Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 782783784785786 ... 1062>
Повідомлення Додано: Сер 11 жов, 2023 10:24

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

https://dou.ua/forums/topic/41399/#2544419
1. Унила сірість 5 місяців в рік
2. Температура води у морі круглий рік не вище 22 по шкалі цельсія
3. Податки більше 50%
4. Багато біженців із Сомалі і румунських попрошаєк
6. Неможливість стати місцевим шеріфом
7. Зп програміста як у водія автобуса
8. Великий вибір прострочки в Лідлі.
9. Велика кількість мостів і широкий вибір коробок.

Може хто підкаже, про яку країну мрії мова?
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 11 жов, 2023 15:15

flyman написав:https://dou.ua/forums/topic/41399/#2544419
1. Унила сірість 5 місяців в рік
2. Температура води у морі круглий рік не вище 22 по шкалі цельсія
3. Податки більше 50%
4. Багато біженців із Сомалі і румунських попрошаєк
6. Неможливість стати місцевим шеріфом
7. Зп програміста як у водія автобуса
8. Великий вибір прострочки в Лідлі.
9. Велика кількість мостів і широкий вибір коробок.
Може хто підкаже, про яку країну мрії мова?

В коментарях є припущення що це Нідерланди.
Пункт 1. Може бути... я ж був там останній раз в серпні.
Дійсно, наші українці сказали, щоб весь час дуже погана погода: вітри, дощі і таке інше.
Я навіть подумав, що до цього мені повезло, бо був в Амстердамі та взагалі в Нідерландах до цього не один раз і кожного разу була чудова погода - ми каталися на човниках по каналам, відвідували музеї, навіть відвідали справжнє фермерське хазяйство, де тримають корів, які дають по 20 л молока на день.
Але наші люди сказали що саме так: Унила сірість 5 місяців в рік

Власне із-за поганої погоди я відмінив план в серпні поїхати до приятеля в Бельгію: в серпні були суцільні безкінечні дощі та температура +13...

Пункт 4: не бачив біженців із Сомалі. Не бачив зовсім "румунських попрошаєк". Людей східної зовнішності багато. Мені здалося, що всі араби живуть в Нідерландах, так іх багато.
Дивно, що українці шлях не прокладували, а араби - товпляться.
Мабуть ще індуси. Трохи було "не по-собі": весь час перевіряв мою сумку та рюкзак, чи не зникло що.

Я відвідав бар в центрі Ейндховена - був там десь до 01 години ночі (працює до 02-00) - треба було йти на автобус FlixBus, який відходив на Дортмунд - приятельку проводжати - то реально боялися йти.
Повезло: перед нами йшли дві дівчини із великою собакою, то йшли ми в бік автостанції за ними, бо з ними був великий собака. І то на зустріч - вулицею о 01 ночі їхали на роверах парубки та щось огидне кричали в бік тих дівчат.
Ну ось в Туреччині я би точно не боявся йти о 01 ночі будь-якими вулицями.

До цього був в Ейндховені в районі аеропорту та бачив авто вдень з вибитими шибками. Здивувався.

В Нідерландах дуже заорганізований рух на авто - весь час мене попереджали про шалені штрафи за будь-що.

Пункт 8 - в LIDL в Нідерландах не був - був багато разів в Румунії - я би не сказав, що там взагалі є "просрочки" - є на деякі товари акції та суттєві знижки.
Мені здається, це така маркетингова політика від LIDL.
Але мова НЕ про те, що продають щось із терміном дії, що закінчився.

Ну а взагалі гарний тест на тему "Де краще жити"...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 12 жов, 2023 14:47

Еміграція, заробітчанство...

News from ...

Турецька преса повідомляє, що вогонь війни почав активно розповсюджуватися:
"...сьогодні відбулася ще одна тривожна подія.
Сирійське державне телебачення повідомило, що Ізраїль завдав авіаудару по аеропортах столиці Дамаска та Алеппо."[/i]

Турецька авіакомпанія Пегасус, яка ще вчора виконувала авіарейси з аеропорту Бен-Гуріон до Анталії, припинила виконувати авіарейси. Останні квитки були за ціною в 950$ в один бік.
Для порівняння: за ціною в 250...280 доларів туди і назад Etihad Airways виконує рейси з Абу-Дабі в штат Керала (Індія), а із Братислави (Словаччина) в Даламан (Туреччина) квитки зараз в продажу за ціною в 29 євро туди і назад (Buzz air)...

Ух, блін, і часи... Точно що в Ісландію треба емігрувати... і далеко, і територіальних претензій немає...
Востаннє редагувалось akurt в Чет 12 жов, 2023 17:29, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 12 жов, 2023 14:54

akurt написав:Еміграція, заробітчанство...

News from Turkey

Турецька преса повідомляє, що вогонь війни почав активно розповсюджуватися:
"Масштабна атака, здійснена збройним крилом ХАМАС, Бригадами Ізз ад-Діна аль-Кассама, проти Ізраїлю вранці 7 жовтня під назвою «Потоп в Аксі» призвела до того, що на Близькому Сході забили дзвони війни. ... У регіоні були загиблі після того, як Ізраїль обрушив ракети у відповідь на сектор Газа.Оскільки число загиблих перевищило 1000, сьогодні відбулася ще одна тривожна подія.
Сирійське державне телебачення повідомило, що Ізраїль завдав авіаудару по аеропортах столиці Дамаска та Алеппо."

У, блін...

І? У Анталії подоражає нерухомість?
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 12 жов, 2023 15:01

flyman написав:І? У Анталії подоражає нерухомість?

"Знал бы прикуп - жил бы в Сочи" (народна мудрість).
Мене не дуже цікавить - подорожчає, чи подешевшає: у мене вона є.
А ось активно йде реклама для росіян, яких майже повністю витурила Туреччина: пропонують купувати нерухомість в Турецькій Республіці Північного Кіпру (невизнана держава). Обіцяють ВНП.
Статистику не знаю, мене ТРПК ніколи не цікавила.

P.S. Щойно дзвонив приятель - наш українець, але останні пару років працював в Ізраїлі - мав квитки на сьогодні злітати з Анталії в Ізраїль, там завершити якісь справи. Рейси всі відмінили.
Тепер в розпачі: взагалі не знає, як можна туди дістатися "порешать вопросы"...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 12 жов, 2023 21:15

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Новості з курортів - в бєлєку плюс 30, вода плюс 26
Їжа в глоріі чудова
Контингент переважно кацапи але чемні чутка німців
Мої спілкуються українською і англійською - проблем нема
Зі слів дружини все дуже добре нуль претензій - мабуть турецький сервіс став кращим ніж був в 1996 році при першому моєму візиті в Туреччину)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 12 жов, 2023 22:02

cherchiltank написав:Новості з курортів - в бєлєку плюс 30, вода плюс 26
Їжа в глоріі чудова
Зі слів дружини все дуже добре нуль претензій - мабуть турецький сервіс став кращим ніж був в 1996 році при першому моєму візиті в Туреччину)

Тих глорій там аж три, Верде, напевно?)
А що Ви хотіли від тих москалів за той прайс? Щоб бухі валялись? Ціна туру таких відсікає. Те, що гестрілейшн дівчинка говорить українською звісно супер, але про увесь персонал - то вже заливаєте) А взагалі то так як там заносять дупу на поворотах, то ніде, сервіс на вищому рівні.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 12 жов, 2023 22:41

gonchik74 написав:
  cherchiltank написав:Новості з курортів - в бєлєку плюс 30, вода плюс 26
Їжа в глоріі чудова

Тих глорій там аж три, Верде, напевно?)
А що Ви хотіли від тих москалів за той прайс? Щоб бухі валялись? Ціна туру таких відсікає. Те, що гестрілейшн дівчинка говорить українською звісно супер, але про увесь персонал - то вже заливаєте) А взагалі то так як там заносять дупу на поворотах, то ніде, сервіс на вищому рівні.

Так, верде бо сереніті було в півтора рази дорожче, а верде простіша але менше людей
Персонал говорить інгліш і кацапською деякі) це я про дружину свою )
Ціна туру була 4000 євро на 12 ночей ну плюс дорога до кишиніву- в принципі не дуже виросла як я був в верде в 2016 році
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 11:55

Адміністрування податків від орендодавців в Туреччині

(цікавий досвід)

В Туреччині Законом заборонена - як і в багатьох країнах світу - короткострокова здача квартир в оренду.
Але люди здають свої квартири на місяць або два. Звісно, ціна тоді значно вища: чув про ціни на рівні не менше 1200 доларів за місяць.
Ну, хто не порушує закон, хто не без гріха... але ж треба платити податки...
Як в якомусь анекдоті: "Навіть з хабарів..."
А не хочеться ж платити - багато учасників форум про це точно знають.

Що придумали в Туреччині?
Дуже просто: "взяли на карандаш" всіх здатчиків житла згідно з оголошеннями на сайті, який є аналогом нашого ОЛХ.
Ось що получилося:
- Перехресними перевірками виявлено 80 тисяч власників житла та резиденцій, які незареєстровано здавали житло місцевим та іноземним туристам на короткий термін.
- Податок збиратимуть із доходу власників житла в розмірі 51,6 мільярда лір (орієнтовно 2 000 000 000 доларів).
- Станом на вересень 2023 року приблизно 80 тисяч помешкань по всій країні було здано незареєстровано 425 тисячам 902 місцевим та іноземним туристам на добу або на короткий термін.
- Податківці порахуваали, що орендодавці заробили на цій оренді 51 мільярд 638 мільйонів лір і не сплатили податків.

Цікава статистика:
- У короткостроковій оренді власники житла здавали житло в середньому за 3 тисячі 586 лір на день (близько 130 доларів). Найвищу орендну плату в середній денній заробітній платі мала провінція Мугла (досить відомі курорти там є) – 6 тисяч 800 лір.
- В Анталії 5 922 власників житла здали своє житло на короткий термін. У цих резиденціях/квартирах перебували 65 392 особи.
- Цікаво, що Стамбул на четвертому місці, а столиця Анкара аж на 12-му...
(Примітка: ну тут зрозуміло: попит більший на курортні міста)

Ну, цікаво, як будуть громадяни будуть сплачувати податки...
В Туреччині з цим "всё чьотко": не платиш в ОСББ - попередження та термін 5 діб - примусове стягнення. Блокування всіх рахунків, кредитний ліміт - на "нуль".
Не заплатив штраф Трафік поліс - додатковий штраф та авто на штрафмайданчик...

P.S. Я мешкаю в Туреччині практично постійно з серпня 2017 року - тому пишу більшою частиною саме про цю країну.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 15 жов, 2023 12:18

Закордонні інвестори в нерухомість курортів Середземного моря: хто вони?

В буремному році 2023 Туреччина б’є рекорди з прийому іноземних туристів: перевищено планові показники на 2023 рік і пікові значення 2019 року і очікується, що виручка від туризму перевищить заплановані 51 мільярд доларів США.
В порти Туреччини в Бодрумі та в Аланії почали заходити найбільші круїзні лайнери світу, змінивши в силу відомих причин свої маршрути.

Ажіотаж вплинув на ціни на прожиття в готелях: всі готелі значно підвищили ціни і навіть вже на зимовий період. Наприклад: мій улюблений готель Ibis Kayseri в гірськолижному центрі Kayseri-Erciyes навіть тимчасово припинив (!!!!!) процес бронювання номерів з 1 січня 2024 року - думали довго - я навіть змушений був забронювати собі на 2 тижня в лютому інший готель - коли ось відкрили бронювання, підвищивши ціну відразу майже в 2 рази: найдешевший тиждень тепер коштує не менше 7 000 лір або близько 250 доларів (номер на двох на тиждень без сніданку).

Крім туристів на ринок нерухомості впливають і ті, хто осів в Туреччині надовго.

За свіжими даними Торгово-промислової палати Анталії іноземці реєструють компанії для того, щоби займатися та інвестувати у такі галузі, як ІТ, сільське господарство, нерухомість та будівництво.

Останнім активно займаються українські інвестори з Дніпра.

Як заявив вчора Алі Бахар, президент Торгово-промислової палати Анталії, "...в Анталії, яка викликала великий інтерес іноземців після глобальної епідемії та російсько-української війни, за 9 місяців цього року почали додатково працювати близько 700 компаній з іноземними партнерами".

Провінція Анталія (центром провінції є місто Анталія з офіційно зареєстрованим населенням в 2,5 мільйона мешканців) «...є другою провінцією з найбільшою кількістю компаній, заснованих з іноземними партнерами». Першою є Стамбул.

Кількість компаній з іноземним капіталом в Анталії, станом на 14 жовтня 2023 року зросла до 6 тис. 108 (із загальної кількості зареєстрованих компаній 35 тисяч - діючих компаній).

За кількістю відкритих компаній в Анталії українці займають місце номер 5.
Українців випереджають: Азербайджан, Іран, Німеччина та росія.

P.S. Наші люди мене інколи приємно дивують різноманітним: то компанія з виготовлення паливних брикетів, то відкрили прямий (!) маршрут автобусних перевезень з Києва до Батумі (Грузія).
akurt

Профіль

5
  #<1 ... 782783784785786 ... 1062>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей