andrijk777 написав:detroytred Я думаю причина банальна - путіну просто не вистачало військ. В той час Україна швидко нарощувала кількість військ, проводила швидку мобілізацію і підготовку. А в РФ мобілізації не було, перспектив швидко набрати людей не було. Відповідно він закрив цей напрямок щоб зменшити фронт.
Але потрібно мати цифри, статистику. Я цього не маю, відповідно це просто "я так думаю".
первинний план путіна не спрацював він бів не чисто військовий, а гібридний, - всю зиму олігархи через зомбоящик намгалися дестабілізувати суспільство - "вугля не вистачить" і т.і, навіть якийсь майдан оголушували на 2021-12-1 під кінець 2022 треба було фіксувати успіх, а не гратися в ризикову гру з долею
andrijk777 написав:detroytred Я думаю причина банальна - путіну просто не вистачало військ. В той час Україна швидко нарощувала кількість військ, проводила швидку мобілізацію і підготовку. А в РФ мобілізації не було, перспектив швидко набрати людей не було. Відповідно він закрив цей напрямок щоб зменшити фронт.
Але потрібно мати цифри, статистику. Я цього не маю, відповідно це просто "я так думаю".
Так Сліп на це і вказав. Що рфяни прийняли рішення палити війска-ресурси на інших напрямках. Під тими ж Кринками практично спалили всю фактично свою найкращу дивизію вдв і не тільки... І це тільки одне з місць.
З таким же успіхом палили б під Києвом. І так само, як і всюди, під Києвом пристосувались би..., а не а-ля оті спалені колони початку війни. Зарились-окопались, налаштували б активну оборону, логістику яку б не яку, набули б з часом досвід, несли б втрати і ... стояли б. І ще б спробуй їх звідти виковиряти-відігнати... при налагодженій обороні. Як вказав Сліп, були б вони дегенератами, то ми б давно їх перемогли.
Востаннє редагувалось detroytred в Чет 28 сер, 2025 18:02, всього редагувалось 1 раз.
detroytred написав:За "місяці" вони б можливо пристосувалися, налагодили логістику.
відсутність резервів прямо в той момент не дала б такої можливості як на мене. ті війська що стояли голодні в бучі вже починали втрачати керованість. але це все фантазії. план не передбачав стояння, тому і не було можливості його забезпечити навіть в теорії (на мою думку). просто часу не вистачило би навіть на перекидання якихось військ типу з херсону-донецьку на київ. ну або білорусів гнати на підтримку, можливо такий сценарій теж опрацьовувався. дуже сильно розпорошені війська були по всій україні
так само могли тримати і далі плацдарм на херсоні, вони не так багато там втрачали и добре воювали. просто ризик втратити все і одразу був великий, тому і вийшли. так само і під києвом а імітація перегооворів в стамбулі була для Заходу, щоб типу показувати свою адекватність. зараз ситуація дуже схожа.
але сувора реальність що кацапам на даний момент заморозка не вигідна, а зупинка з гарантіями не вигідна тим більше
черговий спектакль-місяць на роздуми щодо "санкцій", місяць на збори стурбованих, вето орбана і знову по колу...
ФБ: Європейський Союз в Україні
Ніч жаху в Києві. Сирени вили 12 годин поспіль. Атака також влучила в нашу будівлю, Представництво ЄС!!!
ЄС викликала посланника Росії через атаку на будівлю делегації в Києві "Справді, я підтверджую, що ми викличемо російського тимчасового повіреного у справах. Ця зустріч відбудеться ще сьогодні", – заявила Гіппер.
Вона наголосила, що "жодна дипломатична місія ніколи не повинна ставати ціллю ударів".
черговий спектакль-місяць на роздуми щодо "санкцій", місяць на збори стурбованих, вето орбана і знову по колу...
ФБ: Європейський Союз в Україні
Ніч жаху в Києві. Сирени вили 12 годин поспіль. Атака також влучила в нашу будівлю, Представництво ЄС!!!
ЄС викликала посланника Росії через атаку на будівлю делегації в Києві "Справді, я підтверджую, що ми викличемо російського тимчасового повіреного у справах. Ця зустріч відбудеться ще сьогодні", – заявила Гіппер.
Вона наголосила, що "жодна дипломатична місія ніколи не повинна ставати ціллю ударів".
trololo написав:план не передбачав стояння, тому і не було можливості його забезпечити навіть в теорії (на мою думку).
Сліп в інтерв'ю сказав, що плани роблять на будь-які випадки. (Окрім падіння метеорита тощо). А стосовно невзяття столиці одразу в лоб, хоч якійсь план на цей випадок апріорі повинен був бути. Якщо гєрасімов не дегенерат. А Залужний визнав його... (майже оди проголосив).
Звісно це все лише суб'єктивні точки зору))) Але я навів оті аргументи для показу, що право на життя вони мають.
Моя версія: це ж класична вілка в шахах. Загроза королю-столиці, щоб виграти сухопутний коридор до Криму. На захист столиці стягували з від усюди..
Конспірологію, яка напрошується, писати не буду. Але ну прям очевидна ж((((((( Питання лише чому саме отак ... херячитися й далі!!! стали. А так ну всі пазли (а їх купа) сходяться.
Востаннє редагувалось detroytred в Чет 28 сер, 2025 18:20, всього редагувалось 1 раз.
На Україну чекає нова хвиля міграції: експерти прогнозують відтік до 2 млн осіб
На сьогодні за кордоном перебуває близько семи мільйонів українців. Кожен день війни знижує шанси на їхнє повернення: за прогнозами, 70% громадян залишаться за кордоном. Європейські уряди активно намагаються утримати українців, особливо тих, хто вже працює. Аналітики попереджають: після закінчення війни на Батьківщину повернуться лише близько 30% тих, хто виїхав, що істотно сповільнить відновлення економіки. https://focus.ua/uk/economics/721530-vi ... shchilisya