Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1679516796167971679816799 ... 16801>
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 17:49

sashaqbl написав:
  ЛАД написав:Стоит признать, что вероятность гибели/инвалидности достаточно высокая.
Для более-менее объективной оценки, понятно, информации нет.
Но очень грубо - пусть около 100 тыс. погибших и 2 млн, прощедших армию.
В таком случае вероятность - 5%. Не очень мало.
У пехоты может быть заметно выше.

5% за 4 роки.

И снова: это уточнение - что-то меняет? На гражданке - какой процент? Хоть за год хоть за 4...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 493 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 17:49

Re: Напад росії і білорусі на Україну

АндрейМ написав:Це - неправда. Я впевнений, що американці почуваються у безпеці. Вони платять мільярди за свою безпеку і навряд чи на них хтось колись нападе. Моєї провини немає в тому, що попередні покоління не інвестували в обороноздатність України. Дивіться, ми ж платимо за внутрішню безпеку поліції, а не ходимо зі зброєю в руках. Так, мабуть, ця безпека не ідеальна, але вона є.

Американці це не вдалий приклад. В історії нема успішних прикладів забезпечення оборони країни від агресора за допомогою суто контрактної (добровільної) армії. У Другій Світовій навіть США були змушені впроваджувати масову мобілізацію, протягом війни було мобілізовано більше 10 млн людей.
Faceless
Модератор

Подякував: 1502 раз.
Подякували: 8297 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 17:51

Faceless написав:В історії нема успішних прикладів забезпечення оборони країни від агресора за допомогою суто контрактної (добровільної) армії.
А примера самого агрессора вам недостаточно? это не мировая война пока что. Вопрос не в мобилизации, а в условиях контракта, которые с нашей стороны мало кому интересны, а с их желающих пока ещё достаточно. Фраза что мобилизация обязательна должна идти с оговоркой что на адекватные контракты денег нет.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 17 лют, 2026 17:58, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Подякував: 2538 раз.
Подякували: 3520 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 17:56

Faceless написав:
  Дюрі-бачі написав:кажуть "сиди на позиції Х до смерті", або "іди в село У і помри" і проблема в тому, що змінити такого командира нема можливості.

Так є зброя в руках і заряджена. Нема командира нема проблеми

Проблема тільки командира нема)))
Таке собі може дозволити мало хто. Я наприклад. :lol:
А піхота на позиції яка сидить від 3х до 4х місяців а в деяких випадках до півроку не те що комбрига а й комбата може в очі не бачити. Та і в ситуації тих хто бачить командира це самогубство.
Востаннє редагувалось Banderlog в Вів 17 лют, 2026 18:02, всього редагувалось 1 раз.
Banderlog

Подякував: 123 раз.
Подякували: 111 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:00

Wirująświatła написав:
  Faceless написав:В історії нема успішних прикладів забезпечення оборони країни від агресора за допомогою суто контрактної (добровільної) армії.
А примера самого агрессора вам недостаточно? это не мировая война пока что.

Це непорівнювані речі взагалі: агресор, що воює на чужій території, має в рази більше ресурсів (і людських і матеріальних) і підготовка до оборони, яку потрібно проподити перманентно.
Жодна країна млявої Європи не обійшлася б своєю парадною контрактною армією
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:02

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Генштаб підтвердив удар по НПЗ на Кубані. Уражено і гелікоптер Ка-27 в Криму
По НПЗ відпрацювали бійці першого окремого центру Сил безпілотних систем ЗСУ у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони. Дроновий удар по заводу підтвердила і влада Краснодарського краю.

Ільський нафтопереробний завод є одним з найбільших підприємств нафтової галузі на півдні Росії і відіграє важливу роль у виробництві нафтопродуктів. Сумарна потужність установок первинної переробки становить 6,6 млн тонн нафти на рік. Підприємство залучене в забезпеченні окупаційної армії.

СБУ вдруге за місяць уразила нафтовий термінал Росії у Чорному морі – джерело
Порт, який потрапив під удар, є одним із найбільших у Чорноморському регіоні та забезпечує перевалку нафти, газу й аміаку. Його резервуарний парк для зберігання нафтопродуктів і зрідженого газу перевищує 1 млн кубічних метрів, уточнив співрозмовник.
pesikot

Подякував: 546 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:03

Faceless написав:Це непорівнювані речі взагалі: агресор, що воює на чужій території, має в рази більше ресурсів (і людських і матеріальних) і підготовка до оборони, яку потрібно проподити перманентно.
для успешного нападения нужен перевес в 3р. Для обороны не нужно столько людей. Например зачем стоит 24/7 блокпост из Ирпеня в Киев? По рф тоже есть блокпосты в сотнях км от фронта? Могу ещё примеров накидать, но при наличии желания и интернета вы сами их найдёте.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 17 лют, 2026 18:04, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:04

Wirująświatła написав:
  Faceless написав:Це непорівнювані речі взагалі: агресор, що воює на чужій території, має в рази більше ресурсів (і людських і матеріальних) і підготовка до оборони, яку потрібно проподити перманентно.
для успешного нападения нужен перевес в 3р. Для обороны не нужно столько людей. Например зачем стоит 24/7 блокпост из Ирпеня в Киев? По рф тоже есть блокпосты в сотнях км от фронта?

Такий стратег пропадає
Можливо, блокпост і шукає таланти, які врятують країну?
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:05

Faceless написав:Такий стратег пропадає
я думал вы всё знаете.
  Faceless написав:Жодна країна млявої Європи не обійшлася б своєю парадною контрактною армією
"агресор, має в рази більше ресурсів (і людських і матеріальних)" не может взять донецкую область. А европу бы взял за 5 дней
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 17 лют, 2026 18:09, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:05

ЛАД написав:Странный вопрос - я говорю, что я вообще не писал об их ущербности, а вы спрашиваете: "А в якому сенсі "ущербны"?"

В таком случае непонятно что именно Вы хотели сказать тем, что "европейцы становятся меньшинством". Мы и есть африканцы с адаптацией по цвету кожи. И эта адаптация - совсем ранняя. Мы - один и тот же вид животных. В нашей "европейскости" нет ничего особенного.

Faceless написав:Американці це не вдалий приклад. В історії нема успішних прикладів забезпечення оборони країни від агресора за допомогою суто контрактної (добровільної) армії. У Другій Світовій навіть США були змушені впроваджувати масову мобілізацію, протягом війни було мобілізовано більше 10 млн людей.

У Другій Світовій половина населення не чухала у європейські турне, не влаштовувала своє життя закордоном, поки хтось інший воював. Усі були в одному човні, так би мовити. Те, що відбувається, зараз - театр абсурду. Я вже писав, що не можна це назвати чимось іншим ніж тим, що влада намагається створити контрактну армію примусово. Я не хочу бути приватним охоронцем незнайомих мені людей за будь-які гроші. Це - абсолютно нормально. Інші чоловіки та жінки - такі ж самі громадяни, як і я. Я впевнений, що охочі воювати за гроші є, але охочих сплачувати за це половину свого доходу, наприклад, немає. Краще щось казати про "мужність", "борги" і т.д.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

#<1 ... 1679516796167971679816799 ... 16801>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: ЛАД і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор