vitaliiangel написав:Кто всю жизнь говорил на мове (например долярчик) ничего против русского языка не имеет. Самые ярые борцы за мову те, кто сами недавно переобулись. Как будто с какими то своими комплексами борятся.
Очевидно, що мова - це для вас комплекс. А для тих, хто перейшов з кацапської на солов'їну - це атрибут ідентичності. Мова єднає націю, робить її міцніше. Якщо не можеш узяти в руки військову зброю на фронті, то хоча б у тилу не сци та використовуй мову, бо вона теж є зброєю.
vitaliiangel написав:Кто всю жизнь говорил на мове (например долярчик) ничего против русского языка не имеет.
Чергова маніпуляція. Я все життя переважно спілкувалася російською, тому що вважала, що "немає різниці якою мовою спілкуватися", а тепер - переважно українською, тому що прийшло усвідомлення необхідності виражати свою громадянську позицію. На форумі чітко видно, що дописувачі російською (не всі, проте 90%) є прихильниками капітуляції України, сіють зраду тощо. Щодо вас особисто у мене думка, що ви не маєте громадянської позиції та не ідентифікуєте себе з Україною чи з рф, бо вам байдуже в якій країні жити, аби вашу дупу не чіпали. На жаль, "пропетлять" не вийде.
Я пишу сугубо на расейськом Иногда могу как бы что то типа "твіра" сваять тут, с Мухом, Прапором или $-чиком чтоб пообщаться Я по вашему ждун,зрадоразносчик и сторонник капитуляции? А те 73%, которые визжа от оргазма нагрянувшей идиократии, привели квартал и мосейчучек к абсолютной и нелегитимной на моменте власти, наверно тотально гиперпатриоты,борцы за кордоны 91 и готовы вместе с известнейшими патолоанатомами нюхать мозги лаптебиомассы до самого Енисея, ни щадя ни детей своих, ни бетон свой, ни кошельки свои? И где в вашей проекции врагов,зрадоносов и друзей, Бужанский, Шурма и Дубинский, самые ярые патриоты и украинофилы от СН95? Там ещё в этом цирке можно нарыть таких персоналий на пару штурмовых бригад смертников ШтормZe.
Востаннє редагувалось барабашов в Вів 04 чер, 2024 19:54, всього редагувалось 1 раз.
fler написав: Як тільки встає з колін, то одразу на когось нападає, інакше не може.
Якби це не цинічно не звучало -- ну і нехай. Якщо така природа Мордору. Аби не на нас. А ми будемо потім допомагати і співчувати... як це і роблять наші партнери.
Або, накрай, сплату на стіл. І грошима, і зброєю. І без надуманих обмежень та вказівок як чим і куди бити. Ринкову. Відповідну. За захист цивілізації і т.д. Не допомогу, а платню. Тоді і Перемога буде.
За великим рахунком, можливо краще було б впровадити оті Мінські, навіть отримати весь негатив від них, а Мородор би встряг і застряг у війні з кимось іншим... Вважаючи, що фланг з нами закрив... Встряг, поплив і захитався...
А внутрішні негаразди тоді б українці самі б вирішили. Хоча б черговим Майданом.
Бо не буде ніколи в Україні а-ля раші. Бо *Україна - хуторская страна* (с) Корбан В гарному розумінні хуторская. Ніякий хутор не підійме під себе інших повністю і надовго.
Востаннє редагувалось detroytred в Вів 04 чер, 2024 19:56, всього редагувалось 2 разів.
ЛАД написав:Не знаю, можно ли было отказаться от изучения украинского языка в 70-80-е и насколько легко это было, но все дети моих знакомых его учили.
Могли отказаться только дети военных (их родители). Для остальных украинский был обязательным. При этом отказавшиеся тоже сидели на уроке. 76-86
саме так, факультативно
У нас тоже помню в классе были освобожд. от изучения украинского языка прибл. 7 чел из 30-ти. Сидели на уроке и занимались своими делами - рисовали, читали, делали дом. задания по др. предметам.
Успіх написав:Подейкують)) що перетин кордону коштує всього лиш 20Кдол
Опять же можно и перейти, можно дать взятку. Но если человек по убеждению не хочет воевать и может стать гражд. др. страны, то зачем его насильно заставлять воевать за Украину, если он не хочет быть её гражданином. Ведь помните многие писали - пусть уезжают из страны в свою рашу. Но готов предположим он уехать, но не в рашу, а в др. страну, то почему не выпускают?.
Таке враження, що не фінансовий форум, дитячий садок. Ніби не проходили в школі основи держава та права. Тому що, громадянин - це "і в радості, і в горі". Тобто є права, але є і обов'язки. І та ж сама Туреччина так само б зробила за необхідності. Інший приклад - страхова компанія. Допустим, клієнт сплачує внески по медичній страховці 10 років, все ок, ніяких негараздів. Але ось сталося так, що захворів і по всіх правилах страхова має оплатити дорогу операцію. А вона така: "ой, а я хочу розірвати з вами всі зв'язки, дозволяю Вам не сплачувати страхові внески від сьогодні, всього Вам найкрашого!".