоже будут выше, а мировые цены на продукты питания не растут. Поэтому, думаю, и инфляция будет высокая и внешторгбаланс не порадует. С мыслями о покупке до 27,5 и гривнедепо согласен. Не обижайтесь, пожалуйста, ни на Vitl, ни на меня. С большим интересом читаю Ваши посты. Со многим, но не со всем согласен. Так же и Vitl. Vitl
orest имел ввиду, что для докапитализации в довольно заметных размерах заводилась валюта росс. и западными банками. Это, естественно, приводило к снижению доллара. Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)Хлопці, та ні на кого я не ображаюся, тим більше на СВН.
ЛАД, запасу міцності там не так вже й багато, а якщо США задіють на повну недавно прийняті санкції... Доповідь в США про закордонні статки росолігархів і політиків якраз і зможе бути нокаутуючим аперкотом і для берлінів з віднями і парижами також. Нафту опустити до 40 як два пальця об асфальт, але поки США експортує стільки нафти і газу, що їм ціна вигідна. А от в лютому, після піків зимових холодів - запросто. Висока ціна зараз ще й виправдовує будівництво терміналів по прийомці зрідженого газу зі США на берегах Балтійського моря, що дуже не на руку Берліну. Крім того, зараз і ще тривалий час фрау рібентроп буде не до підтримки кремля. За подіями в Сирії і Афганістані слідкуєте? В Сирії воєнні частини, підтримувані Вашингтоном успішно відбивають нафтоносні регіони в приватної армії-воєнної фірми фінансованої росолігархами та підтримуваної регулярними рос військами, в Афгані росте кількість штатівських інструкторів-спецназівців. Явно вирішується питання, яке дозволить нафті і газу трубами йти в Європу з Азії, що паралельно відмінить всі війни в Азейбарджані, Вірменії, Грузії (роки два тому писав величезний допис саме з цієї проблеми). А це явно не в інтересах Берліну і москви. Ну то таке ... заминаю, багато мене сьогодні. Йду в парк погуляю з дітьми.
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||