Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1446314464144651446614467 ... 14488>
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 19:41

ЛАД написав:
  Shaman написав:.........
Салазар та Франко обговорювати не буду. це більш стара історія. нас цікавить більше сучасні автократії та їх наслідки. може Франко ще таке виключення - й я бачу, для ЛАДа співпраця з нацистами не є вже харамом в цьому випадку. це лише Бандері та Шухевичу він закидає таку співпрацю, а Молотову та Франко - можна :lol:

Молодец, ещё и Пиночета вспомнил!
Но вот с датами вы путаетесь.
"Салазар та Франко ... це більш стара історія".
Франко умер 20.11.1975, Салазар - правил практически до 27.09.1968, Пиночет пришёл к власти в 1973 (а к практически единоличной в конце 1974), Ли Куан Ю - пришёл к власти в 1959. Так что всё это практически одно и то же время.
Франко с нацистами "сотрудничал" (получал от них оружие) тогда же, когда с ними "сотрудничали" и Англия с Францией. Я для вас специально отметил, что во 2МВ он сохранял нейтралитет. В отличие от Шухевича.
Молотова с вами обсуждать не буду, вы слишком зашорены, слишком с большим пиететом относитесь к предвоенным Англии и Франции и не хотите отвечать на вопросы. Только мне задаёте.

P.s. И добавлю к вопросу о диктаторах:
В начале XXI века Салазар остаётся популярным среди португальцев. 26 марта 2007 года в результате интерактивного голосования на шоу «Великий португалец» Салазар был назван самым великим португальцем в истории страны, обойдя Генриха Мореплавателя и Афонсу I (первого короля Португалии и основателя португальской государственности)
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80,_%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%83_%D0%B4%D0%B8
О Ли Куан Ю, думаю, говорить не стоит. Его тут много раз превозносили. Но... диктатор.
Толку от того, что во многих странах демократия. Как были нищие, так и остаются.

P.p.s. И ещё раз напомню, о чём был разговор - все эти диктаторы обошлись без войн.
Как внешних, так и гражданских.
Так что не надо ваши домыслы и предположения выдавать за абсолютную истину.

оце класичні перекручування - будемо розбирати. розподіл нові-старі диктатори умовне. Просто Франко та Салазар прийшли до влади до 2СВ, а Піночет ті Лі Куан Ю - вже після. но то таке.

Франко, Салазар, Піночет - що ж їх поєднує? може те, що всі - затяті антикомуністи? 8) ось так ЛАД несподівано прийшов до висновку, що диктатори які щось зробили для країни - це лише антикомуністи - так, не дали жодного шансу цій заразі :lol:

Франко не співпрацював, але батальйон воювати послав. а от УПА не воювала в складі німецьких військ - але це ж Шухевич.

й дивиться - що Іспанія, що Португалія мають давню історію, свого часу навіть були імперії - але змогли відійти від цього статусу. тому перетравили й диктаторів. ми собі ці експерименти дозволити не можемо - є достатньо прикладів авторитаризму на території срср - позитивних немає.

демократія - всі розвинені демократії мають розвинену економіку. так просто сталося, що навіть диктатури мімікрують під демократію - але це не значить, що всі демократії є такими насправді. розумієте, демократія - це можливість розвиватися. хтось зможе, хтось ні. автократія - це майже завжди деградація - ми скільки з вами нарахували післявоєних прикладів - три? Чілі, Корея, Сінгапур? а диктатур були десятки з відповідними наслідками - й КНДР, й Куба, й Лівія, й Сирія, й Іран, й Ірак купа в Південній Америці. тому у вас же освіта з науковим підходом, вірогідності вчили - от класичний приклад.

про війни, якщо ви уважно прочитаєте, я не писав, що всі обов'язково. але це й Раша, й Ірак, й Греція часів "чорних полковників". громадянська війна - це та ж Сирія. й всі диктатури включно з обговореними - жорсткий терор про ворогів держави - в різних країнах вони різні. в деяких навіть правильні - комуністи :lol:

висновок - якщо ви в країні будуєте демократії, то є можливість побудувати розвинену країну. вірогідність? а ніхто точно не знає. під керівництвом США - висока. а автократія та диктатура - з вірогідністю 90-95% відсотків отримаєте в країні дупу. ось й все. знову лонгрід вийшов :oops:

ps й ще трохи про диктаторів
Проте сам Салазар до кінця свого життя так і не дізнався про те, що він уже не є прем'єр-міністром. Очільники міністерств постійно навідували його в лікарні, подавали звіти та створювали ілюзію того, що Салазар залишається главою держави. Було навіть створено газету, яку випускали в єдиному екземплярі спеціально для самого Салазара, щоб він мав доступ лише до окремих «правильних» відомостей.

Салазар помер 27 липня 1970 року. Похований у рідному селі Вімейру, муніципалітет Санта-Комба-Дау. Режим, очолений його соратником Марселу Каетану, протримався лише чотири роки після смерті засновника. У 1974 році Нова держава припинила існування після чергової спроби перевороту, цього разу успішної. Жителі Лісабона зустрічали путчистів квітами, і переворот увійшов в історію як Революція гвоздик, після якої Португалія взяла курс на європейську інтеграцію.
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 19:47

ЛАД написав:...
Молотова с вами обсуждать не буду, вы слишком зашорены, слишком с большим пиететом относитесь к предвоенным Англии и Франции и не хотите отвечать на вопросы. Только мне задаёте.
...

не фантазуйте. про довоєнні Англію та Францію ми з вами взагалі не розмовляли. тому відповідно - які питання? на ваші питання я намагаюсь відповідати розгорнути, інкр=оли навіть забагато 8)

хіба що в контексті Мюнхенської змови. тут згоден - ніякі домовленності з диктаторами не працюють. на прикладі Гітлера побачили. зараз частково повторюємо з Пуйлом. інколи історія йде по колу...
Востаннє редагувалось Shaman в Суб 19 лип, 2025 19:52, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 19:48

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Как "хорошо" в оккупации ...

Да, Бетон, Letusrock, Барабашов ?
pesikot

Подякував: 542 раз.
Подякували: 1258 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 19:57

Banderlog написав:
  Shaman написав:
  pesikot написав:москалик, а ти шо, з окопа пишешь ? )

Чого ти так московитську мову захищаешь ? )

Це ж ти писав, який ти європейській вуйко, а це ми тут під московитами
Брехав же )

А сам під московитами )

а він такий - паспорт румунський, а мова та церква руські. то-то в нього буде розрив мозку, коли дізнається, що думають румуни з цього приводу :lol:
) так румун це я. Можеш спитати мене, що я думаю з цього приводу)

так тебе тоді мають турбувати питання румунської мови 8) й патріарх має бути Даниїл, а не Гундяєв :D
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 20:01

ЛАД написав:
  Shaman написав:
  ЛАД написав:С историей у вас совсем плохо. :(

аргументи, аргументи - оці загадкові фрази не канають 8)
Зачем?
Вы всё хорошо знаете и без аргументов.
А мне терять время. Я, как ни странно, ещё и думаю, когда пишу. И ищу подтверждения своим словам. Это занимает достаточно много времени.
Кстати, Сталин никуда не избирался, т.к. до 1941 он не занимал никаких государственных постов. Он был "всего лишь" Генеральным секретарём ЦК РКП(б).

так я теж витрачаю багато часу, щоб показати що оці всі лівацькі ідеї нежиттєві, які ви так регулярно висловлюєте 8)

тому або аргументуйте, або це означає що з аргументами біда. але так, в 70ті роки сонце була яскравим, трава зелена, й прохідна рідного заводу :lol:
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 20:08

Shaman написав:
  ЛАД написав:
  Shaman написав:аргументи, аргументи - оці загадкові фрази не канають 8)
Зачем?
Вы всё хорошо знаете и без аргументов.
А мне терять время. Я, как ни странно, ещё и думаю, когда пишу. И ищу подтверждения своим словам. Это занимает достаточно много времени.
Кстати, Сталин никуда не избирался, т.к. до 1941 он не занимал никаких государственных постов. Он был "всего лишь" Генеральным секретарём ЦК РКП(б).

так я теж витрачаю багато часу, щоб показати що оці всі лівацькі ідеї нежиттєві, які ви так регулярно висловлюєте 8)

тому або аргументуйте, або це означає що з аргументами біда. але так, в 70ті роки сонце була яскравим, трава зелена, й прохідна рідного заводу :lol:

В 1970-ті у ЛАДа ще стояв, тому і ностальгує )

Він звик нижньої головою думати
Вона у нього зараз не працює, все ж таки вік

Верхньою головою він думати не звик
pesikot

Подякував: 542 раз.
Подякували: 1258 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 20:11

_hunter написав:
  Shaman написав:хочеш щось обговорити - сформулюй свою думку. а ти постійно висмикуєш якись окремі фрази - бо твоя мета - не обговорення, а постійний безглуздий флуд...

Т записывайы, что ли, что десять минут назад писал - если запомнить не можешь...

Твои слова?
  Shaman написав:а ви посмійтеся... а то критикувати ви залюбки, а з аргументами слабко. при Янику диктатури звісно ще не було, він лише намагався зробити як на Раші чи в Біларусі - правити пожиттєво.

Я тебе пытаюсь объяснить, что за редким исключением - _никогда_ диктатуры не бывает вот прямо сразу.
Тут - ты это вроде бы понял.
  Shaman написав: 1924 рік, срср - ще немає диктатури :lol: чи ти вважаєш, що тоді суцільний НЕП був - а червоний терор та хлопці в шкірянках з гарячими серцями та холодними головами коли були?
...

Но, внимание, вопрос! - так а когда она появилась-то? - при Ульянове? - но значит ли это, что "сметуны" сметая царя таки и ребенка с водой выплеснули? :roll:

що я писав, я добре пам'ятаю. а от які ти зробив з цього висновки - я хз. особливо коли з дописів зрозуміло, що твоя свідомість непогано так розширена незрозуміло чим. :lol: для чого зробили цитування???

диктатури відразу бувають - ХАМАС, нацисти на чолі з Гітлером, радянська диктатура - вибори там ще в лютому проводили, в жовтні вже все було по-іншому. та й взагалі вся Східна Європа після 2СВ.

якщо ти хочеш сказати, що під час скидання однієї диктатури може встановитися нова? таке було неодноразово. зараз спостерігаємо, що буде в Сирія - особливо в країні, де взагалі не було демократичних традицій. так, відразу погоджусь - чомусь в арабських країнах - або авторитарні, або мусульманські, або військові диктатури - щось пороблено там, не працюють демократії...
Востаннє редагувалось Shaman в Суб 19 лип, 2025 20:18, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 20:15

budivelnik написав:
  detroytred написав:Особисто тобі одразу після виборів я декілька разів тицяв про те як і чому голосував.
Викреслив обох...
Якби страус також думає що він заховався коли суне голову в пісок...
Але
Викреслити= ПРОГОЛОСУВАТИ за переможця.

Не маніпулюй.
Переможець визначається по результатам голосування.

Проголосувати за будь-кого - це саме віддати свій голос йому. І ніяк інакше.
Не прийняти участь, викреслити обох - це не віддати свій голос жодному з них.

За ТВОЄЮ ж маніпулятивною дурною логікою тоді: проголосувати не за переможця = піти проти (вибору) українського народу.
Проти народу.

Тому лісом місіонер.
detroytred

Заблокований
Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 20:16

ЛАД написав:
  BIGor написав:.........
ЛАД, питання до Вас - чого так топите за російську мову? За мову з особливим статусом я би замінив російську на англійську чи навіть прости господи есперанто. Російська мова з кінця 80-хх нуляча в плані культури, літератури, технологій чи науки.
Banderlog уже ответил: "Чому замінив ? А не добавив англійську."
Добавлю ещё - у нас практически нет (крайне мало) людей, для которых английский родной, и очень много таких, для которых родной язык русский.
И ещё аргумент - русский у нас все уже знают. Зачем его терять. Знание лишнего языка лишним не бывает.
Это не противоречит необходимости учить английский. Только хорошо учить, а не так, как было раньше - учили в школе, потом в вузе, а всё равно не знали.

далеко не всі. покоління 40+ - так знає. але все більше й більше тих, хто не знає. й таке у всіх пострадянських країнах - окрім Біларусі. тому так, знаєш мову - це добре. але якщо її треба вивчати - то ще є багато інших мов, окрім російської. зараз must have стає англійська - навіть китайці вчать 8)
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 лип, 2025 20:23

Shaman написав:
  _hunter написав:
  Shaman написав:хочеш щось обговорити - сформулюй свою думку. а ти постійно висмикуєш якись окремі фрази - бо твоя мета - не обговорення, а постійний безглуздий флуд...

Т записывайы, что ли, что десять минут назад писал - если запомнить не можешь...

Твои слова?
  Shaman написав:а ви посмійтеся... а то критикувати ви залюбки, а з аргументами слабко. при Янику диктатури звісно ще не було, він лише намагався зробити як на Раші чи в Біларусі - правити пожиттєво.

Я тебе пытаюсь объяснить, что за редким исключением - _никогда_ диктатуры не бывает вот прямо сразу.
Тут - ты это вроде бы понял.
  Shaman написав: 1924 рік, срср - ще немає диктатури :lol: чи ти вважаєш, що тоді суцільний НЕП був - а червоний терор та хлопці в шкірянках з гарячими серцями та холодними головами коли були?
...

Но, внимание, вопрос! - так а когда она появилась-то? - при Ульянове? - но значит ли это, что "сметуны" сметая царя таки и ребенка с водой выплеснули? :roll:

що я писав, я добре пам'ятаю. а от які ти зробив з цього висновки - я хз. ...

Точно помнишь? - а почему на неудобные вопросы не отвечаешь? :roll:
  Banderlog написав:ну по перше не було ніякої диктатури при янику, за теперішніми мірками то все смішно... те що диктатура зароджувалась то теж тільки твої фантазії.
Кажеш воювали б всеодно? Чого ж білоруси не воюють в україні?
_hunter

Заблокований
Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 1446314464144651446614467 ... 14488>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему