Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1339313394133951339613397 ... 14521>
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 15:41

От дивився ток-шоу на суспільному, полковник запасу, молодий, здоровий, без жодної зморшки, сидить розповідає, хто чого повинен, і ніхто йому не задасть питання, а чого ти не воюєш, вчилися воювати за наш рахунок, то ідіть тепер і воюйте, при тому, в перших рядах повинні йти! Який зараз, взагалі, запас, коли ж його задіювати, як не зараз?
hxbbgaf

Подякував: 1677 раз.
Подякували: 2370 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 15:47

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Сибарит написав:Если уж хочется сравнивать, придется выбирать другие критерии. Например, степень личной свободы и набор факторов, ее ограничивающих. Ну или степень удовлетворенности своей жизнью. Результат будет зависеть от выбора критериев

Піраміда потреб. Поки не закриті базові потреби - на верхні щабелі можна не дивитися.
Визначальна потреба - житло.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 16:02

ЛАД написав:++++
Добавлю ещё - отсутствие безработицы.

тобто, працювати було обовязково, навіть якщо тобі це не потрібно))
1988р , я був 10 міс в рейсі(там отримав промоушн) в отпуску сдав екзамени і став
3м офіцером(до того був 4м), але на моєму судні позиція 3го зайняти, тобто треба чекати на нагоду-щоб образовалась вакансія 3пом.
Я відгулав місяць відпуски і 40днів не використаних вихідних:суботи+неділі) і забовязан прибути у відділ кадрів до інспектора: той направляє мене на судно в інше місто (треба іхати автобусом на вахту і тд)-зарплата моя 130р , на автобус 1руб, залишається 3 рубля(мені за такі гроші не цікаво весь десь шарітись по трюмам) я поїздив тиждень, судно вийшло в рейс і знов треба йти в кадри.
в рейсі я міг щось купити і продати і за одинь день в рейсі-жити місяць в Одесі.
а працювати добу за 3 рубля -це була безглуда витрата часу.

в 1992р за часи України теж треба було чекати рейсу інколи, але ніхто не примушував працювати(правда совкові традіції ще існували, мені сказали що треба інспектору купити коньяку і він про тебе "забуде" і не буде викликати "на роботу"), дав бутилку і сказав: звоніть коли буде вакансія в рейс.

ЛАД, ви різницю бачите?

на сьогодні я майже 10 років ніде не працюю, маю депозити, ОВДП, сонячна станція щось дає, + власні кошти і ніхто мене не чипає йти працювати. Чи я голодний і пухну з голоду , чи я їм делікатеси-це моя особиста справа. За часи ссср сусіди би давно стуканули.
prodigy

Подякував: 3313 раз.
Подякували: 3335 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 16:06

hxbbgaf
а ведь точно подмечено-какой может быть запас во время войны...ну может их задействовать должны во время войны с инопланетянами
konstantin kirovograd

Подякував: 60 раз.
Подякували: 257 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 16:11

Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:
  Faceless написав:Факт в тому, що поняття середнього класу при совку в принципі не було

Звісно, їх тоді називали "інтелігенція" і тоді доцент за 400 руб. ЗП жив як середній клас, а зараз, за 14 тис. грн., на межі нищих і бідних.
Якра "інтелігенція" була скоріш пригнобленим класом, на фоні "гєгємоніі пролетаріату", навіть по тарифним сіткам інженер не міг заробляти більше кваліфікованого "гєгємона"

при совку , а потім ще 30 років за часи України існувала "еліта серед роботяг",
ці люди були Героями Соц. Труда, а інші мали ордени Леніна (почалося це у 1970 до 1978)
у нас були 5 відомих бригадирів в порту, вони отримали ордени, жигулі від порту безкоштовно , квартири і шану(почесні громадяни міста)

Мій родич 30 років працював з такими, це була кожнодневна боротьба:такий герой соц.труда посилав всіх нхр і волав, дайте мені ту роботу де бригада має гарні заробітки, інакше я поскаржусь начальнику порта (а інший бригаді доводилось прибирати причали за денну ставку)

це як глав.сержант посилає нхр ком.роти, ком.бата і каже я буду комбригу скаржитесь , і ті терплять, бо він має "авторітет".
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 16:22

Дюрі-бачі написав:В совку мало нищих, багато бідних, ще більше "середнього класу", дуже мало багатих.

яскравим відображення совка є фільм "Старий Новий рік", там і робочий клас і т.з. інтелігенція

https://www.youtube.com/watch?v=vSAVYvnSJ3U
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 16:23

hxbbgaf написав:От дивився ток-шоу на суспільному, полковник запасу, молодий, здоровий, без жодної зморшки, сидить розповідає, хто чого повинен, і ніхто йому не задасть питання, а чого ти не воюєш, вчилися воювати за наш рахунок, то ідіть тепер і воюйте, при тому, в перших рядах повинні йти! Який зараз, взагалі, запас, коли ж його задіювати, як не зараз?
А ви пробували не залипати на дибільних шоу?
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 16:30

Війна в Україні завершиться наприкінці 2025, – МВФ оновив базовий прогноз.

https://www.imf.org/en/Publications/CR/ ... ity-565703
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 16:30

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:який середній клас в срср?

Звичайний середній клас, який мав житло, кілька дітей вчилось в університеті і родина їздила на курорти щороку... В Ужгороді таких було десь 25%

мій родич у 2005-2008рр їздив по профсоюзним путевкам в Трускавець і Моршин щороку, доки не траванувся у столовці (а дотого казали "таке все дієтіческоє")
а коли на власні очі побачили, що залишки салату з вечора вранці були вже у россольніку, потім зрозумів, що безкоштовне не є корисним і ситним.

діти в університеті-це не середній клас, це майбутня радянська "інтелігенція", до речі такого поняття за кордоном не існувало.
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 16:45

konstantin kirovograd написав:При СССР грузчик мог получать больше директора своего.
ви мабудь були грузчиком?

ссср -це викривлена система цінностей, де людина з освітою не варта поваги, а якись роботяга горлопан (але член кпрс) має імунітет(хоч бухай, хоч прогули роби), а якщо ти ще і профгрупорг-то взагалі еліта.

то що поїхати на "север" і повернутись в шоколаді, таке траплялось
але інколи в вагон підсажувався катала і в картішки все улетало, а ще ножа в ребро і викинули з потягу

а отримати ножа в тайге тюменської області було ще легше, так?

в ссср була "вислуга років", судно працює в каботажі- Сахалін-Камчатка, на судно приходить новий капітан (оклад 400р, бо вислуги капітаном немає),бачить що на судні грязь, пьяна прибиральниця(уборщица) грязною ганчіркою розтирає грязь по палубі і він їй каже: ви би хоч воду поміняли у відрі, на те вона йому відповідає: капітан ти скільки рейсів зробив капітаном? перший
а я тут вже пятнадцять років працюю "уборщицею" а в мене стаж і вислуга в пароплавній компанії 15 років, і тому ЗП у мене 480р , а тебе 400р, тому не базікай тут мені, що мені як приберати. О це радянське міряння піпісками
prodigy

Профіль

1
4
2
  #<1 ... 1339313394133951339613397 ... 14521>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти