|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 29 бер, 2025 23:37
budivelnik написав: BIGor написав:ФОП - фізична особа підприємець - ризикує всім, зарплати в нього немає,
Я ФОП я плачу 45% Чому Ви в кращому положенні?
Ви кулебіст? Існує декілька груп ФОП-ів, є 3-я група (5% + ЄСВ), де ріелтори, нотаріуси, ІТ-шники. Переходьте на 3-ю групу і платіть 6% податків. Далі продовжувати?
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1455 раз.
- Подякували: 1862 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 29 бер, 2025 23:43
BIGor написав: budivelnik написав: BIGor написав:ФОП - фізична особа підприємець - ризикує всім, зарплати в нього немає,
Ви кулебіст? Існує декілька груп ФОП-ів, є 3-я група (5% + ЄСВ), де ріелтори, нотаріуси, ІТ-шники. Переходьте на 3-ю групу і платіть 6% податків. Далі продовжувати?
та без проблем Купив сигарети в яких націнка обмежена Державою в розмірі 5% , нагнув оптовика і отримав додатковий 1% і продав сплативши 6% від обороту.... А чим оплатити зарплату продавця, електроенергію , ліцензії, амортизацію ? Погоджуюсь що приклад з сигаретами специфічний... Але Загальна націнка становить 15% , якщо я заплачу 6% від обороту то це буде 40% від того що створюю .... Так в чому різниця для мене? особливо якщо оплату податків з зарплати найнятих треба все одно сплачувати? На загальній системі мені вдається зменшити до 35...
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 29 бер, 2025 23:46
BIGor написав: budivelnik написав: BIGor написав:ФОП - фізична особа підприємець - ризикує всім, зарплати в нього немає,
будівельник додає ПДВ та акциз і заявляє про 45% сплачених податків з обороту
-
flyman
-
-
- Подякував: 1604 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 29 бер, 2025 23:48
BIGor написав: budivelnik написав:В той час коли айтішнік який працює дома і отримує наприклад 5000 доларів зарплати -платить Державі 5+1%=300 доларів і залишає собі 4700. це точно гірше співвідношення ніж платять прості жіночки за прилавком мого магазину, які з своєї нарахованої зарплати+єсв в 20000 грн-на руки отримують 13000 ( грубо з 1000 доларів платять 300 податків)
Щось Ви дуже плутаєтеся. ІТ-шника в даному випадку ФОП 3-ї групи - підприємець, він не отримує заробітню плату. А жіночка продавчиня - найманий співробітник, з відповідними привілеями - лікарняними, відпустками, виплатами по безробіттю ітд.
ІТшник коли влаштується на роботу, теж буде мати всі ці привілеї 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 772 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 29 бер, 2025 23:51
flyman написав: BIGor написав: budivelnik написав:Я ФОП я плачу 45% Чому Ви в кращому положенні?
будівельник додає ПДВ та акциз і заявляє про 45% сплачених податків з обороту
Тоді у мене для пана Будівельника погані новини....
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1455 раз.
- Подякували: 1862 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 29 бер, 2025 23:52
BIGor написав: budivelnik написав:При чому металург продає метал за кордон
Ой смішні, не пишіть дурощі, з металургії та аграрки більшість прибутків лишається на Кайманових і Віргінських островах. Ці чуваки знають як виводити гроші і показувати "збитки" для податкової.
Яка особисто Вам різниця де і чиї прибутки залишаються-якщо від Вас прибутків немає? Ви все одно споживаєте більше ніж сплачуєте Це хоч зрозуміло? Сторінкою назад Бюджет+ПФУ=33% в Україні в 2023 році... Нехай щось вкрадуть Нехай хтось з бюджету отримає більше.... Алеж якщо Бюдет 33% , то навіть якщо з нього вкрали 2/3 - то все одно Ви виплачуєте в 2,5рази менше ніж з цього Бюджету вертається населенню України ПС я б ще розумів. якби спілкувався з двірником Але програмісти , люди математично підковані. які мають унікальні здатності створювання логічних ланцюжків і уяву з памятью в рази вище середньої - так і не можуть зрозуміти ази економіки.. Держава це перерозподілювач І те що взяла з тих хто платить - розділила на всіх.... То якщо ділять 33% а платять 6 %- то хто злодій? чим 6% айтішніка відрізняється від офшору ахметова?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 29 бер, 2025 23:55
budivelnik написав: BIGor написав: budivelnik написав:При чому металург продає метал за кордон
Ой смішні, не пишіть дурощі, з металургії та аграрки більшість прибутків лишається на Кайманових і Віргінських островах. Ці чуваки знають як виводити гроші і показувати "збитки" для податкової.
Яка особисто Вам різниця де і чиї прибутки залишаються-якщо від Вас прибутків немає? Ви все одно споживаєте більше ніж сплачуєте Це хоч зрозуміло? Сторінкою назад Бюджет+ПФУ=33% в Україні в 2023 році... Нехай щось вкрадуть Нехай хтось з бюджету отримає більше.... Алеж якщо Бюдет 33% , то навіть якщо з нього вкрали 2/3 - то все одно Ви виплачуєте в 2,5рази менше ніж з цього Бюджету вертається населенню України ПС я б ще розумів. якби спілкувався з двірником Але програмісти , люди математично підковані. які мають унікальні здатності створювання логічних ланцюжків і уяву з памятью в рази вище середньої - так і не можуть зрозуміти ази економіки.. Держава це перерозподілювач І те що взяла з тих хто платить - розділила на всіх.... То якщо ділять 33% а платять 6 %- то хто злодій? чим 6% айтішніка відрізняється від офшору ахметова?
єто другое 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 29 бер, 2025 23:57
budivelnik написав: BIGor написав: budivelnik написав:Я ФОП я плачу 45% Чому Ви в кращому положенні?
та без проблем Купив сигарети в яких націнка обмежена Державою в розмірі 5% , нагнув оптовика і отримав додатковий 1% і продав сплативши 6% від обороту.... А чим оплатити зарплату продавця, електроенергію , ліцензії, амортизацію ?
А вот тем "ріелтори, нотаріуси" из предыдущего поста -- что, все вышеперечисленное -- на халяву достается? Да и вообще -- вы как-то слишком лихо теплое с мягким сравнивать пытаетесь...
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 488 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Нед 30 бер, 2025 00:00
BIGor написав: budivelnik написав:Будівельник має повне право від імені своїх працівників називати айтішників-паразитами на тілі економіки України
Ну я закрив український ФОП і плачу тепер податки Польщі. Так би мовити, перестав "паразитувати на тілі економіки України".
й який податок в Польщі платиш? чи там дурних немає, всі платять однаково? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 30 бер, 2025 00:00
flyman написав:будівельник додає ПДВ та акциз і заявляє про 45% сплачених податків з обороту
Дістали ви з акцизом і ПДВ... Є акциз з роздрібного продажу, він =5% і йде в місцевий Бюджет - я його враховую в сплаті податків, потім розшифрую нижче Є ПДВ, але те ПДВ яке в чеку, я собі не приписую , собі я приписую тільки ПДВ яке виникло з націнки. І останнє 2/3 продажу в мене становлять зараз сигарети... в яких ПДВ і АКЦИЗ платить виробник, тому я його врахувати не можу бо в мене його немає. Тому якщо продав сигарет на 1000 , то націнки там 60 грн(купив за 940) і ці 60 грн йдуть виключно на зарплату і податки з зарплати , тобто 35 грн на руки , 25грн податки Якщо продав хліба на 1000 грн, то націнки там 120 грн(купив за 880) , 20грн це пдв, 55 на руки , 45 податки з зарплати Алкоголь те саме тільки ще 50 грн місцевого акцизу... Тобто продавши 4000 сигарет+1000алкоголь+1000хліб=430націнки=230на руки+200податки( з яких пдв40грн, акциз 50грн,110грн податки з зарплати)
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 30 бер, 2025 00:04, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1