Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 74007401740274037404 ... 7896>
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 02:09

  Schmit написав:
  Banderlog написав:
  Schmit написав:На газ також не варто дуже надіятись, оскільки вже почали валити по об'єктам Нафтогазу, то ж після закінчення контракту на транзит з газом також може бути дупа.
То що залишається, дрова? Уявляю київські висотки з пічним опаленням.
думаєте дров вистачить на всіх? Ви ж не в лісі живете. водоканал теж на електриці. Працює.
Без електрики держава обвалиться. Енергосистему треба відновлювати. А майже все в приватних руках вийде що ми за державний кошт помагаєм олігархам. Тому вихід тільки 1. НАЦІОНАЛІЗАЦІЯ.

Відновлювати можна роками.
Вихід бачу один - вгатити москалям так, щоб мацква/підєр також хоч трохи посиділи на графіках відключень (на усі інші міста їм плювати). І тільки тоді вони припинять покушатись на нашу енергетику.

Чем, лопатами?
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28674
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5288 раз.
Подякували: 4828 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 02:10

  kyk написав:.........
Багато дітей - це багато праці. А ви тут просто намагаєтесь подати це як якусь лазівку для олігархів.

Так, але й багато грошей.
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28674
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5288 раз.
Подякували: 4828 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 05:50

Россия столкнулась с резким падением производства бензина после серии налетов украинских беспилотников, удары которых парализовали работу крупных НПЗ «Роснефти» и «Лукойла».
За неделю, завершившуюся 24 марта, выпуск автомобильного бензина в стране упал на 7,4% и составил 754,6 тысячи тонн, отчитался в среду Росстат.
Неделей ранее в России было произведено 815,3 тысячи тонн бензина, за неделю с 4 по 10 марта — 838,9 тысячи тонн. Таким образом, за три недели экономика потеряла 10,1% производства бензина. Выпуск дизельного топлива за тот же период просел на 3,9%, до 1,648 млн тонн.
По подсчетам Reuters, в настоящий момент простаивают 14% мощностей первичной переработки нефти на российских НПЗ, из них почти 10% приходится на заводы, которые производят автобензин и дизтопливо для внутреннего рынка.
13 марта от удара БПЛА пострадал крупнейший НПЗ «Роснефти» в Рязани, снабжающий топливом в том числе Москву и область. После пожара на заводе прекратили работу две установки, в результате чего производство бензина упало на треть (3,3 тысячи тонн в сутки), а дизтоплива больше, чем на половину (5,8 тысячи тонн в сутки). 16 марта из-за атаки БПЛА загорелась единственная действующая установка нефтепереработки на НПЗ в Сызрани, а в минувшие выходные одну из двух установок по переработке нефти остановил Куйбышевский НПЗ «Роснефти».
Из-за угрозы дефицита топлива Россия начала переговоры с Беларусью об импорте бензина, сообщили Reuters источники в отрасли. По их словам, российские компании могут увеличить поставки нефти на НПЗ Беларуси — «Нафтан» и Мозырский мощностью 12 млн тонн в год каждый. Топливо с этих заводов планируется закупить для российского рынка, но переговоры «идут нелегко», говорит один из источников Reuters: «Беларуси выгодно экспортировать свои нефтепродукты».
Сколько именно потребуется белорусского бензина, пока неясно: ситуация на топливном рынке РФ постоянно меняется, происходят новые пожары на НПЗ. «Если удастся завершить ремонт в короткие сроки, то дефицит топлива будет не очень заметным», — сказал источник Reuters в одной из крупных нефтяных компаний.
C 11 марта после серии аварий на крупных НПЗ, оптовые биржевые цены на АИ-92 выросли на 13%, АИ-95 — на 8%, а летнее дизтопливо подорожало на 11,9%.
Ukrainian
Аватар користувача
 
Повідомлень: 11897
З нами з: 18.06.08
Подякував: 55 раз.
Подякували: 776 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 06:20

katso


Почему такое внимание уделяется тому английскому? С кем будет по английски разговаривать пилот украинского Ф16 в бою? С украинским же диспетчером? Не потому ли что всегда можно сказать "ну еще недостаточно, надо бы еще поучить, акцент не тот"?

Как же ж в 2011м году английского хватало для совместных полетов в одной кабине,


Уфф)))))
А я уже и забыл насколько вы невежда в авиации. Непонятно только зачем продолжаете танцевать на все тех же граблях. Особо эпично, как вы сюда Януковича прикрутили, в контексте «а вот при нем вопрос решили» :lol:
Можно я не буду отвечать зачем Английский для пилота самолета, где летные и технические документы (несколько довольно толстых книг) на Английском, инструктор в кабине говорит на Английском, а места для переводчика как в вертолете - нет, и летать надо в небе (в том числе самостоятельные полеты) , в котором в эфире все пилоты и air traffic controller говорит на Английском??

Насколько примитивным надо быть , чтобы видеть в пилоте истребителя лишь водителя немецкого автомобиля, который в вашем понимании может же проехать через Германию по немецким автобанам без немецкого языка, а тут то чего? :lol: :lol:
Hotab
 
Повідомлень: 12100
З нами з: 15.02.09
Подякував: 358 раз.
Подякували: 2217 раз.
 
Профіль
1
2
1
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 07:38

  katso написав:
  Ой+ написав:Хоча насправді і не переплутав - найбільш точна транскрипція якраз так як він і виловився. І прізвище для Китаю цілком нормальне - відомий китайський філософ мав таке.


Ну не надо считать китайцев глупыми, особенно дипломатов - они обычно в совершенстве знают язык той страны куда едут и понимают оттенки и то что несмотря на что на родине человека могут звать конкретно как наше слово на три буквы, у нас в стране уважительное произношение будет именно Хуэй. И да, здесь Китай вызывает уважение, не прошло и недели как не следящего за базаром Мячика сняли, чай политика это не луганский рынок, можно только представить какие аргументы привел Китай,

Для зняття це тільки привід на думку деяких політоглядачів. Згоден, що китайці зовсім не дурні і все прекрасно зрозуміли, але в мене складається враження, що попри всі їхні здобутки і претензії на перше місце у світі, десь в глибині китайської душі є комплекси меншовартості.
Ну і читайте самі китайську пресу (через впн), як вони подають:
Special Representative of the Chinese Government on Eurasian Affairs Li Hui https://www.mfa.gov.cn/eng/wjbxw/202403 ... 66358.html

Інша справа, що дипломати на то і вчаться, щоб красиво виходити з таких ситуацій.
Хоча проросійську в даній ситуації позицію Китаю це навряд чи змінить.
Ой+
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6642
З нами з: 19.04.12
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1020 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 09:21

Найбуйніші ворожі угруповання військ (УВ) – «Юг» і «Днепр».

УВ «Юг» — найбільше і найпотужніше, веде наступальну операцію від Сіверського виступу до південних околиць Донецька й має вийти на адміністративний кордон Донецької області до виборів у Росії. Два найгарячіші напрямки — Костянтинівський та Авдіївський, з чого випливає, що ворог має два оперативно-тактичні угруповання, одне діє в районі Бахмут — Соледар, інше — у районі Донецька. «Юг» має у своєму складі три армії (8-му, найбільшу в сухопутних військах РФ, 2-гу й 41-шу), 3-й АК, дві дивізії (98-му і 106-ту) й три бригади ПДВ (11-ту, 31-шу й 83-тю) і добровольчий штурмовий корпус на десерт. Склад угруповання такий: близько 157.000 військовослужбовців, 760 танків, 2370 ББМ, 2850 гармат і РСЗВ. Три армії — три ракетні бригади, тобто 36 пускових. Усе це зведене у 84 бригади-полки, 57 окремих батальйонів-загонів (зокрема й іррегулярних), різного штибу рот (переважно «Шторм» усіх мастей) — 22. Резерв угруповання — п’ять полків і шість батальйонів. Цікавинка — основні сили зосереджені на Авдіївському напрямку, там само і значна частина резервів, але під Бахмутом — майже всі страждальці зі штрафних загонів «Шторм».

УВ «Днепр» — активне, хоч і якесь безтолкове — проводить наступальну операцію від села Покровка на Кінбурнській косі до села Михайлівка в районі Мамай-гори в Запорізькій області, його завдання — ліквідувати плацдарми української морської піхоти на лівому березі Дніпра. У складі «Днепра» — дві армії (18-та і 49-та), дві дивізії ПДВ (7-ма і 104-та), бригада і полк морської піхоти (61-ша і 177-й). Склад угруповання: близько 73.000 військовослужбовців, до 420 танків, 900 ББМ, 640 гармат і РСЗВ. Ракетна бригада є лише в 49-ї армії. Організаційно УВ зведене у 27 бригад-полків, 17 батальйонів-загонів. Резерв — імовірно, два полки зі складу 70-ї МСД. «Днепр» також має цікавинки: надмірна кількість полків територіальних військ (погано навчена піхота, озброєна чим знайшли (аж дев’ять полків), мало танків, короткі маршрути до головних логістичних хабів противника в Криму, потужне угруповання армійської авіації на аеродромах у Криму (Джанкой насамперед) і фронтової авіації, що дозволяє утримувати перевагу в повітрі.

Ворог розгорнув ще декілька УВ у Харківській, Луганській, Запорізькій областях (схожі на два вже описані, але менші за розмірами та складом сил і засобів), є угруповання оборони Криму, оборони кордонів Бєлгородської, Курської та Брянської областей, ПКС, ВМФ, Росгвардії, ФСБ, інших міністерств-відомств. Увесь цей шалман становить Об’єднане угруповання військ на Південно-Західному театрі воєнних дій (ОУ). Оце ОУ має до 513.900 військовослужбовців, близько 2950 танків, 7000 ББМ, 5920 гармат і РСЗВ, 48–60 ПУ ОТРК «Іскандер». Організаційно в ОУ (без урахування резервів й угруповання прикриття державного кордону) — 204 бригади/полки, 148 батальйонів/загонів.

Якщо противник зможе реалізувати свої організаційно-штатні заходи, то гіпотетично це угруповання збільшиться на дві мотострілецькі дивізії, одну дивізію ПДВ, одну дивізію морської піхоти. Мали б ще формувати сім мотострілецьких бригад, хоча відомо лише про одну, 26-ту. Але хай буде сім. Загалом усі організми додадуть приблизно 60.000 військовослужбовців. Збільшимо цю цифру на 25% (сили забезпечення й обслуговування також мають з’явитися, куди без них!), тобто ще 15.000. Виходимо на очікувану чисельність ОУ ворога 588.000–590.000. Для зручності підрахунків візьмемо 600.000.

Згадуємо про намагання ворога дістатися берега Осколу, оточити Часів Яр, захопити Авдіївку і рвонути далі на Констаху й Покровськ, оточити Вугледар, обнулити ділянки вклинення Сил оборони на Запоріжжі й плацдарми на лівому березі Дніпра. Тобто є щонайменше 9–10 ділянок, де ворог зосереджує зусилля, щоб проривати оборону.

Маємо 300.000 оборонців у всій смузі + 8.000 на ділянках прориву. Так само збільшимо цю цифру на 25% обслуги й забезпечення, отримаємо 385.000.

Втрати: за 2023 рік ворог втратив 249.030 осіб. Якщо ми втрачаємо втричі менше, то слід поповнити втрати 83.000 бійців.

Якщо реалізують підхід часів АТО «30% воюють — 30% відпочивають — 30% готуються на полігонах», то чисельність Сил оборони слід збільшити щонайменше на 60%. Залишається 10% — це звична армійська текучка (за сімейними, на лікуванні, навчанні тощо).


за січень-лютий 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони становили 235,1 млрд гривень або 55,4% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету. У лютому — 159,8 млрд грн», — сказано в повідомленні.


то есть к существующим 55,4% расходов на оборону неназванный мной аналитик предлагает добавить ещё 60%

В отличие от жидкостей, газы не имеют фиксированного объёма, а стремятся заполнить весь доступный объём (в данном случае весь бюджет)
vitaliiangel
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23153
З нами з: 06.04.16
Подякував: 2396 раз.
Подякували: 3342 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 09:27

  Shaman написав:дронами.

ви гадаєте у країні, де державна корупція - невід'ємна складова, все добре з енергосистемою. є там вузькі місця. й нічого там з часів срср теж не будувалось

тоді саме дурне питання. а у нас більше дронів? Точно? ))) і дальніх бпла? І розвідувальних? І підготовлених пілотів?
Бо ми їх швидше закупляєм в китаю тому шо в нас населення краще донатить?)
P/s чуть про переваги приватної ініціативи над державним підходом. В нас знову підірвались люди при саморобному виготовленні скидів до дронів. Зате без корупції обійшлось.
Banderlog
Аватар користувача
 
Повідомлень: 956
З нами з: 24.06.14
Подякував: 107 раз.
Подякували: 44 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 09:28

Re: Напад росії і білорусі на Україну

За неявку до ТЦК розшукують майже 40 тисяч (!) ухилянтів і це тільки в Івано-Франківській області, — заступник начальника обласного ТЦК
hume
 
Повідомлень: 9719
З нами з: 27.12.12
Подякував: 944 раз.
Подякували: 1891 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 09:35

  Ой+ написав:..............
Ну і читайте самі китайську пресу (через впн), як вони подають:
Special Representative of the Chinese Government on Eurasian Affairs Li Hui https://www.mfa.gov.cn/eng/wjbxw/202403 ... 66358.html

.....

У меня открылось без впн.
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28674
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5288 раз.
Подякували: 4828 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 09:38

  vitaliiangel написав:
...............
Якщо реалізують підхід часів АТО «30% воюють — 30% відпочивають — 30% готуються на полігонах», то чисельність Сил оборони слід збільшити щонайменше на 60%. Залишається 10% — це звична армійська текучка (за сімейними, на лікуванні, навчанні тощо).


за січень-лютий 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони становили 235,1 млрд гривень або 55,4% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету. У лютому — 159,8 млрд грн», — сказано в повідомленні.


то есть к существующим 55,4% расходов на оборону неназванный мной аналитик предлагает добавить ещё 60%

В отличие от жидкостей, газы не имеют фиксированного объёма, а стремятся заполнить весь доступный объём (в данном случае весь бюджет)

Увеличение численности армии на 60% не означает увеличение расходов на 60%.
Хотя, конечно, увеличивать придётся.
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28674
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5288 раз.
Подякували: 4828 раз.
 
Профіль
2
2
6
  #<1 ... 74007401740274037404 ... 7896>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
10 27588
Переглянути останнє повідомлення
Вів 02 кві, 2024 19:39
finansist1
1493 188640
Переглянути останнє повідомлення
Чет 29 лют, 2024 20:24
trololo
6076 621674
Переглянути останнє повідомлення
Пон 26 лип, 2021 13:00
Михалыч
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама