Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 54095410541154125413 ... 14521>
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 00:24

thenewepic написав:
  Успіх написав:...прийняти закон про 18міс...

слухайте, ну це вже не смішно. Хіба не зрозуміло, що доки війна триватиме з такою ж інтенсивністю, і доки не ясні подальші перспективи, ніякої демобілізації ні через 18 місяців, ні через 24, ні через 100500 місяців НЕ БУДЕ! Бо невідомо, скільки ще триватиме війна в такому форматі.

Поставте себе на місце командування - ви б відпустили тих, хто
а) мають досвід
б) у разі ускладнення ситуації (пуйло вирішує йти в черговий мʼясний наступ) їх не треба знову збирати по всій країні - вони вже в армії

Ніхто не каже про зупинку мобілізації. Вона буде тривати. Але новомобілізовані будуть захищати Україну поряд з тими, хто вже служить довгий час, а не замість них.

Я пропоную взагалі перестати говорити про конкретні строки служби доки невідомі конкретні строки тривалості війни. Бо це просто переливання з пустого в порожнє.

а я пропоную вважати такі вкиди -- моск. іпсою...

вони деморалізують військо, і зупиняють мобілізацію...

має бути строк. 2роки.
і кожного місяця набирати по 100тис.
і відпускати по 100тис.

а новенькі -- набуватимуть досвід як і ми колись...
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 00:43

candle645 написав:
  budivelnik написав:А я більш звик користуватись цифрами
У нас є згідно сайту
https://index.minfin.com.ua/ua/economy/gdp/
рік _____________ВВП_____________чисельність населення
2021 року -5 459 574 000 000________41 млн
2022 року -5 191 028 000 000________41 млн-6 млн виїхало=35 млн
Можете кричати що в 2021 нас було менше і в 2022 виїхало більше - але на сам розрахунок це не вплине, ба більше - чим менше нас є сьогодні в Україні тим краще(ефективніше) ми працюємо щоб вийти на суму...
5459574млн грн/41 млн= 133 160 грн/особу
5191028млн грн/35 млн= 148 315 грн/особу
Можна кричати що це виключно вплив інфляції..а можна згадати що ми втратили 20% території і 30% промислового потенціалу
Звик ще не значить навчився їх розуміти...
Дивитись потрібно не на кінцеві цифри, а на структуру ВВП та як вона змінилася.
.....
По факту маємо 125 000 грн/особу в кращому випадку, швидше за все десь 110-120
Для правильного розрахунку треба враховувати ВСІ фактори , а не тільки те що книжковий економіст вичитав в книжці економіки
Наприклад
Я врахував тільки втрату 6 млн населення( ті хто ОФІЦІЙНО пересікли кордони України на Захід)
А куди діти тих хто залишився на окупованих і прифронтових територіях? Вони ВВП в 2022 році не створювали , а їх точно більше 6 млн осіб
А куди діти офіційно безвісти пропавших ( пару сотень тисяч)
А куди діти підвищену кількість поранених в госпіталях( серед цивільного населення) яких за 2022 рік також сотня-друга тисяч
Якщо це врахувати - що вийде?

candle645 написав:
  budivelnik написав:1 Хто нам дав на 40 млрд зброї і економічної підтримки?
Історична довідка
1942-1945 - поставлено на 11,3 млрд доларів
А по моєму війни виграють не в окопах а з допомогою економік.
Інфляція долара з 1942 року майже х20. Тобто допомога Совітам в перерахунку на рік війни +/- така ж як зараз отримує Україна :cry: , дійсно цікавий та неприємний факт, про який я до вашого посту не замислювався.
Без проблем , давайте приведемо до сьогодення
Беремо 11,3 млрд( з інших джерел 9,2 млрд)*20/4роки=56,5 млрд на...барабанна дріб...
на 170 млн населення СРСР
В Україні в 2022 році - 35 млн населення...тобто в 5 разів менша країна
Таким чином
на 1 людину/рік в СРСР західна допомога становила 56,5млрд/170млн=332 сьогоднішніх $
на 1 людину/рік в Україні західна допомога 40 млрд/35млн=1142 сьогоднішніх долара
В мене питання
Чому для тебе факт того що ми отримуємо в 4 рази більше ніж отримував СРСР - неприємний?
Пишеш з педерації?
  candle645 написав:Майже впевнений, що саме ваш вклад в "війну економік" - це прибутки з спричинених з війною додаткових видатків бюджету та вміння "домовлятися"...
Мій вклад в економіку тягнеться з 1997 року...вимірюється в сотнях кв м житла, сотнях ( а може й тисячах) кв м комерційної і виробничої нерухомості, в приблизно 500 000 000 ( в сьогоднішніх цінах) проданих товарів
Жодного разу не приймав участі в тендерах і не отримував ні державних ні комунальних замовлень
То чому сьогодні виявилось що я працюю виключно за рахунок війни?
І як я працював 25 років до активної фази війни?
  candle645 написав:
  budivelnik написав:В мене один дід захищав Україну від москалів а другий завойовував для москалів у 1939 році...

Дуже жаль, що гени та світогляд дістались не від того діда.
Гени якого з моїх дідів тобі не подобаються?
Того що пройшов Халхін-Гол , Фінську,оточення Ленінграда , Прусію..?
Чи того за яким енкаведешники по горам бігали ?

ПС
Як для економіста - забагато на себе береш , тим більше що генетика і логіка - явно не твій коник.
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 01:40

flyman написав:до вашоє уваги продовження ІТ vs army
https://dou.ua/forums/topic/45907/

Спасибо за ссылку. С комментов да и самого текста можно подофигеть, та еще реклама "обнови данные в ТЦК"...
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 245 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 02:21

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Bobua написав:а я пропоную вважати такі вкиди -- моск. іпсою...
має бути строк. 2роки.
і відпускати по 100тис.
а новенькі -- набуватимуть досвід як і ми колись

московське іпсо - це вкиди про 18 місяців, які, звісно, не можуть бути реалізовані, але дають надію частині військовослужбовців, які потім деморалізуються, коли омріяного не отримають. Тому, щоб не розчаруватися, не треба себе наперед налаштовувати на конкретну дату.

Подумайте над простим питанням - чому в оркостані, при їх набагато більшому мобрезерві, ротація також не передбачена?
thenewepic

Подякував: 11 раз.
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 02:33

thenewepic написав:
  Успіх написав:...

Я пропоную взагалі перестати говорити... Бо це просто переливання з пустого в порожнє.

Ви ж розумієте, КОМУ ви це пропонуєте ? :)
sergey_sryvkin

Подякував: 630 раз.
Подякували: 671 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 07:24

Bobua написав:
  thenewepic написав:
  Успіх написав:...прийняти закон про 18міс...

слухайте, ну це вже не смішно. Хіба не зрозуміло, що доки війна триватиме з такою ж інтенсивністю, і доки не ясні подальші перспективи, ніякої демобілізації ні через 18 місяців, ні через 24, ні через 100500 місяців НЕ БУДЕ! Бо невідомо, скільки ще триватиме війна в такому форматі.

Поставте себе на місце командування - ви б відпустили тих, хто
а) мають досвід
б) у разі ускладнення ситуації (пуйло вирішує йти в черговий мʼясний наступ) їх не треба знову збирати по всій країні - вони вже в армії

Ніхто не каже про зупинку мобілізації. Вона буде тривати. Але новомобілізовані будуть захищати Україну поряд з тими, хто вже служить довгий час, а не замість них.

Я пропоную взагалі перестати говорити про конкретні строки служби доки невідомі конкретні строки тривалості війни. Бо це просто переливання з пустого в порожнє.

а я пропоную вважати такі вкиди -- моск. іпсою...

має бути строк. 2роки.
і відпускати по 100тис.

а новенькі -- набуватимуть досвід як і ми колись...

Так вони і хочуть набирати по 100 тис в місяць. Але є проблема. Всі хто хотів вже в армії, ті хто не хотів але треба теж в армії. А хто не хоче то не йде. Відмазок масса придумується. Основна причина в тому що мала морковка та мала палка.
1) 120к зп не є великими грошима для середнього пересічного. Та й принципової потреби в цих 120к немає. дома на дивані 15-30к зп кращі ніж 120к в окопі. Тим більше всі розуміють що половина з тих 120к точно піде на саме перебування в армії.
2) Соціальних плюсів служба в армії не дає. Ні потрійного пенсійного стажу як у поліції, ні права насіння вогнепальної зброї після служби як у депутатів. Ні додаткових виборчих прав чи ще чогось такого щоб це стало модно та круто.
3) Основним покаранням за відмову служити є 1-2 роки условки максимум. А відкупитись 5к долярів. і ці 5к є в середнього пересічного. Тут потрібно криміналізувати відмову та обмежувати права. Наприклад за відмову служити довічна заборона на роботу на державних посадах крім низових аля двірника, Довічна заборона балотуватися на виборах. Довічна заборона на володіння зброєю ( в нас навіть зараз браконєри стріляють по ночам і снаряга там крута). Заборона на водіння авто (ти ж хворий для служби, значить хворий і для авто)
Волинь

Подякував: 0 раз.
Подякували: 38 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 07:36

Волинь ,
Ні потрійного пенсійного стажу як у поліції,

Нема такого. Навіть подвійного.
Як і 5 тис євро у пересічного.

Заборона на водіння авто (ти ж хворий для служби, значить хворий і для авто)

Це було б найдієвіше.
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 08:07

katso написав:
  flyman написав:до вашоє уваги продовження ІТ vs army
https://dou.ua/forums/topic/45907/

Спасибо за ссылку. С комментов да и самого текста можно подофигеть, та еще реклама "обнови данные в ТЦК"...

Поняття не маю як там в it, а в армії все так.
І про те що з бмз з арти або мед роти можно оказатись в штурмовиках. При чом внєзапно. Не віриться тільки нарахунок потєряти в полі айтішника. За таку хєрь не чув.
Але засунути в якусь залупу льогко. Тут в нас 1 дуже умний, юрист по спеціальності, то послали в посадку на крайню точку, З 3ма солдатиками а під ранок туди полізли москалі.
Його командир передав по радіо -якшо шо мочіть охфіцера штабу, він знає сікрєти... Не то в шутку не то серйозно...
правдолюбець вже пару днів лічиться від бойового стресу :lol:закосив на больнічку :lol:
Banderlog

Подякував: 114 раз.
Подякували: 90 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 08:36

budivelnik написав:Брєд- це коли емоції мозок замінюють...
А я більш звик користуватись цифрами
У нас є згідно сайту

Не вірю я в ті цифри. Може тоді розкажете за рахунок чого такий ріст ввп на душу населення? Зайшли нові технології? Підвищилась якість робочих рук? Де цей ріст ввп? В металургії? В с/г? На скільки я помню це були основні експортні галузі. Мож оборонна промисловість? Енергетика? Може в it? :lol:
З вашої логіки про війну економіками виходить що на ссср тоді напав євросоюз. :wink: мож ми лишні в цій схемі і розходимось по домам? А ви самі голою економікою москву роздушите. Тим більше що ще союзники... така перевага економік... то якого тоді чуда в нас 25 процентів країни окуповано?
Якщо без юмору то щоб були якісь подвижки в війні зара треба переходити в глуху оборону і мобілізовувати та обучати ще мільйон. Запускати виробництво снарядів і рсзо в нас (в європах вже дефіцит а умовно пакистанське ще те гівно).
Щось робити з реб і пво.
Ну й таких будівельників разом з технікою гнати на фронт бліндажі рити.й заливати передок бетоном. Нах нам нові житлові метри й торгові площадя під час війни при скороченні населення?
Banderlog

Подякував: 114 раз.
Подякували: 90 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 09:59

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Banderlog написав:
  budivelnik написав:А я більш звик користуватись цифрами
У нас є згідно сайту
рік _____________ВВП_____________чисельність населення
2021 року -5 459 574 000 000________41 млн
2022 року -5 191 028 000 000________41 млн-6 млн виїхало=35 млн
Можете кричати що в 2021 нас було менше і в 2022 виїхало більше - але на сам розрахунок це не вплине, ба більше - чим менше нас є сьогодні в Україні тим краще(ефективніше) ми працюємо щоб вийти на суму...
5459574млн грн/41 млн= 133 160 грн/особу
5191028млн грн/35 млн= 148 315 грн/особу
Можна кричати що це виключно вплив інфляції..а можна згадати що ми втратили 20% території і 30% промислового потенціалу
Не вірю я в ті цифри. Може тоді розкажете за рахунок чого такий ріст ввп на душу населення?
Немає такої цифри - вірю...
А ріст ВВП - тому що війна це дуже дороге задоволення.
Різко зросли вантажні перевезення ( все що Ви випускаєте в бік ворога- треба Вам привести)
Різко зріс платоспроможний попит ( як не як а до 2022 року у нас не було армії з 1 млн з середньою зарплатою в 50 000 грн )
Частина цих військових виплат повертається в тил батькам/дружинам/дітям/внукам...і якщо на ці гроші тил не виготовить щось корисне/потрібне - значить вони різко девальвують, тобто виявиться що крім того що Ви на фронті 20 місяців - то ще й воюєте за фантики.

І останнє
Також без гумору
Якщо просто закопатись то через якийсь час з допомогою тих самих мавіків і мінометів - всіх знищать
Тому командування зараз проводить активну оборону ( ми ніде не наступаємо масово)
І просто тягнемо час постійно підсилюючи свої ЗСУ новими видами озброєння...
А за цей час росія потихеньку чахне.

Якщо ж різко всіх призвати - то до Перемоги не доживемо, просто лусне економіка і через два тижні виявиться що становище 2 млн бійців ЗСУ і відсутня економіка - стане в рази гіршим ніж 1 млн бійців ЗСУ і працююча економіка.
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 54095410541154125413 ... 14521>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему