Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Феодал написав:проще говоря будет у нас по 10 квартир на 1 человека
В провинции уже давно так. Просто такая волна теперь дойдет и до Киева.
Ха! Я давно пропонував деяким товарижчам проїхатись по райцентрам і лісовим селам Чернігівської та Житомирської обл. Щоб звіздота бачила не лише Київ і Бориспільський аеропорт, не лише Єгипти і Туреччини, а й свою батьківщину,яка вона є.
Востаннє редагувалось Frant в П'ят 23 гру, 2022 12:28, всього редагувалось 1 раз.
Феодал написав:Полностью поддерживаю точку зрения Франта (и всех кто высказывается за падение) падение цен должно быть по многим причинам, факторов для роста нет совсем. Недавно мне подтянулась эта новость - https://nerukhomi.ua/news/ryinok/po-pro ... editov.htm (По программе "еОселя" выдали уже 277 кредитов) Как думаете, банки действительно пораздают кучу кредитов на жилье? Не получится ли так, что будет проще взять квартиру в кредит чем жить в арендной? p.s. меня как арендодателя взволновала эта новость
Програмі пара місяців, народили 277 заявок на всю країну. Майже впевнений, що участь беруть "добровільно-примусово" тільки держбанки. Схема мутна, як в принципі всі схеми з компенсаціями. З тих пари десятків тисяч заявок, думаю, пройдуть кілька сотень, тобто пара відсотків. Тим, кому то вдасться, дійсно, буде вигідніше, ніж в оренду, але ймовірність дуже низька, навіть, якщо покупець платоспроможний - бо ресурсів на кредити немає і найближчим часом не буде, і висока ліквідність у банках зараз цього не змінює, бо гроші потрібні довгі
Феодал написав:Полностью поддерживаю точку зрения Франта (и всех кто высказывается за падение) падение цен должно быть по многим причинам, факторов для роста нет совсем. Недавно мне подтянулась эта новость - https://nerukhomi.ua/news/ryinok/po-pro ... editov.htm (По программе "еОселя" выдали уже 277 кредитов) Как думаете, банки действительно пораздают кучу кредитов на жилье? Не получится ли так, что будет проще взять квартиру в кредит чем жить в арендной? p.s. меня как арендодателя взволновала эта новость
Програмі пара місяців, народили 277 заявок на всю країну. Майже впевнений, що участь беруть "добровільно-примусово" тільки держбанки. Схема мутна, як в принципі всі схеми з компенсаціями. З тих пари десятків тисяч заявок, думаю, пройдуть кілька сотень, тобто пара відсотків. Тим, кому то вдасться, дійсно, буде вигідніше, ніж в оренду, але ймовірність дуже низька, навіть, якщо покупець платоспроможний - бо ресурсів на кредити немає і найближчим часом не буде, і висока ліквідність у банках зараз цього не змінює, бо гроші потрібні довгі
Дякую за вашу думку, я теж так вважаю, але вони так обіцяють що мені стало трішки лячно
Vlad442 написав:Не важно сколько у кого квартир. Важно количество желающих в них жить. Сейчас непонятное время. Полтава, Кропивницкий, Львов, Европа - арендодатели в шоколаде. В других местах квартиры стоят пустые.
Мені невідома ситуація у Полтаві, Кропивницькому, Європі, але у Львові на даний момент на Вас чекають тисячі квартир, будинків, таунхасів, котеджів - як довгострокова так і короткострокова оренда... жодних проблем. Немає навіть новорічного ажіотажу. В принципі він закінчився ще з короною п.с. + регулярні знеструмлення усіх районів...
jump написав:Мені невідома ситуація у Полтаві, Кропивницькому, Європі, але у Львові на даний момент на Вас чекають тисячі квартир, будинків, таунхасів, котеджів - як довгострокова так і короткострокова оренда... жодних проблем.
а цены? Львову надо поумерить аппетиты. Про шоколад Влад немного психанул. Но низкие этажи в домах с газом действительно востребованы и за такие готовы доплатить несколько тысяч, по сравнению с аналогичными на верхних этажах. Увеличилась так же роль локации, арендаторы хотят жить возле работы, а не просто "рядом с транспортом" (как раньше). Такие варианты снимают не торгуясь. Общался с человеком, сначала он выехал во Львов, но нашел работу в другом городе в центральной части Украины и переехал туда. Не берусь доказывать что это тренд, но такой кейс есть.
Vlad442 написав:Не важно сколько у кого квартир. Важно количество желающих в них жить. Сейчас непонятное время. Полтава, Кропивницкий, Львов, Европа - арендодатели в шоколаде. В других местах квартиры стоят пустые.
Мені невідома ситуація у Полтаві, Кропивницькому, Європі, але у Львові на даний момент на Вас чекають тисячі квартир, будинків, таунхасів, котеджів - як довгострокова так і короткострокова оренда... жодних проблем. Немає навіть новорічного ажіотажу. В принципі він закінчився ще з короною п.с. + регулярні знеструмлення усіх районів...
Ставлю во Львове фильтр частное объявление, до 3000. Во Львове 4 варианта. Село, новострой голые стены, кладовка, цена за койку. В Полтаве 6 объявлений. Комната, село, цена за сутки и т. п. Ставлю в Харькове такие же условия поиска. 638 вариантов напрямую от собственника (сколько всех неизвестно, олх скромно без уточненией пишет больше тысячи). И двушки, и с ремонтом, и часто в эти 2-3 тысячи входят коммунальные, то есть плюс свет или плюс счетчики. Так что останусь при своем мнении кто в шоколаде, а кто в похожей только внешне субстанции.
Востаннє редагувалось Vlad442 в П'ят 23 гру, 2022 13:58, всього редагувалось 1 раз.
Vlad442 написав:останусь при своем мнении кто в шоколаде, а кто в похожей только внешне субстанции.
знаете почему сдавать в аренду беженца переселенцам не шоколад? Никто долго не задерживается, месяц максимум три. Причин для релокации вагон, работу нашел в другом городе/районе, нашел вариант дешевле, "на новом месте не отключают свет", или ниже этаж, или приехали какие-то родственники (нужна бОльшая площадь). Бывает наоборот кехали дети заграницу и нужна конура поменьше. Кто то решил вернуться откуда выехал, у другого закончились деньги. Фильтр олх этого не показывает, поэтому кажется шоколад. Нестабильность адская. И по факту убытки.
airmax78 написав: Короче, нехай адегес не росказує мені про оренду, людині яка тут вже 3 квартири змінила.
Галя балувана. Ви й в Україні не сиділи довго на одному місці. Моя мала 10 місяців в одному орендному, хоча вже 2 роботи змінила і на 3 різних курсах вчилася/вчиться.
airmax78 написав: Короче, нехай адегес не росказує мені про оренду, людині яка тут вже 3 квартири змінила.
Галя балувана. Ви й в Україні не сиділи довго на одному місці. Моя мала 10 місяців в одному орендному, хоча вже 2 роботи змінила і на 3 різних курсах вчилася/вчиться.
В Україні я 10 років знімав одну й ту саму квартиру - в "будинку мрії Амата". Звільнив її тільки в січні цього року.