Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
sequence написав:Кто нам подкинет пару гривен на АЭС, вы не в курсе?
А може перестанете надіяти на когось? і звернете увагу на власні сили 1 Кожен домовласник неутепленого житла ( а такого в нас 70%) може знайти 20000-50000 грн на утеплення(ціна для багатоповерхівок, бо приватний будиночок утеплити в рази дорожче) - отримаємо на виході 10 млн власників неутеплених квартир * 2000 доларів=20 млрд доларів власних інвестицій у власне житло , а - зекономлять на опаленні самі і з зекономлених погасять кредити б - в масштабах України зекономлять приблизно 4 млрд м3 споживання газу щороку 2 Кожен сотий домовласник , може за 100 000 грн , поставити собі фотопанелі потужністю в 3-5Квт і з акамулятором на 10 Квт*годин а - 0,1 млн домовласників*10Квт*годин генерації в день*365 днів=365000Мвт*годин
І все Не треба Вам нікого, бо у Вас все є...
В теорії все складно виходить, а на практиці маємо: 1) утеплення геть нічого не дасть в теперішніх умовах, бо скільки б мешканьці багатоповерхівок не намагалися економити тепло, власникам єнергокомпаній, ТЕС, котелень і т.і. це до лампочки-вони хочуть збільшувати а не зменшувати свій грошовий потік, тому "протискають" усілякі законотворчі "новації" на кшталт "мінімальне споживання", цілорічна абонплата на всі послуги, внесення у собівартість тепла своєї неефективності та небажання проводити будь які реконструкції і т.д. Ви сподіваєтесь їх перемогти без зміни концепції розвитку держави? Надежды юношей питают!"
Мені 56, далеко не юнак 1 Вже 10 років використання газу на гарячу воду+опалення в мене не перевищує 2000 м3 на 150 м2 жилої+70 м2 неопалювальної мансарди. 2 Я звичайно міг почитати когось а-ля Ви , коли в 2007 проектував будинок в якому ця квартира, коли газ був по 75 коп зп м3, але взяв і зробив термос з 15 см утеплювача і 2 камерного склопакету Так що - під лежачий камінь - вода не тече... Я вже зекономив за ці роки як мінімум 60 000 м3 газу для себе і Держави - а що зробили в цьому питанні Ви
drevlyanin написав:2)Ви вже встановили собі СЕС? Якщо так, то мали б знати що: а) 3-5 кВт це взагалі ні про що-вони у вас будуть тільки при сонячній погоді і при цьому тільки 2-5 годин на добу. Сховалося сонечко за хмару, виробіток миттєво падає, а ваша побутова техніка на таке не згодна. Тому потрібно встановлювати панелі з запасом по потужності у 3-5-10 разів від вашого "планового" споживання. І все одно, в періоди пікового навантаження вранці та ввечері панелі майже нічого не виробляють, а значить вносять ще більший дисбаланс в енергосистему країни. Властники великих СЕС окремим рядком вносять плату за такі небаланси і для побудови таких станцій існують суттєві обмеження. Якщо ж навіть кожен сотий домовласник почне на свій розсуд ліпити панелі де заманеться, небаланси ще збільшаться і хто та за чий рахунок має те "вирівнювати"? АЕС тут аж ніяк не помічник. б) Про ак. на 10 кВт годин- це ну дууууже не бюджетна штука, якщо звісно не встановлювати усілякий непотріб. Поцікавтеся скільки коштує наприклад ЛУна від Хуавею на таку потужність-порахувавши економіку проекту швидко перехочеться купляти такий девайс. А відносно дешеві свинцеві ак. навіть "модні" гелеві, як показує практика проживуть не більше 1-2 років при інтенсивній експлуатації, а буває і того менше. Якби все було так просто і вигідно-весь світ уже б давно це робив. Отака куйня малята.
СЕС поки що не встановив, а батарею на 6 Квт*годин , літій іон , з інвертором на 3Квт - встановив.... Повірте - це не так вже й дорого ( близько 1000 доларів) Так, сьогодні при ціні в 1,68 за кіловат - це штука неокупна.. А при ціні в 5,20 А як Ви оцінюєте комфорт..коли навколо тебе по 2-5 годин, електрики немає, а в тебе хоч 48 годин без електроенергії ( ясно якщо не вмикати духовку/праску/пралку) , але освітлення, котел, телевізор,компютер - будь-ласка...
Так от В мене споживання 250-300 Квт*годин в місяць Питання на засипку а - на скільки мені вистарчить батарейки в 6 Квт*годин б - а якщо при цьому я вставлю ще фотополе в 20-40 м2( 3-6 Квт потужності) І останнє Сьогоднішнє моє електроавто не має функції V2G, але наступне( планується через 3-5 місяців) буде мати батарейку в 84 Квт*години і цю функцію... Що тоді скажете? В мене вийде крім автономного електроживлення, ще й власна нафтова компанія..яка буде забезпечувати мене безкоштовним паливом для двох авто..
Хто хоче - той робить Хто не хоче - має 100 пояснень чому цього робити не треба.
xaos_22 написав:drevlyanin В Уманском ТК все хорошо и будет все хорошо. Как раз у них полная диверсификация источников энергии.
Ну-ну, блажен кто верует. Голландцы вон тоже думали, что у них все хорошо... Вы в куре, что уже строятся планы, по уменьшению минимум вдвое мощностей ГТС? А если при указанной "модернизации" такая полезная газо-компресорная станция перестанет существовать, а то и вовсе "дружественный" сосед перестанет газ через Украину качать? Платить за транзит будет до 2024, а качать нет (все согласно контракта). С ээ. вон тоже собрались с Европой синхронизироваться. А синхронизация это де факто европейские прайсы. Думаете выгодно будет досвечивать и др.? Может я конечно старый брюзга, но к таким мыслям меня подталкивает жизненный опыт. Если в Броварах или Умани на улице 0-10 а в это время в Турции +10+20, да еще у турок газ и соответственно удобрения в 3 раза дешевле и у нас зона свободной торговли-девертифицируй или нет, их окончательная конкурентная победа в тепличном бизнесе только вопрос времени. В каких то эксклюзивных нишах конечно останемся, но не более. Только изменение условий хозяйствования (налоги, сертификаты, санитарные правила, квоты и т.п-то что применяют к нашей продукции за рубежом) способно переломить ситуацию. Полюбуйтесь на количество частников, желающих продать свою "прелесть":
budivelnik написав:СЕС поки що не встановив, а батарею на 6 Квт*годин , літій іон , з інвертором на 3Квт - встановив.... Повірте - це не так вже й дорого ( близько 1000 доларів) Так, сьогодні при ціні в 1,68 за кіловат - це штука неокупна.. А при ціні в 5,20 А як Ви оцінюєте комфорт..коли навколо тебе по 2-5 годин, електрики немає, а в тебе хоч 48 годин без електроенергії ( ясно якщо не вмикати духовку/праску/пралку) , але освітлення, котел, телевізор,компютер - будь-ласка...
Так от В мене споживання 250-300 Квт*годин в місяць Питання на засипку а - на скільки мені вистарчить батарейки в 6 Квт*годин б - а якщо при цьому я вставлю ще фотополе в 20-40 м2( 3-6 Квт потужності) І останнє Сьогоднішнє моє електроавто не має функції V2G, але наступне( планується через 3-5 місяців) буде мати батарейку в 84 Квт*години і цю функцію... Що тоді скажете? В мене вийде крім автономного електроживлення, ще й власна нафтова компанія..яка буде забезпечувати мене безкоштовним паливом для двох авто..
Хто хоче - той робить Хто не хоче - має 100 пояснень чому цього робити не треба.
Ні, не так. Я теж дещо зробив і ще буду робити в цьому напрямку. Але ми ж наче про економіку процесу а не -хочу бути передовим та "зеленим" за будь які гроші. Купити єлектрокар за 40-100 куе задля економії ее. в будинку= 500 і навіть 1500 грн/місяць ну якось не дуже, та й мало кому під силу. Йдемо далі: 6 кВт/год літієва батарея+інвертор це хіба дуже б/в з невідомим ресурсом та безпекою. Новий надійний літій з якісним балансуванням комірок та дієвою гарантією: від 200 до 1000+ дол/кВт/год. Тепер про "власна нафтова компанія": полем в 3-6 кВт ви ну дуууууже довго будете "заправляти" своє майбутнє авто. В такому режимі вам доведеться весь день "стояти на прив'їзі" а їздити відповідно тільки вночі. Для 84 кВт/год ак. я б особисто ставив поле мінімум на 20 кВт, якщо звичайно заряджатися планую в основному від сонця.
drevlyanin написав:Новий надійний літій з якісним балансуванням комірок та дієвою гарантією: від 200 до 1000+ дол/кВт/год.
Ви відстали від життя... Новий літій - максимум 150... Друге питання, що треба знати де і в кого питати... Просто прикиньте В мене 45 квт*год в авто і авто до 30000 доларів.... І по заряду Ви заряджаєте кожен день всю батарейку - чи тільки той ресурс що виїздили? Я виїзжаю в середньому в день 70 км..от і виходить , що зарядити треба 15Квт*годин... Але суть не в тому Питання стояло про утеплення - це робити треба і можна Після того як з меншими затратами - отримав найбільший ефект- хто хоче може переходити до більших затрат, які дадуть вже менший ефект на одиницю вкладень...
также применили технологию перевозки труб не палубе (в дополнение к тем, что были в трюмах)-процесс был новый, особенно важно было крепление на крышках трюмов и на палубе...за это капитан получил Героя Соц Труда (теплоходы "Задонск" и "Зоя Комодемьянская)
Востаннє редагувалось prodigy в Нед 20 лют, 2022 09:18, всього редагувалось 1 раз.
drevlyanin написав:Ні, не так. Я теж дещо зробив і ще буду робити в цьому напрямку. Але ми ж наче про економіку процесу а не -хочу бути передовим та "зеленим" за будь які гроші. Купити єлектрокар за 40-100 куе задля економії ее. в будинку= 500 і навіть 1500 грн/місяць ну якось не дуже, та й мало кому під силу.
На такі цифри вийшов і я. В країнах ЕС та США "зелений перехід" коштуватиме десь 100 тис. доларів на домогосподарство. В Україні - трохи дешевше (десь удвічі), бо у населення немає шизи купляти авто лише після автосалону і в кредит та значна доля атомної енергетики і немає німецької шизи щодо будівництва нових АЕС або ГАЕС. Та й зеленої генерації вже збудовано на 10 мільярдів доларів.
zРадио написав:У нас под ногами много возможностей, и не только солома. Но для их монетизации нужны длинные деньги. Вы полнейший бред пишете про сроки окупаемости 3-6 месяцев. Все подобные улучшения бизнес реализовал без ваших советов - его менеджеры и инженеры понимают то, чем занимаются, гораздо лучше диванных советников.
На самом деле сроки окупаемости по проектам энергоперехода - не менее 3-х лет, но если применить ставку дисконтирования на уровне 15% годовых, как этого требуют инвесторы, то кэшфлоу выйдет в ноль в лучшем случае через 5-7 лет, в худшем - через 10-15
А якщо під державні програми енергозбереження/енергоефективності під 10% в грн. при інфляції 10%? А якщо кредити від ЄБРР та ЄС під 1% в євро?
drevlyanin написав:Вы например знаете, где будете жить/работать через два десятка лет?
На Филиппинах с местной мулаткой. Но до этого времени надо нахомячить 100-150 куе. Чтоб там рыбачить в свое удовольствие на човныку и ни о чем не переживать.
По сабжу: я думаю, что прогноз цены э/э играет роль. Не будет дальше 5 грн. Выше.
drevlyanin написав:Вы например знаете, где будете жить/работать через два десятка лет?
На Филиппинах с местной мулаткой. Но до этого времени надо нахомячить 100-150 куе. Чтоб там рыбачить в свое удовольствие на човныку и ни о чем не переживать.
По сабжу: я думаю, что прогноз цены э/э играет роль. Не будет дальше 5 грн. Выше.