Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
можно сказать, что вы считаете что цены вышли на плато (на данный момент 1361), будут стабильны и до конца осени 2022 будут колебаться в дипазоне 1200 - 1500 долл по индексу вторички бомбера ?
Можно и так сказать. В крайнем случае будут неспеша расти, но вряд ли так резво, как до этого. Снизятся ли - возможно, но ни на какие -40% к уровню марта 2020 (это вдвое от текущих) я бы не рассчитывал. Это похоже на обвалистов периода 2009, с "патриста" - в итоге те, кто ждал грандиозной коррекции, просто проворонили все возможности войти в актив при хороших ценах. Касательно индекса, я больше смотрю первичку, но так и быть, пусть будет по индексу вторички, они так или иначе коррелируют, у них может увеличиваться/уменьшаться разрыв, но разный тренд маловероятен.
Faceless, я хочу зафиксировать ваш прогноз, дискутировать тут не готов.
итак, "можно сказать, что вы считаете что цены вышли на плато (на данный момент 1361), будут стабильны и до конца осени 2022 будут колебаться в дипазоне 1200 - 1500 долл по индексу вторички бомбера ?"
Faceless написав:, но ни на какие -40% к уровню марта 2020 (это вдвое от текущих) я бы не рассчитывал.
а при двукратной девальвации гривны какой сценарий? не только ж доллары печатают.
Если уж говорить корректно, девальвация бывает от 0 до 1. Рост курса в два раза - это девальвация на 50%. Вы ожидаете курс овер 50 через год? Я пока не вижу таких предпосылок
baraka написав:итак, "можно сказать, что вы считаете что цены вышли на плато (на данный момент 1361), будут стабильны и до конца осени 2022 будут колебаться в дипазоне 1200 - 1500 долл по индексу вторички бомбера ?"
Хто фактами підтвердить це, що метраж квартир сумується і підпадає під оподаткування, якщо всі квартири записані на одного власника?
Успіх написав:
jump написав:Успіх Не платите податок лише у тому разі якщо у Вас одна квартира до 60м2 або будинок до 120м2. якщо понад - платите якшо кілька квартир, платите усе, що понад 1-ї квартири у 60м2, тобто площа квартир чи будинків сумується.
у Вашому випадку, якщо квартира і смарт записані на Вас як власника, тоді - 53+27-60=20м2 за це будете платити або записувати кожну куплену квартиру на когось із родичів, у кого немає нерухомості
такі реалії
А можна по виділеному посилання на закон? А то - ой не факт, що сумується! Ой не факт! З однією квартирою, чи будинком - це все чітко зрозуміло, але якщо є 5-10-20-50ть квартир, але кожна менше 60м2 - то НЕ ФАКТ, що попадається на податки!
Але, посилання на закон - внесе факти в це непорозуміння! Тож чекаємо підтвердження/фактів!
baraka написав:итак, "можно сказать, что вы считаете что цены вышли на плато (на данный момент 1361), будут стабильны и до конца осени 2022 будут колебаться в дипазоне 1200 - 1500 долл по индексу вторички бомбера ?"
да/нет ?
да
спасибо, принято.
итак, на данный момент имеем: за рост - 1 прогноз за плато - 1 проноз за падение 3 прогноза
Успіх написав:А можна по виділеному посилання на закон?
вы такой ленивый жуть
База оподаткування об'єкта житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичнї особи - платника податку, зменшується:
Для квартири/квартир незалежно від їх кількості на 60 кв. метрів;
Для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
Для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток ( у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/ квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), -180 кв. метрів.
Сплачувати податок доведеться за кожен квадратний метр понад цю норму.
Успіх написав:При чім тут податковий кодекс до прийнятого ЧІТКОГО закону?
вы такой ленивый жуть
База оподаткування об'єкта житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичнї особи - платника податку, зменшується:
Для квартири/квартир незалежно від їх кількості на 60 кв. метрів;
Для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
Для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток ( у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/ квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), -180 кв. метрів.
Сплачувати податок доведеться за кожен квадратний метр понад цю норму.
Я дико - навіть, дичайше вибачаюсь - а можна мені просто відповісти так/ні на питання, чи справді всі квартири, які записані на одного власника, сумуються, а зайві метри - оподатковуються, чи ні? Чи можна мати 5-10-20квартир до 60м2 кожна і не буде жоден М2 підпадати під оподаткування? Дякую!
п.с. Не соромтесь, відповідайте всі, хто хоче Так/ні? Сумуються метри/не сумуються?