що ти постійно за всіх топиш? ти ж маєш скоро отримати підставу, добрі люди допомогли ж? так чого стільки галасу? ще раз - кожен відповідає за себе, не треба ховатися за іншими...
що ж ти робиш як не ховаєшся під спідницею за нашими плечима? Галасу багато від тебе коли тебе називають тим ким ти і є- ухилянтом. Якшо ти думаєш шо коли мене звільнять в мене буде до тебе питань до ти парторг ошибаєшся. Відвоюєте з песікотом 4 роки тоді поговорим. А поки для мене ти не чоловік. Твій патріотичний галас нічого крім огиди і презирства в мене не викликає.
Shaman написав:уникати можна лише нелегальними, а якщо є легальні підстави - це не уникнення.
Ти можеш себе виправдовувати скільки завгодно, але ти саме уникаєш воювати. Ти називаєш себе "патріотом", але твій патріотизм залишається на словах. Мільйони українців закордоном теж вважають себе патріотами, але, як і ти, воювати не поспішають. Вони теж донатять, багато хто з них продовжують віддалено працювати на українські компанії і сплачувати податки, і вважають себе потрібнішими для України саме закордоном, а не в ЗСУ.
Прохожий написав:вот так андрейМ(Ж?) и вышел сам на себя классика...
Я не рассказываю другим о настоящем патриотизме и как нам надо воевать чужими руками, как это завуалированно делают другие, рассказывая, что ничего не остается, как воевать, но тут же добавляя, что сами в ВСУ они не пойдут. Вот этим М и Ж рассказывайте как они выходят на сами на себя. Или Вы сами входите в их число?
В этом плане я проникся к работникам НАЗК. Они говорят: мы - такие же ухылянты как и ты. Но мы ещё хуже тем, что прячемся за бронью и ничего полезного не делаем. "Это война, чувак. Тут каждый сам за себя." Зато честно
На фронті люди платять тілом і життям. У тилу — максимум комфортом, посадою або бонусом. І поки одні ризикують бути вбитими або залишитися без рук і ніг, інші пояснюють, чому їхня бронь життєво необхідна для держави. Це не аргумент — це моральна маска страху. Кожна бронь — це чийсь син на передовій. Кожна відстрочка — це чийсь чоловік під обстрілом. Кожне «я корисніший у тилу» — це ще одна мати, яка може отримати похоронку.
Мільйони броней не варті жодної відірваної ноги. Жодна критична посада не зрівняється з ризиком загинути. Хочете свободу — але за рахунок інших. Хочете перемогу — але не хочете бути її ціною. Хочете жити в країні, за яку воюють інші.
Бетон написав:На фронті люди платять тілом і життям. У тилу — максимум комфортом, посадою або бонусом. І поки одні ризикують бути вбитими або залишитися без рук і ніг, інші пояснюють, чому їхня бронь життєво необхідна для держави. Це не аргумент — це моральна маска страху. Кожна бронь — це чийсь син на передовій. Кожна відстрочка — це чийсь чоловік під обстрілом. Кожне «я корисніший у тилу» — це ще одна мати, яка може отримати похоронку.
Мільйони броней не варті жодної відірваної ноги. Жодна критична посада не зрівняється з ризиком загинути. Хочете свободу — але за рахунок інших. Хочете перемогу — але не хочете бути її ціною. Хочете жити в країні, за яку воюють інші.
«.... Самый сложный вызов недели – снова энергетика. Ресурса критически не хватает. Все харьковчане ощущают на себе последствия вражеских атак по энергогенерации. Ведь когда исчезает ток, это соответственно сразу влияет на водоснабжение, отопление и транспорт», — подчеркнул Терехов.
Поэтому, отметил мэр, КП «ХТС» совместно с энергетиками работает в сверхтяжелом режиме 24/7.
Он также добавил, что впервые за эту зиму развернули дополнительные палатки обогрева. Сейчас уже работает семь таких муниципальных точек в Шевченковском и Холодногорском районах. При необходимости развернут больше.
«Общая продолжительность тревог в Харькове составила 102 часа (это за неделю)....»
Здесь же есть табличка с количеством обстрелов и временем воздушных тревог, кому интересно..
напишіть відверто, скільки годин на добу саме у вашому будинку маєте енергію
Могу написать, но это не очень показательно - энергоснабжение сильно зависит от района. У меня не самый пострадавший. Где-то лучше, где-то значительно хуже. Если вам так интересно, то у мення лично света вчера не было с 8.00 до 16.10 и с 17.00 до 01.10. Сегодня вообще не отключали. У нас сейчас, к сожалению, нет графика плановых отключений, как было раньше. Есть какой-то "график" аварийных отключений, населению неизвестный. На сайте "1562" об отключении сообщают, постфактум. Там же пишут об ожидаемом времени включения, но полагаться на это нельзя. Например, по моему адресу обещали отключение с 8.00 до 12.00, но включили, как уже написал, в 16.10. То же самое бвло вечером - вместо обещанных 21.00 свет дали в 01.00. Сегодня сообщали об отключении с 7.40 до 11.40, но не отключали вообще.
АндрейМ написав:Такий самий "факт", як і те, що лише справжні "патріоти" - найпотрібніші в тилу, а інші нічого не роблять, податків не платять і не донатять? Ну, тоді, як кажуть: "факти в студію" - коли, куди і з якою корупційною складовою я виїжджав. І знову ані слова про власне ухилянство і небажання воювати. Головне - щось там про когось іншого сказати, що він якось незаконно ухиляється, а ухилятися по закону - самий найпатріотичніший вид ухилянства.
Shaman
Shaman написав:уникати можна лише нелегальними, а якщо є легальні підстави - це не уникнення. ви хочете сказати, що у вас є підстави не служити
Були підстави для бронювання. Компанія, в якій я працював на той час була єдиним в Україні виробником політних контролерів. Я був одним з ключових інженерів при копіюванні і подальшому вдосконаленні політника. Були можливості для відстрочки: я ктн, і пропрацював політехніці 8 років після аспірантри. Мене з радістю готові були забрати на кафедру в будь який момент на півтора ставки, не те що на 0.75. Були(та і є) можливості відстрочки з сімейних обставин. Але тебе то вже не стосується, тобі достатньо того, що я написав.