andrijk777 написав:......... Можете розказувати казки про Францію США чи Угорщину, я там не був, але в Білорусії я був + багато читав/читаю про Білорусь. Якщо вони і живуть краще, то максимум на 10%-20%. А можливо і гірше живуть(до війни) І ніякого кращого життя на 50%-60%(згідно ВВП) від України немає і близько. ......... Мені не потрібно ніяких "можливо". Я не хочу нічого аналізувати самостійно. Я хочу ввести назви країн і отримати рівень життя. ВСЕ! Я це знайшов на сайті numbeo.com. Там все сходиться з реальністю, на відміну від вашого примітивного і невірного "порівняння по ВВП".
Могу согласиться, что ВВП не очень хороший показатель. Но что вы смотрите на numbeo.com? Индекс качества жизни? Но он включает в себя кроме стоимости жизни и покупательной способности ещё и доступность жилья, загрязнение, уровень преступности, качество здравоохранения, транспортная ситуация и время в пути. Это, клнечно, важные параметры, но всё же немного другое. Но и по этому показателю мы проигрываем Беларуси 16%. Это к вопросу о "несчастной" Беларуси и тиране Лукашенко.
На все дивлюсь. В основному на зарплати/ціни. Між 16% і 50%-60%(згідно ВВП) не бачите різниці? А я бачу. Для мене 16% набагато ближче до правди ніж 50%-60%.
andrijk777 написав:........ А ВВП тут до чого? ВВП не дорівнює рівню життя.
Може, і не дорівнює, але, хоч і не дуже добре, характеризує.
Мухи окремо-котлети окремо 1 Порівнювати можна тільки порівнювальне. 2 Так гроші як еквівалент чогось створеного - МОЖНА порівнювати 3 Ні, різні групи товарів -порівнювати через гроші - НЕ МОЖНА
Простий приклад Є педерація, є Польща педерація виготовляє з лайна і палок дуже багато зброї Польща вирощує сільськогосподарську продукцію і з неї випускає товари народного споживання..
На одну людину -вони виготовляють на однакову суму Але поляки їдять те що створили а снаряд запущений по Україні педераційник зїсти не в стані.
Тому якщо одна країна продукує ЛАЙНО на суму в 15000 доларів/особу в рік А друга каву/мясо/подорожі/автомобілі на таку ж суму То по ВВП вони однакові А по життю?
А по життю Польша сейчас сидит и трусится, чтобы мы подольше воевали, чтобы РФ на них не напала. И "те що створили" будут продавать, чтобы купить истребители и Патриоты и прочие "игрушки", которые они не створили.
Востаннє редагувалось ЛАД в Сер 11 бер, 2026 14:37, всього редагувалось 1 раз.
andrijk777 написав: Тема(початкова) - порівняння рівня життя між країнами. До чого тут конкіскадори і варяги?
до того що на війні вирішальне значення має не ввп а відмобілізоване ввп. Кількість пасивних патріотів з заначками в матрасах не тотожна кількості бійців на передовій та кількості танків. Теж саме і між рівнем життям ввп. Залежить чи прикладене те ввп до рівня життя і як ввп розмазане по населенню.
ЛАД написав:Тут писали, що війна вже давно високотехнологічна і люди майже не потрібні. Ягодозбиральні комбайни давно існують, але чомусь щорічно українці масово їздили до Польщі для збору полуниці.
Тому що тобі приводили приклади , що покращення продуктивності праці відбувається не збільшенням обємів праці працівником ( це покращення експлуатації) а збільшенням капіталізації робочого місця (покупки інструментів ) , але коли навколо такі як и совки- то покупка роботів дуже сильно тормозиться .. ........... Але якби вони знали що З 140 000 - людина виплачує також податків на 10 000 місяць Ще 80 000 ( з 130 000) які в неї залишились -вона вкладає в купівлю того нового авто І тоді коли в неї залишилось 50 000 -вона повинна задати собі запитання А може ну го нафік працювати на ладів і таксистів? ............... Працівники ВИМАГАЮЧИ більшої частки від створеного собі на виплати - ТОРМОЗЯТЬ покращення їх місць праці... і чим сильніше тормозять тим більше ми відстаємо по продуктивності праці від розвинутих країн і ТИМ БІЛЬШЕ ХОЧЕТЬСЯ затормозити бо МАЛО,
Очень много слов, но не вопрос, почему "щорічно українці масово їздили до Польщі для збору полуниці", ответа нет. И второе. Я, конечно, понимаю, что лавочнику или владельцу небольшого таксопарка хочется, чтобы работники работали за низкую зарплату (а лучше вообще бесплатно) ради того, чтобы НЕ "ТОРМОЗИТЬ покращення їх місць праці" и чтобы НЕ "відставати по продуктивності праці від розвинутих країн". А он ходил перед ним гоголем и вихвалявся тим, що він входить до верхніх і найбільш важливих 5%. Но так не бывает. В Союзе работали за низкую зарплату, но знали, что остальное идёт на укрепление обороноспособности страны и на общественные фонды потребления. Из которых получали бесплатно квартиры (пусть и долго порой приходилось ждать), путёвки по низким ценам и многое другое.
Востаннє редагувалось ЛАД в Сер 11 бер, 2026 14:38, всього редагувалось 2 разів.
Бетон написав:Banderlog, країни ЄС не забирають бабло просто так, не викрадають людей на вулицях, не заливають очі жінкам балоном. А прокурори не фабрикують справи. Так, вам не почулося. А поліція не підкидують наркотики, як щойно затримали подіцейських в Україні. Ти це їм не поясниш. Вони думають, що скрізь так, як у них вдома
І ніде в світі друзі президента не крадуть гроші з оборони держави)))
як я полюбляю слово "ніде". в усіх нерозвинених країнах саме цим й займаються. й в розвинених автократіях - теж. в Китаї чого так багато генералів познімали?