|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Чет 09 бер, 2023 13:46
freeze написав:устали все, практически все у нас уже год в ЗСУ. И усталость не физическая, а больше психологическая. И по крайней мере у нас пополнения нет, а некомплект уже ощутимый, приходится выполнять свои обязанности плюс делать ещё все за того парня, который мог бы заполнить вакансию в штате батальона, но который сидит в Одессе в кафе и наслаждается жизнью. Или кто-то в руководстве страны сильно уверовал, что одна часть населения может провести несколько лет в окопах, а другая часть мужского населения будет наблюдать за этим наслаждаясь жизнью в позиции наблюдателя. Лично мне и моим побратимам это все больше не нравится. Ребята, вы там наверху во власти, по лицам видно кушаете хорошо, в окопах не сидите, никто из медийных провластных персон не погиб на этой войне, вы там давайте думайте как поменять ненормальную ситуацию, меньше видосиков актерских.
Все те саме і у нас! Психологічно, навіть, самим здоровим - вже важко! Майже всі намагаються все це лікувати переглядом фільму "Аватар"  і то так жадно дивляться той фільм, наче вже ніколи його бачити не будуть!  І, начальство/старше командування не може дати з цим ради! І теж - в нас не вистачає людей... Нових, чомусь, не набирають - а хочуть з тих, що вже тут рік, зробити "універсальних солдатів"! Ох, не добре буде, якщо в цьому напрямку будуть продовжувати! fler написав:Успіху на днях підвезли 10 хижаків з "дресирувальниками", готуються ще передати птахів (з того ж самого зоопарку).
Це все, звичайно, добре... але якщо цього року не вийде - " за 2-3 тижні" і "до кінця літа" - то... просто шкода побратимів, що втратили життя за ... - за що і для чого?
-
Успіх
-
-
- Заблокований
- Подякував: 274 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Чет 09 бер, 2023 14:00
lapay написав: andrijk777 написав:Якраз пенсіонерам потрібно дорікати, тому що саме вони створили/побудували таку систему
Солідарна система навіть краща за накопичувальну. Проблема не в системі, а в демографічній ситуації і в пенсійному віці, який популістичне суспільство і відповідна влада не хоче піднімати.
Демографічну ситуацію просто так вирішити неможливо. З цим не можуть справитись навіть ТОП-країни. Це об'єктивна причина. А ось проблему малих зарплат можна вирішити. А підняти пенсійний вік - спірне рішення. Ви фактично забираєте в "молодих" пенсіонерів і віддаєте "старим" пенсіонерам. А що робити людині в 61(66) років яка залишається взагалі без пенсії по-вашому, а роботу знайти важкувато? Помирати? Я категорично проти подальшого підняття пенсійного віку. *і накопичувальна система в рази краща за солідарну тому що справедлива. Проблема тільки в тому що перейти на неї просто так фактично нереально.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 09 бер, 2023 14:16
Defort написав:Та давайте сразу стаж 50 лет и выход не раньше 70, а если раньше то доплати.
Це наше найближче майбутнє, не залежно від бажань пересічних. andrijk777 написав:А що робити людині в 61(66) років яка залишається взагалі без пенсії по-вашому, а роботу знайти важкувато?
В ідеалі подавати в суд, на компанії, за ейджизм, і вигравати мільони. Коли дали безвіз, на форумі обговорювали проблему, що не буде кому працювати. Я і тоді казав, і зараз кажу, що проблеми немає, бо людям 40+ роботу знайти дуже важко. Ті, хто не платить в пенсійний фонд, фактично перейшли на накопичувальну систему, ті, хто на солідарній малій пенсії можуть підробляти, хоча знайти роботу дійсно важко. Від того, що введуть накопичувальну систему, ці проблеми не зникнуть, бо не в системі кореневі проблеми.
-
lapay
-
-
- Заблокований
- Подякував: 1203 раз.
- Подякували: 1453 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 09 бер, 2023 14:50
Успіх написав:Тож серйозно - чим можна пояснити "недобір людей", про які пишемо Фріз і я?
Насколько я понимаю, пополнять части новыми людьми в условиях БД не принято. Получается слишком разный уровень компетентности и хромает слаженность. Формируются новые части, а потом старые выводятся на доукомплектование. Формирование идет активно, военкоматы работают на пределе своих возможностей и способностей.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6470 раз.
- Подякували: 21617 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Чет 09 бер, 2023 15:13
Вчера знакомый присутствовал при погрузке орками на машины снарядов к граду с их склада у нас в поселке. Орки сами удивились, вскрыв ящики - снаряды 1979-го года выпуска (44 года !). Машины уехали в сторону Мелитополя, не Херсона.
-
yanyura
-
-
- Подякував: 2048 раз.
- Подякували: 1536 раз.
-
-
Профіль
-
-
7
Додано: Чет 09 бер, 2023 15:38
Сибарит написав: Успіх написав:Тож серйозно - чим можна пояснити "недобір людей", про які пишемо Фріз і я?
Насколько я понимаю, пополнять части новыми людьми в условиях БД не принято. Получается слишком разный уровень компетентности и хромает слаженность. Формируются новые части, а потом старые выводятся на доукомплектование. Формирование идет активно, военкоматы работают на пределе своих возможностей и способностей.
Так нас напочатку лютого і відводили з-під Бахмута у Мико область на "доокомплектування", але то було відведено заради піхоти... А нам було потрібно лише двох, - а тепер ще більше. Але щось це все "проігнорували" і тепер хочуть чуть не з кожного зробити "універсального солдата" - хоч добре вже кожного за РІК часу знають! І знають, що в того проблеми з хребтом, а в того - коліно... а он тих трьох вже не раз "кидало"... а он в того - психіка слаба... і т.д. і т.п. - але все одно настирно шукають! Вже і мені дві вакансії пропонували  - хоч я РІК часу маю свою тут спеціальність!(і ще дві суміжних спеціальностей мене трохи вчили) Але щоб отак раз і лізти в бойову машину вчитись на заряджаючого, чи навідника(а я знаю, як тут "все просто" - один пару раз показує як це робиться і, "вуаля" - за тиждень часу ти вже на бойовій практиці під обстрілами!) - ні, дякую! (хоч з цими хлопцями я неодноразово був в бліндажі під обстрілами близько бойової машини!) Тож покищо, тільки відносно спокійними розмовами обійшлось... але, як будуть напирати й далі, то тут хлопці(і я теж) знаємо, що їм сказати і як діяти! Ні, тож треба таке - щоб на нових запит не давати/нових не добирати, а з тих, які вже РІК на фронті - вичавлювати останні соки/робити термінаторів/універсальних солдатів?! Ох, і граються з вогнем...
Востаннє редагувалось Успіх в Чет 09 бер, 2023 15:45, всього редагувалось 1 раз.
-
Успіх
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Чет 09 бер, 2023 15:43
andrijk777 написав:*і накопичувальна система в рази краща за солідарну тому що справедлива. Проблема тільки в тому що перейти на неї просто так фактично нереально.
ну ну. така справедлива. що аж фільми знімають за кордоном як в людей крадуть пенсійні кошти. і я так і бачу як люди вклали свої пенсійні кошти в щось на кшталт михайлівського а потім їм кажуть - то ваші проблеми що у вас пенсії немає. ідіть на цвинтар раз фінансові лопухи. ви уявляєте розмір тої бомби якщо прогорить якийсь пенсійний фонд з грошима сотень тисяч людей? чи з остраху держава почне все націоналізувати і доливати туди знову ж таки наші кошти з бюджету?
Востаннє редагувалось mephala в Чет 09 бер, 2023 15:50, всього редагувалось 2 разів.
-
mephala
-
-
- Подякував: 333 раз.
- Подякували: 1024 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 09 бер, 2023 15:48
Успіх, ось тобі ще трошки позитиву (вибач за мову, бо копі-паст, з тел.пишу): Словакия с Польшей и остальной коалицией в ответ на очередной геноцидный удар по Украине решились на передачу истребителей. До конца месяца еще ожидаем прилет наших военных с учений в странах НАТО. Погода уже позволяет наступать, но это уже дело за нашим военным и политическим руководством, когда решат — тогда и пойдем. Ожидаем пару главных ударов, и два-три вспомогательных:
— Есть шанс взять в окружение всю российскую группировку под Бахмутом
— Есть возможность ударить по направлению: Мариуполь—Мелитополь, два удара которые разделят российскую группировку на две-три части
— Есть возможность форсировать Днепр и идти к Крыму
— Есть возможность нанести удар на Старобельск с последующим выходом к Луганску В общем вариантом много, и эта наше преимущество, Россия не знает точно где будет наши главные удары а значит не может нормально подготовить оборону Китай не стал помогать России, и это пожалуй главная новость. Теперь у нас точно есть шанс закончить войну в этом году, вернуть все свои земли и помочь российским добровольческим отрядам провести ряд освободительных операций на территории РФ. Но это уже следующий этап нашего противостояния.
-
fler
-
-
- Подякував: 1213 раз.
- Подякували: 1338 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 09 бер, 2023 15:57
fler написав:До конца месяца еще ожидаем
fler написав:— Есть шанс взять
fler написав:— Есть возможность ударить
fler написав:— Есть возможность форсировать
fler написав:— Есть возможность нанести
fler написав:В общем вариантом много
-
Успіх
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Чет 09 бер, 2023 15:58
Успіх написав:просто шкода побратимів, що втратили життя за ... - за що і для чого?
Вслепую пушка лупит, наотмашь шашка рубит, И ворон большекрылый над битвою кружит. А пуля знает точно, кого она не любит: Кого она не любит — в земле сырой лежит. Окоп ты мой холодный, паёк ты мой голодный... Не плачь, моя мамаша, что писем нет давно. Не будет он напрасным — наш подвиг благородный, И время золотое наступит всё равно. (Акуджава, 1973г) жертви наших героїв під час війни на марні нащадки будуть пам'ятати краще ніж Героїв Крут справжня кривава боротьба за незалежність саме сьогодні саме ти Успіх і є часткою (маленький гвинтик) той великої складової вже писав, що нові бригади сформовані, де і скільки-таємниця бачив на власні очі і чув на власні вуха на протязі 2 місяців (січень-лютий) більше нічого не скажу (хоч знаю щось) стосовно замін (ротації, або поповнення), керівництво ЗСУ має інші плани-ті нові бригади мають вступити в бій в повному складі розпорошувати по 10-12 осіб щоб довести підрозділи до нормативної кількості зараз не на часі, тому сприймайте це спокійно (хоч всім вам за 13 місяців це не легко)
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3329 раз.
- Подякували: 3342 раз.
-
-
Профіль
-
-
1