Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
  #<1 ... 122123124125126 ... 228>
Повідомлення Додано: Чет 25 січ, 2024 23:53

flysoulfly написав:Интересно и настучат ли банки сами в налоговую после ухода такого потенциально матьорого налогонедоплательщика, еще и кагбэ грюкнувшего дверью :?
(понятно, что за 2023 он еще не неплательщик - но в перспективе... )

Не настучат.Во первых какая никакая банковская тайна у нас пока ещё есть, а во вторых предмета стука нет.Типа у человека обороты по карточке на стопицот миллиардов?И что?Тогда на всех стучать можно.Обороты у всех.Вопрос только в сумме и количестве.С какой суммы стучать?А с любой тогда придется.Только основания у банка на текущий момент передавать данные физлица налоговой нет.
посетитель

Подякував: 5 раз.
Подякували: 228 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 06:21

Re: Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)

Панове, а таке питання для дискусій - якщо сума куплених в Дії (і ще не закінчившихся по термінах) (через різних партнерів) овдп перевищить 400 тис , чи може Дія стуканути "куда слєдуєт", щоб возбудився фінмон ?
1finanсier

Подякував: 373 раз.
Подякували: 71 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 11:10

1finanсier написав:Панове, а таке питання для дискусій - якщо сума куплених в Дії (і ще не закінчившихся по термінах) (через різних партнерів) овдп перевищить 400 тис , чи може Дія стуканути "куда слєдуєт", щоб возбудився фінмон ?
ні.Дія це чисто технічний посередник, а не фінансова організація.У неї немає повноважень щось там моніторити і комусь(кому?) передавати.

Ну по загальній сумі більше 400 тис.Не стосовно Дії, а взагалі.В одній фін установі.Тут я так розумію більше період за який вони проходять важливий.Якщо за місяць то це стовідсоткове попадання.Але якщо залишки поступово утворилися наприклад за пів року то тут питання відкрите.У мене в сенсі поступово за декілька місяців залишки було що перевищили.Питань не було.Але як на це дивляться інші хз.Да і сеня, сьогодні так, а завтра образився що депозити не відкриваю у них, а замість того ЦП купую і викине щось )).
В ІКУ, коли купуєш ЦП, вони присилають залишок ліміту за період.Коли у них той період діє, на практиці не перевіряв так як в інших місяцях після першої покупки не купував.Чи з нового місяця він у них відновлюється на 400тис при не погашених ще старих куплених раніше цікаво було знати.Хто на практиці в курсі дайте знати, будь ласка.
посетитель

Подякував: 5 раз.
Подякували: 228 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 13:47

1finanсier написав:чи може Дія стуканути "куда слєдуєт", щоб возбудився фінмон ?

Дія це нічого, тому вона нікуди і не стукне. У вас є взаємити з брокером в якого ви купляєте. По військовим наче немає фін.мону (так було на початку війни). Але я би не купляв більше 390к на один банк/брокер. Маєте кінто, сенс, ісу, це ті що точно там світяться в додатку це вже 1.2 млн, ще можна відкрити рахунок в універі, бонді, в моно і так збільшити ліміт (це допоможе уникнути запитання від брокерів) але ще є банки, тобто я би не отримував виплати з різних брокерів на 1 той самий банк (наприклад та ж є підтримка).

Резюме - краще купляти у банків/брокерів напряму і отримувати виплати на різні банки щоб не перевищувати ліміти.

Як бонус брокери і банки звітують про дохід по овдп (відсотки або прибуток з різниці) чим в кінці року збільшать ваші офіційні доходи в довідці про доходи. Відсотки по депозитам не звітуються в дпс тому не збільшують його. (при фін мону треба окремо надавати довідки з банків по відсоткам). Тобто ОВДП в будь якому випадку краще бо немає відсотків, можна продати і збільшують офіційні доходи.
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 15:42

Amethyst
  Amethyst написав:А рахунки в трьох банках вам вже заблокували?

Поки ні.
Думаю, що про надходження від студентів нічого писати не треба!

На жаль :( , я вже так і написав. У відповідь мене попросили:
Просимо долучити детальне пояснення щодо накопичених коштів, а саме де працювали, який період, яку суму доходу накопив.

Також попереджаємо про наступне:

- відповідно до пункту 24 постанови НБУ 29.07.2022 № 162 «Про затвердження Інструкції про порядок відкриття та закриття рахунків користувачам надавачами платіжних послуг з обслуговування рахунків»: заборонено використовувати поточні, платіжні рахунки фізичних осіб, що відкриваються для власних потреб, для проведення операцій, пов'язаних із здійсненням підприємницької та незалежної професійної діяльності.

Або дуже багато надходжень по 100-500-1000 грн (від 20 шт).

За грудень-січень на картку Ізі було 14 платежів від студентів на 10000 разом
heystardream

Подякував: 8 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 15:52

heystardream ви додали довідку про доходи щоб покрити ці гроші доказами що вони легальні? (Це перше що їх цікавить).

Далі якщо працюєте теж треба було долучити довідку ОК-5.

На аргумент банку відносно постанови НБУ я би написав що прийняв до уваги інформацію банку, але у ваших планах було задекларувати ці доходи до кінця квітня подавши майнову декларацію, так як для вас це додатковий дохід.

Напишіть що надалі створите собі ФОПа щоб уникнути цих непорозумінь. (можете не відкривати)

(І не приймайте більше р2р на цей банк бо ви вже будете під лупою у них).

Краще відповідати одразу широко, і не робити вигляд що ви щось не зрозуміли (бо це буде читатись що ви щось приховуєте і відповідно з вами краще попрощатись)
adj

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 17:10

adj написав:heystardream ви додали довідку про доходи щоб покрити ці гроші доказами що вони легальні? (Це перше що їх цікавить).

Далі якщо працюєте теж треба було долучити довідку ОК-5.

На аргумент банку відносно постанови НБУ я би написав що прийняв до уваги інформацію банку, але у ваших планах було задекларувати ці доходи до кінця квітня подавши майнову декларацію, так як для вас це додатковий дохід.

Напишіть що надалі створите собі ФОПа щоб уникнути цих непорозумінь. (можете не відкривати)

(І не приймайте більше р2р на цей банк бо ви вже будете під лупою у них).

Краще відповідати одразу широко, і не робити вигляд що ви щось не зрозуміли (бо це буде читатись що ви щось приховуєте і відповідно з вами краще попрощатись)

Для статистики - скільки банків у вас офіційно письмово запитували про походження коштів, в скількох банках вам було відмовлено в обслуговуванні, скільки банків взяли до уваги ваші письмові пояснення і продовжили з вами ділові відносини?
sens

Подякував: 34 раз.
Подякували: 950 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 17:14

sens нуль, але для розуміння у мене є рахунки закордоном, інвестиційний рахунок в ІБ, подаю податкові декларації і в цьому році надавав пояснення не банкам, а обласній ДПС про іноземні доходи.

Банки це лише дрібний рівень моніторингу, їх задача не мати діла з людьми які займаються очевидною чорнухою, а також тих хто може потенційно зробити проблеми банку (штрафи зі сторони НБУ).

Зустрічне питання до вас тепер.
adj

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 17:23

adj
ви додали довідку про доходи, щоб покрити ці гроші доказами що вони легальні?

Я їм надав:
1) довідки OK-5 та ОК-07, які практично дублюють одна одну та показують ідентичну інформацію, а саме 215000 грн за 2020-2024 роки

2) Інфу з вiдомостей з Державного реєстру фiзичних осiб _ платникiв податкiв про джерела та суми нарахованого доходу за останні 10 років, проте якщо брати саме 2018-2023 то там є 230000 грн

3) Квитанції (пдфки) з іншого банку щодо отримання допомоги при народженні дитини (41280 грн)

Разом: 215000+230000+41280 = 486200 грн

Я ще міг би додати квитанції щодо отримання депозитних доходів, поки не надавав

Дякую за поради!
heystardream

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 26 січ, 2024 17:28

sens написав:Для статистики - скільки банків у вас офіційно письмово запитували про походження коштів, в скількох банках вам було відмовлено в обслуговуванні, скільки банків взяли до уваги ваші письмові пояснення і продовжили з вами ділові відносини?

Це вперше Ізі та Спорт (Таском) запитали так. До того єдине що було, це тільки Приватбанк одного разу з якоїсь невідомої причини відмовив в обслуговуванні. Проте, через приблизно пів року-рік, вони відновили мені обслуговування.

Також, один раз ICU затребувало документи підтверджуючі кошти, які вишли за рамки 400000 грн. Тобто, загалом вийшло надхожень на 460000 грн, я підтвердив 60000 грн, після чого ICU розблокували поповнення та зняття коштів
heystardream

Профіль

#<1 ... 122123124125126 ... 228>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор