|
Інвестуємо в нерухомість закордоном |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 05 сер, 2023 20:53
Ну на пенсії ще треба подумати про медицину і страховки )
-
Amethyst
-
- Фінансовий гуру Finance.ua
-
- Подякував: 508 раз.
- Подякували: 1316 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
1
1
10
Додано: Суб 05 сер, 2023 21:49
cherchiltank написав:Хтось питав чому Італія - тому що там непогані продукти, є море і гори, і все недалеко , знов таки рейковий транспорт розвинений, є острови - а головне є села та містечка в яких нема ні роботи ні майже людей - те що треба на пенсії)
Прохожий з гілки КРЖН саме в Італії прикупив маєток. Можете в нього порадитись по деталям.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 05 сер, 2023 21:53
Amethyst написав:Ну на пенсії ще треба подумати про медицину і страховки )
Щоб повноцінно користуватися медициною необхідно знати мову хоча б на рівні В1.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 06 сер, 2023 05:13
cherchiltank написав:Хтось питав чому Італія - тому що там непогані продукти, є море і гори, і все недалеко , знов таки рейковий транспорт розвинений, є острови - а головне є села та містечка в яких нема ні роботи ні майже людей - те що треба на пенсії)
Набір "переваг" цікавий до безтями.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 06 сер, 2023 05:24
BIGor написав:Щоб повноцінно користуватися медициною необхідно знати мову хоча б на рівні В1.
Це не є обов'язковою умовою. Я - слава Богу - в Італії не звертався до італійських медиків - але там, де я живу, в лікарнях надають безкоштовного перекладача, який супроводжує візит до лікаря. Останній раз пару тижнів тому зверталися із жінкою для проходження планового профілактичного обстеження із здачею купи аналізів, УЗД та консультацій лікарів - дали студента медичного факультету, який супроводжував на всіх етапах, брав рандеву на прийом у лікаря, допомагав аналізувати висновки лікаря, аналізів та УЗД. Турбота і супровід були такі, що я хотів дати студенту якусь премію - але не прийнято.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 06 сер, 2023 07:42
akurt написав: BIGor написав:Щоб повноцінно користуватися медициною необхідно знати мову хоча б на рівні В1.
Це не є обов'язковою умовою. Я - слава Богу - в Італії не звертався до італійських медиків - але там, де я живу, в лікарнях надають безкоштовного перекладача, який супроводжує візит до лікаря. Останній раз пару тижнів тому зверталися із жінкою для проходження планового профілактичного обстеження із здачею купи аналізів, УЗД та консультацій лікарів - дали студента медичного факультету, який супроводжував на всіх етапах, брав рандеву на прийом у лікаря, допомагав аналізувати висновки лікаря, аналізів та УЗД. Турбота і супровід були такі, що я хотів дати студенту якусь премію - але не прийнято.
Головне - щоб та медицина була. Порозумітись можна. Та й взагалі - як планувати жити довгий час в країні і не мати можливості спілкуватись хоча б на побутовому рівні? Гірше, якщо ситуація з медициною як у Польщі. Ні державної нормальної, ні приватної. Для розуміння ситуацї - мої родичі живуть вже майже вісім років, страхівку мають, хоч і Люксмед, то все одно не NFZ) Видалити гланди дитині - чекай два роки. Хочеш до нормального спеціаліста - шукаєш за відгуками в інтернеті, записуєшся. Черга теж сягає пари місяців у хорошого лікаря. І це сталось коли Польща увійшла до Унії. Масовий виїзд медперсоналу до цікавішив в плані заробітку країн. В Італії ще гірше. Родичі звідти їдуть в Польщу або в Україну, якщо треба пофіксити щось серйозніше. Хоча також громадяни і мовного бар‘єру немає.
-
gonchik74
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 163 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 06 сер, 2023 10:15
Не буду застосовувати слова: " В Туреччині одна із самих якісних медицин в світі". Наведу просто факти з власного досвіду: 1. На шкірі тіла з"явилося якась коричньова пляма - ще років 3 тому, ця пляма дуже повільно але впевнено збільшувалася в розмірах. Викликала чисто косметичне занепокоєння. А може і не косметичне. Начитався інтернету - підозрював щось дуже погане. Понеділок: візит в лікарню - дали талончик на прийом дерматолога на четвер. В четвер - огляд двома дерматологами ("вузькі спеціалісти"), виклик ними перекладача, встановлення діагнозу (нічого страшного, поганий діагноз виключили), пропозиція видалення за домогою спеціапльного обладнання - моя письмова згода - операційний стіл - анесезія - видалення - обробка рани - виписка рецепта (знеболююче+антибіотики у вигляді крему). Оплата рахунка за візит та оперативне втручання. Запрошення на повторний безкоштовний огляд через тиждень. Відвідування лікаря через тиждень - все ОК. Звернення в Страхову компанію за відшкодуванням витрат з документами з лікарні (я звернувся в лікарню, у якої не було Договору на співпрацю з цією страховою компанією - мені так було зручніше, аби звернувся в іншу лікарню - того клопоту з бумажками не було б). Оплата карткою українського банку: 750 лір прийом вузьким спеціалістом + операція 2000 лір. В сумі орієнтовно 150 доларів - точно вже не пам"ятаю. Страхова компанія відшкодувала 450 лір за візит та 0 за операцію (розцінили як косметичну, а не ургентну. Крім того - звернення в лікарню, з якою не було договору про обслуговування клієнтів - сам же вибрав). 2. В червні жінка зажадала пройти прийом у низки лікарів - починаючи від ендокрінолога та закінчуючи ревматологом. Звернулися в саму "круту" та дорогу приватну лікарню Анталії - Medical Park Antalya - зазвичай там лікуються наші українці від найстрашніших хвороб за рахунок грантів МОЗ України. Реєстратура - виділення нам перекладача із числа студентів Медичного факультету Akdeniz University (хлопцю років 20-22, говорить і турецькою, і англійською, і російською). Тут було цікаво: ми не знали точно, до якого лікаря ми хотіли, він вислухав наші забаганки, порадився із реєстратурою, повів без талончика до терапевта - прийом у терапевта відразу після звернення - попередній прийом - оформлення талончика на прийом "на завтра" у вузького спеціаліста - назавтра в реєстратурі зустрів той самий студент - за руку повів до лікаря - був присутнім під час прийому лікаря - лікар після огляду та бесіди із пацієнтом призначив комплексний пакет аналізів (тільки аналізів крові - 33!) та УЗД основних органів тіла. Відразу візит в офіс, який працює з іноземцями, визначення суми оплати за візити, аналізи та УЗД в сумі орієнтовно в 300 доларів - роздуми жінки чи варто - відсутність моїх роздумів, ЧИ ВАРТО - ОПЛАТА КАРТКОЮ.Той, хто супроводжував, оформив талончики на аналізи, на УЗД - всі програми УЗД було призначено в той же день (!), в тій же лікарні, але в іншому відділенні, студент-перекладач супроводжував на всіх етапах. Аналізи призначено на ранок наступного дня. В день здачі аналізів ввечері на мобільний додаток від лікарні надійшли результати досліджень УЗД і після 16-00 - результати аналізів крові (не всі - якісь було направлено в інші лабораторії). Була п"ятниця. На понеділок - візит в лікарню - в реєстратурі вже чекає той самий студент-перекладач - веде за руку на прийом до вузького спеціаліста - прийом лікаря - ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ АНАЛІЗІВ ТА УЗД В НЬОГО НА ЕКРАНІ МОНІТОРА - аналіз результатів кожного УЗД - встановлення діагнозу - виписка необхідних рецептів - запрошення на додатковий безкоштовний прийом на протязі 10 діб. Все -про все обійшлося - з урахуванням часткового погашення Страховою компанією - в 300 доларів. Більше звернень за останній рік не було. Ціна Поліса медичного страхування іноземця на 1 рік залежить від віку іноземця та складає орієнтовно 80-100 доларів на 1 рік. Мені здається, що події повністю відповідають цій тезі: gonchik74 написав:Головне - щоб та медицина була.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 06 сер, 2023 10:37
akurt написав:Не буду застосовувати слова: " В Туреччині одна із самих якісних медицин в світі". Наведу просто факти з власного досвіду: 1. На шкірі тіла з"явилося якась коричньова пляма - ще років 3 тому, ця пляма дуже повільно але впевнено збільшувалася в розмірах. Викликала чисто косметичне занепокоєння. А може і не косметичне. Начитався інтернету - підозрював щось дуже погане. Понеділок: візит в лікарню - дали талончик на прийом дерматолога на четвер. В четвер - огляд двома дерматологами ("вузькі спеціалісти"), виклик ними перекладача, встановлення діагнозу (нічого страшного, поганий діагноз виключили), пропозиція видалення за домогою спеціапльного обладнання - моя письмова згода - операційний стіл - анесезія - видалення - обробка рани - виписка рецепта (знеболююче+антибіотики у вигляді крему). Оплата рахунка за візит та оперативне втручання. Запрошення на повторний безкоштовний огляд через тиждень. Відвідування лікаря через тиждень - все ОК. Звернення в Страхову компанію за відшкодуванням витрат з документами з лікарні (я звернувся в лікарню, у якої не було Договору на співпрацю з цією страховою компанією - мені так було зручніше, аби звернувся в іншу лікарню - того клопоту з бумажками не було б). Оплата карткою українського банку: 750 лір прийом вузьким спеціалістом + операція 2000 лір. В сумі орієнтовно 150 доларів - точно вже не пам"ятаю. Страхова компанія відшкодувала 450 лір за візит та 0 за операцію (розцінили як косметичну, а не ургентну. Крім того - звернення в лікарню, з якою не було договору про обслуговування клієнтів - сам же вибрав). 2. В червні жінка зажадала пройти прийом у низки лікарів - починаючи від ендокрінолога та закінчуючи ревматологом. Звернулися в саму "круту" та дорогу приватну лікарню Анталії - Medical Park Antalya - зазвичай там лікуються наші українці від найстрашніших хвороб за рахунок грантів МОЗ України. Реєстратура - виділення нам перекладача із числа студентів Медичного факультету Akdeniz University (хлопцю років 20-22, говорить і турецькою, і англійською, і російською). Тут було цікаво: ми не знали точно, до якого лікаря ми хотіли, він вислухав наші забаганки, порадився із реєстратурою, повів без талончика до терапевта - прийом у терапевта відразу після звернення - попередній прийом - оформлення талончика на прийом "на завтра" у вузького спеціаліста - назавтра в реєстратурі зустрів той самий студент - за руку повів до лікаря - був присутнім під час прийому лікаря - лікар після огляду та бесіди із пацієнтом призначив комплексний пакет аналізів (тільки аналізів крові - 33!) та УЗД основних органів тіла. Відразу візит в офіс, який працює з іноземцями, визначення суми оплати за візити, аналізи та УЗД в сумі орієнтовно в 300 доларів - роздуми жінки чи варто - відсутність моїх роздумів, ЧИ ВАРТО - ОПЛАТА КАРТКОЮ.Той, хто супроводжував, оформив талончики на аналізи, на УЗД - всі програми УЗД було призначено в той же день (!), в тій же лікарні, але в іншому відділенні, студент-перекладач супроводжував на всіх етапах. Аналізи призначено на ранок наступного дня. В день здачі аналізів ввечері на мобільний додаток від лікарні надійшли результати досліджень УЗД і після 16-00 - результати аналізів крові (не всі - якісь було направлено в інші лабораторії). Була п"ятниця. На понеділок - візит в лікарню - в реєстратурі вже чекає той самий студент-перекладач - веде за руку на прийом до вузького спеціаліста - прийом лікаря - ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ АНАЛІЗІВ ТА УЗД В НЬОГО НА ЕКРАНІ МОНІТОРА - аналіз результатів кожного УЗД - встановлення діагнозу - виписка необхідних рецептів - запрошення на додатковий безкоштовний прийом на протязі 10 діб. Все -про все обійшлося - з урахуванням часткового погашення Страховою компанією - в 300 доларів. Більше звернень за останній рік не було. Ціна Поліса медичного страхування іноземця на 1 рік залежить від віку іноземця та складає орієнтовно 80-100 доларів на 1 рік. Мені здається, що події повністю відповідають цій тезі: gonchik74 написав:Головне - щоб та медицина була.
В Італії з медициною складніше. Просто так потрапити до вузького спеціаліста важко, записуватися треба за місяці.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 06 сер, 2023 10:53
Faceless написав:В Італії з медициною складніше. Просто так потрапити до вузького спеціаліста важко, записуватися треба за місяці.
Якщо до безоплатного - наприклад, узі зробить - жінці запропонували запис за кілька місяців 
-
Rack
-
-
- Подякував: 56 раз.
- Подякували: 99 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 06 сер, 2023 10:54
Rack написав: Faceless написав:В Італії з медициною складніше. Просто так потрапити до вузького спеціаліста важко, записуватися треба за місяці.
Якщо до безоплатного - наприклад, узі зробить - жінці запропонували запис за кілька місяців 
До платного те саме. Можливо, за якісь ґрубі гроші, є варіанти швидко і без очікування, але я про такі не в курсі
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-