whois2010 написав:Есть программное обеспечение для обработки снимков, есть ИИ. Карты в гугл мапс тоже не вручную клеили из кусочков. Снимки буду скорее всего с конкретных участков, чтоб следить за динамикой на линии фронта и прилегающих областях или какими-то объектами, например аэродромы, бухты с кораблями и т.п. 100% полей и лесов Украины никто снимать не будет
"есть ИИ" це ви так думаєте, чи знаєте? Підозрюю що думаєте. Гугм мапс - це сотні мільйонів доларів, а не гривень. І взагалі цим мала займатись держава, а не Притула. Але ж держава займалась діджиталізацією. Програма Дія дає набагато більші рейтинги ніж якісь там супутники.
Читаю иногда посты и плакать хочется. Ну Вы же ровным счётом ничего не знаете ни об этом спутнике, ни о том, зачем это нужно. Но уверено выносите суждение.
andrijk777 написав:А "оператори" є для обробки цих тисяч фото "в реальном времени"? "площадь 600 тысяч квадратных километров" - машина може зробити сотні тисяч знімків, але як їх обробити? Я щось слабо уявляю як ці всі тисячі фото обробляються в реальному часі.
Тут питання не в обробці тисяч знімків. Питання більше в отриманні конкретних 10-20 знімків для конкретного оператора в конкретний час.
Ну так. Потрібні якісь сховища даних, хороший зв'язок, якийсь центр обробки з "професійними обробщиками" і т.д. Тобто кинути 600 лямів це тільки половина справи.
andrijk777 написав:А "оператори" є для обробки цих тисяч фото "в реальном времени"? "площадь 600 тысяч квадратных километров" - машина може зробити сотні тисяч знімків, але як їх обробити? Я щось слабо уявляю як ці всі тисячі фото обробляються в реальному часі.
Тут питання не в обробці тисяч знімків. Питання більше в отриманні конкретних 10-20 знімків для конкретного оператора в конкретний час.
Ну так. Потрібні якісь сховища даних, хороший зв'язок, якийсь центр обробки з "професійними обробщиками" і т.д. Тобто кинути 600 лямів це тільки половина справи.
Например, оператор из Украины получит удаленный доступ к серверу владельца спутников, все снимки будут храниться там. Плюс у владельца спутников есть софт для обработки изображений. п.с. вы лично сколько пожертвовали в фонд Притулы, что так не довольны результатом?
whois2010 написав:Например, оператор из Украины получит удаленный доступ к серверу владельца спутников, все снимки будут храниться там. Плюс у владельца спутников есть софт для обработки изображений. п.с. вы лично сколько пожертвовали в фонд Притулы, что так не довольны результатом?
Вже розумні люди вище написали(і я звичайно згідний) що "все снимки" "храниться" не можуть, тому що це гігантські об'єми даних. Тому так як ви написали схема працювати не може. Де я писав що я "не довольны результатом"? Притулю я задоволений на 200%, владою(теперішньою) - ні. Скільки я пожертвував в фонд Притули? - нуль.
Востаннє редагувалось andrijk777 в П'ят 19 сер, 2022 14:40, всього редагувалось 2 разів.
hume написав:Кто нибудь может объяснить ситуацию со спутником от притулы? Что это за спутник за 600 лямов? Где он? Он реальный или виртуальный? В общем я так толком и не понял на что ушло 600 лямов, прочитал на патриотических сайтах,что это ну ооочень круто
вы невнимательно слушаете, видео посмотрите, он же сказал что отдал Полякову - этого достаточно для кто знаком с фамилией
гуляйполе написав:Думав що взяли супутник просто в оренду,але пишуть що таки повністю викупили
выкупили полностью, только как бы это сказать спутники на орбите не вечно, там кратко об этом написано (наш навсегда до конца срока службы) поэтому да, как бы в аренду до конца срока
andrijk777 написав: Ну так. Потрібні якісь сховища даних, хороший зв'язок, якийсь центр обробки з "професійними обробщиками" і т.д. Тобто кинути 600 лямів це тільки половина справи.
Обробка теж входить до 600 лямів, це не наша справа. Ми одержуємо готові зображення. Але ні "реального часу", ні навіть 20-30 хвилин, не буде. Доба в кращому випадку, тобто ті ж склади, бази, КП, скупчення військ тощо. "Повні дані" - це дані з усіх їх супутників, зібрані над актуальними регіонами України. Один супутник - це порівняно вузька смужка.
andrijk777 написав:Вже розумні люди вище написали(і я звичайно згідний) що "все снимки" "храниться" не можуть, тому що це гігантські об'єми даних. Тому так як ви написали схема працювати не може. Де я писав що я "не довольны результатом"? Притулю я задоволений на 200%, владою(теперішньою) - ні.
Судя по вашим постам, хамите вы довольно бодро, а соображаете наоборот - туго. Разжую вам: хранится массивы данных будут на серверах компании-владельца спутника до обработки и вычленения необходимых фрагментов. Всю цепочку событий и ноу-хау вам сообщать не будут, смиритесь.
andrijk777 написав:Скільки пожертвував в фонд Притули? - нуль.
В таком случае, вам лучше жевать, чем говорить. Не утруждайте себя ответом пожалуйста
andrijk777 написав: Ну так. Потрібні якісь сховища даних, хороший зв'язок, якийсь центр обробки з "професійними обробщиками" і т.д. Тобто кинути 600 лямів це тільки половина справи.
Обробка теж входить до 600 лямів, це не наша справа. Ми одержуємо готові зображення. Але ні "реального часу", ні навіть 20-30 хвилин, не буде. Доба в кращому випадку, тобто ті ж склади, бази, КП, скупчення військ тощо. "Повні дані" - це дані з усіх їх супутників, зібрані над актуальними регіонами України. Один супутник - це порівняно вузька смужка.
Ок. А як "вони" знають які дані(території) зберігати(і скільки часу зберігати), а які ні?