Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 863864865866867 ... 1062>
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 12:30

«Цирк на дроті» буває, це правда.
Але якщо взяти калькулятор, то середня площа квартир, які купували українці в Польщі, складає 54 кв.м.
Це невеликі квартири, наприклад, у Львові це хороша 1-к квартира в будинках нових.
В Дніпрі з квартир 51-55 кв.м наші кмітливі люди роблять 2-к квартири.
Звісно, не всі. Якщо ти вдало крав з бюджету та не знав, де подіти гроші, то накупив собі квартир в в Дніпрі в ЖК із кумедною назвою «Женева» та зараз продаєш, як в ці дні мої приятелі, кожну по 200 000$.
Гроші не повинні лежати «просто так», повинен бути рух.
Наприклад у тих же приятелів квартира в Бенідорм (Іспанія) виставлена на продаж за 240 000€ (куплена 5 років тому за 160 000€).
Вже «нажилися» в Іспанії і більше не хочуть.
На днях купили будинок під реконструкцію в дуже елітному передмісті Львова всього за 90 000$ (фактично за ціною земельної ділянки в 10 соток, бо там готові будинки без внутрішніх робіт десь по 180 000$, а готові майже - від 250 000$.
Хороші сусіди: виключно прокурори, судді, та колишні та теперішні начальники митниць. Всі культурні та виховані, мають навіть власні винні погреба, щоби не турбувати сусідів звуком відкорковування пляшок кращих вин світу.

В Польщі дуже маленькі квартири є нормою.
Звідти ж і прийшло слово “kawalerka”.

І протилежне: в США «нормальною» стандартною площею БЮДЖЕТНОГО приватного будинка є площа а 2000+ квадратних футів або більше 200 кв.м.
А менше за 1500 кв.футів здається і не буває.
В той же час нормальна сиандартна квартира 1-bedroom може бути площею в 600 кв.футів, і це фактично як в моєму дописі вище: 54…57 кв.м.
І такі 54…57 легко здаються - в залежності від штату та міста за ціною в 1700…3000$ за місяць.

Звісно, те, що підходить поляку чи американцю, не може підходити українцю: будинки в 2-3 поверхи - стандарт для звичайного українського села в Україні, наприклад в селі Сокільники, яке опинилося майже в центрі Львова.
Там мешканці відстояли своє право створити свою громаду та жити так, як вони хочуть, а не як хоче мер міста пан Садовий.
Але я радий, що ви звернули увагу на головну фразу в моєму дописі.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 15:12

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Акурт, вам огромная благодарность за ёмкий, отличный анализ. Это ж сколько труда
Бетон

Подякував: 192 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 15:16

Бігор, в останній раз, коли я планував купити хатку в Варшаві, ви писали, що не час, повинно подешевіти. Може все таки треба брати зараз? Весна це найгірший період року для росту ціни.
Бетон

Подякував: 192 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 18:13

Бетон написав:Бігор, в останній раз, коли я планував купити хатку в Варшаві, ви писали, що не час, повинно подешевіти. Може все таки треба брати зараз? Весна це найгірший період року для росту ціни.

Зараз по Кракову вже зявляються варіанти по 13тис, коли ще 1-3 місяці тому було те саме 18тис мінімум.
Я зараз в депозитах + невигідний курс, тому продовжили оренду (в доларах оренда впала, трохи виросли тільки адміністраційні). В ріст ціни вище 5кує на окраїні не столиці - я не вірю :D
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 18:25

BIGor написав:Зараз по Кракову вже зявляються варіанти по 13тис, коли ще 1-3 місяці тому було те саме 18тис мінімум.
Я зараз в депозитах + невигідний курс, тому продовжили оренду (в доларах оренда впала, трохи виросли тільки адміністраційні). В ріст ціни вище 5кує на окраїні не столиці - я не вірю :D

Як тільки з'явиться нова програма кредитування або впадуть ставки за звичайними кредитами - залишиться лише з тугою пригадувати ціни "па 13".
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 18:41

Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:Зараз по Кракову вже зявляються варіанти по 13тис, коли ще 1-3 місяці тому було те саме 18тис мінімум.

Як тільки з'явиться нова програма кредитування або впадуть ставки за звичайними кредитами - залишиться лише з тугою пригадувати ціни "па 13".

"стратегия" не давшая результат лет 10ть когда то же обязательно должна сработать)
ведь если долго биться лбом в закрытую дверь...)))
Прохожий

Подякував: 926 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 18:45

Gastarbaiter написав:

Інфляція думаю теж нікуди не поділася
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 18:46

Gastarbaiter написав:

Тобто вірите в ріст ціни вище 5кує на окраїні не в столиці?
До речі, коли там буде нова програма і які умови? Чи вже ставки падають до звичайних умов?
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 19:09

BIGor написав:Тобто вірите в ріст ціни вище 5кує на окраїні не в столиці?
До речі, коли там буде нова програма і які умови? Чи вже ставки падають до звичайних умов?

Я особисто вірю. Економіка та з/п зростають, курс злотого якось падати не збирається. Потихеньку будемо наздоганяти країни Північної Європи.
5 років тому мені теж здавалося, що ціни "па 7 на окраїні не в столиці" - це якесь божевілля. Усе казало про неминучість корекції. Але роки пройшли, цінники зросли удвічі і знижуватися поки що не збираються. Просто ще раз подумайте: чи ви усі чинники за та проти взяли до уваги?
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2024 19:45

Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:Тобто вірите в ріст ціни вище 5кує на окраїні не в столиці?

Я особисто вірю. Економіка та з/п зростають, курс злотого якось падати не збирається. Потихеньку будемо наздоганяти країни Північної Європи.
5 років тому мені теж здавалося, що ціни "па 7 на окраїні не в столиці" - це якесь божевілля. Усе казало про неминучість корекції. Але роки пройшли, цінники зросли удвічі і знижуватися поки що не збираються. Просто ще раз подумайте: чи ви усі чинники за та проти взяли до уваги?

Ну подивимось. Віра то таке. По 20тис. зл можна купити завджи.
За економіку - то взагалі казки. Виходить так все класно було з доходами громадян, що прийшлось друкувати і роздавати мільярди грошей на кредитні програми? :?:
Та навіть не знавцю економіки видно, що основним покупцем польських товарів є Німеччина, зі своїм спадом економіки і "не може бути" мінус 10% нерухомості. Німці теж напевно думали що туземун? :D
BIGor

Профіль

1
  #<1 ... 863864865866867 ... 1062>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей