detroytred написав:Головний вагнерівець пригожін: "Украинская армия храбро сражается за Бахмут и Соледар. На западных окраинах Соледара идут тяжелейшие кровопролитные бои. ВСУ с честью защищают территорию Соледара. " (с).
шо за прикол? пригожин мітить в президенти майбутньої великоруської української республіки )))
Він віддає шану українським воїнам! Говорити , що воюєш с дурнями та втрачати території з людьми та технікою можуть тільки ідійоти.
sashaqbl написав:Хоч хтось отримав від edvardd рецепт виготовлення безпілотника?
Отримував. Що ж, ідея там в принципі цікава, за характеристиками куди краще шахедів, але, я хоч і не спец, але думаю на очікувану глибину в тил (1500 км) противника повз ППО таке провести можна тільки з величезним везінням
Спроектировать-то можно любую вундерваффе.
Вопрос был, насколько реально в сжатые сроки наладить серийный выпуск (несколько десятков штук в месяц)
detroytred написав:Головний вагнерівець пригожін: "Украинская армия храбро сражается за Бахмут и Соледар. На западных окраинах Соледара идут тяжелейшие кровопролитные бои. ВСУ с честью защищают территорию Соледара. " (с).
шо за прикол? пригожин мітить в президенти майбутньої великоруської української республіки )))
Та це я з середини цитати витягнув. А так там є ложка дьогтю, яку він вигадав (куди оркам без брехні)). Але вона не впливає на оцінку ЗСУ, яку він дав.
Оскільки я далекий від загальновійськовиків, то виникло таке питання: ситуація, коли вони підібрали пораненого. Матяш вказав, що он Хамві попереду промчав і не зупинився -- ніяких претензій, тут таке часто і норм.
Тобто, я так розумію, що пріоритет -- виконання завдання (як і повинно бути). Але ситуацій, коли командир групи будь-якого розміру від відділення до бригади (колони) за інших самих різних обставин (пересувань підрозділу) все ж таки забирає-тягне поранених, безліч. І як не крути, це знижує боєздатність, а також ризики бути підбитим, не виконати завдання. Або наразити увесь особовий склад, що є, на ураження.
Питання: які накази дає командир-начальник при постановці задачі підлеглому командиру? Напрошується відповідь -- на власний розсуд за обставинами. Але це теж якось не так, як повинно бути в системі з наказами... Да і пріоритети повинні бути чітко визначені. Тому що на власний розсуд стосовно самого себе - це одне, а приймати рішення за інших (за підлеглих або начальника, який розраховує на виконання завдання) - це інше.
Що найбільше сподобалося в інтерв'ю так те, що людина підкреслила -- він образно вільний художник (приїхав, виконав завдання і на базу), а от отим, хто постійно в окопах ... тим на порядок важче.
Востаннє редагувалось detroytred в Вів 10 січ, 2023 18:08, всього редагувалось 1 раз.
Faceless написав:Отримував. Що ж, ідея там в принципі цікава, за характеристиками куди краще шахедів, але, я хоч і не спец, але думаю на очікувану глибину в тил (1500 км) противника повз ППО таке провести можна тільки з величезним везінням
Мене більше цікавить, наскільки ця ідея готова? Тобто чи є бачення, яку електроніку та авіоніку використовувати? Який двигун?
Раніше я писав, що для України, на мою думку, єдиний варіант визволення територій з помірними втратами - це масове виробництво БТР-4 і використання його як колісної БМП. Бо в РФ лишилося ще близько 7000 БМП-1 на зберіганні, вони з ними можуть робити модернізацію, встановленням бойового модулю. Ніякі інші країни не мають схожих запасів БМП. Так от я таки дещо помилявся. США мають достатньо серйозний запас аналогів БТР-4 - БМП/БТР Страйкер (близько 4300), які вони збираються нам передавати. Так, що кінець війни може не потребувати масованого виробництва БМП. https://defence-ua.com/news/ssha_mozhut ... 10260.html
Denik написав:Так от я таки дещо помилявся. США мають достатньо серйозний запас аналогів БТР-4 - БМП/БТР Страйкер (близько 4300), які вони збираються нам передавати.
Боюсь, що ми можемо розраховувати в кращому випадку на декілька сот одиниць. Щодо 7 тис. БМП-1 на зберіганні, то питання їхнього стану... На даний момент темпи виробництва/відновлення бронетехніки та арти не встигають компенсовувати втрати.