|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:13
Banderlog написав: pesikot написав:Трамп уже хочет дистанцироватся от всего происходящего на Ближнем Востоке, хотя сам он это всё и начал И "всех победил" "Трамп розірвав в шмаття стратегічного партнера росії" (c) Banderlog
все в трампа нормально. Сша в виграші від високих цін на нафту і газ. Відгрібають мусульманські союзники ізраелю та ізраель.
США вроде как в выигрыше. Но это с точки зрения Трампа и, возможно, государства. А вот для рядовых американцев это не так. По крайней мере, в кратко- и среднесрочной перспективе при продолжении войны. Доя них это рост цен на топливо (в первую очередь) и на всё остальное с некоторой задержкой. Инфляция, сэр. Вряд ли они будут этим довольны. А это повлияет на выборы. Осенние точно. И, в зависимости от сроков и результатов, возможно, на будущие президентские, хотя до них ещё далеко. Для Трампа это важно.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5386 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:14
pesikot написав:Рішення суду є, що я ухилянт ? Якщо немає, то проходь мимо ... )
Друже, якщо ти забув, ти мені в особисті писав причину, чому ти не в Силах Оборони. І тому я аблосютно правдиво можу заявити: ти УХИЛЯНТ.
-
sashaqbl
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:16
pesikot написав:Неправда твоя, зараз поза великими містами доступна і освіта, і медицина, і безпека Лікарні в райцентрах зараз дуже пристойні, якщо що, швидка привезе людину з села А поліклінік і раніше не було в селах )
тільки в області було 20 районів з поліклініками, а тепер 3, але було гірше інфа 146% а ще в СРСР не було інтернета і тіктока з інстою настільки він був відсталий, а Гагарін літав в космос.
Востаннє редагувалось flyman в Чет 19 бер, 2026 20:17, всього редагувалось 1 раз.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1636 раз.
- Подякували: 2882 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:17
sashaqbl написав: pesikot написав:sashaqbl - ти тупий салдафон, якщо ти "очевидного сарказму зрозуміти не в стані", то "не демонструй цього настільки явно" То як, sashaqbl, тобі норм ? ))
б***, ти ще тупіший, ніж я думав. А то, шо ти тупий - то гірка правда життя. Сарказмом був допис ЛАДа, дурачок.
Допис ЛАДа сарказм ? ні, він дійсно так думає ЛАД не здатен на сарказм, від слова - зовсім ) Ось моя відповідь йому була сарказмом і тебе триггернуло так, що ти досі не можеш зупинитись ) Охолонь, к.т.н ))
-
pesikot
-
-
- Подякував: 548 раз.
- Подякували: 1260 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:17
pesikot написав:Та ти шо ... це який Трамп нещодавно влаштував істерику, що йому всі повинні допомагати ) Чи це був геть зовсім інший Трамп ? ))
))) той самий, тільки то була не істерика а іздєватєльство над єс, яка не здатна відстоювати свої інтереси. Якби б там було нормальне політичне керівництво вони б почали сухопутну операцію в ірані. Побачим як єс буде на зелених технологіях виходити з енергетичної кризи
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 123 раз.
- Подякували: 111 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:19
sashaqbl написав: pesikot написав:Рішення суду є, що я ухилянт ? Якщо немає, то проходь мимо ... )
Друже, якщо ти забув, ти мені в особисті писав причину, чому ти не в Силах Оборони. І тому я аблосютно правдиво можу заявити: ти УХИЛЯНТ.
Я не забув про це ) Но і ти не маєш причин писати, що я ухилянт )
Востаннє редагувалось pesikot в Чет 19 бер, 2026 20:21, всього редагувалось 1 раз.
-
pesikot
-
-
- Подякував: 548 раз.
- Подякували: 1260 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:19
sashaqbl написав: _hunter написав:В принципе Трамп - хоть и потихоньку, но - производство чипов назад возвращает. Так что если это будет где-то под конец 27го - ничего страшного (для Америки) не произойдет.
Ти хоч трохи уявляєш, що являє собою "проізводство чіпав"? Трамп залучив біля 20 мільярдів доларів у виробництво мікросхем у США. Вартість заводів тільки TSMC на Тайвані як мінімум вдесятеро більша. + є ще інші виробники.Це я ще мовчу про супутні галузі - хімія, літографія. Замінити Тайвань не вийде в найближчі років 10 ні США, ні ЄС, ні Китаю. А криза на ринку електроніки у випадку війни в Тайвані буде значно більша, ніж зараз на нафтовому ринку, тому що в Перській затоці видобуваєтсья 10-20% нафти і газу, а на Тайвані виробляєтсья 70-90% процесорів.
Она больше только потому, что они обеспечивают весь Шарик. Но Трампу весь шарик особо не нужен - главное внутренние потребности закрыть. А там все ОК: В январе этого года TSMC начала производить в Аризоне чипы по 4-нм техпроцессу. К концу десятилетия тайваньская компания планирует начать выпуск 2-нм процессоров и даже более передовых технологий в США.
И в добавок к лярдам Трампа: Тайваньская TSMC планирует инвестировать около $100 млрд в расширение производства микросхем на территории США. Во время пресс-конференции в Белом доме президент США Дональд Трамп заявил, что средства направят на строительство двух дополнительных полупроводниковых предприятий в городе Финикс, штат Аризона.
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 494 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:20
sashaqbl написав: ЛАД написав:ИИ пишет, что Страны Персидского залива (Саудовская Аравия, Иран, ОАЭ, Кувейт, Катар) обеспечивают около 30% мировой добычи нефти и владеют свыше 50% её мировых запасов. В остальном вы правы.
І в нафті я теж правий, тому що до уваги беремо тільки той трафік, що проходить через Ормутську протоку. СА, Іран та ОАЕ мають і інші шляхи експорту. А через Ормутську протоку проходить біля 20% світового споживання.
Если продолжится война и начнутся обстрелы месторождений и переработки, то вопрос будет не только в проливе. Я там приводил цитату, уже кое-что остановлено.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:20
sashaqbl написав: Banderlog написав:все в трампа нормально. Сша в виграші від високих цін на нафту і газ. Відгрібають мусульманські союзники ізраелю та ізраель.
В США дорогий бензин.
Середня за галон- $3.884, в гривнях за 1 літр 46.17
-
Water
-
-
- Подякував: 69 раз.
- Подякували: 264 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 бер, 2026 20:23
Banderlog написав:..... а смисл вас всіх мирити трампу? В чом вигода вкладати гроші америки в безпеку європи чи ізраелю?
Некоторая выгода есть - ему нужны рынки сбыта.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-