"Вранці внаслідок масованої ворожої атаки по місту Чернігів пошкоджено вікна у багатоповерхівці, постраждала церква та ринок. Розгорнуто мобільний пункт, де поліцейські приймають заяви громадян щодо пошкодженого майна. Через удари росіян спалахнули пожежі у приватному секторі та на обʼєктах цивільної інфраструктури", - зазначають правоохоронці.
ЛАД написав:Если так, то суржик це теж не безграмотність, а багатство мови? Чи як?
Який є в словнику, чи якого нема?
Там ещё и приписка есть - "диалектизм"...
І що? Це ти зібрався тут ярлики розвішувати за користування діалектами? Ти мову країни перебування вже вивчив, чи нема потреби, випадково співпало з mother tongue? 😅
спокойно использует словечки времен паньщины...
Треба виключити всі «словєчькі» які прийшли в мову з часів перебування під окупацією іншими державами , щоб бігунцям було її простіше вивчити.
Треба виключити всі «словєчькі» які прийшли в мову з часів перебування під окупацією іншими державами
35 років виявилось недостатньо..
>>> І що? И всьо: диалектизм - это суржик, который начала использовать целая деревня. Возможно - две.
>>> які прийшли в мову з часів перебування під окупацією іншими державами Если уж они в официальный язык попали - уже поздно, наверное. Но с местечковыми диалектами - бороться нужно - ЛИКБЕЗом! Хотя, остановка даже не на половине пути - действительно выглядит несколько странно у человека...
Президент США заявив, що американській делегації немає сенсу летіти до Пакистану, оскільки США тримають усі козирі у конфлікті з Іраном.
Козирі наче є, а говорити немає про що ... тобто, ніяких козирів немає )
Там три авианосца к точке выхода танкеров с залива подошли вроде. Ну и группа поддержки на аэродромах жужжит 24/7. Козыри то походу просто не показаны публике, а ксировцы наверняка их через китайские спутники видят. Кстати с прошедшим днём рождения тебя.
Xenon написав:‼️ Польща може депортувати українців навіть за незначні порушення, — «Judi Legal»
У Сеймі зареєстрували законопроєкт, який суворо змінює правила для іноземців.
Депортація загрожує після двох адміністративних порушень протягом двох років: перевищення швидкості, неправильне паркування, відсутність ременя безпеки, перехід дороги в недозволеному місці, нічний шум, сміття, алкоголь у заборонених зонах, вигул собаки без повідка, дрібна крадіжка чи безквитковий проїзд.
Bigor вже напоготові?..
По перше - Ви по собі судите, якщо крадіжка це норм для вас - то ок. По друге - укрожурнашлюхи перекрутили заголовок - він став клікбейтний, і мало підходить до реальності. По третє - давайте візьмем статистику: на зараз в Польщі живе 1,55 млн. українців - то ти так вистрибуєш зі штанів в оргазмі - що їм погіршать життя? Який ж кінченний народець може радіти тому, що у 1,5 млн співвітчизників погіршиться життя? Четверте - чого тебе так тривожить мій статус в Польщі? П'яте, для цього законопроекту не вистачає голосів у правих партій.
якби депортували за кримінальні злочини, то це зрозуміло - злочинці ніде не потрібні. а те, що перелічене, - це так, лише щоб любого було можна тримати на короткому поводку, глузду в цьому немає...
в нас були обговорення, й ви один з прихильників - всім треба емігрувати... а оце просте нагадування, що в емігрантів багато складнощів, й цей шлях далеко не для всіх.
я ж не просто питаю про мову - щось ніхто не хвалиться, що добре вивчив - бо це не так просто. а для того, щоб влаштуватися в чужій країні її ТРЕБА вивчити добре. й це ніяка не зрада, як тут дехто полюбляє розповідати, це повага до країни, де ти живеш, та її мешканців. а коли починаються оці праві танці - то любий місцевий рагуль може тебе діставати через це. ті, хто раніше поїхали в Польщу на форумі, свого часу написали - якщо це буде погіршуватися, треба думати про переїзд...
а тобі що - тебе нічого не тримає, можеш далі їхати...
Так там вже все пояснили, що є що.. Під моїм постом
В данном случае объяснение ИИ вас, естественно, устроило. Т.е. смесь української та російської це суржик, тобто штучна суміш. А смесь української та польської це цілком природньо і є діалектом, тобто це просто локальний різновид мови. Логика железная. Точнее, ИИ.
у вас інша логіка - якщо з російським, це добре, а якщо щось інше, або не дай Боже польське - то це капець.
на пальцях - діалект - це коли всі розмовляють однаково, це стало правилом. а суржик - це коли вживаються просто руські слова - й всі по-різному...
але Львів це українське місто, а Москва ні. схоже дійсно корні Москви - збирання данини для Золотої Орди...
Hotab написав:Треба виключити всі «словєчькі» які прийшли в мову з часів перебування під окупацією іншими державами
35 років виявилось недостатньо..
>>> І що? И всьо: диалектизм - это суржик, который начала использовать целая деревня. Возможно - две.
>>> які прийшли в мову з часів перебування під окупацією іншими державами Если уж они в официальный язык попали - уже поздно, наверное. Но с местечковыми диалектами - бороться нужно - ЛИКБЕЗом! Хотя, остановка даже не на половине пути - действительно выглядит несколько странно у человека...
що в тебе з німецькою? ніяк - бо ти б її просто не подужав. але як мені подобаються люди, які окрім руської не можуть вивчити жодну іншу мову, але впевнено розповідають про діалекти української мови. ти її вивчи для початку - сучасний правопис
знаю людей - раз на кілька тижнів бере відпустка четвер-п'ятниця - й везе гуманітарку на Схід. мої знайомі в Харкові не залучені до волонтерства, а у Львові чимало.
А я знаю волонтёров в Харькове. Просто они занимаются другими вещами и интересно, где харьковские волонтёры могут взять гуманитарку? Кстати, в Харькове сегодня гуманитарки практически нет. А когда в начале войны была, то почему-то, чем восточнее, тем беднее она была.
загалом ЛАД очікувано здувся. йому відповіді надали - а він й не збирався відповідати - бо немає чим.
але просто ще зверну увагу - ЛАД не може, щоб у своєму дописі не накинути - або на людей, або на західників. ні, на Раші не може накинути, намагається оминати цю тему. Волонтери, які я знаю, займаються не гуманітаркою, а допомогою військовим. а то наша держава так багато наче витрачає, а постійно чогось не вистачає...
гуманітарку беруть там, де й всі - або з-за кордону, або тут хтось формує. чім далі на схід, тим бідніше - якась маячня. от розповіді про Харків, що жирнішу гуманітарку отримують ті харків'яни, що роздають - таке чув. но це ще радянська звичка. у Львові гуманітарку, якщо й дають, то ВПО - тобто тим самим умовним харків'янам - тому не треба бідкатися ЛАД. церкви роздають допомогу, але так не УПЦ...
budivelnik написав:В кожній Державі є 2% Патріотів, яким не потрібні вказівки щоб прийняти рішення.... Тому Коли на Україну напали 2% ... тобто 800 000 пішли САМІ , а от інших треба було певним чином ЗАОХОЧУВАТИ....
Тобто виходить що ні ти, ні твої сини, ні Шаман, ні Котопес - не патріоти? Партіот тільки Долірчик? Тільки не треба писати що твоя ситуація "Єто другоє".
Давай може спочатку ти поясниш ХТО ти Бо якщо мої з офіційними відстрочками, донатами і Благодійними фондами -не патріоти То такі як ти ХТО Назви себе сам, а то мене забанять..
ПС чим більше людина залізла в лайно -тим голосніше верещить пробуючи переконати навколишніх що сморід не від неї, що це ІНШІ в лайні.
Shaman написав:от розповіді про Харків, що жирнішу гуманітарку отримують ті харків'яни, що роздають - таке чув.
Вже рік, як фонд старшого гуманітарку в Харків якщо й відправляє то тільки в госпіталі.... А от Херсонщина/Запоріжжя постійно отримує навіть їжу для тварин не те що для людей... А з Вінницькою Ювінальною Поліцією , яка опікується сімями з важким становищем(не тільки ВПО) - так взагалі ледве не міст влаштований....
І дади так і не можуть зрозуміти Чому як тільки вони забагато в колодязь наплюють - так відразу їм же жити гірше.. Москалі як бомбили - так і бомблять А Українці чомусь на пятому вже році Війни вирішили перекинути гуманітарку з москальсих плювачів, на простих Херсонських селян.. І це реально, коли якийсь фермер під Херсоном після визволення сказав РОСІЙСЬКОЮ наступне Я не знаю хто такой Бандера - но я Бандеровец....
ПС Це не ПОДІЛ на сорти Це свідома позиція, яка випливає з наступного Роботу треба робити ЕФЕКТИВНО.. і отримувати від цього хоч якесь задоволення.. А так як все і за всіх не зробиш , то приходиться обирати.... А яке задоволення, коли тобою привезене ЗАПЛЮВАЛИ, або ще гірше, взяти-взяли , а плююнули в спину.