барабашов написав:А если кто то трактор тупо с совхозной МТС спиздил, да не один, а потом начал всем втирать что только бычьё ленивое с сохой пашет? У вас стадии "соха>>>>пахать" я так понимаю тоже не было, сразу Кировец с ДжонДиром с неба упал?
1 Виключення з правил - тільки підтверджує правило Правило - совок розщвалився ЕКОНОМІЧНО ... тобто і тракторів які варто було красти в совку то вже й не залишилось 2 Я починав з збільшення РОБОЧОГО ЧАСУ... Тобто згідно чинного законодавства місяць повинен мати 160-165 робочих годин ... а в мене менше 220 перших ДЕСЯТЬ років не було 3 При цьому Сімя ЖИЛА з заробітків зароблених за 160 годин - а все що далі- вкладалось у майбутнє (освіта/інструменти/технології) 4 Після того як через 10 років роботи в мене накопичився капітал розміром в 5 років середньостатистичного - життя трошки покращилось, адже вже тоді можна було починати жити за відсотки з капіталу... хоча я ще 15 років пахав хоч і не по 220 годин Але це покращення відбулось виключно за рахунок погіршень в перших 10 років.
Shaman написав:Франко не співпрацював, але батальйон воювати послав.
Не батальон, а добровольческую "Голубую дивизию". Для вас Бандера и Шухевич герои? Да, пожалуйста! Только не надо всех заставлять верить в это и бить им земные поклоны.
так й в УПА були добровольці Бандера та Шухевич діяли в конкретних історичних обставина. тому не треба оце про посібників нацистів, а там історики нехай дають свою оцінку. Шухевич народився та помер у Львові, тому зрозуміло за що він воював.
Я не выделил, думал, и так понятно главное. Ошибся, исправляю. Остальное обсуждать не буду.
висновок - якщо ви в країні будуєте демократії, то є можливість побудувати розвинену країну. вірогідність? а ніхто точно не знає. під керівництвом США - висока.
Примеры можно? За последние 50 лет? Ю. Корею не приводить, никакого "построения демократии под руководством США" там не было.
не зрозумів про Корею - а чого не було - будівництва демократії чи під керівництвом США? про США я трохи утрую, аде на підставі розвитку трьох країн після 2СВ - Німеччини, Японії та тієї ж Кореї - результати ми бачимо
Я специально выделил. По-моему, понятно, что вопрос "под руководством США".
це йому пощастило, що його послідовники залишились при владі. бо є приклади Чаушеску, Хусейна, Кадаффі, Асад встиг втекти, а то доєднався б - теж від "люблячого" народу. Берії теж могли б дати спокійно дожити, але чомусь вирішили по-іншому... та й Піночета у спокої не лишали...
Вы плохо почитали о Салазаре. Не помню точно, но я, вроде, приводил результаты опросов в Португалии, по которым его признают самым великим португальцем и сегодня.
два головних недоліки - при автократіях закінчується змінність людей при владі, й не лише на верхніх рівнях, а всюди. як наслідок - значно зростає корупція - не завжди, але дуже вірогідно.
Угу. При Сталине совершенно не было "змінності людей при владі".
й ще головна проблема автократій - відсутність негативного зворотного зв'язку для влади. ви ЛАД ніколи в житті не стикалися з питанням, хто піде до керівництва розповідати про проблеми? так от, в автократіях такі люди просто зникають при владі, й диктатор чує лише приємні новини.
Вы уверены?
не здивуюсь, що путін вважає, що перемога близько, бо йому так доповідають, й нема ЖОДНОЇ людини, яка сказала б - треба приставати на угоду Трампа - дурних немає.
Может, и так. А, может, и нет. Возможно, они ошибаются все вместе, а, возможно, и не ошибаются. Посмотрите на условия, которые им предлагают сегодня. В 2022 требовали отвод войск со всех оккупированных территорий, в т.ч., если не ошибаюсь, и из Крыма. Сегодня США согласны признать Крым российским официально. И согласны на рпв (и мир) по сегодняшней ЛБЗ. Кто знает, что будет позже.
успішні розвинені країни можна назвати багато - назвіть хоч одну успішну автократію з часів 2СВ
Уже в зубах навязло - Сингапур. Да и Китай вы вряд ли назовёте "демократией". Кстати, вы много назовёте государств, которые были слаборазвитыми до 2МВ и стали богатыми после благодаря демократии? Кроме Ю. Кореи. Все остальные "успішні розвинені країни" были такими и до войны. Восстановились после войны, действительно, с поддержкой США. Финансовой, а не благодаря "построению демократии под руководством США". Ещё как-то можно подвести под эту категорию Японию, но она тоже не была слаборазвитой до 2МВ.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 20 лип, 2025 20:08, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Какая доля людей читала технічну літературу хоть на немецком, хоть на английском? Да и сегодня это на уровне 1, может, 2% населения. + для чтения специальной литературы нужен несколько "специальный" английский и техническую литературу читать проще.
Я читав та продовжую читать.
"З високою вирогідністю можна спілкуватись будь з ким" - возможно. Но и с "високою вирогідністю" не сможете. С другой стороны, у многих возникает такая необходимость?
Не скажу за всю Україну, на власному прикладі можу сказать: є можливість навчатись та працювать. З російською це дуже важко, де б ви не були, це тільки на росісі. В Болгарії, Грузії, Молдові, Турції, Естонії трішки знають, але для роботи думаю ні.
барабашов написав:В ВУЗе вам на каком языке лекции читали и учебники давали?
Львівський Політехнічний 1985-1990 - російська мова практично всі лекції... Були викладачі які свої семінари вели українською Львівський Медінститут - всі лекції російською...якщо на потоці були іноземці до 1995 року львівський Інфіз - російська Львівський Університет - там було трошки по іншому.....
в Харкові до війни деякі предмети викладали російською попри вимоги Закону. се ля ві... війна сильно вплинула на це питання...
_hunter написав:А еще не все понимают, в чем смысл "антисемитского" юмора: и почему в совке принадлежность к приходилось учень тщательно скрывать...
один дурень може більше запитати, ніж десять розумних відповісти
та мне от тебя подтверждения не нужно - я и так в курсе
Shaman написав:а чому в російській імперії була смуга осілості? а чого написали Майн камф? а чого ми бачимо ознаки антисемітизму ще в Айвенго, в 12 сторіччі? терміну антисемітизм ще не було, а ознаки вже були...
Востаннє редагувалось _hunter в Нед 20 лип, 2025 20:10, всього редагувалось 2 разів.
В Одесі лікар із Харкова потрапив до реанімації після сутички з представниками ТЦК https://zn.ua/ukr/UKRAINE/v-odesi-likar ... -ttsk.html Там було два буси. Від одного він утік. Другий збив у такий спосіб, що поламалось три ребра. Одне ребро прокололо легеню. У момент, коли його намагалися посадити до салону, йому затисло голову дверима. Лікарі змогли врятувати його життя". https://www.pravda.com.ua/news/2025/07/20/7522635/
лікар переїхав з Харкова до Одеси, 1-й день вийшов на роботу...
На Волині чоловік побив лопатою військовослужбовців ТЦК та втік. На відео видно, як чоловік напав на п’ятьох представників ТЦК, після чого ті розбіглися та поїхали. https://www.pravda.com.ua/news/2025/07/20/7522591/
епічне відео 5 цивільних непридатних до бойових дій, розбіглись як миші до нір намагались паканути тєрпілу Тєрпіла виявився працьовитим хлопцем, узяв до мозолистих рук лопату...
ЛАД написав:Какая доля людей читала технічну літературу хоть на немецком, хоть на английском? Да и сегодня это на уровне 1, может, 2% населения. + для чтения специальной литературы нужен несколько "специальный" английский и техническую литературу читать проще.
Я читав та продовжую читать.
"З високою вирогідністю можна спілкуватись будь з ким" - возможно. Но и с "високою вирогідністю" не сможете. С другой стороны, у многих возникает такая необходимость?
Не скажу за всю Україну, на власному прикладі можу сказать: є можливість навчатись та працювать. З російською це дуже важко, де б ви не були, це тільки на росісі. В Болгарії, Грузії, Молдові, Турції, Естонії трішки знають, але для роботи думаю ні.
Аналогично на власному прикладі можу сказать - в Европе с английским именно для работы - все примерно так же: "трішки знають, але для роботи думаю ні"
Water написав:......... Я читав та продовжую читать. ......... Не скажу за всю Україну, на власному прикладі можу сказать: є можливість навчатись та працювать. З російською це дуже важко, де б ви не були, це тільки на росісі. В Болгарії, Грузії, Молдові, Турції, Естонії трішки знають, але для роботи думаю ні.
А я с этим спорил? Но ещё раз. Сколько людей в Украине, которым это необходимо? 1%? Или всё-таки 2%? Это не нужно даже нашим заробитчанам, которые пополняют статистику украинцев, выезжавших за границу. Большинство ездят в Польшу, в Чехию. Вряд ли они там общаются на английском.