По перше - мені байдуже як називаються податки які я сплачую. Прямі, непрямі, космополітичні... Для мене це просто гроші що витрачаються. По-друге, ну давайте почитаємо разом "Непрямі́ пода́тки — податки на товари і послуги, що встановлюються у вигляді надбавки до ціни або тарифу," Це про те, що вони залежать саме від ціни, а не від чогось іншого (прибутків, статусу тощо). "оплачуються покупцями при купівлі товарів та отриманні послуг[1]" Так ВСЕ оплачується покупцями. Не тільки податки. А і собівартість, і прибуток, і все що тільки є у ціні. Можна покупця назвати фінансовим агентом, який надає гроші для майбутньої сплати "всього". Це щось змінює в житті покупця чи продавця ? ", а в бюджет вносяться продавцями чи рідше виробниками цих товарів та послуг." В тому і справа, що від продавця та виробника залежить, чи будуть сплачені гроші в бюджет та в якому розмірі. Це він вирішує, коли і скільки платити, і чи платити взагалі.
thenewepic написав:Так, звісно, формально платником є продавець (надавач послуг), але він платить не свої кошти, а ті, що дав йому покупець. Платник податку (юридична чи фізична особа) виступає як посередник, що нараховує і сплачує податок у бюджет держави.
А неформально хто? А коли будівельник платить ЄСВ чи ПДФО за себе, або купляє собі автівку, він платить не ті кошти, які йому дав покупець?.. То автівка теж покупця?.. А коли покупець віддає кошти продавцю, ці кошти вже належать продавцю, чи все ще покупцю? І він може забрати їх назад?.. Ви якось с азами визначайтесь...
Непрямі податки це податки на товари і послуги, що встановлюються як надбавка до цін на товари або тарифи на послуги і не залежать від доходів платників податків. В Україні використовуються три види непрямих податків: податок на додану вартість, акцизний податок і мито.
Тут написано що ПДВ залежить від ціни, а не від доходів. І що? З цим ніхто не сперечається.
thenewepic написав:Ще раз - в теорії вас, як продавця, взагалі не має хвилювати цей податок і його розмір. Ви просто оцінюєте товар, як вам хочеться, а податок накладається зверху, його платить покупець, а ваша задача - просто передати ці кошти в бюджет. Все.
Боже ж мій. Це якийсь пєрвозданний комунізм... Дійсно, нащо бізнес париться податками, скаржиться на податкове навантаження, якщо їх платять покупці? Оцінив товар як собі хочеться (в мільярд), спіймав на вулиці покупця, вибив з нього гроші та змусив заплатити податки, і живи собі, радуйся... Все В реальності саме від розміру податків та ваших скілів залежить, чи зможете ви взагалі щось продати і щось заробити. І якщо змогли та заплатили, то це ваша заслуга, а не покупців.
thenewepic написав:Але благаю, не треба при цьому "присвоювати" дані податки і говорити, що все це виключно ваша заслуга. От і все. Сподіваюсь, дискусію можна вважати закритою.
А в чому заслуга покупця, що він щось купує?.. Всі щось купують. От коли ви замість помідорів на ринку по 20 грн без податків свідомо купите помідори в крамниці по 40 з податками, тоді можна буде казати, що у сплаті податків є якась заслуга покупця.
Це з екіпіруванням? З 2011 р. в.к. 100 відсутня, є 105.
в экипе, но не моей, а более благополучных коллег. денег на экипу у меня не было. выступал в IPF с 98 по 2010. кат 80, 90, 100 сейчас результаты намного скромнее
sergey_sryvkin написав:Підприємець створив додану вартість - це ЙОГО прибуток. З доданої вартості він сплатив податок - це ЙОГО податок.
Якщо хтось платить якийсь податок, то зміна цього податку буде впливати на його гаманець. Якщо ПДВ буде 0%, а не 20%, то в гаманці продавця нічого не змінется, а в гаманці покупця залишиться більше грошей, бо саме він сплачує цей подадок. Так зрозуміло?
Ну з чого ви це взяли?.. Якщо я щось продаю за 120 грн з ПДВ і покупці це беруть (тобто ціна їх влаштовує), а ПДВ стане 0%, то в моєму гаманці стане більше грошей на розмір ПДВ, який я сплачував. А покупець як платив 120 грн, так і надалі платитиме, бо його ціна влаштовує.
lapay написав:От експортер дійсно сплачує ПДВ,
Та невже?
lapay написав:бо, якщо держава йому не компенсує сплачене ПДВ, то в його гаманці, а не в гаманці закордонного покупця, стане менше.
Так він сплачує, чи йому навпаки компенсують те, що сплатив імпортер, а він сплатив за товари імпортеру? Це схема від держави, обкласти імпортерів податком за те, що вони торгують іноземним товаром на внутрішньому ринку, і надати преференції експортерам за те, що вони торгують вітчизняним товаром на зовнішньому.
budivelnik написав:Є успішний солдат ( той самий долярчик, хоча він цього і не признає) ,адже якщо суспільство платить в 5-8 разів більше ніж середня зарплата по Державі-значить суспільство вважає що людина якій платять такі кошти отримує їх справедливо.
Ага, тобто я - раб суспільства?)) Суспільство ЗА МЕНЕ вирішило, що мені так краще))) А я вже своїм життям/здоров'ям - не розпоряджаюсь...
Це з екіпіруванням? З 2011 р. в.к. 100 відсутня, є 105.
А я... А я..... - коротше, як в бронику трохи пробіжусь, чи попрацюю в ньому (потягаю кабани) - то мене вивертає... - по народному, просто блюю... Але то нічого - я ж "народжений для війни!"
Востаннє редагувалось Успіх в Суб 09 вер, 2023 13:11, всього редагувалось 1 раз.
Шановний, ви податковий агент. ПДВ платить покупець товару. Ви його просто передаєте державі. Якщо ви не передали - то ви вкрали заплачені мною податки. Так само як їх крадуть чиновники з бюджету. І ставлення до вас відповідне. І в мене, і в правоохоронців.
Ви просто не розумієте як це працює від слова взагалі. Якщо ви купили чайник за 1200 грн, і там написано ПДВ 200 грн, скільки по вашому ПДВ має заплатити продавець?.. і скільки він "вкраде" якщо не заплатить нічого?.. Відповідь - скільки завгодно, аж до отримання податкового кредиту на його користь. Бо сума ПДВ до сплати залежить від різниці між його загальними витратами з ПДВ та доходами з ПДВ.
Наприклад якщо він колись купив той чайник за 1500, з ПДВ 20%, то покупкою того чайника за 1200 ви, як покупець, вкрали у держави 50 грн ПДВ. Погоджуєтесь ?
Востаннє редагувалось sergey_sryvkin в Суб 09 вер, 2023 13:07, всього редагувалось 1 раз.
beee написав:даже наоборот. на войне выживает выносливые и сухие, а любой качок сдохнет через 5 минут
От маємо наступну відмазку))) Скільки ще їх буде? Безкінечно?))) - не йду, бо надто важливий в тилу... - не йду, бо качОк і серце вхопить при першій перебіжці... - не йду, бо сидів місяць в облозі... - не йду, бо нічого не вмію/толку буде "нуль", а в Успіха це краще виходить)) - не йду, бо липову довідку маю і склади в Рівному охороняю))
Давайте ще!)))
Інша справа Успіх!))) Просто родився для війни!)) Дрібниці, що обмежено придатний і лише у військовий час може бути призваний! Зате вже добре знає свою військову справу! Може і далі воювати ще 1,5 чи й 15років!)))))) Все ж просто, як у цьому короткому відео >>> https://youtube.com/shorts/3I2HC1b7hww? ... u6t0V1EsBZ
не переживай бро. я тобі обіцяю присвятити якийсь підхід (якщо не забуду). все буде Україна ти дійсно родився для війни. ти машина
Hotab написав:Це надто складно для долярчиків, які не розуміють що звідки береться. Це рівень чорного в Африці , якому рис падає з неба на вертольоті.
та як виявилося не тільки долярчики. в нас тут ще й "бізнесмени" виявилися що ціни собі не складуть.
Это самозянятые лица. И им действительно тяжело и сложно. А самомнение нормалек, иначе в бизнес не пойдёшь - это риск ))) скольких бизнесменов с самооценкой в 0 или минус Вы лично знаете? )))