Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
moveton, я не дивлюся ніякі таблиці, рахую сам. Конкретно в даному випадку там і близько немає 18%, вони навіть суттєво програють облігаціям з 17.25%. Може це прикол Сенса, я не знаю. Зараз хом'яки побіжуть таритись на всі гроші під 18%.
п. с. % є за 10.09.25. За сьогоднішнє погашення ще нічого немає.
Striker написав:moveton, я не дивлюся ніякі таблиці, рахую сам. Конкретно в даному випадку там і близько немає 18%, вони навіть суттєво програють облігаціям з 17.25%. Може це прикол Сенса, я не знаю. Зараз хом'яки побіжуть таритись на всі гроші під 18%.
https://ukraine.im/ovdp/ Проверенная многими людьми штука. Но, разумеется, каждый вправе считать доходность по-своему.
Striker написав:moveton, я не дивлюся ніякі таблиці, рахую сам. Конкретно в даному випадку там і близько немає 18%, вони навіть суттєво програють облігаціям з 17.25%. Може це прикол Сенса, я не знаю. Зараз хом'яки побіжуть таритись на всі гроші під 18%.
Якщо врахувати ціну покупки і тривалість від покупки до погашення то 18% перетворюються в 16,73 (1000+81*5-1021,52)*365/(819*10,2152), а 17,25 в 16,33
Так я на це й звертав увагу занадто емоційному greenozon (що проголошені 18% - маячня. Хто вище б’є – той краще грає)
vollena71 написав:Якщо врахувати ціну покупки і тривалість від покупки до погашення то 18% перетворюються в 16,73 (1000+81*5-1021,52)*365/(819*10,2152), а 17,25 в 16,33
Що за цифри в знаменнику, звідки вони? Ціна покупки відіб'ється при першій же виплаті %, вона закладена вже у цю виплату. Далі рахуємо від номіналу.
moveton написав:https://ukraine.im/ovdp/ Проверенная многими людьми штука. Но, разумеется, каждый вправе считать доходность по-своему.
Що дає ця табличка? Вона показує % з реінвестуванням, а мені цікавий % без реінвестування.
Striker написав:Що дає ця табличка? Вона показує % з реінвестуванням, а мені цікавий % без реінвестування.
Это не табличка. Это калькулятор стандартной доходности YTM. Показывает, что доходность 18% в данном случае таки есть, Сенс всё правильно считает и можно и самому такие расчёты произвести. Т.е., что 18% по этой бумаге нет - это точно не правда. Ну а интересует ли именно такая доходность - это уже другой вопрос. Разумеется, существует и бесконечное множество других функций из многомерной характеристики выплат в попугаи. И все в каком-то смысле "правильные". И у каждого в этих функциях свой интерес.