zРадио написав:А вот и ложечка к обеду - средняя продолжительность жизни за прошлый год уменьшилась на 0,66 лет с 72,01 до 71,35
Неправильний термін - веде до невірного висновку. Ви забули використати три слова очікуванна при народженні в ..... Є кращий критерій Середній вік смерті...
Перемудрили, как это у вас бывает.
Середня очікувана тривалість життя при народженні – середнє число років, яке проживуть новонароджені за умови, що вікові рівні смертності залишаться такими, якими вони були на рік розрахунку http://ukrstat.gov.ua/operativ/operativ ... s_met.html
Другими словами, средняя продолжительность жизни при рождении точь в точь соответствует среднему возрасту смерти. Единственное, что этот показатель нормализирует - это доли возрастных групп в выборке живущих, поскольку они будут отличаться от таковых в выборке умерших вследствие разных органических и неорганических изменений рождаемости. Поколение миллениалов, например, более многочисленное, чем поколение зумеров, а послевоенные бэби-бумеры так и вовсе были абсолютными рекордсменами по своему удельному весу в живущем населении 50-70-х
zРадио написав:Объяснение из разряда "сойдет для копающих неглубоко", правда, если посмотреть на 1) страны, не менявшие устоявшуюся противоэпидемиологическую практику и 2) страны, где ковид не бушевал так сильно, чтобы пересматривать плановые медицинские мероприятия, то окажется, что общая смертность там все равно выросла, особенно, в когортах людей со средне-тяжелыми хроническими заболеваниями.
Ab hoedis scindere oves (с)
Пока еще никто не копнул так глубоко, чтобы я прямо взял и поверил ему. 1) и 2) это и не удивительно, ведь ВООЗ курирует все страны но, Deaths in Japan fell last year (2020) for the first time in more than a decade despite the country having the world's oldest population. https://www.japantimes.co.jp/news/2021/ ... eath-toll/ а что за ап хуедис, я, извините, не понял)
Ромасик написав:Пока еще никто не копнул так глубоко, чтобы я прямо взял и поверил ему. 1) и 2) это и не удивительно, ведь ВООЗ курирует все страны
Ну курирует, и что? Создает эффект синергии - собирает опыт всех (большинства) стран и консолидирует позицию для повышения эффективности. Вы ведь не начнете сейчас о чипах, 5G и пр., я надеюсь?
Ромасик написав:Deaths in Japan fell last year (2020) for the first time in more than a decade despite the country having the world's oldest population. https://www.japantimes.co.jp/news/2021/ ... eath-toll/ а что за ап хуедис, я, извините, не понял)
А что в этом удивительного и парадоксального при сокращающемся с 2011-го населении? Уверяю вас, и в последующие годы количество смертей в Японии будет уменьшаться.
Почему ковид не омрачил там эту статистику, в отличие от большинства других стран с сокращающимся населением? Тоже есть логичное и обоснованное объяснение: японцы - люди ооооочень высокой дисциплины и имеют длительный опыт противоэпидемиологической борьбы (H5N1, MERS, первый SARS). Мыть руки и ходить в масках там умели еще тогда, когда это не было мэйнстримом. В последствие ношение масок стало даже частью местной поп-культуры
zРадио написав:А вот и ложечка к обеду - средняя продолжительность жизни за прошлый год уменьшилась на 0,66 лет с 72,01 до 71,35
Неправильний термін - веде до невірного висновку. Ви забули використати три слова очікуванна при народженні в ..... Є кращий критерій Середній вік смерті...
Перемудрили, как это у вас бывает. Середня очікувана тривалість життя при народженні – середнє число років, яке проживуть новонароджені за умови, що вікові рівні смертності залишаться такими, якими вони були на рік розрахунку http://ukrstat.gov.ua/operativ/operativ ... s_met.html
Другими словами, средняя продолжительность жизни при рождении точь в точь соответствует среднему возрасту смерти. Единственное, что этот показатель нормализирует - это доли возрастных групп в выборке живущих, поскольку они будут отличаться от таковых в выборке умерших вследствие разных органических и неорганических изменений рождаемости. Поколение миллениалов, например, более многочисленное, чем поколение зумеров, а послевоенные бэби-бумеры так и вовсе были абсолютными рекордсменами по своему удельному весу в живущем населении 50-70-х
Так от коли я просто написав ( ввів на цих сторінках термін) середній вік смерті..в мене кидались лаптями дейтройт,хотаб,ЛАД мовчки підтримував кидаючих ,нантер насміхався. Іга високомірно пояснював... Тепер виявляється що я тоді був правий. Як думаєте Ті хто кидався тапками - тапки заберуть ,а ті хто мовчазно їх підтримував - вибачаться? ПС Табличка яку я привів за 1990-2019 рік - вирахувана мною , той самий хотаб з дейтройтом заявляли що не можна брати данні з пятирічних вікових груп..але данні які привели Ви і які розрахував я збігаються практично до сотих...
budivelnik написав:Так от коли я просто написав ( ввів на цих сторінках термін) середній вік смерті..в мене кидались лаптями дейтройт,хотаб,ЛАД мовчки підтримував кидаючих ,нантер насміхався. Іга високомірно пояснював... Тепер виявляється що я тоді був правий. Як думаєте Ті хто кидався тапками - тапки заберуть ,а ті хто мовчазно їх підтримував - вибачаться? ПС Табличка яку я привів за 1990-2019 рік - вирахувана мною , той самий хотаб з дейтройтом заявляли що не можна брати данні з пятирічних вікових груп..але данні які привели Ви і які розрахував я збігаються практично до сотих...
Я не берусь судить, потому что не был свидетелем дискуссии. Могу лишь сказать, что видел со стороны и сам участвовал в спорах, когда на корректных цифрах вы делали скабрезные заключения. Из разряда "на 3 тыс грн средней пенсии можно купить 200 кг дешевых макарон, что позволяет получать 23,3 тыс ккал в сутки, что в 9 раз выше физиологической нормы, значит бедными пенсионеры не являются".
И я не утрирую. Порой этой адской математикой вы упражняетесь, забывая о смысловой нагрузке используемых показателей.
Ромасик написав:Пока еще никто не копнул так глубоко, чтобы я прямо взял и поверил ему. 1) и 2) это и не удивительно, ведь ВООЗ курирует все страны
Ну курирует, и что? Создает эффект синергии - собирает опыт всех (большинства) стран и консолидирует позицию для повышения эффективности. Вы ведь не начнете сейчас о чипах, 5G и пр., я надеюсь?
Ромасик написав:Deaths in Japan fell last year (2020) for the first time in more than a decade despite the country having the world's oldest population. https://www.japantimes.co.jp/news/2021/ ... eath-toll/ а что за ап хуедис, я, извините, не понял)
А что в этом удивительного и парадоксального при сокращающемся с 2011-го населении? Уверяю вас, и в последующие годы количество смертей в Японии будет уменьшаться.
Почему ковид не омрачил там эту статистику, в отличие от большинства других стран с сокращающимся населением? Тоже есть логичное и обоснованное объяснение: японцы - люди ооооочень высокой дисциплины и имеют длительный опыт противоэпидемиологической борьбы (H5N1, MERS, первый SARS). Мыть руки и ходить в масках там умели еще тогда, когда это не было мэйнстримом. В последствие ношение масок стало даже частью местной поп-культуры
вы в предыдущей своей реплике указали на то, что смертность выросла во ВСЕХ странах. Я вам привел Японию сходу. Я вам привел Одессу. Вы начинаете придумывать на ходу для них отмазки. Вы реально думаете, что маски и помытые руки - это вся противоэпидемиологическая борьба в Японии? И что все дело в них? По такой логике получается в апреле украинцы (в т.ч. и я) меньше мыли руки и носили маски? Да и полмира. И к осени тоже перестанут мыть руки? Единственная синергия, которую ВООз продвигает - это торговля вакцинами. Здесь они преуспевают. В других аспектах разброд и шатание - каждая страна имеет свой опыт и статистику. Трамп им мало навалял. И зачем вы тулите свои вышки 5G? Других аргументов для отвлекающего маневра нет?
detroytred написав:Особисто я тобі вже казав, що без будь-яких проблем визнаю свої помилки. Всі можуть помилитися...
Давай по порядку 1 Середній вік смерті - як я розумію легалізували до використання 2 Правильність розрахунку середнього віку смерті - як я розумію також легалізували 3 Якщо легалізовані перші два пункти..то залишається легалізувати і такий термін як середній вік смерті від коронавірусу..який розраховується з такою ж точністю як і загальний середній вік смерті. 4 Якщо і п3 буде лагалізовано, прийдеться тоді легалізувати різницю між середнім віком смерті по загальним причинам і середнім віком смерті від ковіду..і погодитись що ковід в середньому пришвидшує смерть на 3-6 місяців. 5 Також прийдеться признати що я ніколи не заявляв що 100% падіння народжуваності це вплив ковід істерії. І всюди писав що 100 смертей від ковіду=1 ненародженому, або 1 ненароджений=100 померлим від ковіду З точки зору шкоди для суспільства.
Якщо ці 5 пунктів признати..то де тоді я був не правий і де були праві Ви?
zРадио написав:..... PS: ЛАД, detroytred, вы здесь вдвоем против ковид-диссидентов остались? Я не отследил, как ветка скатилась в реакционизм. Плоскую Землю еще не пробуют обсуждать, или уже начали?
Нет, не вдвоем. Ещё есть. Но уже всем малость надоедает. Плоскую Землю ещё не обсуждали, но уже недалеко.
Я більше читач)) Достатньо і так змістовних аргументів від lgA, hunter, stm та інших. Хоча в дискусіях наявне не достає Hotaba гілці... Нехай випускають по УДО))
До речі, я спочатку (тобто на початку пандемії) скептично відносився до Ковіду, підтримував думку скептиків. Але недовго. Дуже швидко все стало більш-менш ясно.
Исследователи экспериментально установили, что в состоянии покоя активность симпатических нервов у переболевших значительно выше нормы. Другими словами, организм у таких людей постоянно возбужден и находится настороже, словно в опасности, а при малейшем изменении положения тела учащается сердцебиение ...... В исследовании участвовали 16 юношей и девушек, легко переболевших коронавирусом за 3 – 8 недель до эксперимента. В контрольную группу вошли 14 добровольцев с отрицательными тестами на "ковид".
Ученые отмечают, что медикам нельзя упускать из виду реакции нервной системы на коронавирус. Если серьезные изменения есть у таких молодых пациентов, то на людях более старшего возраста, зачастую уже имеющих неполадки со здоровьем, болезнь может отразиться ощутимо сильнее.
detroytred написав:Особисто я тобі вже казав, що без будь-яких проблем визнаю свої помилки. Всі можуть помилитися...
Давай по порядку 1 Середній вік смерті - як я розумію легалізували до використання 2 Правильність розрахунку середнього віку смерті - як я розумію також легалізували 3 Якщо легалізовані перші два пункти..то залишається легалізувати і такий термін як середній вік смерті від коронавірусу..який розраховується з такою ж точністю як і загальний середній вік смерті. 4 Якщо і п3 буде лагалізовано, прийдеться тоді легалізувати різницю між середнім віком смерті по загальним причинам і середнім віком смерті від ковіду..і погодитись що ковід в середньому пришвидшує смерть на 3-6 місяців. 5 Також прийдеться признати що я ніколи не заявляв що 100% падіння народжуваності це вплив ковід істерії. І всюди писав що 100 смертей від ковіду=1 ненародженому, або 1 ненароджений=100 померлим від ковіду З точки зору шкоди для суспільства.
Якщо ці 5 пунктів признати..то де тоді я був не правий і де були праві Ви?
Ні. Не ображайся, але зараз вникати немає жодного бажання. Якщо є претензії конкретно до мене, то варіант тільки один -- вказуй що саме я в тебе заперечував. Я впевнений, що в мене були підстави.
Стосовно заперечень іншими теж розбирайся. В чому саме і конкретно. Але дивись: формула в тебе була ну некоректна; саму наявність середнього віку смертей наче ніхто тобі не заперечував; в тому, що тобі вказав zРадіо, ключове це по роках, індекси для кожного року народження; таблиці Хотаба з держстату заперечують оте доживання вікових груп до середнього віку смерті.
Коротше, яко взагалі, то мене більш переконують оті аргументи від Хотаба, ніж твої.
Стосовно ненароджених, то насіїільки я пригадую, моя суперечка саме з того й почалася -- що зауважив тобі на помилку припису усіх ненароджених до наслідків боротьби. Твої ж 100 смертей дорівнює одному ненародженому з точки зору шкоди для суспільства -- хто зна. Це зі стелі.