Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
⚡️🇹🇷 ₺ Коротко и ясно о новой экономической модели, к которой перешла Турция (устами властей страны):
Мы будем снижать процентные ставки, мы осознаем, что лира будет слабеть. Но это повысит конкурентоспособность турецких товаров, что увеличит экспорт. А также привлечет инвесторов, которые посчитают атмосферу благоприятной для вложений. Кроме этого, заставит людей внутри страны отказаться от импортных товаров. Это послужит увеличению производства, снизит безработицу, и самое главное - это поспособствует снижению инфляции.
❗️Эрдоган говорит, что знает какие последствия могут ожидать страну от снижения процентных ставок, и он к ним готов. Его цель избавить экономику старины от тисков процентных ставок, курса валют и инфляции.
Ранее власти пытались перейти на эту модель, но спустя короткое время передумали. Сейчас, как мы понимаем, к идее подошли более основательно.
⚡️🇹🇷 ₺ Коротко и ясно о новой экономической модели, к которой перешла Турция (устами властей страны):
Мы будем снижать процентные ставки, мы осознаем, что лира будет слабеть. Но это повысит конкурентоспособность турецких товаров, что увеличит экспорт. А также привлечет инвесторов, которые посчитают атмосферу благоприятной для вложений. Кроме этого, заставит людей внутри страны отказаться от импортных товаров. Это послужит увеличению производства, снизит безработицу, и самое главное - это поспособствует снижению инфляции.
❗️Эрдоган говорит, что знает какие последствия могут ожидать страну от снижения процентных ставок, и он к ним готов. Его цель избавить экономику старины от тисков процентных ставок, курса валют и инфляции.
Ранее власти пытались перейти на эту модель, но спустя короткое время передумали. Сейчас, как мы понимаем, к идее подошли более основательно.
То Ви не знаєте, що таке "іншалла". Розказую: 4 дні пошуків квартири в оренду в Анталії для у минулому киян - приїхали відразу на авто - це дуже мудро. Сьогодні пошуки завершли: знайшли 2+1 - судячі по фото, що мені скинули на Вайбер - простора непогана - за 5 500 лір на місяць. Степан (назвемо його так) встиг злити бакси по 13 сьогодні (зараз курс 12,17). Беремо калькулятор: 5500/13,00=423 долари США на місяць. Ну, не так дешево, але вибирали дуже прискіпливо і "аби що" не хотіли. Ось що таке "іншалла"... На сході люди неодмінно додають слово "іншалла", коли говорять про те, що мають намір зробити в найближчому або віддаленому майбутньому. І взагалі, якщо йдеться про щось бажане. У чергових в Анталії у минулому киян бажане здійснилося...
Востаннє редагувалось akurt в Сер 24 лис, 2021 18:08, всього редагувалось 1 раз.
Инвешторам посвящается: Придворный шут открыл блокнот и что-то туда записал. — Ты что там пишешь? — спрашивает у него король. — Я записываю имена всех дураков, которых знаю. Сейчас я записал твоё имя, потому что ты дал деньги жулику-ювелиру, который пообещал купить для тебя за границей драгоценности. Он не вернётся. — А если всё-таки вернётся? — Тогда я твоё имя сотру, а его — впишу, — ответил шут.
Туркишь лира вдруг резко начала укрепляться...Уже 11.85 С чего бы это?
Оказывается братья мусульмане подсобили. Из ОАЭ срочно подкинули 10 млрд, под секретный процент, так как условия кредита остаются в тайне. Это еще раз доказывает что валютная казна у Эрдогана совсем пустая...
RTC12 написав:Туркишь лира вдруг резко начала укрепляться...Уже 11.85 С чего бы это?
Оказывается братья мусульмане подсобили. Из ОАЭ срочно подкинули 10 млрд, под секретный процент, так как условия кредита остаются в тайне. Это еще раз доказывает что валютная казна у Эрдогана совсем пустая...
Как-то вот заметно, что некоторые - не будем называть лица - ни фига не шарят в бизнесе, финансах, экономике и нет никаких навыков предприимчивости. Как говорил Задорнов: "Соображалка не та..." Вот казалось бы: ВНЕЗАПНО можно было взять квартиру на берегу Средиземного моря со скидкой в 50%: лира/доллар были 8,50-9,00 и вдруг стало 13,30 за 1 доллар. Вы думаете хоть кто-то из пляшущих на арене цирка в лохмотьях сообразил купить за 50 баксов авиабилет в Анталию и срочно что-то прихватить? Нет... Торговать мужскими носками и женскими колготками еще как-то получается... На большее - нет, нет и нет...
Я приводил примеры уже, похожая ситуация была в июле 2018, когда внезапно лира/доллар с курса 4,00 прыгнула на курс 7,14. Приятель не успел слить по 7,14, но по 6,86 успел слить и выхватить 3+1 (!!!!!!!) за 270 000 лир. Вчера с ним разговаривал (цитата): "Зато "Теннис резорт" частично уже за миллион перевалил..." (Примечание: название крутого жилого комплекса в Анталии) Ну что же, купить за 270 000 и сегодня стоит более 1 000 000 - при любом курсе отлично! Эх, парни-парни, я ведь еще позавчера написал: НЕ О ТОМ ВЫ ДУМАЕТЕ... Как-то все больше о трусах акурта, его депозитах и о том, кушал ли он с утра...
акурту на замітку що дешевого сиру, тобто йогурту: https://dou.ua/forums/topic/35524/#2280748 сравнивать «стоимость проживания» с куриным филе — это прям очень сильно! Продукты по всему миру стоят примерно одинаково. Можно и в Германии покупать сыр с колбасой дешевле чем в АТБ (типа, потому что считается самым дешевым), но это ничего не говорит о стоимости жизни. Вы хотя бы начните с проезда на метро или стрижки, которые, просто для примера, в той же Германии, в 10 раз выше наших
flyman написав:Можно и в Германии покупать сыр с колбасой дешевле чем в АТБ (типа, потому что считается самым дешевым), но это ничего не говорит о стоимости жизни.
Добре, пане Флаймане, що Ви звернули увагу на слова про вартість життя. Гадаю, не всім форумчанам подобається саме Ваш спосіб життя. Я поважаю Ваш вибір, просто усвідомлюю, що 99,9% форумчан його не сповідують,
Що я особисто включаю в це поняття: - вартість нерухомості, в якій людина живе, і має по-людські жити. Доступність житла для людини; - наявність джерела прибутку в місці проживання; - технічний стан такого житла та його обладнання, яке забезпечує комфортне проживання; - вартість харчування людини в тому місці, де вона проживає; щоби ви не говорили, але без «пального» людина не живе, можливо, існує якийсь час. - вартість утримання житла, в якому живе людина, тому ще впливає на її статки та добробут. - комфорт життя - і в першу чергу клімат. В мене є приятель, який живе в Якутську; живе, працює і живе і працює при мінус 60... Ну, в нього получаєтсья... яле я не заздрю і гості не збираюся. - соціальний клімат навкруги, де ти не боїшся, що тобі виб"ють око, вб"ють або обкрадуть при першій можливсті. - можливість доступного медичного захисту ("Господь створив людину, але не створив запасних частин до неї"). Тому, пане Флаймане, якими б не були дешевими авіаквитки в São Paulo - Бразилія - я би туди не полетів би і не переселився би...
Востаннє редагувалось akurt в Чет 25 лис, 2021 15:59, всього редагувалось 4 разів.
Куди б сьогодні інвестував я, якщо би менi було треба?
Як всі впевнилися: всі ці безпідставні мрії інвестувань у Швейцарію, Нову Зеландію, Монголію, Нікарагуа, Філіппіни або в Болгарію, Німеччину, Швецію або в Люксембург - все виявилося повним пшиком. Пустощі. Балачки. Не розумію, навіщо реально позоритися, краще вже б тихенько мовчали...
Я знаю, що мені вже 30 разів дарували посаду Директора/Керівника/Босса/Президента/Голови правління найпотужнішої рієлторської контори у світі - дуже приємно за високу оцінкумого хобі. Чисто для приколу зробив пошук того, куди можна було б ще глянути/інвестувати. Сайт оголошень типу нашого ОЛХ - sahibinden - з іноземних ІР-адрес вхід є можливим після реєстрації - є англомовна версія.
Тези, на що я звернув увагу: 1. Ринок нерухомості, знаючи український вислів "Дурних немає" - вже відреагував на особливості курсу ліра/долар останніх днів. 2. Я поставив фільтри: найоптимальніший район за критерієм "ціна/якість", будинок не старший за 2 роки, квартира 1+1. 3. Висвітилося близько 80 варіантів - ціни вже вищі за 1 000 000 лір. Прикольно. Вже зустрічаються і 1 160 000 лір. Я купував в 2017 за 170 000 лір. 4. Звужуємо пошук: поверхи не "нульові" (по нашому "перші" - тут такі не ціняться). Що маємо? 64 варіанти... Дивимося ретельніше: - найдорожчий - 1 160 000 лір або 1160000/12=96 700 доларів. - найдешевший: 700 000 лір або 58 330 доларів. Нагадаю: всі 54 квартири готові "під ключ". Вселяйся та живи! Дивимося найдешевший: Площа 66/55 кв. м. Виставляє рієлторська контора. 12 листопада. Фотошоп (!!!!). НЕ ГОДИТЬСЯ! Реально мабуть або фундамент, або не можна помацати. Я би не дивився... хіба що подзовнив би... Другий за ціною "знизу": 769 000 лір або 64 000 доларів... В квартирі вже жили, але видно, що квартира досить непогана: 65 кв.м. На цей варіант я би подивився, помацав би... Розташування на мапі незрозуміле... Виставляє рієлторська контора - правильно роблять: точне місце не показують, по фото визначити не можна... Щобі не обійшли на повороті... Оголошення від 13 листопада... Може вже й продали... або скажуть, що ціна помінялася... Треба дзвонити та мацати... Найдешевші варіанти тому і дешевші, що проблемні...
Дивимося найдорожчі варіанти: 1 120 000 лір або майже 100 000 доларів. Оце мені дуже сподобалося - дивлячись на фото басейна здається, що я знаю цей будинок. Здається, саме цю квартиру виставляли спочатку за 800 000, потім за 830 000, потім за 1 020 000... Схоже, знаю цей будинок. Реально новий: здача - літо 2021. Тут би я брав - якщо вірно вгадав будинок - там суперове місце! НУ ОСЬ ВАМ ОРІЄНТИР ЦІН...
Реальні витрати покупця: - рієлторські - нуль - гадаю, вже включено в ціну продажу. Як варіант - 2% з Продавця та 2% з Покупця. Тобто може бути, але не факт: +2000 доларів. - Акт експертизи квартири - замовляють через інтернет, вплинути на ціну не можна ніяк - оцінка реально незалежна - точно не знаю - було приблизно 150 доларів. - Податок при купівлі - платить Покупець - 4% від суми, зазначеної в Акті експертизи - гадаю, що там буде НЕ цифра 1 120 000 лір, а може бути, скажімо, 800 000, тобто 65000х4%=4 000 доларів. - Послуги Кадастрового центра: приблизно 100 доларів. Разом максимум: 100 000+2000+150+4000+100= 106 250 доларів США. Нагадаю, в Туреччині НЕ потрібно для купівлі/продажу нерухомості наймати адвокатів, юристів та й посередників/рієлторів в деяких випадках можна "обійти"... З документів потрібним є тільки український закордонний паспорт...
Вдалих інвестицій! Бажано в свою родину, в її добробут, а не в труси акурта, не в його депозит, та не в його тарілку (вже поснідав).