Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Сам був студентом десяток років назад і є знайомі, що викладають тому давайте без лицемірства... Нпр. з/пл лікаря, прокурора теж дуууже низька а в медичний чи юрб фак з року в рік десятки на місце і всі розуміють що туди не за оф. з.пл йдуть Так для затравочки про бідненьких доцентів ботанів
Паралельна моїй кафедра доречі.В кінці дев'яностих диплом з захистом на тій кафедрі 150 паперів коштував.Мені не зрозуміло якщо студік нулячій нпфіга препода сдав?!
Ну так... була такса, ти байдикуєш... шастаєш по кав'ярням.. співаєш пісні про цнотливість із дівчатами, за тебе працюють - підготовували Дипломний проект - 150-200 долярів. Так і що?
Потім була такса: за тебе готують кандидатську дисертацію - 3 000 долярів. Все керівництво Львівської залізниці стало кандидатами наук. Так і що? Ну, вкинули викладача вищу - інфа є за тим посиланням ЛьвіскогоБатяРа - за 370 долярів брався зробити наступне: - звільнення від переддипломної практики - виїзд за межі Львова (порахуйте проживання та харчування у Тернополі на протізі місяця). - підготовка Звіту про проходження Переддипломної практики та його захист. - підготовка теми Дипломного проекту (не повинна повторюватися - це ретельно контролюється) - підготовка не менш як чотирьох розділів Дипломного проекту. - підготовка Пояснювальної записки до Дипломного проекту та набір тексту з формулами (окрема робота працівника у Львові). - підготовка плакатів на форматі А1 до Пояснювальної записки (це- найдорожча робота) - друк 10 плакатів на плоттері. - затвердження Дипломного проекту у нормо-контролі ті відповідних кафедрах (там є частина економічна, наприклад) - виклик довбура з хати, де він лежить із кобітою в обнімку, та навчання його щось там бекати на захисті. Ну я знаю, хотіли за це - процес розтягнутий на пів-року - 370 долярів або по 60 долярів на місяць - це по 1400 гривень на місяць - думаю, ЛьвіськийбатяР і не взявся б за такі мізерні гроші... щось робити... Ну, "вкинули" доцента добре люде... Ну так сталося... Робота там небезпечна...
Потім була такса: підключення до електроспоживання - 4 000 долярів (сам особисто платив). Так і що? Потім була такса "Узаконити прибудову" - 3000 долярів. Так і що? Сьогодні такса: підключенні до електромережі приватного будинка - 45 000 гривень. Так і що? Сьогодні такса підключення до газопостачання - 35 000 гривень. Так і що? "Товар-деньги-товар" (Карла Маркса). Не плутайте грішне з праведним. Я написав наступне: безглуздо радити вибирати котлован під будинком для можливої подальшої купівлі квартири в буцім-то побудованому у майбутньому будинку та здачі в аренду на тій підставі, що поруч - "три університети", де ніби то 400 жебраків-викладачів навчають 300-а жебраків-студентів-кандидатів на "рєалізаторів" на Привокзальному ринку. Відчуйте різницю.
akurt Відчуваю... Для вас безглуздо, ви вже пів року готуєте 2шку для друзів за 12. А мій друзяка, третій рік поспіль здає однушку з ремонтом чуть вище середнього, правда 4рьох річної давнини, дочці *жебрачці* - *лікаря жебрака* з оф. з/пл 4-5к. гр, що працює в одній з районних лікарень нашої області за 300у.е в у.е +комунальні в безпосередній близькості !
В цілому та квартира в нього більше 10ти років і попит протягом них завжди був хороший, особливо в серпні імайже все *жебраки* і перевищував пропозицію. До нього дзвонять і тепер, хоча квартира не виставляється вже три роки...
А кому не пощастило, знайти щось, той йде шукати на перефирії і кайфувати в переповнених маршрутках стоячи у пробках.
Комфорт він теж знаєте бабок коштує А *жебраки*, останнім часом дууууже люблять комфорт
Bolt написав:Паралельна моїй кафедра доречі.В кінці дев'яностих диплом з захистом на тій кафедрі 150 паперів коштував.Мені не зрозуміло якщо студік нулячій нпфіга препода сдав?!
Коли я вчився були такі *вчителі* шо без бабла не здаш, що правда таких було не багато. Як і не багато було тих хто не брав взагалі і хотів знання. Не багато але були ! Більшості було пофіг - їм дають вони беруть щось занєш - будеш мати кращу оцінку, ні то задовільно. Як варіант, можливо той доцент з новин був з тої першої категорї.... Політех славиться корупцією !
Нарешті можна зробити підсумок: - все, щоб не пропонували - погано; - все не так; - раджу займатися депозитом, але найкраще, це коли приятель не має депозитів, а здає вже років... багато... жебракам за 300 долярів... жебраки є, але багаті... - нічого робити не буду... - ляжу на канапі та чекаю на виграш у лотерею, яку не купую...
akurt написав:Потім була такса: підключення до електроспоживання - 4 000 долярів (сам особисто платив). Так і що? Потім була такса "Узаконити прибудову" - 3000 долярів. Так і що? Сьогодні такса: підключенні до електромережі приватного будинка - 45 000 гривень. Так і що? Сьогодні такса підключення до газопостачання - 35 000 гривень. Так і що?
треба ввести закон - дав (взяв) хабара - відрубати 1 палець і тд поки не прийде розум
Долярчик написав:akurt ...там ви докладно розпитайте знайомих..... ... бо я бачу, що я зооооовсім далекий від тих "підводних каменів" з різними схемами....... - собі думаю: які схеми? - ну, наприклад, купив у новобудові 50-100м комерційних метрів, які пропонують зараз майже кожен забудовник..... і собі потім здаєш комусь під продукти, аптеку, відділення банку.... і т. п...... - правда офіційно, по договорі.....зі сплатою податку...... але ж і сума оренди там цікавішша! - і 15-20тис.грн і більше(залежить це від метражу і локального місця) ...то ЩО саме тут є ризиковим? (дуже ризиковим?)
п. с..... і ще ВЕЛИЧЕЗНИЙ ПЛЮС(я б навіть, сказав ПЛЮСИЩЩЩЩЕ! ) - непотрібно робити жодних ремонтів! - кожен раз орендарі самі собі роблять ремонт під той, чи інший бізнес....... - те саме і з меблями.... і технікою!
Долго рассказывать, но по собственному опыту лучше для пересичного жилую сдавать,чем нежилую. Нюансов много-за хорошую цену арендной платы сложно найти арендаторов,могут быть длительные простои, а отопление,если централизованное платить надо постоянно и по коммерческим тарифам,которые повыше жилого фонда.Если арендаторов нашли ,за меньшие деньги,чем думалось,то уже рады,что хоть как-то,чем никак-тарифы то в нежилом фонде выше,чем в жилом на все.В общем,если ты не при городской власти состоишт, то лучше в нежилую не лезть. А то купишь за свои кровные,в надежде сдать,а перед твоим помещением городская власть за те же деньги,что ты купил 20 европавильйонов наставит, ты с арендой в пролете,а европавильйоны заполнены и еще очень много разных других нюансов.
....подякував і за це...... - хоч ніби нічого нового не прочитав, але Ви багато проблем зібрали до купи, тож вже виходить, що все не так веселково!
Долярчик написав:.....і ще одне: - а не вигіднішше вложитись в комерційну нерухомість? - теж для подальшого здавання в оренду.......- які там "підводні каміння"?
Будь - яка оренда має підводні камені... І ті хто її відстоює (akurt привіт) про них чомусь уперто мовчать. Є простої, проблеми з орендарями, проблеми з сусідами, вирішення дрібних комунальних питань в решті решт. До яких вам, як потенційному орендодавцю потрібно бути готовим, щоб потім не виявилось, що ви це не врахували. Саме тому я вважаю, що станом на сьогодні депо краще. Я навіть пропоную вам зробити собі самому простенький SWOT аналіз для депо і здачі квартири в оренду щоб порівняти.
П.С для комерційної нерухомості, маю на увазі щось пристойне на мою думку вашої суми за мало. З того, що я знаю при здачі такого типу нерухомості, як правило частину пускають по білій схемі, самі розумієте чому. А отже до цього. і до його наслідків треба бути готовим.
akurt написав:Нарешті можна зробити підсумок: - все, щоб не пропонували - погано; - все не так; - раджу займатися депозитом, але найкраще, це коли приятель не має депозитів, а здає вже років... багато... жебракам за 300 долярів... жебраки є, але багаті... - нічого робити не буду... - ляжу на канапі та чекаю на виграш у лотерею, яку не купую...
Было бы так легко лежать на канапе,уже б все лежали. Поэтому лёгких путей нигде нет-везде риск и везде почти правда,начиная от зарплаты преподавателя в 4000 грн.,имеющего счета в зарубежных банках и кучи недвижимости и заканчивая тем,что иметь счет в иностранном банке без лицензии НБУ как бы не законно. А когда правда подаётся,только не вся,то жить безусловно легко,пока не столкнешься с реальной жизнью со всей её правдой. При отрицательном приросте населения и всё большего выхода новых квартир для сдачи в аренду,не надо быть семи пядей во лбу,чтобы понять,что с давая в аренду 3 квартиры, на канапе уже не поваляться,а вот купив в Киеве или Варшаве такие шансы всё же есть.