Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 90159016901790189019 ... 14602>
Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 14:40

sashaqbl написав:
  demichh написав:А что он предлагает "Война до победного конца"?

А що треба було Чехословаччині робити в 38ому?

Чехословаччина в 38ому могла сопротивляться. Вполне возможно, успешно.
Были варианты.
Но она даже не попыталась.
Чехословаччина в 38ому это даже не Украина перед 24.02. У них условия были получше.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 14:41

fler написав:"Російська нафта створює Індії дедалі більше проблем: так, закупівля легкої малосірчистої нафти Сокіл пов'язана зі складнощами під час спроб провести платіж, розповів один зі співрозмовників агентства Bloomberg".
До речі, розрахунки проводяться в рупіях, котрі не влаштовують Росію.

Якщо винирнути з світу Флер у реальний світ, то можна знайти новини про те, що:

Індія планує укласти довгостроковий контракт на поставку російської нафти

і до купи:
Фрахтові ставки для транспортування російської нафти впали цього місяця до паритету з іншими світовими експортерами вперше з 2022 року, оскільки було доступно більше танкерів, незважаючи на санкції Заходу
whois2010

Подякував: 21 раз.
Подякували: 83 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 15:00

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Чехословаччина в 38ому могла сопротивляться. Вполне возможно, успешно.
Были варианты.
Но она даже не попыталась.

Мир на умовах РФ навіть зараз - це друга мюнхенька угода.
Тобто Чехоловаччина мала оборонятися. А Україна - не має. Гарний підхід...
Востаннє редагувалось sashaqbl в Чет 11 лип, 2024 17:25, всього редагувалось 1 раз.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 15:00

sashaqbl написав:

Дай угадаю - закрывать границы на выезд? И сколько у них было погибших по итогу?
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 245 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 16:04

sashaqbl написав:

Чому Чехословаччині? невже все так погано?
Може краще Фінляндії?
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 278 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 16:25

Українські юнаки 17 років, які ще не стали на військовий облік, можуть отримати повістки та штрафи, – Міноборони

У ЗСУ наголосили, що взяття на військовий облік не має стосунку до мобілізації.
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 16:56

ЛАД написав:
  andrijk777 написав:Якраз дуже вистояла в перший місяць-два війни. Майже не втратила території. А ми в перший місяць втратили купу територій - і насправді сьогодні це ключова проблема.
І мав СРСР величезну технічну перевагу! А в кількості техніки(танки, літаки) - так тотальну перевагу, на відміну від нашої війни.

Более не менее выстояла в первый месяц благодаря линии Маннергейма. Потом был месяц затишья и всё. Февраль уже был месяцем поражений.
Техническое преимущество (количественное) у Союза было, в основном в танках и авиации. Но танки были слабоватые и большой роли в начале войны не сыграли - они не были предназначены для прорыва серьёзных укреплений.
И линию Маннергейма финны строили много (практически 20) лет, а её протяжённость составляла примерно 135 км.
У нас граница значительно (в разы) длиннее: "длина морской части — 321 км, сухопутной — 1 974 км". И там была только "линия Яценюка". :)
"А в кількості техніки(танки, літаки) - так тотальну перевагу, на відміну від нашої війни" - откуда вы такое взяли??? :shock:
По артиллерии, танкам, авиации преимущество РФ было да и во многом остаётся очень значительным. Цифры искать не буду, если хотите, поищите сами.

Місяць + місяць = скільки? Правильно, 2 місяці. Ви повторили те що написав я і типу мені заперечили.
Танки роль грали. Те що СРСР їх погано використовував це інше питання. РФ також не шибко правильно використовує техніку.
Так кордон у нас більший, але і населення у нас більше в 10 разів!
Звідки взяв. Наприклад звідси:
https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War
Фіни: 32 tanks; 114 aircraft
СРСР: 2,514–6,541 tanks; 3,880 aircraft
Різниця 100-200 разів. У нашій війні різниця 7-8 разів.

Більше відповідати вам не буду, бо то якесь переливання з пустого в порожнє. Не розумію що ви хочете довести?
Ось що хочу довести я:
Фіни готувались - тому перші 2 місяці тримались. Ми не готувались, тому в перший місяць злили купу територій, хоча могли(я думаю) втримати. А в плані сили сторін, у нас ситуація значно краща(була в 2022) ніж у фінів в 1939.
Востаннє редагувалось andrijk777 в Чет 11 лип, 2024 16:59, всього редагувалось 1 раз.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 16:56

detroytred написав:
  andrijk777 написав:Згадався анекдот:

Заява не така вже й стара. На початок року.

*Збройних Силах України мають можливість навчити 100, 200 чи 500 тисяч мобілізованих.
Про це заявив командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк в інтерв'ю "Радіо Свобода".
500 тисяч, 100 тисяч, 200 тисяч – як буде визначено законом про мобілізацію, ми готові. На сьогоднішній день, наприклад, ми постійно проводимо відповідні заходи, відбуваються службові наради, де уточнюються фактичні спроможності всіх навчальних центрів, реальний стан інструкторського складу, тому що значна частина задіяна в районах виконання бойових завдань. Але станом на сьогодні ми спроможні будь-яку кількість особового складу навчити", - сказав Ніколюк.
https://lb.ua/society/2024/01/28/595903 ... 0_200.html

І посилання від Хотаба на нардепа голову комітету оборони (кажись) -- про переповнені центри підготовки, обмеження.

Наших би управлінців за один стіл посадити... щоб між собою хоча б домовилися.
Генерал-майор, начальник....*Але станом на сьогодні ми спроможні будь-яку кількість особового складу навчити*...

так тут вообще противоречия нет - как в том анекдоте "но, такая фигня получается"...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 17:00

andrijk777 написав:
  ЛАД написав:
  andrijk777 написав:Якраз дуже вистояла в перший місяць-два війни. Майже не втратила території. А ми в перший місяць втратили купу територій - і насправді сьогодні це ключова проблема.
І мав СРСР величезну технічну перевагу! А в кількості техніки(танки, літаки) - так тотальну перевагу, на відміну від нашої війни.

Более не менее выстояла в первый месяц благодаря линии Маннергейма. Потом был месяц затишья и всё. Февраль уже был месяцем поражений.
Техническое преимущество (количественное) у Союза было, в основном в танках и авиации. Но танки были слабоватые и большой роли в начале войны не сыграли - они не были предназначены для прорыва серьёзных укреплений.
И линию Маннергейма финны строили много (практически 20) лет, а её протяжённость составляла примерно 135 км.
У нас граница значительно (в разы) длиннее: "длина морской части — 321 км, сухопутной — 1 974 км". И там была только "линия Яценюка". :)
"А в кількості техніки(танки, літаки) - так тотальну перевагу, на відміну від нашої війни" - откуда вы такое взяли??? :shock:
По артиллерии, танкам, авиации преимущество РФ было да и во многом остаётся очень значительным. Цифры искать не буду, если хотите, поищите сами.

Місяць + місяць = скільки? Правильно, 2 місяці. Ви повторили те що написав я і типу мені заперечили.
Танки роль грали.
Так кордон у нас більший, але і населення у нас більше в 10 разів!
Звідки взяв. Наприклад звідси:
https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War
Фіни: 32 tanks; 114 aircraft
СРСР: 2,514–6,541 tanks; 3,880 aircraft
Різниця 100-200 разів. У нашій війні різниця 7-8 разів.

Більше відповідати вам не буду, бо то якесь переливання з пустого в порожнє. Не розумію що ви хочете довести?
Ось що хочу довести я:
Фіни готувались - тому перші 2 місяці тримались. Ми не готувались, тому в перший місяць злили купу територій, хоча могли(я думаю) втримати. А в плані сили сторін, у нас ситуація значно краща(була в 2022) ніж у фінів в 1939.

Увы, но так получилось, что президентом стал не Порошенко, а зеля. Поэтому все эпические косяки подготовки озвучивать нельзя :D - это все праклятые папэрэдныкы :D
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 11 лип, 2024 17:06

Дюрі-бачі написав:100% висловив мої думки
https://www.youtube.com/watch?v=W5E51UrqqKE

Послухав 3 хв. Навіщо обговорювати те, чого ніколи не буде???
Ваші думки - це те чого ніколи не буде. Прикольно....
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

#<1 ... 90159016901790189019 ... 14602>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор