Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 59475948594959505951 ... 7544>
Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 13:52

Кармелюк написав:Я тут одночасно з іскрометним гумором zРадио читаю рекомендовану на цій гілці кимось з форумчан книгу Суворова "Самоубийство". І тільки що прочитав одну цікаву фразу:
"Роль второго человека в любой иерархии ничуть не меньшая, чем роль первого. И если первый человек — тянущий локомотив и пламенный мотор общества, то второй — тормозная система. Первый — сила ведущая, второй — сдерживающая. Политика, особенно во время войны, это смертельная гонка по темным, узким, кривым ущельям над бездонной пропастью: ревут, надрываясь, моторы и визжат тормоза. В этой ситуации тормоза не менее важны, чем мотор. Любой тиран должен проявить достаточно ума, чтобы терпеть рядом с собой человека, способного возразить, способного осадить его порыв, ибо порыв может оказаться гибельным. Наличие второго возражающего человека — свидетельство мудрости первого."

І мимоволі першою першою думкою стало: а хто ж в політиці у нас в Україні зараз перший, а хто другий?
Цікава думка форумчан... Особливо zРадио, але прохання без гумору, а то я тебе знаю! :D

Я жанр фольк-хистори не люблю, поэтому в суворовском контексте на вопрос не отвечу. Но если без него, то полагаю, что 1-е лицо сегодня в Украине - это Ермак :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 14:05

zРадио написав:
  Кармелюк написав:Я тут одночасно з іскрометним гумором zРадио читаю рекомендовану на цій гілці кимось з форумчан книгу Суворова "Самоубийство". І тільки що прочитав одну цікаву фразу:
"Роль второго человека в любой иерархии ничуть не меньшая, чем роль первого. И если первый человек — тянущий локомотив и пламенный мотор общества, то второй — тормозная система. Первый — сила ведущая, второй — сдерживающая. Политика, особенно во время войны, это смертельная гонка по темным, узким, кривым ущельям над бездонной пропастью: ревут, надрываясь, моторы и визжат тормоза. В этой ситуации тормоза не менее важны, чем мотор. Любой тиран должен проявить достаточно ума, чтобы терпеть рядом с собой человека, способного возразить, способного осадить его порыв, ибо порыв может оказаться гибельным. Наличие второго возражающего человека — свидетельство мудрости первого."

І мимоволі першою першою думкою стало: а хто ж в політиці у нас в Україні зараз перший, а хто другий?
Цікава думка форумчан... Особливо zРадио, але прохання без гумору, а то я тебе знаю! :D

Я жанр фольк-хистори не люблю, поэтому в суворовском контексте на вопрос не отвечу. Но если без него, то полагаю, что 1-е лицо сегодня в Украине - это Ермак :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Цікава думка! І, не виключаю, можливо і вірна... :roll:
Кармелюк
1

Подякував: 237 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 14:07

Кармелюк написав:
  zРадио написав:

Цікава думка! І, не виключаю, можливо і вірна... :roll:

А 2-е - Аваков :)
Радіо

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 14:13

zРадио написав:
А 2-е - Аваков :)

Теж непогана думка :D
Кармелюк
1

Подякував: 237 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 14:40

Re: Політичні дискусії

А чому не РЛА та ІВК ?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 14:44

zРадио написав:
  detroytred написав:Самая главная отличительная черта украинского менталитета - *Украина - хуторская страна*

В городах, производящих и продающих сложные продукты, победил региональный русский, а в хуторах, живущих натуральным хозяйством - местный украинский.

Было бы удивительно, если бы русский не победил, при таком-то количестве запретов, начиная аж с 1627 года. Удивительно, что мова вообще сохранилась.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 278 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 14:55

detroytred
Ну Ви ж дивитеся якраз з того боку ... І Вам не хочеться відчути себе непотрібним чи чужим . Це процес такий просто . Його неправильно вели 30 років - а після 2014 він загострився просто ... Більшість мешканців України менталітет всмоктують з навколишнього . І ота "хутірскість" - це одна з рис просто . Одноосібність , індивідуалізм , несприйняття авторитетів і так далі ... Це особливості такі . Якщо українському єврею не подобається місцевий менталітет - це його власна думка - не більше .
ЗРадіо намагається зробити руській мір всесвітнім - хоча б на словах . Ну - так - є досить велика кількість вихідців з імперії ще з давніх часів . І що ? Про пенджабську мову хтось особливо чув ? А вона по поширенню зразу після російської ... А португальська ? Вище ...
Тут якось згадували Гаврилишина - по ньому є тільки 2 варіанта розвитку світу - закуклення національних держав та всесвітній уряд . Другий варіант набагато кращий , але складний і малоімовірний . А національні держави - простіше і зрозуміліше всім . Скоріше всього світ так і буде рухатися далі .
Puente

Подякував: 0 раз.
Подякували: 418 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 15:12

Puente написав:detroytred
Ну Ви ж дивитеся якраз з того боку ... І Вам не хочеться відчути себе непотрібним чи чужим . Це процес такий просто . Його неправильно вели 30 років - а після 2014 він загострився просто ... Більшість мешканців України менталітет всмоктують з навколишнього . І ота "хутірскість" - це одна з рис просто . Одноосібність , індивідуалізм , несприйняття авторитетів і так далі ... Це особливості такі . Якщо українському єврею не подобається місцевий менталітет - це його власна думка - не більше .
ЗРадіо намагається зробити руській мір всесвітнім - хоча б на словах . Ну - так - є досить велика кількість вихідців з імперії ще з давніх часів . І що ? Про пенджабську мову хтось особливо чув ? А вона по поширенню зразу після російської ... А португальська ? Вище ...
Тут якось згадували Гаврилишина - по ньому є тільки 2 варіанта розвитку світу - закуклення національних держав та всесвітній уряд . Другий варіант набагато кращий , але складний і малоімовірний . А національні держави - простіше і зрозуміліше всім . Скоріше всього світ так і буде рухатися далі .

світ буде бовтатися між цими двома полюсами
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 15:39

Puente написав: Як потім з"явилося поняття менталітет . Чомусь його тут ніхто не використовує .

Чому це ніхто.
Я тут не раз писав що:
Незадоволеність владою(будь-якою) - ментальна раса українців. Всі українські президенти - погані.
Діаметральна риса у росіян: поклоніння царю.
Це має величезний вплив на розвиток держави.
Ще цікаво спостерігати за білорусами. Ніби ментально ближчі до Європи, але царя свого не можуть скинути.
Востаннє редагувалось andrijk777 в Сер 06 тра, 2020 15:44, всього редагувалось 1 раз.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 06 тра, 2020 15:44

Schmit, flyman

Опять пораженческие нарративы, надоело уже. Я вообще то не про времена Валуевских циркуляров, когда и в городах не особенно со сложным производством было, а про 20-й век, когда украинский язык не запрещали, а большевики - наоборот, развивали.

Может хватит уже вечно загнобленной родины "вишневих садочків"?! Моя Украина - это современная страна-наследница империи, общество образованных людей, покоривших космос и атом! А вы - как хотите...
Радіо

Профіль

16
8
1
4
  #<1 ... 59475948594959505951 ... 7544>
Форум:
+ Додати
    тему