барабашов написав:А если кто то трактор тупо с совхозной МТС с***, да не один, а потом начал всем втирать что только бычьё ленивое с сохой пашет? У вас стадии "соха>>>>пахать" я так понимаю тоже не было, сразу Кировец с ДжонДиром с неба упал?
1 Виключення з правил - тільки підтверджує правило Правило - совок розщвалився ЕКОНОМІЧНО ... тобто і тракторів які варто було красти в совку то вже й не залишилось 2 Я починав з збільшення РОБОЧОГО ЧАСУ... Тобто згідно чинного законодавства місяць повинен мати 160-165 робочих годин ... а в мене менше 220 перших ДЕСЯТЬ років не було 3 При цьому Сімя ЖИЛА з заробітків зароблених за 160 годин - а все що далі- вкладалось у майбутнє (освіта/інструменти/технології) 4 Після того як через 10 років роботи в мене накопичився капітал розміром в 5 років середньостатистичного - життя трошки покращилось, адже вже тоді можна було починати жити за відсотки з капіталу... хоча я ще 15 років пахав хоч і не по 220 годин Але це покращення відбулось виключно за рахунок погіршень в перших 10 років.
Shaman написав:Франко не співпрацював, але батальйон воювати послав.
Не батальон, а добровольческую "Голубую дивизию". Для вас Бандера и Шухевич герои? Да, пожалуйста! Только не надо всех заставлять верить в это и бить им земные поклоны.
так й в УПА були добровольці Бандера та Шухевич діяли в конкретних історичних обставина. тому не треба оце про посібників нацистів, а там історики нехай дають свою оцінку. Шухевич народився та помер у Львові, тому зрозуміло за що він воював.
Я не выделил, думал, и так понятно главное. Ошибся, исправляю. Остальное обсуждать не буду.
висновок - якщо ви в країні будуєте демократії, то є можливість побудувати розвинену країну. вірогідність? а ніхто точно не знає. під керівництвом США - висока.
Примеры можно? За последние 50 лет? Ю. Корею не приводить, никакого "построения демократии под руководством США" там не было.
не зрозумів про Корею - а чого не було - будівництва демократії чи під керівництвом США? про США я трохи утрую, аде на підставі розвитку трьох країн після 2СВ - Німеччини, Японії та тієї ж Кореї - результати ми бачимо
Я специально выделил. По-моему, понятно, что вопрос "под руководством США".
це йому пощастило, що його послідовники залишились при владі. бо є приклади Чаушеску, Хусейна, Кадаффі, Асад встиг втекти, а то доєднався б - теж від "люблячого" народу. Берії теж могли б дати спокійно дожити, але чомусь вирішили по-іншому... та й Піночета у спокої не лишали...
Вы плохо почитали о Салазаре. Не помню точно, но я, вроде, приводил результаты опросов в Португалии, по которым его признают самым великим португальцем и сегодня.
два головних недоліки - при автократіях закінчується змінність людей при владі, й не лише на верхніх рівнях, а всюди. як наслідок - значно зростає корупція - не завжди, але дуже вірогідно.
Угу. При Сталине совершенно не было "змінності людей при владі".
й ще головна проблема автократій - відсутність негативного зворотного зв'язку для влади. ви ЛАД ніколи в житті не стикалися з питанням, хто піде до керівництва розповідати про проблеми? так от, в автократіях такі люди просто зникають при владі, й диктатор чує лише приємні новини.
Вы уверены?
не здивуюсь, що путін вважає, що перемога близько, бо йому так доповідають, й нема ЖОДНОЇ людини, яка сказала б - треба приставати на угоду Трампа - дурних немає.
Может, и так. А, может, и нет. Возможно, они ошибаются все вместе, а, возможно, и не ошибаются. Посмотрите на условия, которые им предлагают сегодня. В 2022 требовали отвод войск со всех оккупированных территорий, в т.ч., если не ошибаюсь, и из Крыма. Сегодня США согласны признать Крым российским официально. И согласны на рпв (и мир) по сегодняшней ЛБЗ. Кто знает, что будет позже.
успішні розвинені країни можна назвати багато - назвіть хоч одну успішну автократію з часів 2СВ
Уже в зубах навязло - Сингапур. Да и Китай вы вряд ли назовёте "демократией". Кстати, вы много назовёте государств, которые были слаборазвитыми до 2МВ и стали богатыми после благодаря демократии? Кроме Ю. Кореи. Все остальные "успішні розвинені країни" были такими и до войны. Восстановились после войны, действительно, с поддержкой США. Финансовой, а не благодаря "построению демократии под руководством США". Ещё как-то можно подвести под эту категорию Японию, но она тоже не была слаборазвитой до 2МВ.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 20 лип, 2025 19:08, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Какая доля людей читала технічну літературу хоть на немецком, хоть на английском? Да и сегодня это на уровне 1, может, 2% населения. + для чтения специальной литературы нужен несколько "специальный" английский и техническую литературу читать проще.
Я читав та продовжую читать.
"З високою вирогідністю можна спілкуватись будь з ким" - возможно. Но и с "високою вирогідністю" не сможете. С другой стороны, у многих возникает такая необходимость?
Не скажу за всю Україну, на власному прикладі можу сказать: є можливість навчатись та працювать. З російською це дуже важко, де б ви не були, це тільки на росісі. В Болгарії, Грузії, Молдові, Турції, Естонії трішки знають, але для роботи думаю ні.
барабашов написав:В ВУЗе вам на каком языке лекции читали и учебники давали?
Львівський Політехнічний 1985-1990 - російська мова практично всі лекції... Були викладачі які свої семінари вели українською Львівський Медінститут - всі лекції російською...якщо на потоці були іноземці до 1995 року львівський Інфіз - російська Львівський Університет - там було трошки по іншому.....
в Харкові до війни деякі предмети викладали російською попри вимоги Закону. се ля ві... війна сильно вплинула на це питання...
_hunter написав:А еще не все понимают, в чем смысл "антисемитского" юмора: и почему в совке принадлежность к приходилось учень тщательно скрывать...
один дурень може більше запитати, ніж десять розумних відповісти
та мне от тебя подтверждения не нужно - я и так в курсе
Shaman написав:а чому в російській імперії була смуга осілості? а чого написали Майн камф? а чого ми бачимо ознаки антисемітизму ще в Айвенго, в 12 сторіччі? терміну антисемітизм ще не було, а ознаки вже були...
Востаннє редагувалось _hunter в Нед 20 лип, 2025 19:10, всього редагувалось 2 разів.
В Одесі лікар із Харкова потрапив до реанімації після сутички з представниками ТЦК Там було два буси. Від одного він утік. Другий збив у такий спосіб, що поламалось три ребра. Одне ребро прокололо легеню. У момент, коли його намагалися посадити до салону, йому затисло голову дверима. Лікарі змогли врятувати його життя".
лікар переїхав з Харкова до Одеси, 1-й день вийшов на роботу...
На Волині чоловік побив лопатою військовослужбовців ТЦК та втік. На відео видно, як чоловік напав на п’ятьох представників ТЦК, після чого ті розбіглися та поїхали.
епічне відео 5 цивільних непридатних до бойових дій, розбіглись як миші до нір намагались паканути тєрпілу Тєрпіла виявився працьовитим хлопцем, узяв до мозолистих рук лопату...
ЛАД написав:Какая доля людей читала технічну літературу хоть на немецком, хоть на английском? Да и сегодня это на уровне 1, может, 2% населения. + для чтения специальной литературы нужен несколько "специальный" английский и техническую литературу читать проще.
Я читав та продовжую читать.
"З високою вирогідністю можна спілкуватись будь з ким" - возможно. Но и с "високою вирогідністю" не сможете. С другой стороны, у многих возникает такая необходимость?
Не скажу за всю Україну, на власному прикладі можу сказать: є можливість навчатись та працювать. З російською це дуже важко, де б ви не були, це тільки на росісі. В Болгарії, Грузії, Молдові, Турції, Естонії трішки знають, але для роботи думаю ні.
Аналогично на власному прикладі можу сказать - в Европе с английским именно для работы - все примерно так же: "трішки знають, але для роботи думаю ні"
Water написав:......... Я читав та продовжую читать. ......... Не скажу за всю Україну, на власному прикладі можу сказать: є можливість навчатись та працювать. З російською це дуже важко, де б ви не були, це тільки на росісі. В Болгарії, Грузії, Молдові, Турції, Естонії трішки знають, але для роботи думаю ні.
А я с этим спорил? Но ещё раз. Сколько людей в Украине, которым это необходимо? 1%? Или всё-таки 2%? Это не нужно даже нашим заробитчанам, которые пополняют статистику украинцев, выезжавших за границу. Большинство ездят в Польшу, в Чехию. Вряд ли они там общаются на английском.