Напад росії і білорусі на Україну

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
  #<1 ... 18341183421834318344
Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 15:50

sashaqbl писал(а):
  ЛАД писал(а):А вообще борьба за национальную независимость очень часто (обычно?) маскирует один вопрос: кто будет доить корову - свой хозяин или чужой. Причём, корове это очень часто фактически совершенно безразлично. Хотя её могут убедить, что "свой" лучше.

З зараз пішла дуже зручна імперска пропаганда.
Проблема в тому, що вам, людині що розмовляє собачою і виросла на собачій культурі - вона зручна.
А мені не дуже.

Это не "імперска пропаганда", а реальная жизнь. Бывает и иначе, но далеко не всегда.
Например, в Каталонии точно нет "национального угнетения" со стороны... не знаю, кого - арагонцев?
А язык собачьим не бывает. Разве что у собак.
Вам це не личить.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 15:57

sashaqbl писал(а):І це не тільки про мову, ЛАД. Я не хочу, щоб мої діти йшли воювати в Афганістан чи ще кудись, куди прийде в голову чиновнику з москви. А на чиновника з Києва в мене все таки більше впливу.
Стовоно теми Ізраїлю: ви, мабуть, закрили очі на те, як сраний совок, який на старості емігрував, ділив на сорти тих, хто там народився і виріс. Таке буває, коли держава не твоя.

На киевского чиновника ваш вплив не намного больше.
А шапо делил не на сорти. В Израиле пока, похоже, ещё не сложилась единая нация. Мозаика, кусочки которой пока не очень стыкуются. Первое крупное деление - светские и ортодоксы - противоречия очень большие и сильные.
А дальше есть деление ашкеназы, сефарды, марокканцы, ...
Так что он просто описывал реальность.
Как раз недавно общался с товарищем на эту тему. Он живёт в Израиле уже 30 лет. Кстати, он половинка (причём, не по матери). Жена - украинка. На выезде настояла именно жена в первой половине 90-х.

P.s. По вашей логике, чем меньше государство, тем лучше. Возможность влияния на местного (не киевского, а, например, львовского) чиновника у вас намного больше. В этом отношении вы правы - лучше конфедерация по типу Швейцарии. Но у маленьких государств свои минусы. Как минимум, усложняется защита от претензий соседей.
ЛАД
2

2
2
6
Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 16:10

ЛАД чомусь крайній хто так думав закінчив в Ростові, а ЗЕ одним вухом таки слухає народ і дивиться на рейтинги
І в теорії децентралізація мала б вирішувати проблему розміру, але на практиці навпаки.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 985 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 16:14

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД писал(а):Но если даже принять вашу точку зрения (я даже не буду спорить, хотя аргументы есть), объяснив всё 33 и 37 годами, т.е. тем, что остальная Украина превратилась в "молчаливое стадо", то УПА собиралось загнать это "стадо" в независимую Украину, так же, как НКВД держало их в Союзе? И чем тогда УПА отличается от НКВД? Тогда это не борьба за независимость, а борьба за власть над "стадом" между УПА и НКВД.
Все примітивно просто...
Тим самим чим відрізняється тюремщик заганяючий населення в концтабір
Від повстанця який населення з концтабору визволяє..

І повір
Тим хто сидів наприклад в німецьких концтаборах - було глибоко начхати ХТО їх буде визволяти
просвітленні совки-комуністи з народного сРсР
чи кляті буржуїни-імеріалісти з Британії чи США....

Тому Труси-Хрестик
навчись відрізянти того хто перетворює людину в раба від того хто пробує вивести раба з людини..

ПС
тобі вже нічого не допоможе, рабом жив-рабом помреш.
budivelnik

С нами с: 15.01.09
Благодарил (а): 306 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 16:20

Re: Напад росії і білорусі на Україну

prodigy писал(а):керівництво кгб(УССР) запропонувало застосувати
практику "кнута і пряника": тих, хто на їхню думку найбільше підтримував УПА, робити
бригадірами чи головами сільради, або начальником лісопильні(тобто давати якусь посаду, за яку той буде триматися), це спрацювало , бо вони(западенці) дуже жадібні до посад і влади (передаю цитату, майже дослівно)
Можна я трошки підправлю?
Людина яка в часи комуністичного терору мала в голові клепку зрозуміти що є інші виходи - на генетичному рівні точно вищий від того кому дай пляшку/закусити і він щасливий.
Тому якщо ВІДСУТНІ сили створити СВОЮ Державу - то чому б не покращити СВОЄ життя і життя своєї сімї?

Зверніть увагу
Я постійно наголошую що моя сімя живе краще середньостатистичного поляка..
Але ж деякі тут вважають це крамолою , бо хотіли щоб СПОЧАТКУ я працював для них... а вже потім на себе...
ПС
Не повірите, але просування на керівні посади людей яким не байдужа доля України -створила умови тактичного виграшу і СТРАТЕГІЧНОГО програшу...
В Західній Україні багатьма підприємствами в 1990 році керували внуки власників цих підприємств, тому опору НЕЗАЛЕЖНОСТІ серед червоних директорів в Галичині не було
budivelnik

С нами с: 15.01.09
Благодарил (а): 306 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 16:21

Дюрі-бачі писал(а):ЛАД чомусь крайній хто так думав закінчив в Ростові, а ЗЕ одним вухом таки слухає народ і дивиться на рейтинги
І в теорії децентралізація мала б вирішувати проблему розміру, але на практиці навпаки.
Як "так"?
Уточніть, будь ласка, про що ви конкретно.
ЛАД
2

2
2
6
  #<1 ... 18341183421834318344
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор