"Любіть онуків. Вони помстяться вашим дітям".
(невідомий мені автор)
|
|
Re: Психологія та саморозвиток"Любіть онуків. Вони помстяться вашим дітям".
(невідомий мені автор) от вас не ожидал) целей может быть миллион, а смыслов хорошо если хотя бы один есть. Это не тождественные и не равные по калибру понятия. Среди целей естественно присутствуют физ. потребности, для удовлетворения которых нужны деньги, но не бесконечное количество. Вам не надо миллионы долларов чтобы вкусно и с пользой питаться, носить удобную одежду, общаться с людьми и что там ещё в базовых. Когда деньги становятся смыслом нет такой суммы которая бы сказала "хватит, мне достаточно". Поэтому и становятся олигархами, потому что смысл отрывается от потребностей и начинает жить своей жизнью. Это относится ко всем видам накопительства (в т.ч. коллекционированию которое многие считают "безопасным хобби"). То есть если не отрывать смыслы от текущих потребностей, средства их удовлетворения смыслом не станут. Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 26 січ, 2026 01:11, всього редагувалось 5 разів.
Re: Психологія та саморозвитокЯк на мене Для того щоб постійно не стартувати з нуля коли 10% стартують з батьківського капіталу - то накопичення капіталу є набагато кращим заняттям ніж спроба витратити все що накопичив + Той хто накопичував працею - в основному не буде витрачати на фігню.... Я наприклад завжди порівнюю не ціну того що купую , а час витрачений на заробляння того що хочу купити....
Флай,вчера изучил твои "записи"..Возник вопрос,как понимать сию фразу- "Пока что не учитываю поправку на коммунальные платежи, так как вместо одного объекта недвижимости "для себя" в 2020г. теперь имеется несколько инвестиционных смарт-квартир, которые "на консервации" ежемесячно требуют около $20." Что значит на консервации??Вложил бабло и оно в "голом" виде стоит до второго пришествия?? Чего ждет?? Почему "законсервировано",а не в ремонте или не приносит доход от сдачи?? Ты их что,покупаешь для "консервации денег" что ли?? досягнення рівня
Перепрограмуванням себе (тобто не проявлення волевих якостей, а звичка, автоматизм дій без вагань, зайвих рефлексій та іншого "тертя"). Спочатку було зрозуміти, який рівень трат "на життя" є такий, що мало впливає на рівень "щастя", так сказати, "точку перегину", вище якої трати мало впливають на нього, а нижче, значно погіршується його якість. Яка ціль, хз, мабуть тому що так потім стає вдобно, не так боляче відчуваються "тягості і лішєнія" ковідла/ВС/whatever, видно світло в майбутньому і т.д. і т.п. Російською для просвітництв більшої аудиторії. Сухо і прісно: дик мінімаліст то мінімаліст у всьому (в ідеалі). в пенсію 35
Словами автора каналу "на пенсію в 35": - "Інвестування це відправка в майбутнє посилки із цінностями". Тут не раз писали, відносно нерухомості, що потрібно розрізняти для чого: - для себе житло - для бізнеса (оренда) - диверсифікація активів - щоб було - бабки лядку жгуть - і т.д. і т.п. Ще раз повторю, першопочатково це був план "оточення Києва кавалірками в пішій доступності до ШРТ, щоб при зміні офісу де працюю переїзжати в локацію із зручнішим доїзом дім-робота-дім". Що не ясно із тексту? От є, наприклад, одна кавалірка "для себе", то платиться фіксована "квартплата" плюс змінні витрати "вода+ее+інтернет...". Появляється у власності ще одна, то відповідно добавляється фіксована сума квартплати. От поки що не зробив методології, щоб відділити окремо ті фіксовані суми на "посилки в майбутнє". Якщо кавалірка здається в оренду, то вона випадає з тих постійних витрат. Тобто в мене є бюджет "на життя", і є інший бюджет. Ці бюджети не змішуються. Бюджет на життя статистично обрахований, щоб знати, яку сума є "мінімум міноре", напр. при виході на пенсію. Вище трохи написав у пості у відповідь ВВ. Востаннє редагувалось flyman в Пон 26 січ, 2026 13:52, всього редагувалось 1 раз.
Вспомнилась почему то знаменитая эпитафия на одной из могил английского средневекового сквайра- Он был необычайно скуп... Лечиться-денег было жалко. Но если б знал он цену катафалка... То ожил бы...чтобы нести свой труп! Так ничего и не понял,из ответа по "консервации" Если оно стоит -то это пассив и минус...либо просто неликвиднейший актив.Много букав,сути нет. Востаннє редагувалось osafly в Пон 26 січ, 2026 13:55, всього редагувалось 1 раз.
доцільністьВи скупість плутаєте із доцільністю. Якщо людина купує на олх б.у. смартфон із Андроідом а не новий Айфон крайньої версії у салоні, то він "скупий" чи як?
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||