цены на аренду взаимосвязаны, комерцию (если это не склады в промках) легко могут сдать под жильё. Странно думать что аренда комерции может быть дешевой а жилья дорогой. Ждите обвала цен на жилую аренду.
|
|
![]() Re: Іпотеку СПЛАЧУЮТЬ ЗА ВАС орендарі, а Ви - кайфуєте!цены на аренду взаимосвязаны, комерцию (если это не склады в промках) легко могут сдать под жильё. Странно думать что аренда комерции может быть дешевой а жилья дорогой. Ждите обвала цен на жилую аренду.
![]() я смотрел десяток вариантов под переделку (комерц рекордно просел можно по 500долл хапнуть с ремонтом и документами) вижу такие проблемы 1. нет ванной и душа. Надо строить перегородку, дверь и т.д. 2. нет кухни, для эконом аренды она не нужна, достаточно выложить плиткой одну стену, поставить к ней шкаф для посуды и тумбу с мойкой. 3. в комерце у нас нигде нет газа. Отопление электро, ценник конский в месяц набегает 1000квт тариф промышленный, но можно перейти в жилой. Это главная проблема платить 4500 за квартиру и 3000 за отопление мало желающих, но выход есть - сдавать с весны по осень. Остановило меня понимание что и жилая аренда вот вот просядет, не может быть чтобы комерция сдавалась по 3000 а жилая по 6000 (образно).
![]() 1 Комерція здається по 150-1500 грн...м2 а не приміщення( чим менша площа - тим більша ціна , 1м2 в 100м2 я здаю по 250 , 1 м2 в 20 м2 я здаю по 450) 2 Ціна оренди комерційного приміщення напряму залежить від прибутку який це приміщення генерує, тому є приміщення які можна здати максимум під склад....по 10 грн/м2 3 Приміщення під комерцію в 40м2 в новобудові реально взяти за 1 млн грн , при цьому відразу здати його по 250 грн/м2 з щорічним ростом на 20% до 500 грн/м2 десь через 5 років. Тобто таке приміщення саме себе викупить приблизно за 5-6 років . При умові наявності платоспроможнього орендаря не фантазера.
![]() Re: Іпотеку СПЛАЧУЮТЬ ЗА ВАС орендарі, а Ви - кайфуєте!в готовом для ремонта и сдачи состоянии? здесь обсуждалась комерция на первых этажах жилого новостроя, ( гаражи, склады, промзоны не обсуждались). Вопрос реально ли чтоб аренда 40м2 была 4000грн а квартиры 40м2 в этом же доме 8000грн? ремонт в стиле пшонки повышающий ценник в разы во внимание не берём.
![]() В цьому світі реально все.... Але Або оренда житла менша Або оренда комерції вища... або комерція в напівпідвалі(або й узагалі в підвалі) тому я трошки додам умов до рівняння Якщо вартість м2 комерційної площі більший або такий самий як і житлової - значить віддача від комерційного приміщення буде вищою.. Тепер розумієте Адже комерційними приміщеннями можуть бути підвали ,техповерхи або кладовки(без виходу на фасад) і єдиним компенсатором цих незручностей є як правило ціна в 0,5-0,7 від вартості м2 житлової у цьому будинку.
![]() Re: Іпотеку СПЛАЧУЮТЬ ЗА ВАС орендарі, а Ви - кайфуєте!Просто, якщо комерція "на видному/прохідному" місці, а ще й в супер-локації - то м2 оренди спокійно х2, а деколи й х3(відносно оренди м2 житлової площі) якщо площа не велика.
Але і цінники на купівлю такої комерції - теж круті! Так що будь-який новий ЖК треба добре оглядати розташування/локацію і приймати рішення(якщо є достатньо грошей) - чи в ньому купляти житлову, чи комерцію! ![]() Re: Іпотеку СПЛАЧУЮТЬ ЗА ВАС орендарі, а Ви - кайфуєте!дом 4 этажа из скотча
|
|