Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
gonchik74 написав:Зате в тій першій країні, судячи з дописів в сусідній темі, стратегія зараз якраз така сама у багатьох.
с таким же точно нулевым результатом) нытье "как дорого в Кракове" после многолетнего нытья "как дорого в Киеве" это не стратегия а доказательство завышенных амбиций))) из серии "могу купить козу но не имею желания, хочу купить авто но не имею возможности"(с)
BIGor написав:Очікую ціну яка для мене прийнятна. Коли хотілки девелопера порівняються з моєю - тоді відбудеться угода. Але щоб узнати яка ціна - треба написати/задзвонити. Тобто на 1 квартиру в якої нема ціни може бути і 1000 бажаючих, але коли взнають ціну - може не буде нікого.
Наприклад, я розумію, що ринкова ціна на сьогодні 15000/метр. Я дивлюся на свою каклєту, на те, скільки мені готовий дати банк. Окреслюю свої потреби. Якщо мої потреби вимагають квартири 100 квадратів за 1,5 ляма, а каклєта+кредит дають у сумі лише 1 лям, то яка повинна бути стратегія? Чекати, що хтось виставить на продаж саме таку квартиру у бажаному районі за 10000/метр, кидаючись при цьому на кожну об'яву без ціни в сподіванні "а раптом це воно?"? Чи тверезо подивитися на речі і шукати щось меншої площі/в іншому районі (чи навіть місті), обираючи з оголошень з фото і ціною?
Бетон написав:Замовник з Германії дзвонить, каже в квартирі нема витяжного канала, що делать. Так люди живуть видається
Це саме те, про що я писав вище - я реально теж був в шоці: витяжка є, а каналу в стіні немає. Ставлять витяжку із фільтрами з активованим вуглем. Дійсно так задумано, я дивився інструкцію до витяжки.
BIGor написав:Очікую ціну яка для мене прийнятна. Коли хотілки девелопера порівняються з моєю - тоді відбудеться угода. Але щоб узнати яка ціна - треба написати/задзвонити. Тобто на 1 квартиру в якої нема ціни може бути і 1000 бажаючих, але коли взнають ціну - може не буде нікого.
Наприклад, я розумію, що ринкова ціна на сьогодні 15000/метр. Я дивлюся на свою каклєту, на те, скільки мені готовий дати банк. Окреслюю свої потреби. Якщо мої потреби вимагають квартири 100 квадратів за 1,5 ляма, а каклєта+кредит дають у сумі лише 1 лям, то яка повинна бути стратегія? Чекати, що хтось виставить на продаж саме таку квартиру у бажаному районі за 10000/метр, кидаючись при цьому на кожну об'яву без ціни в сподіванні "а раптом це воно?"? Чи тверезо подивитися на речі і шукати щось меншої площі/в іншому районі (чи навіть місті), обираючи з оголошень з фото і ціною?
Ну які в кого можливості і хотілки. Комусь і кавалірка підійде в селі. Комусь тільки будинок більше 100 м2 з двома паркомісцями і 10 сотками. За 15 тис. чи 10 тис. це вже треба дивитись сам обєкт. Деякі виставляють по ринку - там не особо поторгуєшся, а деякі виставляють на лоха, максимальну ціну - аби хто купить. Добитись іпотекою - теж варіант, якщо вже гроші ляжку печуть. Тут все індивідуально, я наприклад глянув що річна оренда - це 2 м2 вартості квартири. Поки не будемо влазити.
BIGor написав:Наївне твердження. Я теж питаю девелоперів по цінам. Це ж не означає що я очікую 6000 зл ціну. Просто коли не ставлять ціну - треба питати. А взагалі той хто не стаивть ціну - мудак. Це як "Написали в ЛС".
Ну питаєте. Що далі? Якщо ціна влаштовує, то, зазвичай, вже дізнаються про інші нюанси та приймають рішення щодо купівлі. Може й не 6000, але ж якусь ціну очікуєте?
Очікую ціну яка для мене прийнятна. Коли хотілки девелопера порівняються з моєю - тоді відбудеться угода. Але щоб узнати яка ціна - треба написати/задзвонити. Тобто на 1 квартиру в якої нема ціни може бути і 1000 бажаючих, але коли взнають ціну - може не буде нікого.
Якщо за будь який товар продавець не вказує ціну, 95-100% подзвонивши дізнаєтеся, що ціна вам не підходить. Особисто я вже дано встановив собі правило-нема ціни=нема сенсу цікавитися далі. Перевірено за попередні кілька десятків років. Коли прайс здатен зацікавити покупців, його не будуть приховувати.
BIGor написав:За 15 тис. чи 10 тис. це вже треба дивитись сам обєкт.
Тобто ви би потягнули і 15 тис., але чекаєте: аж раптом щось проскочить за 10?
За 10 то таке, звичайно малоімовірно, але вже бачу почали з'являтися квартири по 12,5-13,5, навіть новобудова є по 11,5, але біля ЖД. Тоді навіщо за 15? Хочеться квартиру велику в хорошій локації.
На зараз такі вихідні данні: Найвищі ціни після осені-зими 2023 2% кредиту. Курс 4,92. Особисто в мене депозити до літа.
Додатково маємо інформацію, що нова програма може бути, а може не бути тільки з осені 2024 року.
Згідно з підрахунками, в рамках програми «Безпечний кредит 2%» у 2023 році понад 3 000 іноземців придбали своє перше житло у Польщі, з яких 2 215 – українці. Білорусам було надано 492 кредити за цією програмою, а громадянам Індії – 46.
Згідно з підрахунками, в рамках програми «Безпечний кредит 2%» у 2023 році понад 3 000 іноземців придбали своє перше житло у Польщі, з яких 2 215 – українці. Білорусам було надано 492 кредити за цією програмою, а громадянам Індії – 46.
Цікаву Ви навели статистику. Варто додати: 1. У 2021 році іноземці купили в Польщі 10 621 квартиру – на 43% більше, ніж роком раніше і водночас на 25% більше, ніж у 2019 році (станом на 2021 рік - найкращому в цьому плані), номінально приріст склав 3,2 тис. відповідно. та 2,1 тис приміщень. Частка українців на польському ринку житла сім років поступово зростала. У 2021 році вони придбали 4423 приміщення – на 52% більше, ніж у 2020 році та майже на 42% більше, ніж у 2019 р. Квартири, придбані у 2021 р. у Польщі громадянами України, становили близько 42%. від всіх покупців-іноземців.
2. У 2022 році в Польщі іноземці купили рекордну кількість квартир. Найбільшою популярністю серед українців користується польська нерухомість. Вони придбали щонайменше 6 200 квартир загальною площею 335 000 квадратних метрів. 14 359 – таку кількість квартир придбали іноземці в Польщі у 2022 році (свідчать дані Міністерства внутрішніх справ та адміністрації). Загалом ці приміщення мали аж 820 тис. кв м. Це означає, що середня квартира, яку купив у 2022 році іноземець, становила трохи більше 57 кв.м. https://www.money.pl/gospodarka/obcokra ... 1376a.html За даними Управління у справах іноземців, 21 відсоток українців поселяються в Мазовії по 11 проц. – у Нижній Сілезії та Великій Польщі 10 відсотків обирають Малопольщу, а 9 проц – Сілезію. https://www.pb.pl/ukraincy-rozpedzaja-s ... BCytkowych. З цікавого: "34-річна одеситка Ольга нещодавно купила квартиру в Польщі. Для цього вона продала дві однокімнатні квартири у рідному місті. Його вистачило на квартиру-студію площею 36 квадратних метрів в Катовіце." https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7 ... tomiu.html
3. Ціни на житлові приміщення у третьому кварталі 2023 року зросли на 4,5% порівняно з ІІ кварталом 2023 року. Порівняно з відповідним періодом 2022 року ціни на житлові приміщення зросли на 9,3%. Цікавий графік показує, що учасники форуму останні 10 років НЕ туди інвестували. Особисто я не дивуюся: я весь час попереджав, що НЕ можна читати на Фінансовому форумі України дурниці від тих, хто вчора признався, що перед написанням тисяч повідомлень на цьому форуму нюхав Формальдегід. Джерело. https://www.money.pl/gospodarka/w-kwart ... 205%20proc.