|
Насіров закликав підняти мінімальну зарплатню до 5 тис. грн |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Вів 18 лип, 2017 16:39
Xirss написав: freeze написав: Мне бы хотелось, чтобы минимальная зарплата в Украине была бы несколько тысяч долларов, вырос бы покупательный спрос, и у меня были бы значительно больше доходы как у предпринимателя. Но всё-таки надо исходить из реалий. Я бы вообще отменил такое понятие как минимальная зарплата. Оно не рыночное. Маленькая зарплаты - не устраивайся на работу, и вся проблема. Работодатель сам не будет стоять у прилавка или у станка. Потерпит убытки неделю-другую, и выйдет с предложением повышенной зарплаты. Если не сможет платить повышенную зарплату, то обанкротится. Придут другие более эффективные. Свято место пусто не бывает. Тем более есть море бюджетных вакансий в госструктурах, образовании и тд - государство хочет сильно заботиться о гражданах, пусть повышает там зарплаты, остальные будут вынуждены подтянуться. На самом деле для меня это тоже загадка. У меня есть точка продаж и на рынке. Конечно, не ларек, а побольше, но старший продавец - 15 000 гривен, помощник - 6 000 гривен. Работа конечно по интенсивности более спокойная, чем кассир супермаркета. Когда клиентов нет, могут и на планшетах в игры поиграть и тд. Рядом АТБ - кассир 6000 грн, я так понимаю еще минус от 6000, если что-то прозевал при расчётах с покупателем.
а у вашего конкурента в точке продаж з/п продавца скажем тоже 15000, но официально - идет минималка а остальное в конверте, без ПФ/подоходного... а проверящим - платится "штраф на месте" (или даже заносится нужному человеку), который раза в 2 меньше суммы, которую надо уплатить в ПФ...
Особенно меня умиляет когда поднятие минималки критикуют мол "те, кто получал в конвертах, будут по факту получать как и раньше, просто больше официальная часть". Т.е. когда конвертники являются соучастниками преступной схемы, это ок. А когда ворует условный насиров, то расстрелять. Типа "я против коррупции, но чтобы можно было через кума порешать, если что".
-
galex
-
-
- Подякував: 109 раз.
- Подякували: 473 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 18 лип, 2017 16:58
galex конверты будут до тех пор, пока с зп отдают больше 40%. Если снизить эту нагрузку, то и конвертов станет меньше. Вопрос в другом, можно отдавать и 40%, как это в других странах. Но там они хоть понимают, на что идут их налоги. У нас же только деребан бюджета. 
-
ТупУм
-
- Критикан
-
- Подякував: 25 раз.
- Подякували: 447 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 18 лип, 2017 17:29
Розмір мінімальної зарплати слід прив'язувати до місця здійснення діяльності.
В мене є, наприклад, дві аптеки в селах з виторгами 30-35 тис. на місяць, ТОВ, загальна система оподаткування. Візьмемо кращу з них: місячний виторг хай 36000 грн., продана націнка (20%, коеф.націнки 1,2) 1/6 = 6000, робить 1 людина, зав. аптеки з офіц. зарплатою 3750 грн. (після ПДФО на руки отримує 3000), нарахування на зарплату: ЄСВ 22% = 825 грн., обслуговування РРО = 175грн., логістика (аптека знаходиться в 15 км від іншої, від якої снабжається, бензин, частка в оплаті праці зав. головної аптеки, фасувальника, водія, бухгалтера) хай буде 1250 грн. (насправді більше). Тобто мій прибуток з цієї аптеки = 0. Коли завідуюча йде у оплачувану відпустку, як зараз, аптека закрита, її відпускні це вже мій прямий збиток. Чому ще не закрив?. Хотів закрити ще 2 роки назад, запросили на сільські збори, слізно просили не закривать, 1,5 тис. населення, хоч і не далеко від Києва, та без аптеки привабливість села погіршиться. Ну а при 5000 грн. мінімальної зарплати таким торговим точкам одна дорога - закриття. В моєму випадку я навіть від цього виграю. Я за підвищення мін. зарплати, але я розумію до чого це призведе в сільській місцевості або депресивних регіонах.
-
olmyb
-
-
- Подякував: 121 раз.
- Подякували: 40 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 19 лип, 2017 12:08
olmyb Ви зараз працюєте для людей, а не для прибутку. Так от, якби ви жили у Європі, то у вас булиб податкові пільги, так як ви працюєте для людей, то не булоб ніякого податку. Чому в нас так для малого бізнеса не роблять, а лише пілікають ці реформатори - для мене залишається здогадками. Мабуть переживают за те, що малий бізнес (в деяких сферах) таким чином витіснить середній - якому податки платити доведется таки.
-
sewirsewir
-
-
- Подякував: 8 раз.
- Подякували: 11 раз.
-
-
Профіль
-
-
|