Епідемія коронавірусу в Україні та світі

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 34773478347934803481 ... 5004>
Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 19:54

budivelnik написав:
  zРадио написав:А вот и ложечка к обеду - средняя продолжительность жизни за прошлый год уменьшилась на 0,66 лет с 72,01 до 71,35
Неправильний термін - веде до невірного висновку.
Ви забули використати три слова
очікуванна при народженні в .....
Є кращий критерій
Середній вік смерті...

Перемудрили, как это у вас бывает.

Середня очікувана тривалість життя при народженні – середнє число років, яке проживуть новонароджені за умови, що вікові рівні смертності залишаться такими, якими вони були на рік розрахунку
http://ukrstat.gov.ua/operativ/operativ ... s_met.html

Другими словами, средняя продолжительность жизни при рождении точь в точь соответствует среднему возрасту смерти. Единственное, что этот показатель нормализирует - это доли возрастных групп в выборке живущих, поскольку они будут отличаться от таковых в выборке умерших вследствие разных органических и неорганических изменений рождаемости. Поколение миллениалов, например, более многочисленное, чем поколение зумеров, а послевоенные бэби-бумеры так и вовсе были абсолютными рекордсменами по своему удельному весу в живущем населении 50-70-х
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 20:00

zРадио написав:Объяснение из разряда "сойдет для копающих неглубоко", правда, если посмотреть на 1) страны, не менявшие устоявшуюся противоэпидемиологическую практику и 2) страны, где ковид не бушевал так сильно, чтобы пересматривать плановые медицинские мероприятия, то окажется, что общая смертность там все равно выросла, особенно, в когортах людей со средне-тяжелыми хроническими заболеваниями.

Ab hoedis scindere oves (с)

Пока еще никто не копнул так глубоко, чтобы я прямо взял и поверил ему.
1) и 2) это и не удивительно, ведь ВООЗ курирует все страны :D
но,
Deaths in Japan fell last year (2020) for the first time in more than a decade despite the country having the world's oldest population.
https://www.japantimes.co.jp/news/2021/ ... eath-toll/
а что за ап хуедис, я, извините, не понял)
Ромасик

Подякував: 1392 раз.
Подякували: 816 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 20:33

Ромасик написав:Пока еще никто не копнул так глубоко, чтобы я прямо взял и поверил ему.

Ну курирует, и что? Создает эффект синергии - собирает опыт всех (большинства) стран и консолидирует позицию для повышения эффективности. Вы ведь не начнете сейчас о чипах, 5G и пр., я надеюсь? :lol:

Ромасик написав:Deaths in Japan fell last year (2020) for the first time in more than a decade despite the country having the world's oldest population.

А что в этом удивительного и парадоксального при сокращающемся с 2011-го населении? Уверяю вас, и в последующие годы количество смертей в Японии будет уменьшаться.

Почему ковид не омрачил там эту статистику, в отличие от большинства других стран с сокращающимся населением? Тоже есть логичное и обоснованное объяснение: японцы - люди ооооочень высокой дисциплины и имеют длительный опыт противоэпидемиологической борьбы (H5N1, MERS, первый SARS). Мыть руки и ходить в масках там умели еще тогда, когда это не было мэйнстримом. В последствие ношение масок стало даже частью местной поп-культуры

TOKYO, May 4, 2009
Face masks part of Japan fashion chic for decades
https://ww.fashionnetwork.com/news/Face ... 61629.html
Радіо

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 20:39

zРадио написав:
  budivelnik написав:
  zРадио написав:А вот и ложечка к обеду - средняя продолжительность жизни за прошлый год уменьшилась на 0,66 лет с 72,01 до 71,35
Неправильний термін - веде до невірного висновку.
Ви забули використати три слова
очікуванна при народженні в .....
Є кращий критерій
Середній вік смерті...

Перемудрили, как это у вас бывает.
Середня очікувана тривалість життя при народженні – середнє число років, яке проживуть новонароджені за умови, що вікові рівні смертності залишаться такими, якими вони були на рік розрахунку
http://ukrstat.gov.ua/operativ/operativ ... s_met.html

Другими словами, средняя продолжительность жизни при рождении точь в точь соответствует среднему возрасту смерти. Единственное, что этот показатель нормализирует - это доли возрастных групп в выборке живущих, поскольку они будут отличаться от таковых в выборке умерших вследствие разных органических и неорганических изменений рождаемости. Поколение миллениалов, например, более многочисленное, чем поколение зумеров, а послевоенные бэби-бумеры так и вовсе были абсолютными рекордсменами по своему удельному весу в живущем населении 50-70-х
Так от коли я просто написав ( ввів на цих сторінках термін) середній вік смерті..в мене кидались лаптями дейтройт,хотаб,ЛАД мовчки підтримував кидаючих ,нантер насміхався. Іга високомірно пояснював...
Тепер виявляється що я тоді був правий.
Як думаєте
Ті хто кидався тапками - тапки заберуть ,а ті хто мовчазно їх підтримував - вибачаться?
ПС
Табличка яку я привів за 1990-2019 рік - вирахувана мною , той самий хотаб з дейтройтом заявляли що не можна брати данні з пятирічних вікових груп..але данні які привели Ви і які розрахував я збігаються практично до сотих...
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 20:58

budivelnik написав:Так от коли я просто написав ( ввів на цих сторінках термін) середній вік смерті..в мене кидались лаптями дейтройт,хотаб,ЛАД мовчки підтримував кидаючих ,нантер насміхався. Іга високомірно пояснював...
Тепер виявляється що я тоді був правий.
Як думаєте
Ті хто кидався тапками - тапки заберуть ,а ті хто мовчазно їх підтримував - вибачаться?
ПС
Табличка яку я привів за 1990-2019 рік - вирахувана мною , той самий хотаб з дейтройтом заявляли що не можна брати данні з пятирічних вікових груп..але данні які привели Ви і які розрахував я збігаються практично до сотих...

Я не берусь судить, потому что не был свидетелем дискуссии. Могу лишь сказать, что видел со стороны и сам участвовал в спорах, когда на корректных цифрах вы делали скабрезные заключения. Из разряда "на 3 тыс грн средней пенсии можно купить 200 кг дешевых макарон, что позволяет получать 23,3 тыс ккал в сутки, что в 9 раз выше физиологической нормы, значит бедными пенсионеры не являются".

И я не утрирую. Порой этой адской математикой вы упражняетесь, забывая о смысловой нагрузке используемых показателей.

Возможно, за это кидают тапком? :roll:
Радіо

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 21:38

zРадио написав:
  Ромасик написав:Пока еще никто не копнул так глубоко, чтобы я прямо взял и поверил ему.

Ну курирует, и что? Создает эффект синергии - собирает опыт всех (большинства) стран и консолидирует позицию для повышения эффективности. Вы ведь не начнете сейчас о чипах, 5G и пр., я надеюсь? :lol:

Ромасик написав:Deaths in Japan fell last year (2020) for the first time in more than a decade despite the country having the world's oldest population.

А что в этом удивительного и парадоксального при сокращающемся с 2011-го населении? Уверяю вас, и в последующие годы количество смертей в Японии будет уменьшаться.

Почему ковид не омрачил там эту статистику, в отличие от большинства других стран с сокращающимся населением? Тоже есть логичное и обоснованное объяснение: японцы - люди ооооочень высокой дисциплины и имеют длительный опыт противоэпидемиологической борьбы (H5N1, MERS, первый SARS). Мыть руки и ходить в масках там умели еще тогда, когда это не было мэйнстримом. В последствие ношение масок стало даже частью местной поп-культуры

TOKYO, May 4, 2009
Face masks part of Japan fashion chic for decades
https://ww.fashionnetwork.com/news/Face ... 61629.html

вы в предыдущей своей реплике указали на то, что смертность выросла во ВСЕХ странах. Я вам привел Японию сходу. Я вам привел Одессу. Вы начинаете придумывать на ходу для них отмазки. Вы реально думаете, что маски и помытые руки - это вся противоэпидемиологическая борьба в Японии? И что все дело в них? По такой логике получается в апреле украинцы (в т.ч. и я) меньше мыли руки и носили маски? Да и полмира. И к осени тоже перестанут мыть руки?
Единственная синергия, которую ВООз продвигает - это торговля вакцинами. Здесь они преуспевают. В других аспектах разброд и шатание - каждая страна имеет свой опыт и статистику. Трамп им мало навалял.
И зачем вы тулите свои вышки 5G? Других аргументов для отвлекающего маневра нет?
Ромасик

Подякував: 1392 раз.
Подякували: 816 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 22:21

detroytred написав:Особисто я тобі вже казав, що без будь-яких проблем визнаю свої помилки.
Всі можуть помилитися...
Давай по порядку
1 Середній вік смерті - як я розумію легалізували до використання
2 Правильність розрахунку середнього віку смерті - як я розумію також легалізували
3 Якщо легалізовані перші два пункти..то залишається легалізувати і такий термін як
середній вік смерті від коронавірусу..який розраховується з такою ж точністю як і загальний середній вік смерті.
4 Якщо і п3 буде лагалізовано, прийдеться тоді легалізувати різницю між середнім віком смерті по загальним причинам і середнім віком смерті від ковіду..і погодитись що ковід в середньому пришвидшує смерть на 3-6 місяців.
5 Також прийдеться признати що я ніколи не заявляв що 100% падіння народжуваності це вплив ковід істерії.
І всюди писав що 100 смертей від ковіду=1 ненародженому, або
1 ненароджений=100 померлим від ковіду
З точки зору шкоди для суспільства.

Якщо ці 5 пунктів признати..то де тоді я був не правий і де були праві Ви?
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 22:24

ЛАД написав:
  zРадио написав:.....
PS: ЛАД, detroytred, вы здесь вдвоем против ковид-диссидентов остались? Я не отследил, как ветка скатилась в реакционизм. Плоскую Землю еще не пробуют обсуждать, или уже начали?

Нет, не вдвоем. Ещё есть.
Но уже всем малость надоедает.
Плоскую Землю ещё не обсуждали, но уже недалеко. :)

Я більше читач))
Достатньо і так змістовних аргументів від lgA, hunter, stm та інших. Хоча в дискусіях наявне не достає Hotaba гілці...
Нехай випускають по УДО))

До речі, я спочатку (тобто на початку пандемії) скептично відносився до Ковіду, підтримував думку скептиків.
Але недовго.
Дуже швидко все стало більш-менш ясно.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 22:29

Исследователи экспериментально установили, что в состоянии покоя активность симпатических нервов у переболевших значительно выше нормы. Другими словами, организм у таких людей постоянно возбужден и находится настороже, словно в опасности, а при малейшем изменении положения тела учащается сердцебиение
......
В исследовании участвовали 16 юношей и девушек, легко переболевших коронавирусом за 3 – 8 недель до эксперимента. В контрольную группу вошли 14 добровольцев с отрицательными тестами на "ковид".

Ученые отмечают, что медикам нельзя упускать из виду реакции нервной системы на коронавирус. Если серьезные изменения есть у таких молодых пациентов, то на людях более старшего возраста, зачастую уже имеющих неполадки со здоровьем, болезнь может отразиться ощутимо сильнее.

https://www.9tv.co.il/item/33253
Может, у наших ковид-диссидентов последствия легко перенесённого ковида?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 19 сер, 2021 22:48

budivelnik написав:
  detroytred написав:Особисто я тобі вже казав, що без будь-яких проблем визнаю свої помилки.
Всі можуть помилитися...
Давай по порядку
1 Середній вік смерті - як я розумію легалізували до використання
2 Правильність розрахунку середнього віку смерті - як я розумію також легалізували
3 Якщо легалізовані перші два пункти..то залишається легалізувати і такий термін як
середній вік смерті від коронавірусу..який розраховується з такою ж точністю як і загальний середній вік смерті.
4 Якщо і п3 буде лагалізовано, прийдеться тоді легалізувати різницю між середнім віком смерті по загальним причинам і середнім віком смерті від ковіду..і погодитись що ковід в середньому пришвидшує смерть на 3-6 місяців.
5 Також прийдеться признати що я ніколи не заявляв що 100% падіння народжуваності це вплив ковід істерії.
І всюди писав що 100 смертей від ковіду=1 ненародженому, або
1 ненароджений=100 померлим від ковіду
З точки зору шкоди для суспільства.

Якщо ці 5 пунктів признати..то де тоді я був не правий і де були праві Ви?

Ні.
Не ображайся, але зараз вникати немає жодного бажання.
Якщо є претензії конкретно до мене, то варіант тільки один -- вказуй що саме я в тебе заперечував.
Я впевнений, що в мене були підстави.

Стосовно заперечень іншими теж розбирайся. В чому саме і конкретно.
Але дивись: формула в тебе була ну некоректна; саму наявність середнього віку смертей наче ніхто тобі не заперечував; в тому, що тобі вказав zРадіо, ключове це по роках, індекси для кожного року народження; таблиці Хотаба з держстату заперечують оте доживання вікових груп до середнього віку смерті.

Коротше, яко взагалі, то мене більш переконують оті аргументи від Хотаба, ніж твої.

Стосовно ненароджених, то насіїільки я пригадую, моя суперечка саме з того й почалася -- що зауважив тобі на помилку припису усіх ненароджених до наслідків боротьби.
Твої ж 100 смертей дорівнює одному ненародженому з точки зору шкоди для суспільства -- хто зна. Це зі стелі.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

#<1 ... 34773478347934803481 ... 5004>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор