|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 19 лип, 2025 23:40
Shaman написав:ЛАД забув про цікавий поки успішний приклад ще не диктатури, але вже автократії - Азербайджан. там й розвиток (але в першу чергу завдяки енергоносіям), й приклад маленької "победоносной" війни (Карабах), який підняв авторитет Алієва на недосяжну висоту в середині країни. бачите, Алієв вже на рівних розмовляє з Пуйлом. навіть цікаво, чим все це скінчиться
Подивимось. Можу нагадати ще й про Казахстан при Назарбаєві. Може не диктатура, проте ближче до автократії. Але обійшлися без війни. Навіть громадянської. До речі за допомогою РФ.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5346 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 19 лип, 2025 23:47
unicdima написав:........ А навіщо взагалі русскій язик в Україні? Потреби в ньому не існує.
Для вас? Можливо. Так для вас, можливо, не існує потреби і в англійській. Може, достатньо, матерного.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 19 лип, 2025 23:59
За русифікацію в УСРСР можу сказати, що моя школа за часів совка була русифікована повністю.
Це що за страна УСРСР? Ваша школа це вся Україна? Хоча б Західна? Не було поблизу жодної української школи? Чи ліньки було ходити трохи далі? Нащо кацапи таке робили на західній Україні? Чи наприклад мої батьки і бабуся мали великі домашні бібліотеки - 98% в вибірці - росмовні книги. Вибору не було.
Точно не було? Чи не було бажання? Я купував і Лесю Українку, і Шевченка, і Франка. Хіба сраний совок не міг перекласти українською Марка Твена чи Конан Дойля?
Зараз вже переклали? Видали? Який тираж? Чи в Польщі воно вже й не потрібно?
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 20 лип, 2025 00:29, всього редагувалось 2 разів.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 20 лип, 2025 00:00
ЛАД написав: unicdima написав:........ А навіщо взагалі русскій язик в Україні? Потреби в ньому не існує.
Для вас? Можливо. Так для вас, можливо, не існує потреби і в англійській. Може, достатньо, матерного.
А при чому тут англійська?)))
-
unicdima
-
-
- Подякував: 107 раз.
- Подякували: 193 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 20 лип, 2025 00:17
Аргументація дещо змінилась. Тоді було: "Щоб мою наречену не мацали". Зараз лякають, щоб буряти мужика не згвалтували.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 20 лип, 2025 01:12
katso Було, Кацо, було..але в пізньому совку. В якому ріс і я. Там вже кдб займалось іншими справами. А трохи раніше (з розповідей батька ще при союзі) було жорсткіше. Просто для прикладу, я в середніх класах (якраз валився союз) читав від старшого (він в універі вже вчився) роздруківки на матричному принтері. І таскав їх в школу. Не дуже розуміючи що я таскаю)) . Там були політичні анекдоти. Батя дуже переживав. «Мовчи-мовчи» . Хантеру зараз треба було б за його висловлювання відрізати на ногах пальці по самі яйця. Це не пропозиція, це констатація ситуації.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 401 раз.
- Подякували: 2434 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Нед 20 лип, 2025 01:24
Чітка позиція- це та яку можна пояснити і повторити...
Суть її в наступному Береш долю в свої руки , шляхом постійного заощадження 30% доходів з метою подальшого їх вкладання у ріст професійного рівня або купівлю обладнання/технологій.. і цим створюєш свій власний капітал. який в подальшому дозволить тобі і твоїй сімї НЕ ЗАЛЕЖАТИ від рішень інших...
А те що ти пропонуєш прочитати теоретиків від економіки чи теоретиків від совка чи ще якихось теоретиків.. Немає нічого спільного з ТВОЄЮ думкою. Ти простий паразито-ретранслятор білого шуму... Нікого не цікавить думка зіновьє на совковому шабаші в 1929 році.... Бо це вже історія і повторити ДІЇ тих часів-СЬОГОДНІ не можливо , точно так само як не можливо повторити дії Бальцеровича чи Лікуаня....
Я ж пояснюю треба взяти вчорашній варіант, модернізувати його з урахуванням дій сьогоднішніх успішних - тоді й вийде результат..
І так Можновладці можуть працювати краще... як і будь-хто з нас, але при цьому покращення НАШИХ зусиль-покращує НАШЕ життя а от чи буде покращення НАШОГО життя від покращення дій можновладців-це вилами по воді писано , бо не можливо ПОКРАЩИТИ одночасно життя всіх.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 20 лип, 2025 01:31
ShamanМожно сказать, случайно попалось о войне: диктатура - це завжди шлях в нікуди, деградація розвитку (КНДР як приклад довготривалої диктатури). а оскільки диктатура не може визнати деградацію, то завжди починаються пошуки ворога - спочатку внутрішнього, потім зовнішнього. війна починається не завжди, але дуже часто - це й сучасна Раша, й Ірак. ........ висновок - диктатура завжди закінчиться громадянською війною - й чим пізніше це станеться, тим гіршими будуть наслідки. Румунії якось пощастило - диктатора розстріляли за тиждень й не вскочили в халепу. ....... якби не Майдан було б ще гірше. наприклад, зараз би мобілізували населення України для війни в Прибалтиці, Молдові, Казахстані або Азербайджані. viewtopic.php?p=5874123#p5874123После этого _hunter вам задавал вопросы: Интересно, чем беларусы от остальных отличаются? - вроде и диктатура, а не мобилизируют почему-то...
Ну и такое ощущение, что там ответ на какой-то другой вопрос: ок, результат диктатуры - война (гражданская) в будущем. Что имеем: война сейчас. Так паритет, вроде? viewtopic.php?p=5874127#p5874127Ответа, вроде, не было. Или я прозевал? И добавлю о Салазаре. Вы почитали укр. Вики. К сожалению, она заметно слабее русской, а та, в свою очередь, сильно уступает английской. Честно говоря, английскую не смотрел, поэтому рекомендую посмотреть русскую. Там немного понятнее станет, почему салазаровское Новое государство так быстро рухнуло после его смерти. Весьма отрицательную роль сыграло его стремление сохранить колонии. На это тратилось слишком много денег + недовольство мужчин, которым приходилось воевать в Африке. В войнах участвовала почти четверть взрослого мужского населения. P.s. К вопросу о дискуссиях здесь. Почитайте последние страницы. Так это я ещё почти ничего не сказал. И на фига мне это?
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 20 лип, 2025 02:12
Hotab написав:katso Було, Кацо, було..але в пізньому совку. В якому ріс і я. Там вже кдб займалось іншими справами. А трохи раніше (з розповідей батька ще при союзі) було жорсткіше. Просто для прикладу, я в середніх класах (якраз валився союз) читав від старшого (він в універі вже вчився) роздруківки на матричному принтері. І таскав їх в школу. Не дуже розуміючи що я таскаю)) . Там були політичні анекдоти. Батя дуже переживав. «Мовчи-мовчи» . Хантеру зараз треба було б за його висловлювання відрізати на ногах пальці по самі яйця. Це не пропозиція, це констатація ситуації.
Вы с katso говорите о разных вещах. katso говорил о книгах на разных языках и о языковых проблемах вообще. Это не полит. анекдоты. Об отношении наших родителей к полит. анекдотам я на днях писал - на кухне и то шёпотом. Моё поколение уже относилось гораздо проще. Но распечатки в школу тоже не одобрили бы. О хантере не понял. Это к чему?
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 20 лип, 2025 02:33
ЛАД О хантере не понял. Это к чему?
Та по совокупності. Якщо вже по режиму воєнного часу. За якусь типу продану мною недвігу - хай живе. Всі можуть помилитись .
-
Hotab
-
-
- Подякував: 401 раз.
- Подякували: 2434 раз.
-
-
Профіль
-
-
3