Медицина в Україні. Здоров'я

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 2425262728 ... 30>
Повідомлення Додано: Чет 30 січ, 2025 09:25

Water написав:При страховій медицині звісно є базові послуги, які лікуються у межах цієї медицини. Але хто сказав шо не лікують хронічні хвороби? Можуть в межах базових послуг не надавать наприклад пластичну хірургію, або протезування зубів, або у палаті стаціонара ти будеш не один.
...
Брєд.

Почитайте исключения в страховом полисе, а после - пишите всякую пургу из чувства справедливости.

"Хроника" - НЕ покрывается страховкой, страховка (любая, в т.ч., медицинская) - покрывает непредвиденные случаи. Даже стоматология - НЕ всегда покрывается, а протезирование (на личном опыте) - НЕ покрывается на 100% (поэтому некоторые частные стоматологи протезирование (установку штифта в корень зуба с последующим наращиванием на него пломбировочной массы) для страховой мне оформляли просто как пломбирование/лечение зуба)!

Опять-же, на личном опыте (а я по работе сопровождал HR и оформление страховок вообще): HR для оформления мед. страховок на сотрудников отобрала из страховых с положительным отзывом несколько и начала с ними переговоры по доп.скидкам ("плюшкам") "на опт", В ЧАСТНОСТИ, по покрытию страховкой и сотрудницы с хронической болячкой тазобедренного сустава. "Дожали" одну, которая согласилась и в последующем - перезаключали с ней уже как постоянный клиент (страховки-то -- годовые!), каждый раз (!) "тыкая носом" в эту договоренность, в т.ч., по больничным этой сотрудницы, настаивая на возмещении расходов по ее лечению страховой. НЕ думаю, что за прошедшие 15-20 лет что изменилось в этом вопросе у страховых...
Миша-клиент

Подякував: 30 раз.
Подякували: 94 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 30 січ, 2025 09:41

Миша-клиент написав:
  Water написав:При страховій медицині звісно є базові послуги, які лікуються у межах цієї медицини. Але хто сказав шо не лікують хронічні хвороби? Можуть в межах базових послуг не надавать наприклад пластичну хірургію, або протезування зубів, або у палаті стаціонара ти будеш не один.

Почитайте исключения в страховом полисе, а после - пишите всякую пургу из чувства справедливости.

Який страховий поліс, в нас вже страхова медицина, яку Супрун хотіла запустить?
Ви плутаєте з ДМС.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 30 січ, 2025 09:44

Wirująświatła написав:
  Дюрі-бачі написав:Wirująświatła про страхову взагалі і її основну проблему: хвору людину ніхто страхувати і потім лікувати не хоче

а здорового лечить не нужно! кого они тогда лечат?? а если серьезно, данный вопрос должен быть урегулирован законодательно. Тогда хочет/не хочет не будет иметь значение, либо выполняешь закон либо сдаешь лицензию. Только в нашей стране так можно закон не выполнять и лицензию сохранить.

Страхуются РИСКИ наступления непредвиденного/страхового случая; сумма страховки ПОЭТОМУ рассчитывается математически по вероятности (у процентах) наступления страхового случая (в случае наступления которого - расходы по страховке покрываются за счет доходов от других страхователей). Как в анекдоте: "вот на эти три процента я и живу!" (т.е., при заключении договора страхования страховая - изначально закладывает в стоимость полиса вероятные свои расходы по нему и свой доход, полученный по "не сработавшим" полисам, с учетом собственных расходов и планируемой нормы собственной прибыли). Свои просчеты (а также - "хитрож...ть") - страховая пытается перекрыть НЕ-выплатами страховки, задержками с выплатами (аргументируя сбором документов и расследованием страхового случая), на самый крайний случай (т.е., чисто гипотетически) - за счет доходов по другим видам страхования...
Миша-клиент

Подякував: 30 раз.
Подякували: 94 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 30 січ, 2025 09:56

Re: Медицина в Україні

Щоб зрозуміти наскільки жахлива страхова медицина достатньо глянути https://www.healthsystemtracker.org/bri ... 20-update/
В розпал пандемії Ковіду 88% застрахованих клієнтів отримали відмову оплати страховими компаніями їх рахунків. І мусіли платити із власної кишені так, ніби не мали ніяких страховок... І тільки через рік, коли вакцинація значно зменшила кількість важких випадків захворювання, страхові почали нормально платити за лікування.

А ще щодо України: в нас жодна страховка не покриває лікування якщо поранений внаслідок прильоту. Ще страхові часто відмовляють лікувати якщо був п'яним в момент настання страхового випадку...
Дюрі-бачі

Подякував: 863 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 30 січ, 2025 15:01

Re: Медицина в Україні

Дюрі-бачі написав:А ще щодо України: в нас жодна страховка не покриває лікування якщо поранений внаслідок прильоту

Минуло року у мене була ДМС від СК Арсенал Страхування, яка покривала воєнні ризики.
Наша компанія саме тому й обрала цю страхову.
На щастя, жодному з нас не прийшлося перевірити наскільки вони забезпечують цей ризик.
Ірина_
Модератор Форуму

Подякував: 1118 раз.
Подякували: 2043 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2025 11:05

Вибачаюсь за оффтоп, дивлюсь зараз американський міні-серіал "Брати по зброї", вимоги до військових по віку, фіз.підготовці в II світову в США ну просто колосальні. Про навчання і підготовку: молодих хлопців ганяли 2 роки до висадки в Нормандії.

То про що я хотів сказати, для українських жінок (і роботодавців) 40+ це вже "старік" і дід, для ТЦК - якраз бажаний кандидат (бігає пагано, віддишка - швидко доженуть). Іронія долі.
BIGor

Подякував: 1444 раз.
Подякували: 1851 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2025 11:14

BIGor
40+ це вже "старік" і дід, для ТЦК - якраз бажаний кандидат (бігає пагано, віддишка - швидко доженуть). Іронія долі.

Про «50+» нічого не знаю, ще не доріс. А от «40+• цілком можна себе відновити до стану «без віддишки». Якщо хотіти, звичайно.
Проте питання не в тому, що всі повинні бути в 40+ спортивні. А в брехні і подвійності. Як дівчатам - «я горяч, ти не забудеш цю ніч» (бо так голосно поряд ніхто не хропів). А для ТЦК - «я немічний!
Hotab

Подякував: 395 раз.
Подякували: 2412 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2025 13:07

Hotab написав:BIGor
40+ це вже "старік" і дід, для ТЦК - якраз бажаний кандидат (бігає пагано, віддишка - швидко доженуть). Іронія долі.

Про «50+» нічого не знаю, ще не доріс. А от «40+• цілком можна себе відновити до стану «без віддишки». Якщо хотіти, звичайно.

Насправді це брехня, бігаю останні 5 років 2 рази в тиждень, так от, якщо без віддишки 5 років назад було 1 км, то зараз 200 м. Нажаль, людина з віком не молодіє, навіть якщо і вести здоровий образ життя і не вживати - якісь хронічні хвороби, постійни стрес ітд дають про себе знати. Тому українці так мало живуть. Далеко за прикладами не треба ходити - знаю 3-х знайомих що не дожили до 50-ти. Вживав регулярно з них тільки один.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2025 13:11

BIGor

5 років 2 рази в тиждень

Це рідко дуже.

А про «брехню» треба обережніше. Бо я ж уточнив, що кажу про себе.
Якщо не забивати на регулярність , то 5-10 км без проблем і глумління над собою.
Hotab

Подякував: 395 раз.
Подякували: 2412 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2025 13:38

Hotab написав:BIGor

5 років 2 рази в тиждень

Це рідко дуже.

А про «брехню» треба обережніше. Бо я ж уточнив, що кажу про себе.
Якщо не забивати на регулярність , то 5-10 км без проблем і глумління над собою

Це прикол про 5-10 км?? Кажу троє моїх знайомих не дожили до 50-ти років, а тут біг 10 км без задишки в 40+. Напевно Ви термінатор, можу тільки порадіти за Ваше здоров'я.
BIGor

Профіль

1
  #<1 ... 2425262728 ... 30>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей