Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
https://dou.ua/forums/topic/41399/#2544419 1. Унила сірість 5 місяців в рік 2. Температура води у морі круглий рік не вище 22 по шкалі цельсія 3. Податки більше 50% 4. Багато біженців із Сомалі і румунських попрошаєк 6. Неможливість стати місцевим шеріфом 7. Зп програміста як у водія автобуса 8. Великий вибір прострочки в Лідлі. 9. Велика кількість мостів і широкий вибір коробок.
flyman написав:https://dou.ua/forums/topic/41399/#2544419 1. Унила сірість 5 місяців в рік 2. Температура води у морі круглий рік не вище 22 по шкалі цельсія 3. Податки більше 50% 4. Багато біженців із Сомалі і румунських попрошаєк 6. Неможливість стати місцевим шеріфом 7. Зп програміста як у водія автобуса 8. Великий вибір прострочки в Лідлі. 9. Велика кількість мостів і широкий вибір коробок. Може хто підкаже, про яку країну мрії мова?
В коментарях є припущення що це Нідерланди. Пункт 1. Може бути... я ж був там останній раз в серпні. Дійсно, наші українці сказали, щоб весь час дуже погана погода: вітри, дощі і таке інше. Я навіть подумав, що до цього мені повезло, бо був в Амстердамі та взагалі в Нідерландах до цього не один раз і кожного разу була чудова погода - ми каталися на човниках по каналам, відвідували музеї, навіть відвідали справжнє фермерське хазяйство, де тримають корів, які дають по 20 л молока на день. Але наші люди сказали що саме так: Унила сірість 5 місяців в рік
Власне із-за поганої погоди я відмінив план в серпні поїхати до приятеля в Бельгію: в серпні були суцільні безкінечні дощі та температура +13...
Пункт 4: не бачив біженців із Сомалі. Не бачив зовсім "румунських попрошаєк". Людей східної зовнішності багато. Мені здалося, що всі араби живуть в Нідерландах, так іх багато. Дивно, що українці шлях не прокладували, а араби - товпляться. Мабуть ще індуси. Трохи було "не по-собі": весь час перевіряв мою сумку та рюкзак, чи не зникло що.
Я відвідав бар в центрі Ейндховена - був там десь до 01 години ночі (працює до 02-00) - треба було йти на автобус FlixBus, який відходив на Дортмунд - приятельку проводжати - то реально боялися йти. Повезло: перед нами йшли дві дівчини із великою собакою, то йшли ми в бік автостанції за ними, бо з ними був великий собака. І то на зустріч - вулицею о 01 ночі їхали на роверах парубки та щось огидне кричали в бік тих дівчат. Ну ось в Туреччині я би точно не боявся йти о 01 ночі будь-якими вулицями.
До цього був в Ейндховені в районі аеропорту та бачив авто вдень з вибитими шибками. Здивувався.
В Нідерландах дуже заорганізований рух на авто - весь час мене попереджали про шалені штрафи за будь-що.
Пункт 8 - в LIDL в Нідерландах не був - був багато разів в Румунії - я би не сказав, що там взагалі є "просрочки" - є на деякі товари акції та суттєві знижки. Мені здається, це така маркетингова політика від LIDL. Але мова НЕ про те, що продають щось із терміном дії, що закінчився.
Ну а взагалі гарний тест на тему "Де краще жити"...
Турецька преса повідомляє, що вогонь війни почав активно розповсюджуватися: "...сьогодні відбулася ще одна тривожна подія. Сирійське державне телебачення повідомило, що Ізраїль завдав авіаудару по аеропортах столиці Дамаска та Алеппо."[/i]
Турецька авіакомпанія Пегасус, яка ще вчора виконувала авіарейси з аеропорту Бен-Гуріон до Анталії, припинила виконувати авіарейси. Останні квитки були за ціною в 950$ в один бік. Для порівняння: за ціною в 250...280 доларів туди і назад Etihad Airways виконує рейси з Абу-Дабі в штат Керала (Індія), а із Братислави (Словаччина) в Даламан (Туреччина) квитки зараз в продажу за ціною в 29 євро туди і назад (Buzz air)...
Ух, блін, і часи... Точно що в Ісландію треба емігрувати... і далеко, і територіальних претензій немає...
Востаннє редагувалось akurt в Чет 12 жов, 2023 17:29, всього редагувалось 2 разів.
Турецька преса повідомляє, що вогонь війни почав активно розповсюджуватися: "Масштабна атака, здійснена збройним крилом ХАМАС, Бригадами Ізз ад-Діна аль-Кассама, проти Ізраїлю вранці 7 жовтня під назвою «Потоп в Аксі» призвела до того, що на Близькому Сході забили дзвони війни. ... У регіоні були загиблі після того, як Ізраїль обрушив ракети у відповідь на сектор Газа.Оскільки число загиблих перевищило 1000, сьогодні відбулася ще одна тривожна подія. Сирійське державне телебачення повідомило, що Ізраїль завдав авіаудару по аеропортах столиці Дамаска та Алеппо."
flyman написав:І? У Анталії подоражає нерухомість?
"Знал бы прикуп - жил бы в Сочи" (народна мудрість). Мене не дуже цікавить - подорожчає, чи подешевшає: у мене вона є. А ось активно йде реклама для росіян, яких майже повністю витурила Туреччина: пропонують купувати нерухомість в Турецькій Республіці Північного Кіпру (невизнана держава). Обіцяють ВНП. Статистику не знаю, мене ТРПК ніколи не цікавила.
P.S. Щойно дзвонив приятель - наш українець, але останні пару років працював в Ізраїлі - мав квитки на сьогодні злітати з Анталії в Ізраїль, там завершити якісь справи. Рейси всі відмінили. Тепер в розпачі: взагалі не знає, як можна туди дістатися "порешать вопросы"...
Новості з курортів - в бєлєку плюс 30, вода плюс 26 Їжа в глоріі чудова Контингент переважно кацапи але чемні чутка німців Мої спілкуються українською і англійською - проблем нема Зі слів дружини все дуже добре нуль претензій - мабуть турецький сервіс став кращим ніж був в 1996 році при першому моєму візиті в Туреччину)
cherchiltank написав:Новості з курортів - в бєлєку плюс 30, вода плюс 26 Їжа в глоріі чудова Контингент переважно кацапи але чемні чутка німців Мої спілкуються українською і англійською - проблем нема Зі слів дружини все дуже добре нуль претензій - мабуть турецький сервіс став кращим ніж був в 1996 році при першому моєму візиті в Туреччину)
Тих глорій там аж три, Верде, напевно?) А що Ви хотіли від тих москалів за той прайс? Щоб бухі валялись? Ціна туру таких відсікає. Те, що гестрілейшн дівчинка говорить українською звісно супер, але про увесь персонал - то вже заливаєте) А взагалі то так як там заносять дупу на поворотах, то ніде, сервіс на вищому рівні.
cherchiltank написав:Новості з курортів - в бєлєку плюс 30, вода плюс 26 Їжа в глоріі чудова Контингент переважно кацапи але чемні чутка німців Мої спілкуються українською і англійською - проблем нема Зі слів дружини все дуже добре нуль претензій - мабуть турецький сервіс став кращим ніж був в 1996 році при першому моєму візиті в Туреччину)
Тих глорій там аж три, Верде, напевно?) А що Ви хотіли від тих москалів за той прайс? Щоб бухі валялись? Ціна туру таких відсікає. Те, що гестрілейшн дівчинка говорить українською звісно супер, але про увесь персонал - то вже заливаєте) А взагалі то так як там заносять дупу на поворотах, то ніде, сервіс на вищому рівні.
Так, верде бо сереніті було в півтора рази дорожче, а верде простіша але менше людей Персонал говорить інгліш і кацапською деякі) це я про дружину свою ) Ціна туру була 4000 євро на 12 ночей ну плюс дорога до кишиніву- в принципі не дуже виросла як я був в верде в 2016 році
Адміністрування податків від орендодавців в Туреччині
(цікавий досвід)
В Туреччині Законом заборонена - як і в багатьох країнах світу - короткострокова здача квартир в оренду. Але люди здають свої квартири на місяць або два. Звісно, ціна тоді значно вища: чув про ціни на рівні не менше 1200 доларів за місяць. Ну, хто не порушує закон, хто не без гріха... але ж треба платити податки... Як в якомусь анекдоті: "Навіть з хабарів..." А не хочеться ж платити - багато учасників форум про це точно знають.
Що придумали в Туреччині? Дуже просто: "взяли на карандаш" всіх здатчиків житла згідно з оголошеннями на сайті, який є аналогом нашого ОЛХ. Ось що получилося: - Перехресними перевірками виявлено 80 тисяч власників житла та резиденцій, які незареєстровано здавали житло місцевим та іноземним туристам на короткий термін. - Податок збиратимуть із доходу власників житла в розмірі 51,6 мільярда лір (орієнтовно 2 000 000 000 доларів). - Станом на вересень 2023 року приблизно 80 тисяч помешкань по всій країні було здано незареєстровано 425 тисячам 902 місцевим та іноземним туристам на добу або на короткий термін. - Податківці порахуваали, що орендодавці заробили на цій оренді 51 мільярд 638 мільйонів лір і не сплатили податків.
Цікава статистика: - У короткостроковій оренді власники житла здавали житло в середньому за 3 тисячі 586 лір на день (близько 130 доларів). Найвищу орендну плату в середній денній заробітній платі мала провінція Мугла (досить відомі курорти там є) – 6 тисяч 800 лір. - В Анталії 5 922 власників житла здали своє житло на короткий термін. У цих резиденціях/квартирах перебували 65 392 особи. - Цікаво, що Стамбул на четвертому місці, а столиця Анкара аж на 12-му... (Примітка: ну тут зрозуміло: попит більший на курортні міста)
Ну, цікаво, як будуть громадяни будуть сплачувати податки... В Туреччині з цим "всё чьотко": не платиш в ОСББ - попередження та термін 5 діб - примусове стягнення. Блокування всіх рахунків, кредитний ліміт - на "нуль". Не заплатив штраф Трафік поліс - додатковий штраф та авто на штрафмайданчик...
P.S. Я мешкаю в Туреччині практично постійно з серпня 2017 року - тому пишу більшою частиною саме про цю країну.
Закордонні інвестори в нерухомість курортів Середземного моря: хто вони?
В буремному році 2023 Туреччина б’є рекорди з прийому іноземних туристів: перевищено планові показники на 2023 рік і пікові значення 2019 року і очікується, що виручка від туризму перевищить заплановані 51 мільярд доларів США. В порти Туреччини в Бодрумі та в Аланії почали заходити найбільші круїзні лайнери світу, змінивши в силу відомих причин свої маршрути.
Ажіотаж вплинув на ціни на прожиття в готелях: всі готелі значно підвищили ціни і навіть вже на зимовий період. Наприклад: мій улюблений готель Ibis Kayseri в гірськолижному центрі Kayseri-Erciyes навіть тимчасово припинив (!!!!!) процес бронювання номерів з 1 січня 2024 року - думали довго - я навіть змушений був забронювати собі на 2 тижня в лютому інший готель - коли ось відкрили бронювання, підвищивши ціну відразу майже в 2 рази: найдешевший тиждень тепер коштує не менше 7 000 лір або близько 250 доларів (номер на двох на тиждень без сніданку).
Крім туристів на ринок нерухомості впливають і ті, хто осів в Туреччині надовго.
За свіжими даними Торгово-промислової палати Анталії іноземці реєструють компанії для того, щоби займатися та інвестувати у такі галузі, як ІТ, сільське господарство, нерухомість та будівництво.
Останнім активно займаються українські інвестори з Дніпра.
Як заявив вчора Алі Бахар, президент Торгово-промислової палати Анталії, "...в Анталії, яка викликала великий інтерес іноземців після глобальної епідемії та російсько-української війни, за 9 місяців цього року почали додатково працювати близько 700 компаній з іноземними партнерами".
Провінція Анталія (центром провінції є місто Анталія з офіційно зареєстрованим населенням в 2,5 мільйона мешканців) «...є другою провінцією з найбільшою кількістю компаній, заснованих з іноземними партнерами». Першою є Стамбул.
Кількість компаній з іноземним капіталом в Анталії, станом на 14 жовтня 2023 року зросла до 6 тис. 108 (із загальної кількості зареєстрованих компаній 35 тисяч - діючих компаній).
За кількістю відкритих компаній в Анталії українці займають місце номер 5. Українців випереджають: Азербайджан, Іран, Німеччина та росія.
P.S. Наші люди мене інколи приємно дивують різноманітним: то компанія з виготовлення паливних брикетів, то відкрили прямий (!) маршрут автобусних перевезень з Києва до Батумі (Грузія).