Hotab написав:detroytred , суспільство не хоче відправляти нікого. Це давно зрозуміло. Всі хочуть жити і бути здоровими, це природньо і зрозуміло. Загроза, яку несе рашизм, вона: 1. Колективна , а не індивідуальна. А колективна завжди не така страшна, як йти на небезпеку одному (в окоп) 2. Вона на думку деяких ще невідомо прийде чи ні, бо - хтось тішить себе надією, що «мураєв прийде замість Зеленського і все буде так само» - « моя кавалірка прийде в нагоді для оренди і офіцеру ФСБ . Може ще і більше заплатить.» - каруселити можна і в росіі - а в росії пенсії ще більші
Тому, крім примусу нема іншого шляху. І не буде. Альтернатива - втрата країни.
Це зрозуміло і давно озвучено.
Але предметом обговорення є бачення, як було б справедливіше. За цим же критерієм йде обговорення?
Ну і примус же теж не тотальний. А за якимось принципом. От я і наголосив -- за породинним принципом.
Те, що держава діє за принципом ефективності -- це очевидно. Повинна діяти)) Тобто призивати тих, хто саме потрібен.
От тільки критерії ефективності на різних рівнях держпосадовців різні -- для тцк достатньо критерія "план".
yriksotnikov написав:) у людини 40+ вже є дитина якщо 45+, то, ймовірно, вже повнолітня. В мене немає дітей, тобто мені є що втрачати, а саме - майбутнє. Це не означає що у 40-річних немає майбутнього, просто в них хоча б було життя.
скоріш за все і не буде, бо дівчата чухнули за кордон, а однополий генофонд не є генофондом. Стосовно в них "було життя", то досить індивідуально. Когось дуже тішили всі зміни влади в Україні, "молодь зробила цих напівсовкових старперів разом, тепер заживьом", а хтось вбачав це черговим кроком до катастрофи
Hotab написав:Вона на думку деяких ще невідомо прийде чи ні, бо - хтось тішить себе надією, що «мураєв прийде замість Зеленського і все буде так само» - « моя кавалірка прийде в нагоді для оренди і офіцеру ФСБ . Може ще і більше заплатить.» - каруселити можна і в росіі - а в росії пенсії ще більші
Ви забули додати ще декілька "бо" - бо виїде до родини що чекає на Моравщині чи Баварщині - бо сирота без житла і "никому ничего не должен" - бо кругом крадуть і жирують))
І плюс дуже показово тут пару сторінок вище написала одна 27-річна квіточка, "цвіт нації", "генофонд" що йдіть взагалі самі воюйте заради мене, я молодий перспективний, мене закордоном чекають якщо шось, а ви 40-річні якраз для окопів і створені
Letusrock , я розділ по віковим градаціям не поділяю. Можливо тому що і сам 40+ і прекрасно бігаю 10 км.. І скажу так, за місяць-другий це під силу зробити чи не кожному, хто вважає себе вже однією ногою на передсмертному одрі. А війна, на секунду, не 2 місяці, а 2 роки.
⚡️Українське військове командування вперше повідомило про вдалий захист від ракетної атаки за допомогою РЕБ.
Нейтралізувано два десятки російських ракет за допомогою системи радіоелектронної боротьби (РЕБ), а не протиповітряною обороною. Західні аналітики визнають це як "переломний момент" в захисті неба України.
BIGor написав:Цікаві домисли про фізичну підготовку на 25% меншу у 40+. Тобто якщо людина в 27 без проблем пробіжить 3 км, то 40+ мають пробігти без проблем 2,25 км?
Трохи не так і в середньому ще гірше. З 5 фіз. якостей найшвидше деградують гнучкість, швидкість, спритність, а аеробна витривалість і повільна сила можуть краще зберігатись. Хоча в окремих випадках 40-річні на прикладі проф. спортсменів можуть бути на піку кар'єри, але в цілому 40-річних оцінюють у 60% від них же 24-річних.
Hotab написав:detroytred , суспільство не хоче відправляти нікого. Це давно зрозуміло. Всі хочуть жити і бути здоровими, це природньо і зрозуміло. Загроза, яку несе рашизм, вона: 1. Колективна , а не індивідуальна. А колективна завжди не така страшна, як йти на небезпеку одному (в окоп) 2. Вона на думку деяких ще невідомо прийде чи ні, бо - хтось тішить себе надією, що «мураєв прийде замість Зеленського і все буде так само» - « моя кавалірка прийде в нагоді для оренди і офіцеру ФСБ . Може ще і більше заплатить.» - каруселити можна і в росіі - а в росії пенсії ще більші
Тому, крім примусу нема іншого шляху. І не буде. Альтернатива - втрата країни.
суспільство чекає, коли силовики (навіть поізносівшиєся із африканського ЧВК) почнуть виконувати присягу а не переводити стрілки на цивільних
Hotab написав:Letusrock , я розділ по віковим градаціям не поділяю. Можливо тому що і сам 40+ і прекрасно бігаю 10 км.. І скажу так, за місяць-другий це під силу зробити чи не кожному, хто вважає себе вже однією ногою на передсмертному одрі. А війна, на секунду, не 2 місяці, а 2 роки.
Те що людина бігає після 40 то завдяки її власних зусиль. а не держави. Тому я не схвалюю пріоритет медичних довідок над віком. Ровесники, офіцери запасу вже стали непридатними (25 років тому вони були краще за мене), а я що себе беріг щоб в окопах замість них повзати? https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/2173
Hotab написав:Можливо тому що і сам 40+ і прекрасно бігаю 10 км..
це професія забовязує. але в більшості далеко не так. Сумніваюсь що пробіжу навіть 1 км і це при тому що нема зайвої ваги. От я наприклад студентом міг цілий день мокнути під дощем і нічого, а зараз в теплому офісі легко то фарингіт то ларингіт з втратою працездатності на пару днів. Впевнений що ніч в осінньому окопі гарантує запалення всього на світі
P.S. Це просто констатація фактів і лише моя проблема, нетреба собі накручувати що я придумовую відмазки))