|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:36
fox767676 Черногория не является классическим оффшором, но является серой налоговой зоной очень популярной среди русских, в первую очередь срели русских
Я ні до чого не чіпляюсь, я лише коментую що пишеш ти Тобто вже не «офшор», тут ти все зрозумів. Що там нове? Ага, «люблять росіяни». Ну давай це розберемо. Я так розумію читати закон ЧГ про іноземців 2026 ти не будеш, це не твоє, ти живеш 2015 роком і не знаєш як ЧГ синхронізує своє законодавство з ЕС бо семимільними кроками йде туди. Ну тоді хай тобі ШІ пояснює Коротко: для россиян условия релокации в Черногорию стали заметно жёстче, даже если речь идёт об IT-сфере. Массовый «коридор 2022 года» фактически закрыт. Ниже — по пунктам, что именно изменилось после обновлений Закона об иностранцах и сопутствующей практики.
⸻
1️⃣ Общий вектор закона
Черногория синхронизируется с ЕС → больше контроля, меньше автоматизма, особенно для граждан РФ.
Формально закон не запрещает россиянам жить и работать, но: • выросло количество отказов и непредсказуемых решений, • усилилась роль проверок безопасности и источников дохода.
⸻
2️⃣ ВНЖ по работе (ключевой для IT)
Было (2022 – начало 2023) • Быстрое открытие DOO (аналог ООО) • ВНЖ «директор/сотрудник» почти автоматом • Минимальные проверки • Банки и налоговая относились лояльно
Стало
🔴 Рабочий ВНЖ для россиян — под усиленным контролем
Основные изменения: • обязательная проверка на санкционные списки (ЕС + США), • анализ реального бизнеса, а не «фирма ради ВНЖ», • налоговая и полиция проверяют: • есть ли контракты, • реальная ли деятельность, • откуда деньги, • фиктивные IT-компании → частая причина отказа или непродления.
📌 IT-компаниям теперь нужно доказывать экономическую пользу, а не просто «мы айти».
⸻
3️⃣ Релокация сотрудников российских компаний
⚠️ Самый чувствительный пункт.
Если: • компания юридически или фактически связана с РФ, • бенефициары — граждане РФ, • доход идёт из России,
то: • ВНЖ часто не продлевают, • могут отказать без подробной мотивации, • банки отказывают в обслуживании счетов.
📌 На практике: • лучше проходят кейсы, где: • компания перерегистрирована в ЕС/США, • нет российских бенефициаров, • расчёты — не через РФ.
⸻
4️⃣ Digital Nomad (ожидания vs реальность)
Закон о «цифровых кочевниках» формально есть, но: • применяется ограниченно, • россиянам получить статус сложнее, чем гражданам ЕС/США, • банки часто отказывают в счетах, даже при одобренном ВНЖ.
👉 Пока это не рабочая массовая схема именно для россиян.
⸻
5️⃣ Банки — узкое горлышко
Даже при легальном ВНЖ: • счета россиянам открывают выборочно, • часто: • требуют ВНЖ + долгую проверку, • закрывают счета без объяснений, • переводы из РФ — практически невозможны.
📌 Многие IT-релоканты используют счета: • в Сербии, • ЕС (если есть), • финтех (Wise, Paysera — тоже нестабильно).
⸻
6️⃣ Продление ВНЖ — главный риск
Если первый ВНЖ ещё можно получить, то: • продление — самый проблемный этап, • с 2024–2025 гг. именно на продлениях идёт «фильтрация».
Частые причины отказа: • «не доказана экономическая целесообразность», • «недостаточная интеграция», • «риски для общественного порядка» (формулировка расплывчатая).
⸻
7️⃣ Итог по россиянам и IT-релокации
Что реально изменилось: • ❌ Черногория больше не «тихий хаб» для россиян • ❌ ВНЖ ≠ гарант продления • ⚠️ РФ-происхождение бизнеса — минус • ⚠️ Банковские риски постоянные
Кто ещё проходит: • IT-специалисты с: • нероссийским работодателем, • контрактами в ЕС/США, • прозрачным доходом, • компании с реальной деятельностью в Черногории.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2562 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:37
sashaqbl написав: fox767676 написав:бо не знають коріння, бо "малороси", хоч зараз кинулися імітувати бурну русофобію з диванів.
Таких випадків в історії багато. Хоч сперечатися з х... про пєчєнєгів - прапор тобі в руки. От тільки це нічого не міняє.
принесли угрофінам православну віру - відмовились, навчили їх руської мови і письма - канцельнули, були переможцями у ВВВ та 2СВ - захейтили, мали індустріальний спадок від СРСР - декомунізували, був ВПК та армія - розтягнули. понадусе
Востаннє редагувалось flyman в Суб 24 січ, 2026 10:39, всього редагувалось 1 раз.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1625 раз.
- Подякували: 2874 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:39
Hotab написав:Я ні до чого не чіпляюсь, я лише коментую що пишеш ти Тобто вже не «офшор», тут ти все зрозумів. Що там нове? Ага, «люблять росіяни». Ну давай це розберемо.
Якщо чесно, така собі історія. Особисто я за те, щоб максимально спростити вивід людей і грошей з РФ. Хай тікаютьть. І максимально прикрутити введення грощей назад в РФ.
-
sashaqbl
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:40
ЛАД написав: budivelnik написав: ЛАД написав:Можно не верить. Когда сидишь в тёплом доме в 1000 км от фронта. Вот только почему-то в стране не хватает электроэнергии, действуют графики отключения. А часть людей сидит без отопления.
Ти москальську використовуєш То чого жалієшся що вони вирішили тебе визволити? а визволяють вони всіх однаково, що Київ в 1943 , що Харків в 2026... І чим більше ти вимагаєш капітулювати - тим більше тобі на голову прилетить.. Парторги звичайно не знають народних приказок.. Ось тобі на ніч одна Приходить збирач податків до володаря, володар і питає Що роблять люди - плачуть відповідає збирач... володар йди збирай далі проходить час , та сама сцена володар що роблять люди збирач плачуть Збирай далі ......
володар що роблять люди сміються-відповідає збирач Переставай збирати , ти вже все зібравПС як тільки дійде про що я - може кількість бомб на твою голову і зменшиться. ППС Ти в Харкові чого? Робітник ти вже давно аховий Живеш без електрики і води може приїзжай у Львів... я тобі влаштую хатинку з вишневим садом... от тільки з москальською буде важко, якщо будеш і далі просувати нє всЬО тАк Адназначна - то спалять і хатинку і тебе в хатинці....
Что можно сказать кроме чудак на букву "м". Немцы, конечно, в 1941 "освобождали" лучше. На такое модераторы почему-то внимание не обращают и не банят. А благодаря таким высказываниям у Путина появляются аргументы для обвинений в нацизме.
Хто у нас на букву М - покаже час.... Але право не отримувати на голови каби і так далі наприклад від поляків - українці заслужили.... Правда це було важко. Ми просто у відповідь на те як поляки різали наші села - вирізали їхні.. І тепер в головах поляків на генетичному рівні відсутня фраза Можем пАвтАрІть - бо для них це дуже боляче... А тепер сам собі дай відповідь Москалі Вас різали і дусили голодом.... чи є в них в голові запобіжник що і їх можуть? Немає Тому вони ЗАРАЗ спокійно бомблять Харків розуміючи що внуки парторгів на букву М після Війни не повторять москалям Бучу в Курську... Зтерпилами а-ля ти , так і поводяться і чим більше ви плачете тис сильніше бажання психопатів в яких вавка в голові цілої нації над вами познущатись...
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 294 раз.
- Подякували: 3001 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:40
sashaqbl написав: Hotab написав:Я ні до чого не чіпляюсь, я лише коментую що пишеш ти Тобто вже не «офшор», тут ти все зрозумів. Що там нове? Ага, «люблять росіяни». Ну давай це розберемо.
Якщо чесно, така собі історія. Особисто я за те, щоб максимально спростити вивід людей і грошей з РФ. Хай тікають. І максимально прикрутити введення грощей назад в РФ.
свободу росіянам а що українцям ти пропонуєш, навпаки оксюморонний парадокс
Востаннє редагувалось flyman в Суб 24 січ, 2026 10:42, всього редагувалось 1 раз.
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:41
sashaqbl написав: Letusrock написав:Меня по-настоящему радует и даже бодрит не сам факт появления Трампа в Давосе, а то удовольствие, с которым он там [u]крошит европейскую глупость в фарш...
Мене дивує, що людина, яка вважає себе циніком і реалістом, одягає рожеві окуляри, щойно чує, те, що їй хочеться чути. Трам звісно, красавчик. А по факту просто старий маразматичний нарцис, який втратив береги. З великою ймовірністю він рідкісний корупціонер, такий, що з наших можна зрівняти хіба що з федоровичем. Або бабаюля. Він постійно бреше, але через маразм з часом сам починає вірити в свою брехню. Він тупий. І він не прикидаєтсья, він реально тупий, ви просто послухайте його виступи. Ви вірите, що він завершить нашу війну і провчить погану Європу, яка заважає нам жити? По факту, він просто прагне домовитися з х.... А ми і Європа йому заважаємо. Він би з задоволенням закатав усіх вас в бетон і забув. Меня по-настоящему радует и даже бодрит
ти не перший раз робиш камінгаут, тут цим вже нікого не здивуєш В нього нема ідеології. Так, він більше консерватор, але тільки тому що він расист, шовініст і сексист. Якби woke ідеологія включала сильну президентську владу, він би вже давно пофарбував свою чуприну в кольори веселки і чмудив Венса на дивані. Він вже розказував, що завершить війну за 24 години. Пройшло більше року. Звісно, винен Зеленський, що Трамп п***. Він хотів нобелівську премію миру, бо її отримав Обама. Тому й "завершив" 8 воєн, а по факту завершилась тільки вірмено-азербаджанська, і то тільки тому, що Азербайджан переміг. Він образився, що йому не дали нобелівської премії. Зараз в Трампа нова іграшка - Гренландія. Ви можете тішитись, як він строїть мякозадих європейців, але по факту, нам від цього тільки гірше. І США гірше - бо бути гегемоном вони самостійно вже не в стані, а з Європою Трамп вирішив побити склянки. Ще цікавий момент, Трамп влаштував особисту армію, грозиться всьому світу. Але більше половини американських військовослужбовців - це мігранти або їх потомки.
Він тупий. І він не прикидаєтсья, він реально тупий, ви просто послухайте його виступи.
вчора намагався додати пруф цього, але зникла енергія, ось пруф Трам відповідаючи на просте питання: що таке Декларація незалежності? він каже що це unity-love-and respect, то як сказали потім політики- ніякого єднання (unity)(з Британією), скоріше це можна назвати Свідоцтвом про розірвання шлюбу? тобто Трамп невіглас, чи стає ним (при причині деменції), він не орієнтуються в Географічних назвах і географії взагалі, в економіці також (про його результат тарифів (14% порівняно з Байденовськими 5-10%) вже згадував його 8 війн, ви написали
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3379 раз.
- Подякували: 3360 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:42
flyman написав:свободу росіянам
Чим менше людей в РФ - тим менший мобілізаційний резерв у х.... А кваліфікованих працівників - я б ще доплдачував щоб вони виїжджали з РФ. Все, що ослаблює х... - нам на користь.
-
sashaqbl
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:43
sashaqbl написав: Hotab написав:Я ні до чого не чіпляюсь, я лише коментую що пишеш ти Тобто вже не «офшор», тут ти все зрозумів. Що там нове? Ага, «люблять росіяни». Ну давай це розберемо.
Якщо чесно, така собі історія. Особисто я за те, щоб максимально спростити вивід людей і грошей з РФ. Хай уйобують. І максимально прикрутити введення грощей назад в РФ.
Це окрема історія. Але її жувати нема сенсу, бо у фокса потужна шора, і пояснювати ще і те, що в Європи тікають в більшості саме ті, хто не згоден з політикою пітуна - то марна справа.  Але я підтримую політику Європи і нових кандидатів в ЄС не пускати росіян. Менше цієї сволоти в світі, всім спокійніше. В ЧГ пабліках кацапи виють , куди далі ? В Сербію? Так і вона планує в ЄС і теж почне синхронізувати законодавство.
Востаннє редагувалось Hotab в Суб 24 січ, 2026 10:46, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2562 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:45
Hotab написав:Але я підтримую політику Європи і нових кандидатів в ЄС не пускати росіян. Менше цієї сволоти в світі, всім спокійніше
Їм спокійніше. Але не нам. В короткостроковій перспективі це виглядає саме так.
-
sashaqbl
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 24 січ, 2026 10:48
sashaqbl написав: flyman написав:свободу росіянам
Чим менше людей в РФ - тим менший мобілізаційний резерв у х.... А кваліфікованих працівників - я б ще доплдачував щоб вони виїжджали з РФ. Все, що ослаблює х... - нам на користь.
а в Україні навпаки, чим більше - тим на користь. Л - логіка
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-