Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)
+Додати тему
Відповісти на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
а такой вопрос со звёздочкой. вот эти 400 тыс (в год/мес/накопительно, не суть) - это считается по всем приходным операциям , т.е. готівка в кассу + безготівкові приходы (п2п + сеп) ? , или эта магическая цифра 400 тыщ только по готивке (возможно ещё по "анонимным" п2п входящим ??) но БЕЗ входящих СЕПов ?
Т.е. грубо говоря, по примеру того же Газа или Агриколя (400 тыщ в год) : если я внёс налом в кассу эти 399-400 тыщ и ещё себе с другого банка со своего же счета наСЕПил ещё тыщ 50 или 100, а может и больше - финмон формально возбудится ? Именно сеп переводы интесуют.
И ещё вопрос вдогонку, если например я, опасаясь всяких бактерий, вирусов на деньгах, вообще нал не держу в руках и у меня всё безналом в грн - если я буду постоянно между своими счетами сепить (где четко видно от кого ИНН какому ИННу) - что на это финмоны будут говорить ?
a77 вам нужно бути ФОПом. Все Ваши операции нетипичние и смахивают на отмивание средств. Мусони дали Вам деньги в руки подержать, а ви не знаете, что делать и гоняете их вперед и взад.
А ніхто не знає, в кожного із банків свої процедури, які вони намагаються тримати в секреті. Впевнений, що перед блокуванням рахунків відбуваються моніторинг онлайн раніше, про успішне проходження яких клієнт і не дізнається.
А ніхто не знає, в кожного із банків свої процедури, які вони намагаються тримати в секреті. Впевнений, що перед блокуванням рахунків відбуваються моніторинг онлайн раніше, про успішне проходження яких клієнт і не дізнається.
Да там в банке просто может кто-то обидеться и попросить заблокировать.Любого.Заходим в ветку сенс банка и читаем.Это к вопросу что все кого блокируют это мутные наркоторговцы и прочие мафиози.При нынешних раскладах доступ клиента к своим деньгам вообще не гарантирован.Что лично меня уже начинает немного настораживать и напрягать.
посетитель Читав. ИМХО якщо б клієнт був "чистий" - його б не заблокували. А так клієнт із зони ризику привернув до себе увагу. Це все рівно, що не платити податки за торгівлю через Інстаграм і влаштовувати скандали в податковій... Розумію, що начальниця відділення перевищила свої повноваження, але це таке, перевищують повноваження значна частина українців. Я вже давно писав про проблему моніторингу, як, в Україні так і в Європі: гроші отримані із депозиту не вважаються "чистими". В такій системі будь-який представник середнього класу, який носить гроші між банками в пошуках кращих умов, вважається майже злочинцем і змушений "відмивати" свої кошти...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Вів 16 січ, 2024 13:04, всього редагувалось 1 раз.
a77 написав:И ещё вопрос вдогонку, если например я, опасаясь всяких бактерий, вирусов на деньгах, вообще нал не держу в руках и у меня всё безналом в грн - если я буду постоянно между своими счетами сепить (где четко видно от кого ИНН какому ИННу) - что на это финмоны будут говорить ?
Будете доводити в чому сенс таких операцій, тому що вони беззмістовні, але ризиковані. Тобто все одно зайдете на фін.мон по дорослому, якщо будете противитись, не надасте документи щоб заспокоїти фін.мон (тобто суто по переліку не надасте документи де буде видно що у вас є адекватні доходи) то все одно заблокують і попросять на вихід.
altbank дуже нетиповий фінмон - до 30000 поповнював по реквізитам без проблем , все що більше 30000 блокувалось,треба було дзвонити до відділення , далі підтверджували що все ОК . Прийшов до висновку що цифра 30000 для цього банку є лакмусова бумажка
*відповідно до вимог НБУ в 2024 році Вам необхідно повідомляти банку максимальний обсяг фінансових надходжень, які плануєте проводити в банку протягом місяця.*
Для цього: - зателефонуйте до Контакт-центру 0800210800 - або відправте СМС на номер 8052 з текстом «Надходження ХХХХХХ» (де ХХ макс.обсяг фін.надходжень) - або зверніться до обслуговуючого відділення. Запис на зустріч у відділення: https://bit.ly/3hOfCIT"
Ще хтось таке отримував раніше? Яку максимальну суму можна вказати щоб банк з доками не чіпав?
1finanсier написав:По якому каналу надіслали? Боюся пропусити )
Таке робить Моня, таке робить Аккорд
Моня шле в додатку Аккорд блокує нову фінансову операцію і повідомляє теж в додатку. Аккорд допускає дистанційно заповнити новий опитувальник, Ощад тягне до себе. щоб окучити.