Ой+ Ви здається в газовій сфері.. можливо я щось плутаю., Розкажіть про рівень зп по рокам основних спеціалістів галузі? У мене відклалася (може хибна) думка, бо я знав одного .. що у посереднього спеціаліста газової галузі зп була вища військового пілота ЗСУ.. Ви можете підтвердити?
pesikot написав: То медіанна і мінімальна ... то мінімальна і максимальна ... "а какая разница", так ?
Приклади де ? )
Вирішили за компанію дурника повключати? Перечитайте діалог, а то все не перецитуєш для кожного:
Ой+ написав:Вітренко задекларував 285 млн грн зарплати в Нафтогазі і держоблігації 1 квітня 2021 Це еквівалент скількох зп електриків та газовиків на той рік?
Мінімалка у 2020 55 тис., тобто синок найпрогресивнішої соціалістки вартував неньці +5 тис. мінімалок.
Сім членів правління НАК «Нафтогаз» у 2020 році отримали 610,1 млн грн винагороди. Торік держкомпанія отримала 19 млрд грн чистого збитку, згідно зі звітом Комітету з призначень і винагород, опублікованим Економічною Правдою.
До речі, станом на зараз рядовим газовикам платять чисту фігню, молодих мотивують бронею, старим кажуть, що і так маєте пенсію. Ну а для грошей є інші люди у невеликих кількостях.
Я тобі скажу одну таємницю, на вушко - вже 2026 рік ...
Не ображайся ))
Ти привів лише один приклад, давай по всім гос.конторам і по всім рокам ... Бачу у тебе багато зайвого часу ))
Hotab написав:Ой+ Ви здається в газовій сфері.. можливо я щось плутаю., Розкажіть про рівень зп по рокам основних спеціалістів галузі? У мене відклалася (може хибна) думка, бо я знав одного .. що у посереднього спеціаліста газової галузі зп була вища військового пілота ЗСУ.. Ви можете підтвердити?
Якщо по голому окладу - то вони всі миші майже без хутра
Якщо брати всі доходи, ліві також, то вище за військового пілота ЗСУ ..
Hotab Ні, не в газовій, але є родичі і знайомі в ній. Те що Ви кажете цілком можливо. Зарплати суттєво відрізняються, був період кращий для широких верств, а тепер певна поляризація збільшилась. Знову ж таки нафтогаз окремо, газзбути по своїх господарях. На Прикарпатті керує обл. газорозподільними мережами очільник ОДА часів янука, в районі відповідно газує голова РДА з того ж періоду.
pesikot написав:Так в СССР как раз не получали полноценного питания, но для тебя же, главное, "с голоду не умирали" и это для тебя офигенное достижение ...
Може перед тим як писати дурню ти таки перевіриш те що пишеш ?
Я тобі вже написав ...
ну подивись скільки в усср в 88 вироблялось мяса молока завозилось риби на душу населення і скільки зараз.
Ой+ написав:Faceless Тисячоразові між мінімальною і максимальною в бюджетній і держ. монополіях. Таких також не повинно бути. В приватному бізнесі уже як вийде, якщо він також не обсмоктує бюджетну цицьку. Хоча знову ж таки, якщо не брати флагмана демократичного світу США де розриви вагоміші, але часто і мільярдери з іншими цінностями самі жертвують на різні проєкти, то в старому світі прогресивні податки також такого не допускають. В тій же сусідній Польщі, яка якось незважаючи або завдяки в тому числі соціальним програмам увійшла у топ-20 економік світу за ті ж 36 років, прогресивне оподаткування, підтримка сімей з дітьми більша в 100 раз у порівнянні з Україною, пільги молодим, прогресивні нарахування комуналки, безкоштовні аренда роверів у містах і т.д. Айтівці, а Ви вроді з них (?), платять +50% податків і нічого.
Я не бачу ніякої проблеми в відношенні мінімальної і максимальної зарплат. Взагалі. Головне питання не в цьому, а в тому, чи відповідають оті максимальні зарплати посаді і ринку. Хай хоч 5000 мінімалок, якщо це виправдано, відповідає ринку для подібних посад, чи виправдано іншими факторами, як-то обʼєктивно принесена користь. В бюджетних установах оклади можуть бути нижче за рахунок інших плюшок, типу пенсія, профспілки і т п, але вводитись дискримінаційні обмеження для бюджетних посад ведуть тільки до того, що адекватні спеціалісти туди ніколи не підуть. Щодо агресивного прогресивного оподаткування - не впевнений, що це дійсно те, що варто наслідувати. Це скоріше наслідок політики популізму, що властива всім країнам, і країнам ЄС також. Не варто перетворювати "прямування в ЄС" в карго культ. Сама по собі зрівнялівка не робить людей щасливішими. І ще раз повторюю на тези що "там 50% податків платять": немає ніяких "стандартів ЄС", ЄС - це десятки дуже різних країн, в тому числі зі схемами оподаткування, подібними до нашої спрощеної. Немає ніяких "стандартів" щодо мінімальних, медіанних, середніх і максимальних.
Ой+ написав:[quote="5956108:Faceless"]То ви всю дискусію зводите до зарплат кількох сотень державних менеджерів? В цьому весь праведний гнів і класова ненависть? Тільки до чого тут взагалі тоді відношення до мінімалки.
Вся дискусія починалася із співвідношення мінімальної та медіанної, яка в ЄС, для прикладу, близько 60% перше від другого. І як на мене це прийнятно. Я навіть не за хюгге, як в Норвегії, але проти тисячоразових розривів.
А де тисячоразові розриви між медіанною і мінімальною?
Тысячекратного разрыва нет. Но и 60% минималка далеко не составляет. Сегодня средняя 30000 грязными или 23100 на руки. Минимальная, соответственно, 8 647 и 6 658. Т.е. минималка - 29% от средней. Медиану у нас почему-то не считают. Или не публикуют. При этом соотношение довольно быстро ухудшается, т.к. минималка пересматривается довольно редко (предыдущая цифра 8000 действовала 2 года), а средняя зарплата в соответствии с инфляцией растёт довольно быстро.[/quote]Колись було що ПФ публікував, але на системній основі дійсно немає. Як я писав вище - не бачу в цьому ніякої трагедії. Проблема мінімалки тільки в тому, що вона занадто низька відносно реальної вартості життя. А низька вона тому, що це базова величина для купи показників бюджету, тому давно перетворилася на абстрактну цифру.
Banderlog написав:[quote="5956168:pesikot"] Так в СССР как раз не получали полноценного питания, но для тебя же, главное, "с голоду не умирали" и это для тебя офигенное достижение ...
Може перед тим як писати дурню ти таки перевіриш те що пишеш ?
Я тобі вже написав ...
ну подивись скільки в усср в 88 вироблялось мяса молока завозилось риби на душу населення і скільки зараз.[/quote] Приписки... Реальне споживання в сімʼях що мʼяса що молока зараз куди вище
ЛАД написав:А вот о прилётах по "об’єктах критичної інфраструктури, залізниці та логістики" молчат.
влада каже, але не що конкретно ушкоджено бо це заборонено( і писати і викладати фото/відео, бо цим допомагаєш ворогу
Знімати та поширювати прильоти ракет, роботу ППО або місця влучань заборонено, щоб не допомагати ворогу коригувати вогонь, не видавати позиції українських військових та не наражати на небезпеку цивільних. Фото/відео можуть видати точні координати, тип озброєння та ступінь руйнувань
вчора все місто і частина прилеглих сіл били знеструмлені після атаки 14 травня з 19.00 -відновили енергію тільки сьогодні після 1100, написали в ТГ, що зазнала ушкоджень критична інфраструктура ДТЕК, по порту теж 14травня , писати що і де не буду, достатньо що міністр Кулеба видав про 26квітня (не все масло вичерпали)
У 2026 році Росія атакує українські порти в середньому кожні п’ять днів. Під ударами опиняються не лише портова інфраструктура, а й цивільні судна у морі. Одночасно РФ змінює тактику: використовує дрони з камерами, запускає їх удень та намагається обходити українську ППО польотами на надмалих висотах. Як змінюються атаки РФ, чому порти залишаються ключовою ціллю та які наслідки це має для економіки України — у матеріалі Суспільного. Майже 200 атак від початку року Від початку 2026 року російські війська атакували українські порти майже 200 разів. Пошкоджені 193 об’єкти інфраструктури та 25 цивільних суден. Такі дані 20 квітня оприлюднив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.