Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
budivelnik написав:.. Я купив новобудову в іпенях Львова..тільки тому що в центрі м2 коштує в рази дорожче..Але моя новобудова вже утеплена....
не кидайтесь в крайности. Большая часть жилья, нуждающегося в модернизации раскидана по всей стране, а не только столица и миллионники. Попробуйте предложить это жителю условного Нежина, где квартира стоит меньше чем ее ремонт (скромный), тем более утепление. У жителя Нежина тупо нет нужной суммы на руках, а обязать его брать кредит в банке не получится. Ну и все. Потому, ИМХО, правильно как в Беларуси бацька сделал - по госпрограмме модернизируют, затем сумму модернизации принудительно раскидывают по платежкам на годы. Но отопление получается дешевле, этим сторнируется
budivelnik написав:.. Я купив новобудову в іпенях Львова..тільки тому що в центрі м2 коштує в рази дорожче..Але моя новобудова вже утеплена....
не кидайтесь в крайности. Большая часть жилья, нуждающегося в модернизации раскидана по всей стране, а не только столица и миллионники. Попробуйте предложить это жителю условного Нежина, где квартира стоит меньше чем ее ремонт (скромный), тем более утепление. У жителя Нежина тупо нет нужной суммы на руках, а обязать его брать кредит в банке не получится. Ну и все. Потому, ИМХО, правильно как в Беларуси бацька сделал - по госпрограмме модернизируют, затем сумму модернизации принудительно раскидывают по платежкам на годы. Но отопление получается дешевле, этим сторнируется
Ще раз 1 Все житло( мінімум 95%) , збудоване до 2005 року - енергонеефективне 2 У цього житла є власники 3 Якщо житло коштує менше 100 000 грн - то в цьому містечку головне не термомодернізація, а працевлаштування.... Якщо більше 100 000 грн..то +20000 грн для зменшення платіжки на 30-40% - це реально необхідно і в першу чергу це необхідно ВЛАСНИКУ цього житла. 4 Легко бути добреньким..за чужий кошт. Я не хочу сплачувати додаткові податки в Бюджет України...для покращення власності жителів Ніжина.... Вони ж не доплачують мені за те що я їм огірки - гірші від тих що їдять вони. 5 Чому на мої платіжки треба розмазувати вартість термомодернізації вашого житла? Я нічого не маю проти..ба більше сам пропонував а - Держава кредит на термомодернізацію б - населення, після тогго як їх житло модернізують продовжує сплачувати по тарифам ячкі були до модернізації..але тепер менше отримує виробник тепла і більше банк кредитор..і така ситуація поки платіж не буде погашений.. Як тільки погасять - так відразу переходять на нові суми виплат.
Denik написав:Тепер підійшли до найцікавішого. Я писав вже про зменшення виробництва електроенергії АЕС у Франції та газові ф'ючерси по 800 до березня 2023 року. До послідовників тупоголових Меркель і Шредера дійшло, що треба створити "стратегічні резерви газу" https://neftegaz.ru/news/gas/726238-es- ... pasy-gaza/ Робочий об'єм ПХГ ЄС - 110 млрд куб. м., поточні запаси - 35. https://agsi.gie.eu/#/ До кінця опалювального сезону запаси впадуть до рівня десь 25. Для "стратегічного" резерву хоча б 100 млрд. куб. треба 60-70 млрд. доларів окрім поточного імпорту (а ще за імпортовану нафту платити удвічі більше, аніж у 2021). В нинішній ситуації ЄС може лише надрукувати грошей для створення стратегічних запасів газу. QE в США зупинине. Тому курс євріка піде до парітету.
Denik написав:Тепер підійшли до найцікавішого. Я писав вже про зменшення виробництва електроенергії АЕС у Франції та газові ф'ючерси по 800 до березня 2023 року. До послідовників тупоголових Меркель і Шредера дійшло, що треба створити "стратегічні резерви газу" https://neftegaz.ru/news/gas/726238-es- ... pasy-gaza/ Робочий об'єм ПХГ ЄС - 110 млрд куб. м., поточні запаси - 35. https://agsi.gie.eu/#/ До кінця опалювального сезону запаси впадуть до рівня десь 25. Для "стратегічного" резерву хоча б 100 млрд. куб. треба 60-70 млрд. доларів окрім поточного імпорту (а ще за імпортовану нафту платити удвічі більше, аніж у 2021). В нинішній ситуації ЄС може лише надрукувати грошей для створення стратегічних запасів газу. QE в США зупинине. Тому курс євріка піде до парітету.
А хіба у них теж ціна енергії "для населення" в 4 рази менша за комерційну? І те "населення" теж не хоче навіть і меншу ціну оплачувати, або хоча би знизити своє споживання?? Бо інакше незрозуміло, в чому буде проблема поповнити запаси хоч би і з амер.танкерів?
Bobua написав:А хіба у них теж ціна енергії "для населення" в 4 рази менша за комерційну? І те "населення" теж не хоче навіть і меншу ціну оплачувати, або хоча би знизити своє споживання??
Ні. Цього року в усіх без виключення країнах Європи ввели пільги на енергію для населення. В Німеччині - і для промисловості.
Bobua написав:Бо інакше незрозуміло, в чому буде проблема поповнити запаси хоч би і з амер.танкерів?
Проблема в тому, що з користувачів, яким і так доплачують, не можна взяти значну суму наперед. 60-70 мільярдів доларів на закачку для Європи можна лише надрукувати. І ці гроші одразу підуть на купівлю долара з відповідними наслідками для курсу євро.
Востаннє редагувалось Denik в П'ят 18 лют, 2022 21:02, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik Яким чином зменшити платіжку у будинку умовного 1965 року із ЦО? Утеплення - як ви кажете 20 тис. грн + 1,5 тис. грн. проект на відключення квартири + 10+тис. грн котел + Х тис. грн монтаж. Тобто, без монтажу і підключення - 31,5 тис.грн. Можливо помилився у ціні або чогось не врахував. Через який термін часу окупиться і чи будуть пенсіонери чекати цього - питання. Так само й ті, хто не планує 15 років жити на 1 місці також навряд чи будуть зацікавлені у цьому. Яким чином переконати мешканців будинку у відключення від ЦО - інша історія. Але утеплення без відключення ЦО - нічого не вирішує, платіжки будуть ті ж самі.
А звідки вони цей газ візьмуть? Основні джерела надходження газу в Європу - москальські труби Чукчі з евенками видобувають в рік 550-600 млрд куб. Самі імперці використовують-втрачають не менше 400 млрд куб в рік, на експорт іде приблизно 150 млрд куб. В тайожний союз 30-40 і решта в "дальнє зарубіжжя". Цього решта, васалітету германського рейху ледве вистачить, враховуючи ще всякі сили сібірю, південні потоки і інше. А те, що можна взяти в Азейбарджану, Казахстану перського регіону надійно закрите військовими конфліктами, які з потакання берліну розвязала і підтримує москва. Які запаси? Чи берлінським вишкребкам, послідовникам шрьодера, теперішня ціна газу видається низькою і вони ще хочуть її підняти, щоб дозволити кремлю ще більше витрачати грошей на свою армію і на драконення всього решта континенту?
xaos_22 написав:Але утеплення без відключення ЦО - нічого не вирішує, платіжки будуть ті ж самі.
Вирішує, якщо кредит на утеплення візьме ОСББ на весь будинок , після цього прикрутити краник на вході в будинок, і виплати по кредиту будуть компенсуватись зменшенням платіжки за тепло.
xaos_22 написав: Але утеплення без відключення ЦО - нічого не вирішує, платіжки будуть ті ж самі.
Ви бачу взагалі не читаєте пости вище й для чого газові котли, якщо є лічильник тепла. Живий приклад з мого міста: 1.Неутеплений будинок(старі вікна в під'їзді, одні вхідні двері, лічильник в підвалі без регулювання): 2.Утеплений будинок частково( по програмі 30/70 замінені балконні рами, вікна в під'їздах, подвійні двері в тамбур, тепловий лічильник з погодозалежною автоматикою, утеплена половина будинку пінопластом, решта в цьому році) : Рахунок за 2к за листопад в першому будинку 990грн, в утепленому 550грн. А по будинку економія десь 42тис.грн/міс. В холодні місяці й з ростом вартості Гкал різниця буде більше 50%.