Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 32383239324032413242 ... 14796>
Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 17:12

Letusrock написав:
  detroytred написав:Головний вагнерівець пригожін:
"Украинская армия храбро сражается за Бахмут и Соледар. На западных окраинах Соледара идут тяжелейшие кровопролитные бои. ВСУ с честью защищают территорию Соледара. " (с).

шо за прикол? пригожин мітить в президенти майбутньої великоруської української республіки )))

Він віддає шану українським воїнам! Говорити , що воюєш с дурнями та втрачати території з людьми та технікою можуть тільки ідійоти.
Izya Cy

Заблокований
Подякував: 0 раз.
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 17:14

sashaqbl написав:Знижується температура повітря - посилюються відключення електроенергії...
Пряма залежність продовжує зберігатися.

Хоч хтось отримав від edvardd рецепт виготовлення безпілотника?

Та рецепт то відомий, безпілотник це маленький літак, але без пілота. А ось грошей геть зовсім невистачає)
Izya Cy

Заблокований
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 17:19

Re: Напад росії і білорусі на Україну

sashaqbl написав:Хоч хтось отримав від edvardd рецепт виготовлення безпілотника?

Зробити безпілотника не важко.
Важче, щоб він долетів до цілі.
А от організувати серійне виробництво за розумну ціну - це взагалі "місія неможлива"
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 17:32

Faceless написав:
  sashaqbl написав:Хоч хтось отримав від edvardd рецепт виготовлення безпілотника?

Отримував. Що ж, ідея там в принципі цікава, за характеристиками куди краще шахедів, але, я хоч і не спец, але думаю на очікувану глибину в тил (1500 км) противника повз ППО таке провести можна тільки з величезним везінням

Спроектировать-то можно любую вундерваффе.

Вопрос был, насколько реально в сжатые сроки наладить серийный выпуск (несколько десятков штук в месяц)
juristkostya

Подякували: 1109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 17:33

Letusrock написав:
  detroytred написав:Головний вагнерівець пригожін:
"Украинская армия храбро сражается за Бахмут и Соледар. На западных окраинах Соледара идут тяжелейшие кровопролитные бои. ВСУ с честью защищают территорию Соледара. " (с).

шо за прикол? пригожин мітить в президенти майбутньої великоруської української республіки )))

Та це я з середини цитати витягнув.
А так там є ложка дьогтю, яку він вигадав (куди оркам без брехні)).
Але вона не впливає на оцінку ЗСУ, яку він дав.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 17:55

prodigy написав:

Дякую. Слушне інтерв'ю.

Оскільки я далекий від загальновійськовиків, то виникло таке питання:
ситуація, коли вони підібрали пораненого. Матяш вказав, що он Хамві попереду промчав і не зупинився -- ніяких претензій, тут таке часто і норм.

Тобто, я так розумію, що пріоритет -- виконання завдання (як і повинно бути).
Але ситуацій, коли командир групи будь-якого розміру від відділення до бригади (колони) за інших самих різних обставин (пересувань підрозділу) все ж таки забирає-тягне поранених, безліч.
І як не крути, це знижує боєздатність, а також ризики бути підбитим, не виконати завдання.
Або наразити увесь особовий склад, що є, на ураження.

Питання: які накази дає командир-начальник при постановці задачі підлеглому командиру?
Напрошується відповідь -- на власний розсуд за обставинами.
Але це теж якось не так, як повинно бути в системі з наказами...
Да і пріоритети повинні бути чітко визначені.
Тому що на власний розсуд стосовно самого себе - це одне, а приймати рішення за інших (за підлеглих або начальника, який розраховує на виконання завдання) - це інше.

Що найбільше сподобалося в інтерв'ю так те, що людина підкреслила -- він образно вільний художник (приїхав, виконав завдання і на базу), а от отим, хто постійно в окопах ... тим на порядок важче.
Востаннє редагувалось detroytred в Вів 10 січ, 2023 18:08, всього редагувалось 1 раз.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 18:07

Faceless написав:Отримував. Що ж, ідея там в принципі цікава, за характеристиками куди краще шахедів, але, я хоч і не спец, але думаю на очікувану глибину в тил (1500 км) противника повз ППО таке провести можна тільки з величезним везінням

Мене більше цікавить, наскільки ця ідея готова? Тобто чи є бачення, яку електроніку та авіоніку використовувати? Який двигун?
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 18:42

Раніше я писав, що для України, на мою думку, єдиний варіант визволення територій з помірними втратами - це масове виробництво БТР-4 і використання його як колісної БМП. Бо в РФ лишилося ще близько 7000 БМП-1 на зберіганні, вони з ними можуть робити модернізацію, встановленням бойового модулю. Ніякі інші країни не мають схожих запасів БМП. Так от я таки дещо помилявся. США мають достатньо серйозний запас аналогів БТР-4 - БМП/БТР Страйкер (близько 4300), які вони збираються нам передавати. Так, що кінець війни може не потребувати масованого виробництва БМП.
https://defence-ua.com/news/ssha_mozhut ... 10260.html
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 18:45

Denik написав:Так от я таки дещо помилявся. США мають достатньо серйозний запас аналогів БТР-4 - БМП/БТР Страйкер (близько 4300), які вони збираються нам передавати.

Боюсь, що ми можемо розраховувати в кращому випадку на декілька сот одиниць.
Щодо 7 тис. БМП-1 на зберіганні, то питання їхнього стану... На даний момент темпи виробництва/відновлення бронетехніки та арти не встигають компенсовувати втрати.
sashaqbl

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 січ, 2023 18:48

BIGor так я про що й говорю. Мопед коштує 20 тис, при цьому він явно виграє по характеристикам...
sashaqbl

Профіль

#<1 ... 32383239324032413242 ... 14796>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор