Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 17841178421784317844
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 12:37

_hunter написав:
  Shaman написав:
  Faceless написав:Маржа нікому нічого не винна, в принципі, але є така штука, як конкуренція. Відповідно до цієї конкуренції для себе я не бачу сенсу переплачувати десятки відсотків вартості, якщо можу не переплачувати.
В США є податок з продажів, sales tax, я про нього написав
В ЄС якби я купував особисто зробив би рефанд того ПДВ, але купуючи онлайн я цього зробити не можу. При цьому навіть купуючи в тій же Польщі, часто можна навіть з їх ПДВ і з вартістю доставки купити дешевше, ніж у наших зубожілих ритейлерів.

......
ніхто не ЗАБОРОНЯЄ купувати за кордоном. але вимагають, що треба сплатити податки. й тут починають бурмотіти навіть законослухняні - дорого

Я повторю, на всякий случай: в той же Германии - VAT 19%, а если цены с перекупскими сравнивать - разница бывает в разы. Это как объясняется? 🤔

а я звідки знаю. треба дивитися - кажіть, яка продукція - подумаємо. от українське пиво дешевше коштує, ніж німецьке. може перше пояснення - те, що виробляєш сам - дешевше?..
Shaman

Подякував: 832 раз.
Подякували: 1768 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 12:59

Shaman
Схоже 500 євро стало не вистачати))
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2605 раз.

Профіль

7
8
5
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 13:00

Shaman написав:
  _hunter написав:
  Shaman написав:контрабас - це не мімо них - це мімо держави купувати. купуйте напряму, але ПДВ сплатить - й буде вам щастя.

платити ПДВ має імпортер. якщо імпортуєте напряму - то пересіний напевне ;)

скільки в 600 дол ПДВ? а то ви дивні питання задаєте

Так а 600 откуда взялись - если цена на кордоне 400 с копейками? 🤔

Ну т.е. если импортера нет - никтотплатить не должен? ;)
Импортер — это физическое или юридическое лицо, которое заключает внешнеторговый контракт и ввозит товары, услуги или результаты интеллектуальной деятельности из-за рубежа на территорию своей страны (или таможенную территорию).

так скільки в 600 дол ПДВ? просте питання.

давай порахуємо - на кордоні 424 дол плюс ПДВ 85 дол. й це ще без мита - не знаю, чи воно є. тобто на кордоні 520 дол, в магазині 600 дол - ви ваажаєте, що 80 дол велика націнка. помиляєтесь. в черговий раз показує, як ви далекі від бізнесу...

вважаєте, що якщо по пошті - то ніхто не ввозить? ні, покупець ввозить. а інакше тоді всі не платили б - це водії та матроси ввозять, всі інші збоку стоять :lol:

насправді розрахунок складніший. бо тоді й ціна має бути гуртова, й головне - якби це були закупівлі в ЄС то вартість на кордоні склала не 424, а 370 - але це лише у випадку ЄС, чому кажу що продукція США дійсно в цьому програє. тобто на торговий дисбаланс США дуже сильно впливає відсутність ПДВ - але про це майже ніхто не каже. й всі ці пошлини Трампа - це як замінник ПДВ.
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 13:01

Hotab написав:Shaman
Схоже 500 євро стало не вистачати))

халявних грошей завжди мало... :lol: тут схоже півкраїни готові отримувати гроші замість заробляти - й не бачать в цьому нічого поганого 8)

й головне - ви мені гроші дайте, а я платити нічого не буду - бо й так не вистачає :lol:
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 13:31

Shaman написав:
  _hunter написав:
  Shaman написав:контрабас - це не мімо них - це мімо держави купувати. купуйте напряму, але ПДВ сплатить - й буде вам щастя.

платити ПДВ має імпортер. якщо імпортуєте напряму - то пересіний напевне ;)

скільки в 600 дол ПДВ? а то ви дивні питання задаєте

Так а 600 откуда взялись - если цена на кордоне 400 с копейками? 🤔

Ну т.е. если импортера нет - никтотплатить не должен? ;)
Импортер — это физическое или юридическое лицо, которое заключает внешнеторговый контракт и ввозит товары, услуги или результаты интеллектуальной деятельности из-за рубежа на территорию своей страны (или таможенную территорию).

так скільки в 600 дол ПДВ? просте питання.

давай порахуємо - на кордоні 424 дол плюс ПДВ 85 дол. й це ще без мита - не знаю, чи воно є. тобто на кордоні 520 дол, в магазині 600 дол - ви ваажаєте, що 80 дол велика націнка. помиляєтесь. в черговий раз показує, як ви далекі від бізнесу...

Еще раз: накрутка перекупа "защищается" цифрой, полученной напрямую из этой накрутки. Ровно с таким же успехом можно писать "с тыщщи - якраз 200 дол й буде“. Или с десяти - 2к. Теперь, надеюсь, понятно? :roll:

В автопроме маржа 5% - считается за счастье. А тут 15% - это "по божески"? :roll:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 13:38

Чого тільки не придумають зелені марахвони, щоб перебити інформаційно міндічгейт.
Schmit

Подякував: 83 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 13:38

Shaman написав:
  _hunter написав:
  Shaman написав:......
ніхто не ЗАБОРОНЯЄ купувати за кордоном. але вимагають, що треба сплатити податки. й тут починають бурмотіти навіть законослухняні - дорого

Я повторю, на всякий случай: в той же Германии - VAT 19%, а если цены с перекупскими сравнивать - разница бывает в разы. Это как объясняется? 🤔

а я звідки знаю. треба дивитися - кажіть, яка продукція - подумаємо

Самая банальная - телевизоры:
https://rozetka.com.ua/ua/sony-k-85xr50/p551967285/
и
https://www.cyberport.de/tv-audio/ferns ... rt-tv.html
На всякий случай напомню: в той же Германии - VAT 19%
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 17841178421784317844