Політичні дискусії архів

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 59475948594959505951 ... 7544>
Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 12:52

Кармелюк писал(а):Я тут одночасно з іскрометним гумором zРадио читаю рекомендовану на цій гілці кимось з форумчан книгу Суворова "Самоубийство". І тільки що прочитав одну цікаву фразу:
"Роль второго человека в любой иерархии ничуть не меньшая, чем роль первого. И если первый человек — тянущий локомотив и пламенный мотор общества, то второй — тормозная система. Первый — сила ведущая, второй — сдерживающая. Политика, особенно во время войны, это смертельная гонка по темным, узким, кривым ущельям над бездонной пропастью: ревут, надрываясь, моторы и визжат тормоза. В этой ситуации тормоза не менее важны, чем мотор. Любой тиран должен проявить достаточно ума, чтобы терпеть рядом с собой человека, способного возразить, способного осадить его порыв, ибо порыв может оказаться гибельным. Наличие второго возражающего человека — свидетельство мудрости первого."

І мимоволі першою першою думкою стало: а хто ж в політиці у нас в Україні зараз перший, а хто другий?
Цікава думка форумчан... Особливо zРадио, але прохання без гумору, а то я тебе знаю! :D

Я жанр фольк-хистори не люблю, поэтому в суворовском контексте на вопрос не отвечу. Но если без него, то полагаю, что 1-е лицо сегодня в Украине - это Ермак :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Радіо

С нами с: 02.05.18
Благодарил (а): 3336 раз.

16
8
1
4
Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 13:05

zРадио писал(а):
  Кармелюк писал(а):Я тут одночасно з іскрометним гумором zРадио читаю рекомендовану на цій гілці кимось з форумчан книгу Суворова "Самоубийство". І тільки що прочитав одну цікаву фразу:
"Роль второго человека в любой иерархии ничуть не меньшая, чем роль первого. И если первый человек — тянущий локомотив и пламенный мотор общества, то второй — тормозная система. Первый — сила ведущая, второй — сдерживающая. Политика, особенно во время войны, это смертельная гонка по темным, узким, кривым ущельям над бездонной пропастью: ревут, надрываясь, моторы и визжат тормоза. В этой ситуации тормоза не менее важны, чем мотор. Любой тиран должен проявить достаточно ума, чтобы терпеть рядом с собой человека, способного возразить, способного осадить его порыв, ибо порыв может оказаться гибельным. Наличие второго возражающего человека — свидетельство мудрости первого."

І мимоволі першою першою думкою стало: а хто ж в політиці у нас в Україні зараз перший, а хто другий?
Цікава думка форумчан... Особливо zРадио, але прохання без гумору, а то я тебе знаю! :D

Я жанр фольк-хистори не люблю, поэтому в суворовском контексте на вопрос не отвечу. Но если без него, то полагаю, что 1-е лицо сегодня в Украине - это Ермак :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Цікава думка! І, не виключаю, можливо і вірна... :roll:
Кармелюк
1

С нами с: 26.08.12
Благодарил (а): 237 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 13:07

Кармелюк писал(а):
  zРадио писал(а):

Цікава думка! І, не виключаю, можливо і вірна... :roll:

А 2-е - Аваков :)
Радіо

16
8
1
4
Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 13:13

zРадио писал(а):
А 2-е - Аваков :)

Теж непогана думка :D
Кармелюк
1

С нами с: 26.08.12
Благодарил (а): 237 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 13:40

Re: Політичні дискусії

А чому не РЛА та ІВК ?
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 13:44

zРадио писал(а):
  detroytred писал(а):Самая главная отличительная черта украинского менталитета - *Украина - хуторская страна*

В городах, производящих и продающих сложные продукты, победил региональный русский, а в хуторах, живущих натуральным хозяйством - местный украинский.

Было бы удивительно, если бы русский не победил, при таком-то количестве запретов, начиная аж с 1627 года. Удивительно, что мова вообще сохранилась.
Schmit

С нами с: 08.09.09
Благодарил (а): 83 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 13:55

detroytred
Ну Ви ж дивитеся якраз з того боку ... І Вам не хочеться відчути себе непотрібним чи чужим . Це процес такий просто . Його неправильно вели 30 років - а після 2014 він загострився просто ... Більшість мешканців України менталітет всмоктують з навколишнього . І ота "хутірскість" - це одна з рис просто . Одноосібність , індивідуалізм , несприйняття авторитетів і так далі ... Це особливості такі . Якщо українському єврею не подобається місцевий менталітет - це його власна думка - не більше .
ЗРадіо намагається зробити руській мір всесвітнім - хоча б на словах . Ну - так - є досить велика кількість вихідців з імперії ще з давніх часів . І що ? Про пенджабську мову хтось особливо чув ? А вона по поширенню зразу після російської ... А португальська ? Вище ...
Тут якось згадували Гаврилишина - по ньому є тільки 2 варіанта розвитку світу - закуклення національних держав та всесвітній уряд . Другий варіант набагато кращий , але складний і малоімовірний . А національні держави - простіше і зрозуміліше всім . Скоріше всього світ так і буде рухатися далі .
Puente

С нами с: 12.08.09
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 14:12

Puente писал(а):detroytred
Ну Ви ж дивитеся якраз з того боку ... І Вам не хочеться відчути себе непотрібним чи чужим . Це процес такий просто . Його неправильно вели 30 років - а після 2014 він загострився просто ... Більшість мешканців України менталітет всмоктують з навколишнього . І ота "хутірскість" - це одна з рис просто . Одноосібність , індивідуалізм , несприйняття авторитетів і так далі ... Це особливості такі . Якщо українському єврею не подобається місцевий менталітет - це його власна думка - не більше .
ЗРадіо намагається зробити руській мір всесвітнім - хоча б на словах . Ну - так - є досить велика кількість вихідців з імперії ще з давніх часів . І що ? Про пенджабську мову хтось особливо чув ? А вона по поширенню зразу після російської ... А португальська ? Вище ...
Тут якось згадували Гаврилишина - по ньому є тільки 2 варіанта розвитку світу - закуклення національних держав та всесвітній уряд . Другий варіант набагато кращий , але складний і малоімовірний . А національні держави - простіше і зрозуміліше всім . Скоріше всього світ так і буде рухатися далі .

світ буде бовтатися між цими двома полюсами
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 14:39

Puente писал(а): Як потім з"явилося поняття менталітет . Чомусь його тут ніхто не використовує .

Чому це ніхто.
Я тут не раз писав що:
Незадоволеність владою(будь-якою) - ментальна раса українців. Всі українські президенти - погані.
Діаметральна риса у росіян: поклоніння царю.
Це має величезний вплив на розвиток держави.
Ще цікаво спостерігати за білорусами. Ніби ментально ближчі до Європи, але царя свого не можуть скинути.
Последний раз редактировалось andrijk777 Ср 06 май, 2020 14:44, всего редактировалось 1 раз.
andrijk777

С нами с: 11.11.14
Благодарил (а): 190 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 06 май, 2020 14:44

Schmit, flyman

Опять пораженческие нарративы, надоело уже. Я вообще то не про времена Валуевских циркуляров, когда и в городах не особенно со сложным производством было, а про 20-й век, когда украинский язык не запрещали, а большевики - наоборот, развивали.

Может хватит уже вечно загнобленной родины "вишневих садочків"?! Моя Украина - это современная страна-наследница империи, общество образованных людей, покоривших космос и атом! А вы - как хотите...
Радіо

16
8
1
4
  #<1 ... 59475948594959505951 ... 7544>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 0
Модератор: Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама