Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
  #<1 ... 163164165166167 ... 227>
Повідомлення Додано: Чет 15 сер, 2024 18:25

de Montaigne написав:moveton
За Фридом не скажу, а вот Интерактив брокерс при заведении суммы около 150 тыс. долларов НИКАКИХ документов происхождения средств не затребовал. Так же, как и Экзанте (правда на несколько меньшую сумму). Боюсь Вас расстроить, но австрийские банки, банки Латвии и Румынии также НИКАКИХ подтверждающих документов при открытии счетов и зачислении средств от гражданина Украины не требовали.

У меня несколько обратный опыт. У FF прямо в интерфейсе написан чему равен у этого клиента "account top up limit". И он по-умолчанию не особенно большой. Кажется, 50к евро. Документы не требует. Просто больше этой суммы денег не примет. Ну так и украинский финмон при покупке ОВГЗ в таком смысле документв не требует. Про IBKR слышал, что кому как повезёт. Жёстко ничего не прописано, но могут и попросить. Литовский Paysera за открытие счетов и за заведение на них денег особых документов не просил, а вот за поднятие лимита вывода с умолчательных 1700 евро в месяц - очень даже. Про Испанию много читал, что блокируют счета за поступление даже небольших сумм, которые банку вдруг показались подозрительными, а разблокировка потом годами. Может в Австрии, Латвии и Румынии и иначе принято. Но там я даже не знаю, как онлайново счета открывать.

de Montaigne написав:Как Вы полагаете, почему вся шелупонь банковская так резво стала предьявлять за чистоту денег? Может быть стоило спросить ИХ САМИХ, как они после начала войны деребанили с НБУ сертификаты с нереальными ставками доходности?

Я правильно понимаю, что "шелупонь" - это НБУ? Именно он банки дрючит за недостаточно активное соблюдение закона о противодействии финансированию терроризма. Менее статусным банкам этот финмон только лишний геморрой и прямые и косвенные убытки. Они им занимаются только потому, что платить штрафы НБУ - это ещё дороже. Спросить НБУ, как он дерибанил с НБУ сертификаты с нереальными ставками доходности - это поддерживаю. Но к инвестициям это относится довольно отдалённо.
moveton

Подякував: 66 раз.
Подякували: 708 раз.

Профіль

1
6
Повідомлення Додано: Чет 15 сер, 2024 20:39

Re: Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)

moveton написав:Про IBKR слышал, что кому как повезёт.

Саме так, на реддіті є пости коли ІБ приходить з запитаннями, тоді вже без документів не викрутишся, так само як і з нашими банками. Просто там ліміти інші, і невідомо чи не зможуть запитати в момент коли буде вивід грошей. Без документів я би на захід теж не ліз, краще вже купити квартиру дві, продати їх щоб були документи і потім йти з чистою душою куди хочеш, хоч в ОВДП, щоб в ІБ
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 14:34

Переказ з закордону від чоловіка до дружини

Я попав з дружиною на Фінмон.
Є в мене рахунок у латвійському банку вже більше 15 років. Там тримав доходи та робив накопичення з часів свого проживання в Латвій та США.
Зараза за сімейними обставинам вирішив перевести частину у України на дружину (прізвище у нас одне).
В Україну зроби в кілька переказів в різні банки: два перекази по 30000 EUR в банки “П” і банк “У” в липні. Призначення платежу “private transfer”. Обидва банки – з іноземними капіталом/власниками з топ 10. У кожного з банків були питання, вирішилось відписками-поясненнями і телефонними розмовами, свідоцтвом про одруження, виписками з банку відправника за період коти були там надходження (2011-2013).
В серпні зробив переказ 12000 EUR в третій банк (приватний банк без іноземного капіталу) . Переказ зарахували і одразу “обмежили використання рахунку”. С банком – тільки переписка. Виписи з банку і свідоцтво – замало. Пояснення – замало. Відверто кажучи, хочеться їх послати.
Пишуть:
Нагадуємо, що відповідно до абзацу третього ч. 1 ст. 15 Закону Банк зобов’язаний відмовитися від встановлення (підтримання) ділових відносин/відмовити клієнту у відкритті рахунка (обслуговуванні), у тому числі шляхом розірвання ділових відносин, закриття рахунка/відмовитися від проведення фінансової операції у разі встановлення клієнту неприйнятно високого ризику або ненадання клієнтом необхідних для здійснення належної перевірки клієнта документів чи відомостей.

І тут питання таке: які взагалі дій банка якщо банк вважає що їм не вистачає документів і переказ з закордону для суми в 12000 EUR. Чи зобов’язані вони повернути кошти відправнику? Чи треба у банка вимагати повернення коштів відправнику.
serg2008

Подякував: 40 раз.
Подякували: 42 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 20:53

Шо за банки хотілося б знати.Чого їх приховувати.
посетитель

Подякував: 5 раз.
Подякували: 225 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 21:08

serg2008 написав:В серпні зробив переказ 12000 EUR в третій банк (приватний банк без іноземного капіталу) . Переказ зарахували і одразу “обмежили використання рахунку”. С банком – тільки переписка. Виписи з банку і свідоцтво – замало. Пояснення – замало.
Ну їм потрібні контракти, на яких ви заробили ці гроші... навіть 10-річної давнини.
Повернути кошти або передати справу до поліції (як шахрая) вони повинні у 3-денний термін після вашої заяви на повернення коштів. Причому всі коміс за свіфт будуть ваші...
Спробуйте надати контракти і потім через тиждень подати онлайн-скаргу в НБУ.
Amethyst
Фінансовий гуру Finance.ua

Подякував: 502 раз.
Подякували: 1305 раз.

Профіль

3
1
1
10
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 22:42

посетитель написав:Шо за банки хотілося б знати.Чого їх приховувати.

Напишу пізніше після того як закончу справу з останнім.
serg2008

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 22:49

Amethyst написав:Ну їм потрібні контракти, на яких ви заробили ці гроші... навіть 10-річної давнини.
Повернути кошти або передати справу до поліції (як шахрая) вони повинні у 3-денний термін після вашої заяви на повернення коштів. Причому всі коміс за свіфт будуть ваші...

Цікаво навіщо їм потрібні контракти. Все видно з банківської виписки. Ніхто з банків не вибагам цифрового підпису у банківских виписках. Люди (фінмон)досі вірять тому відображаеться в PDF. Контрат це теж саме.
serg2008

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 23:07

serg2008 написав:
  Amethyst написав:Ну їм потрібні контракти, на яких ви заробили ці гроші... навіть 10-річної давнини.

Цікаво навіщо їм потрібні контракти. Все видно з банківської виписки. Ніхто з банків не вибагам цифрового підпису у банківских виписках. Люди (фінмон)досі вірять тому відображаеться в PDF. Контрат це теж саме.

Я теж вважаю, що достатньо пдф-Виписки. І якщо треба, то і завіреною КЕПом.
Але наші бакстери тупо і непрофесійно працюють з надлишковою пересторогою
Може дійсно накатати скаргу https://bank.gov.ua/ua/consumer-protection
А може відгук на МінФіні https://minfin.com.ua/banks/forum/banks/
Amethyst
Фінансовий гуру Finance.ua

Подякував: 502 раз.
Подякували: 1305 раз.

Профіль

3
1
1
10
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 23:13

serg2008 написав:

Тому що банківська виписка це про рух грошей, а контракт/інвойс це про пояснення за що гроші. У мене в європі блокували операцію (поповнення) поки не надав контракт і інвойс від контр-агента. Щось в них затрігерило таку перевірку операції. Надав і без ніяких розмов з людиною через пару днів все розблокували і зарахували гроші.
Але живучи в Україні ніхто не буде вірити простим пдфкам, нажаль тут кожен другий це брехун і тому такі жорсткі правила тепер. Немає довіри до клієнта поки він не доведе що він чесний, а за кордоном навпаки, тобі вірять поки не піймають на брехні.
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 25 сер, 2024 00:57

Amethyst написав:
  serg2008 написав:В серпні зробив переказ 12000 EUR в третій банк (приватний банк без іноземного капіталу) . Переказ зарахували і одразу “обмежили використання рахунку”. С банком – тільки переписка. Виписи з банку і свідоцтво – замало. Пояснення – замало.
Ну їм потрібні контракти, на яких ви заробили ці гроші... навіть 10-річної давнини.

Щось я тут почитав і ви мене нажахали…
У мене всі гроші повністю прозорі, за все сплачено податки. По повній, навіть не спрощеній.
Але я завжди думав, що якщо я принесу кудись 100-150-200 кує налу, то просто ок5-,ок-7, та витяги з банківського додатку буде (це все є в електронному вигляді і за секунди витягується) буде достатньо.
Невже мені треба зберігати трудові договори з роботою? А що вони прояснять, якщо в них написано все через «якщо» чи «у випадку». Тобто «якщо ти у відряджені в Африку, то тобі там отакі тисячі доларів , а якщо ти сидиш дома чи літаєш в Україні, то отакі тисячі гривень. І як мені тоді доводити, що я був не дома і я заробив саме тисячі дол, а не гривень? Чи ще і накази на відрядження зберігати? І печатки в паспорті про перетин кордону??
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2443 раз.

Профіль

3
3
2
  #<1 ... 163164165166167 ... 227>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти