|
|
![]() От дивився ток-шоу на суспільному, полковник запасу, молодий, здоровий, без жодної зморшки, сидить розповідає, хто чого повинен, і ніхто йому не задасть питання, а чого ти не воюєш, вчилися воювати за наш рахунок, то ідіть тепер і воюйте, при тому, в перших рядах повинні йти! Який зараз, взагалі, запас, коли ж його задіювати, як не зараз?
![]() Re: Напад росії і білорусі на УкраїнуПіраміда потреб. Поки не закриті базові потреби - на верхні щабелі можна не дивитися. Визначальна потреба - житло. ![]() тобто, працювати було обовязково, навіть якщо тобі це не потрібно)) 1988р , я був 10 міс в рейсі(там отримав промоушн) в отпуску сдав екзамени і став 3м офіцером(до того був 4м), але на моєму судні позиція 3го зайняти, тобто треба чекати на нагоду-щоб образовалась вакансія 3пом. Я відгулав місяць відпуски і 40днів не використаних вихідних:суботи+неділі) і забовязан прибути у відділ кадрів до інспектора: той направляє мене на судно в інше місто (треба іхати автобусом на вахту і тд)-зарплата моя 130р , на автобус 1руб, залишається 3 рубля(мені за такі гроші не цікаво весь десь шарітись по трюмам) я поїздив тиждень, судно вийшло в рейс і знов треба йти в кадри. в рейсі я міг щось купити і продати і за одинь день в рейсі-жити місяць в Одесі. а працювати добу за 3 рубля -це була безглуда витрата часу. в 1992р за часи України теж треба було чекати рейсу інколи, але ніхто не примушував працювати(правда совкові традіції ще існували, мені сказали що треба інспектору купити коньяку і він про тебе "забуде" і не буде викликати "на роботу"), дав бутилку і сказав: звоніть коли буде вакансія в рейс. ЛАД, ви різницю бачите? на сьогодні я майже 10 років ніде не працюю, маю депозити, ОВДП, сонячна станція щось дає, + власні кошти і ніхто мене не чипає йти працювати. Чи я голодний і пухну з голоду , чи я їм делікатеси-це моя особиста справа. За часи ссср сусіди би давно стуканули. ![]() hxbbgaf
а ведь точно подмечено-какой может быть запас во время войны...ну может их задействовать должны во время войны с инопланетянами
![]() при совку , а потім ще 30 років за часи України існувала "еліта серед роботяг", ці люди були Героями Соц. Труда, а інші мали ордени Леніна (почалося це у 1970 до 1978) у нас були 5 відомих бригадирів в порту, вони отримали ордени, жигулі від порту безкоштовно , квартири і шану(почесні громадяни міста) Мій родич 30 років працював з такими, це була кожнодневна боротьба:такий герой соц.труда посилав всіх нхр і волав, дайте мені ту роботу де бригада має гарні заробітки, інакше я поскаржусь начальнику порта (а інший бригаді доводилось прибирати причали за денну ставку) це як глав.сержант посилає нхр ком.роти, ком.бата і каже я буду комбригу скаржитесь , і ті терплять, бо він має "авторітет". ![]() яскравим відображення совка є фільм "Старий Новий рік", там і робочий клас і т.з. інтелігенція ![]() Re: Напад росії і білорусі на УкраїнуА ви пробували не залипати на дибільних шоу? ![]()
![]() мій родич у 2005-2008рр їздив по профсоюзним путевкам в Трускавець і Моршин щороку, доки не траванувся у столовці (а дотого казали "таке все дієтіческоє") а коли на власні очі побачили, що залишки салату з вечора вранці були вже у россольніку, потім зрозумів, що безкоштовне не є корисним і ситним. діти в університеті-це не середній клас, це майбутня радянська "інтелігенція", до речі такого поняття за кордоном не існувало. ![]() Re: Напад росії і білорусі на Українуви мабудь були грузчиком? ссср -це викривлена система цінностей, де людина з освітою не варта поваги, а якись роботяга горлопан (але член кпрс) має імунітет(хоч бухай, хоч прогули роби), а якщо ти ще і профгрупорг-то взагалі еліта. то що поїхати на "север" і повернутись в шоколаді, таке траплялось але інколи в вагон підсажувався катала і в картішки все улетало, а ще ножа в ребро і викинули з потягу а отримати ножа в тайге тюменської області було ще легше, так? в ссср була "вислуга років", судно працює в каботажі- Сахалін-Камчатка, на судно приходить новий капітан (оклад 400р, бо вислуги капітаном немає),бачить що на судні грязь, пьяна прибиральниця(уборщица) грязною ганчіркою розтирає грязь по палубі і він їй каже: ви би хоч воду поміняли у відрі, на те вона йому відповідає: капітан ти скільки рейсів зробив капітаном? перший а я тут вже пятнадцять років працюю "уборщицею" а в мене стаж і вислуга в пароплавній компанії 15 років, і тому ЗП у мене 480р , а тебе 400р, тому не базікай тут мені, що мені як приберати. О це радянське міряння піпісками
|
|