|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Пон 29 сер, 2022 20:54
Давненько не заходив і прочитав пару останніх сторінок . Хто донатить ( от не люблю оці нові непотрібні слова зовсім - але нехай ) - той в принципі молодець - незалежно від конкретних сум . Але це насправді понти в загальних витратах на війну . Ну не знаю , правда , чи здатна наша державна машина адекватно працювати з мобілізованими - не роблячи нескінченну кількість "помилок" - в цьому велика проблема . Але крім грошей треба ж багато чого іншого . І чомусь ніхто не бажає обговорювати таку штуку як обов"язки громадянина . В цілому практично люди армію повністю підтримують - але на віддалі - типу нехай , але без мене хіба не обійдуться ? І навіть гіпотетична імовірність того , що не обійдуться лякає до неможливості . В чому тоді реально суть громадянства людини ? Як на мене - якраз в готовності пожертвувати майже ( чи не майже ) всім . А не тільки невеличкою сумою грошей . Колись тут була розмова про вартість людського життя в світі . Навіть у нас виходили суми , за які багато хто б своє життя "продав" . А зараз розмова про податки та суми з них ? І якісь питання до влади якось стають зовсім жлобськими . От наприклад питання - віддаєш все ( матеріальне ) , що у тебе є - і вільно прямуєш куди хочеш ( наприклад від 200000 євро , а не гривень ) . Не маєш зараз - оформляєш міжнародний кредит . Багато хто піде на це ?
-
Puente
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 418 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 29 сер, 2022 21:34
Zebra написав:Я просто в шоке, что армия не имеет современной бронированной техники. Ездят на пикапах. Это смертники. Любая засада - и все мертвы, по телеграмм каналах куча видео как наших солдат уничтожали в этих консервных банках...
До чого тут шок? Різні ситуації , це ж не армія другої світової, де коні і підводи. Щоб не ходити ногами, збирають на пікапи, буси і багі. Краще хреново їздити, чим гарно піхотинить. Армія інша.
-
Goodman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 576 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 29 сер, 2022 22:51
sashaqbl написав: slonomag написав:Ну я как бы налоги плачу за это все. И дальше готов платить. Просто я умею зарабатывать раз в 100 лучше чем окопы рыть. Так уж сложилось. И я всего навсего прошу учесть мои скиллы и использовать из рационально.
Ну та 5% податків... Так сталсоя, що зараз коштів у бюджет від західних донорів надходить більше, ніж від ваших податків, і, можливо, найближчим часом ваші скіли з риття окопів будуть потрібніші. А ще так сталося, що ви чудово вмієте заробляти гроші і тут, а там - хто його зна, чи буде хоч якась користь від вас державі...
Люди для держави? А може має бути навпаки?  Ви пане з якої країни до нас пишете, не снегірії часом? Там "у верхах" такі ідеї популярні. Вислів про "ваші податки" це підтверджує, виходить, що до бюджету неньки нічогісеньки не вносите. Хоча ні, після закидів про безкоштовну медицину та освіту, стає зрозумілим що ви зараз в СРСР душею і тілом!  Палитеся на рівному місці. п.с. Раз вже ви так переживаєте за інтереси держави, то розтлумачте шановному товариству, яку мабуть величезну користь для України особисто ви приносите? Пости в інтернеті не рахуються, 
-
drevlyanin
-
-
- Подякував: 514 раз.
- Подякували: 519 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 29 сер, 2022 23:03
-
Schmit
-
-
- Подякував: 82 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 29 сер, 2022 23:15
Puente написав:наприклад від 200000 євро , а не гривень ) . Не маєш зараз - оформляєш міжнародний кредит . Багато хто піде на це ?
99% жителів України ніколи не тримали в руках навіть 20 000 євро, а Ви тут про 200 000 євро. Цікаво Ви оцінили хрінову медицину і освіту які "умовно" безкоштовні.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1461 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 29 сер, 2022 23:16
Goodman написав: Zebra написав:Я просто в шоке, что армия не имеет современной бронированной техники. Ездят на пикапах. Это смертники. Любая засада - и все мертвы, по телеграмм каналах куча видео как наших солдат уничтожали в этих консервных банках...
До чого тут шок? Різні ситуації , це ж не армія другої світової, де коні і підводи. Щоб не ходити ногами, збирають на пікапи, буси і багі. Краще хреново їздити, чим гарно піхотинить. Армія інша.
Так, краще обрати владу, що замість скупки або виробництва бронеавтомобілів, усі понаднормові гроші з бюджету на асфальт пускала, бо орки коли їхали, то не розуміли чи по адресу вони їдуть, що їхні БТРи по дорогах на швидкості 80 км на годину мчали і на ходу без тряски прицільно розстрілювали усе що хотіли. До того ж, піхота агресора добре укомплектована бронеавтомобілями Тигр. Це краще, ніж пікапи. Кожен убитий солдат вартує бюджету 15 млн грн компенсації, ідіоти млять, бронеавтомобілі за 5 млн не дешевше було накупити?
-
Zebra
-
-
- Заблокований
- Подякував: 1885 раз.
- Подякували: 2675 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Пон 29 сер, 2022 23:36
Zebra утро вечера мудренее влада - це колективна структура, про тигри -50/50, про виплати - гіпотетично - то так, але реалії інші.
-
Goodman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 576 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 30 сер, 2022 00:22
BIGor написав: Puente написав:наприклад від 200000 євро , а не гривень ) . Не ма ш зараз - оформляєш міжнародний кредит . Багато хто піде на це ?
99% жителів України ніколи не тримали в руках навіть 20 000 євро, а Ви тут про 200 000 євро. Цікаво Ви оцінили хрінову медицину і освіту які "умовно" безкоштовні.
Давайте орієнтуватися не всіх жителів, а на чоловіків 18-60 (а реально, я вважаю, десь 22-50). Але в будь-якому випадку, хоч 20000, хоч 2 млн, можуть бути важкі соціальні наслідки, про це вже декілька форумчан написали.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 30 сер, 2022 00:33
slonomag написав:Согласен, если бы не повестки, может я и семью бы никуда не отправлял, переехали бы на пол года на западную, там бы жили все вместе, и тогда и правда расчеты выше были бы верны так как семья тратит 90% денег, я их в основном только зарабатываю  Но ведь и брони нет, так что и тут облом 
Влаштовуйтеся на роботу в НДІ Академії наук, буде вам броня Але за кордон все одно не випустять.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 30 сер, 2022 01:52
Говорят, на юге сегодня русские вертолеты как ошпаренные летали с грузами туда-сюда. Похоже, сильно всполошились, пытаются срочно затыкать дыры.
-
antey1969
-
1
-
- Подякував: 1701 раз.
- Подякували: 3641 раз.
-
-
Профіль
-
-